«Α, μπα» classics: Είναι μαζί μου επειδή δεν μπορεί να είναι με αυτήν που είναι ερωτευμένος

Αγαπητή Α,μπα, Τι κάνεις όταν είσαι σε μια σχέση που ξέρεις ότι ο φίλος σου είναι μαζί σου γιατί δεν μπορεί να είναι με αυτή που είναι ερωτευμένος. Ήμασταν μαζί 2 χρόνια, χώρισαμε, μείναμε χωριστά 1 χρόνο, αυτός ζήτησε στην άλλη να βγούνε 2 φορές σε διάστημα 3 μηνων, αυτή αρνήθηκε ευγενικά. Μετά από κάποιες μήνες μου ζήτησε να είμαστε μαζί και δέχτηκα. Ενώ ήμαστε καλά και τον αγαπώ νιώθω την άλλη κοπέλα σαν φάντασμα μέσα στη σχέση. Να πω επίσης ότι μιλάνε που και που γιατί ήταν συνάδελφοι και μπορεί να βρεθούν στο γυμναστήριο επίσης. Αυτός λέει ότι δεν ενδιαφέρεται πια αλλά εγώ πιστεύω ότι αν αυτή του ζητήσει πότε να βγούνε, τότε αυτός θα πάει. Πόσο μπορεί κάποιος να είναι ερωτευμένος με κάποιον χωρίς να έχει ανταπόκριση; αυτή είναι πολύ όμορφη και αναζητά συνεχώς θαυμαστές. Έτσι που και που του στέλνει μήνυμα να πάνε γυμναστήριο. Εγώ δεν θέλω να του απαγορέψω να πάει γιατί δεν συμφωνώ με τις απαγορεύσεις και γενικά θέλω να είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε ότι νομίζουμε καλύτερο στην ζωή μας. Αλλά υποφέρω κάθε φορά που ξέρω ότι θα βρεθούν . Αυτός είναι ο τρίτος χρόνος που είμαστε μαζί με το αγόρι μου. Τι θα μου έλεγες αν ήσουν φίλη μου;

– Μπερδεμένη

Νομίζω ότι το «μπερδεμένη» είναι το πιο συχνό ψευδώνυμο στο ‘α μπα’. Το ερώτημα του εκατομμυρίου είναι το αν ισχύει αυτό που πιστεύεις ή όχι. Δεν μπορούμε να ξέρουμε, σίγουρα όχι από μακριά, με μόνη πηγή πληροφορίας την αφεντιά σου, και ίσως ούτε από κοντά, γιατί αυτό στα σίγουρα μόνο αυτός το ξέρει. Ο χειρισμός εξαρτάται απόλυτα από το τι από τα δύο ισχύει. Λες τι πιστεύεις, αλλά δεν λες γιατί το πιστεύεις. Αν ήμουν φίλη σου, θα σου ζητούσα αποδείξεις. Δευτερεύον σχόλιο: αν του απαγόρευες να δει κάποιον, το πιθανότερο είναι ότι θα το έκανε κρυφά από σένα. Μόνο στα παιδιά σου μπορείς να απαγορέψεις κάτι, κι αυτό πριν γίνουν 18. Αυτός είναι επίσης ένας λόγος για να μην το κάνεις.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

16 points
Upvote Downvote

16
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
13 Θέματα σχολίων
3 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
14 Συντάκτες σχολίων
kseniafalse beauty@stropelekinenaMitsi Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Louise B.
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Να του απαγορεύσεις να κάνει κάτι, εφόσον δεν βρίσκεται σε δικαστική συμπαράσταση δεν έχεις το δικαίωμα να το κάνεις. Δεν νιώθεις ασφαλής σε αυτή τη σχέση η οποία είναι στοιχειωμένη από την κοπέλα που ήθελε, προσπάθησε να βγει, δεν τον ήθελε αυτή, γύρισε σε εσένα, τον δέχτηκες πίσω και τώρα κάθε φορά που πάει γυμναστήριο ψάχνεις το κεφάλι σου. Για ακόμη μια φορά, προκειμένου να μην είμαστε μόνοι δεχόμαστε να είμαστε σε μια συνθήκη που μας προκαλεί δυσαρέσκεια, στενοχώρια και αμφιβολίες. Η συντροφικότητα είναι κάτι υπέροχο ( έτσι μου έχουν πει) αλλά το να… Διαβάστε περισσότερα »

Between Worlds
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Η συντροφικότητα είναι κάτι υπέροχο ( έτσι μου έχουν πει) -> πόσο ταυτίζομαι.

Ηλιοστάλλακτη
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

το να είμαστε σε σχέση και να νιώθουμε σαν στάση λεωφορείου καθώς ο σύντροφος περιμένει το λεωφορείο ο πόθος… κι εγώ ταυτίστηκα!!

Mr Mazis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Είχα κάποτε σοβαρή πολύχρονη σχέση, και ενώ ήμουν πολύ ερωτευμένος και δεν είχα μάτια για άλλη, εκείνη είχε παθολογική ζήλια για μία φίλη. Τη φίλη εκείνη την είχα κάποτε πλησιάσει, είχα φάει χυλοπιτα, το είχα προσπεράσει και είχαμε παραμείνει φίλοι. Και είχα κάνει το μεγαλειώδες λάθος να μιλήσω στη δική μου για το παρελθόν αυτό. Τόσο ζήλευε που την ενοχλούσε και όποια άλλη έφερε το ιδιο, πολύ κοινό, όνομα και τόλμαγε να μου μιλήσει. Τελικά, μόλις χρειάστηκε να βρεθούμε σε απόσταση, εκείνη ηταν που με κεράτωσε… Κοινώς, η ζήλια ξεκινούσε από τη δική της αβέβαιη αίσθηση της δέσμευσης. Δάσκαλε που… Διαβάστε περισσότερα »

Between Worlds
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Είναι, αυτό που έγραψες: η λογική, ότι αν ήταν στη θέση σου θα γούσταρε ακόμα και μπορεί και να έκανε κάτι. Οπότε, πως γίνεται εσύ να μην ήθελες; Νομίζω, πολλά άτομα που ζηλεύουν παθολογικά, έχουν αυτόν τον τρόπο σκέψης.

Andromeda
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Παντως αν ήμουν φίλη σου, θα σου ελεγα να φυγεις…δεν ξερω πως αντεχεις 3 χρόνια να εχεις αυτες τις σκέψεις…ακόμα και αν παραλογίζεσαι, ακόμα και όταν δεις αποδειξεις ότι είσαι λάθος, θεωρώ είναι δυσκολο να αλλαξει αυτή η δυναμική της σχέσης. Αν αυτό το έχεις ξαναπάθει, τότε καλύτερα να ερευνησεις αυτο το μοτίβο με εναν ψυχολόγο.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Πως ακριβώς βγάλαμε το συμπέρασμα ότι είναι ερωτευμένος μαζί της; Επειδή της ζήτησε δύο φορές ραντεβού; Σοβαρά τώρα;

Sierra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Το συμπέρασμα ότι είναι ερωτευμένος μαζί της το βγάζεις μόνο και μόνο επειδή της ζήτησε δύο φορές να βγούνε; Σιγά και τί έγινε; Αυτό δεν είναι αρκετό για να βγάλεις αυτό το συμπέρασμα. Αλλά ίσως υπάρχουν και άλλα που σου δημιουργούν ανασφάλεια στη σχέση σου ακόμα και αν λες ότι είσαστε καλά. Ή ίσως τελικά να είναι καθαρά δικό σου θέμα. Πάντως αν στη σχέση μου αισθανόμουν ότι θέλω τον φίλο μου περισσότερο από ότι αυτός εμένα τότε και εγώ δεν θα αισθανόμουν καθόλου καλά αν συναντούσε κάποια που του είχε γυαλίσει.

MadHatter
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Να απαγορέψεις δεν μπορείς.

Μπορείς όμως να πεις οτι ”εμενα αυτο με ενοχλεί πολύ” και από την αντίδρασή του να καταλάβεις αν έχεις θέμα με τον σύντροφό σου ή αν είσαι ‘υπερβολική’.

Eva
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Eva

Αν ήσουν φίλη μου, από αυτά που διαβάζω, θα σου έλεγα ότι συμβιβάζεσαι. Το γιατί εσύ το ξέρεις.

Between Worlds
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Πώς ξέρεις ότι θα έκανε κάτι αν του δινόταν η ευκαιρία; Μπορεί να έχει ξενερώσει.

Δύο πράγματα πρέπει να κάνεις: να το συζητήσεις μαζί του κι αν συνεχίσεις να νιώθεις το ίδιο ακόμα, να πας σε ψυχολόγο, για να καταλάβεις τι δεν βλέπεις.

Valia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Αν, όταν του στέλνει μήνυμα, τον πιάνει χτυποκάρδι(αναστατώνεται) ή προσέχει πιο πολύ την εμφάνισή του, όταν είναι να τη δει, να ανησυχήσεις.
Αλλιώς, δε σημαίνει απαραίτητα κάτι το ότι συνεχίζει να έχει επαφή μαζί της. Εμένα άντρες που με ήθελαν πολύ και δεν τους ήθελα, μετά από λίγο καιρό κρατούσαν αποστάσεις, γιατί δεν μπορούσαν να με δουν φιλικά και να τα λέμε έτσι χαλαρά σαν φίλοι.

Boo Boo
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Θεωρώ ότι το βασικότερο είναι να σκεφτείς εάν λαμβάνεις την συναισθηματική ασφάλεια που έχεις ανάγκη σε μια σχέση βγάζοντας από την εξίσωση τη συγκεκριμένη κοπέλα. Ομολογουμένως είναι πολύ πιθανό να την έχει φυλάξει μέσα του σαν ένα είδος απωθημένου. Ωστόσο, γνωρίζει ότι η συγκεκριμένη κοπέλα δεν τον θελει οπότε αποφασίζει να είναι μαζί σου, γιατί θέλει να προχωρήσει τη ζωή του και να δημιουργήσει μια φυσιολογική σχέση μαζί σου. Εάν ισχύει αυτό το σενάριο, θα πρέπει να σκεφτείς εάν σε καλύπτει η ιδέα ότι κάποιος μένει μαζί σου από λογική και όχι από (έντονο) συναίσθημα.