«Α, μπα» classics: Είναι απαραίτητο να βγάλω το σκουλαρίκι μου πριν πάω στη συνέντευξη για δουλειά;

Μπορεί να υπάρξει πρόβλημα

Γεια σου Αμπα Καιρό ήθελα να σου στείλω και τελικά το κάνω με ένα τελείως διαφορετικό προβληματισμό . Είμαι 25 και έχω εδώ και 2 χρόνια septum σκουλαρίκι , όμως ήρθε η στιγμή να βγω στην αναζήτηση εργασίας. Αναρωτιόμουν λοιπόν αν έπρεπε να βγάλω η όχι το piercing μου σε πιθανή συνέντευξη (πολλοί άνθρωποι έχουν πρόβλημα με αυτό !!!! ) ώστε να μην με απορρίψου για κάποιο λόγο που βασίζεται στην εμφάνιση- Είμαι εμφανίσιμη και το στυλ στα ρούχα μου είναι ”κλασσικό” . Όμως ταυτοχρόνως προβληματιζόμουν ότι αυτή η κίνηση προσβάλει εμένα και αν κάποιος είναι τόσο κομπλεξικός ας μη με προσλάβει εν τέλη . Λίγο πριν αρχίσω να ψάχνω όμως για δουλειά μια πρόταση από μια γνωστή μου ήρθε , για μερική απασχόληση γραμματική υποστήριξη σε φροντιστήριο .Το θεώρησα καλή αρχή για λίγους μήνες μέχρι να πάρω στο χέρι μου το πτυχίο . Σκέφτηκα ωραία ας αναβάλω την απόφαση για τη παρουσία μου στη συνέντευξη αφού θα αργήσει για λίγο καιρό και η κοπέλα με επέλεξε μόνη της γνωρίζοντας το στυλ μου από πριν. Παρόλα αυτά όμως μιάμιση εβδομάδα αφού ξεκίνησα μου είπε αν γίνεται να μη φαραώ το σκουλαρίκι στη δουλειά γιατί μπορεί οι γονείς να έχουν πρόβλημα ( είπα οκ ). Τι έπρεπε να πω όμως Α μπα μου ? Τι να κάνω στις μελλοντικές συνεντεύξεις , να το φορέσω η όχι? Υπάρχει σωστό και λάθος ? Δεν είναι έλλειψη σεβασμού προς εμένα όλα αυτά ? Υ.Γ. Προφανώς και δεν θέλω να αφαιρέσω το piercing μου αλλά ούτε και λεφτά στην άκρη έχω για ενδεχόμενη απόρριψη

– where is our freedom

Η Έλλειψη σεβασμού είναι να μην ντύνεσαι ανάλογα με την περίσταση. Δεν λέω πως η συγκεκριμένη περίσταση απαιτεί απαραίτητα να βγάλεις το σκουλαρίκι. Για μένα είναι απολύτως εντός των ορίων, αλλά δεν είμαι εγώ η διευθύντρια. Θα είσαι υπάλληλος σε ιδιωτικό χώρο, και μπορεί να υπάρχει αυστηρό ή μη αυστηρό dress code. Αν δεν σου κάνει ο περιορισμός, μην πάρεις τη δουλειά. Δεν είναι προστατευμένο από το Σύνταγμα να δουλεύουν όλοι ντυμένοι σε ιδιωτικές επιχειρήσεις όπως τους αρέσει, δεν είναι αυτό η «ελευθερία».

Υπάρχουν όρια και σε αυτά, αν θίγονται θρησκευτικά ή άλλα κοινωνικά συμβόλαια, αλλά το σκουλαρίκι μύτης δεν περιλαμβάνονται σε αυτά. Τι θα μπορούσες να κάνεις – να το διεκδικήσεις με ευγένεια. Πες ότι κατά τα άλλα θα είσαι απολύτως ευπρεπής για την θέση αυτή, και ότι ζητάς να κάνετε κάποια δοκιμαστικά απογεύματα, με μικρό σκουλαρίκι. Αν παραπονεθεί κάποιος, θα το βγάλεις. Η ζωή χρειάζεται διαπραγματεύσεις, διεκδίκηση και συμβιβασμούς. Να μια ευκαιρία χαμηλού ρίσκου για να εξασκηθείς.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

36 points
Upvote Downvote

18
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
10 Θέματα σχολίων
8 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
16 Συντάκτες σχολίων
xrusaMafaldaμαγικο φασολικουκουρούκου Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Εξαρτάται από το περιθώριο που έχεις να περιμένεις για να “διαλέξεις” εργοδότη. Άλλωστε πρώτα γίνεσαι μαστερ στο καλαματιανό και μετά αρχίζεις τις φιγούρες.

Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ήρωας

Εξαιρετική απάντηση! Είχα κι εγώ φίλο που όλα μα όλα του τα ρούχα ήταν τρύπια και πήγαινε έτσι στις συνεντεύξεις και δεν τον ένοιαζε γιατί ήταν στους τοπ 5 του κλάδου του στην Ευρώπη. Άμα δε με θέλουν ας μη με πάρουν έλεγε.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Θυμάμαι όταν τελείωσα τη σχολή και πήγα να ζητήσω δουλειά σε ιδιωτικό. Όλα ωραία και καλά (τα τραγελαφικα της συνέντευξης και τα κριτήρια με τα οποία με προσέλαβε είναι άλλη ιστορία) και ξεκίνησα από πρώτη Σεπτεμβρίου να πηγαίνω. Με το ωραίο μου διακριτικό στρασακι στη μύτη, το οποίο και είχε δει φυσικά στη συνέντευξη και δεν είχε πει τίποτα. Μια μέρα πριν τον αγιασμό με φώναξε στο γραφείο. Μιτσι μου λέει έχεις κάτι εδώ, και δείχνει τη μύτη του, το σκουλαρίκι μου λέω, προσπαθώντας να μη γελάσω που δεν μπορούσε καν να πει τι είναι. Ναι μου λέει, από αύριο… Διαβάστε περισσότερα »

κουκουρούκου
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Συγγνώμη, υπάρχουν γονείς που θα σκανδαλιζονται επειδή κάποιος έχει σκουλαρίκι στη μύτη;; 🤦

Corry Karav O'Keerie
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Έχω βρεθεί σε φιλικό σπίτι και έτερη επισκέπτρια μας διηγόταν πως πήγε την μητέρα της στο νοσοκομείο και επειδή η γιατρός είχε piercing, απαίτησε να την δει άλλη γιατρός και πως εν τέλει πήρε την μάνα της και έφυγαν. Η συζήτηση φούντωσε όταν αντί να κουνήσω με κατανόηση το κεφάλι για το κακό που την βρήκε είπα πως δεν πιστεύω πως η αξία κάποιου (επαγγελματική ή γενικότερη) κρίνεται από τα piercing και τα tattoo που μπορεί να έχει. ΠΕΣΑΝΕ ΝΑ ΜΕ ΦΑΝΕ. Είδα γρήγορα πως δεν έχει νόημα να συζητάω και το γύρισα στο “Οκ. Άποψη μου – άποψη σου,… Διαβάστε περισσότερα »

Po the Panda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Η μητέρα μου έκανε δύο εβδομάδες να μου μιλήσει όταν έκανα τρύπα στη μύτη. Στην κυριολεξία, ούτε καλημέρα δε μου έλεγε, μέχρι που βαρέθηκε να περιμένει να το βγάλω και το αποδέχτηκε.

κουκουρούκου
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Ήταν περισσότερο ρητορική αγανάκτηση η ερώτησή μου, δεν άντεχα να πάει ασχολίαστο ότι το 2019 τα σκουλαρίκια είναι ταμπού.

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Με πήρε η μανούλα μου τις προάλλες να μου πει ότι κοίταζε μια φωτογραφία που της έστειλα και τι ωραία που είμαι αλλά αυτό το σκουλαρίκι τι το φοράω, τόσο αντιαισθητικό, 30 χρονών κοντεύω, την έσκασα πια, θα γίνω μάνα και θα καταλάβω. Οπότε ναι, δεν εκπλήσσομαι!

Α.
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Γενικά συμφωνώ με την απάντηση της Λένας, ωστόσο μιας και έχω και γω σεπτουμ και δουλεύω σε μεγάλη εταιρεία να πω την ιστορία μου. Το πόστο μου δεν έχει σχέση σε επαφή με κόσμο και δεν θα σου πουν κάτι ακόμα κι αν έχεις παραπάνω από ένα σκουλαρίκια στο πρόσωπο. Επειδή εγώ προσωπικά το έκανα ενώ ήδη δούλευα στην εταιρεία και δεν ήθελα να μπω στη δουλειά ένα πρωί και να μου το σχολιάσουν 10 άτομα, κυρίως γιατί τους βαριέμαι, το γυρίζω μέσα στη μύτη. Αυτό το πλεονέκτημα έχει το σεπτουμ. Το έχω κοντά ένα χρόνο και στη δουλειά όσοι… Διαβάστε περισσότερα »

Λανιακέα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Φίλ@ μου ευχαριστώ, θέλω να κάνω πόσο καιρό και είχα το άγχος τι θα κάνω με την δουλειά!!! Τέλεια!!!!

Α.
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πραγματικά κανένα άγχος μην έχεις για τη δουλειά, το κρύβεις για πλάκα 🙂

daria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

“Δεν είναι έλλειψη σεβασμού προς εμένα όλα αυτά ? ”

Όχι βέβαια. Κάθε εργασιακό περιβάλλον έχει και ένα dress code. Το οποίο το καθορίζουν οι συνθήκες και ο εργοδότης. Το μόνο που βρίσκω λάθος είναι πως δεν στο είπαν απο την αρχή, μπορεί βέβαια να μην του έδοσαν σημασία και μετά απο κάποιο παράπονο γονιού η απο υπόδειξη κάποιο ανωτέρου να στο είπαν. Σε κάθε περίπτωση δεν το βρίσκω τόσο σοβαρό το θέμα, και ίσα ίσα που το σέπτουμ είναι και έυκολο να το κρύψεις γυρίζοντάς το προς τα μέσα.

xrusa
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Γνώμη μου είναι ότι στην εργασία μας υποδυόμαστε έναν ρόλο. Ακριβώς όπως θα κάναμε αν ήμασταν ηθοποιοί. Δε θα έπαιζες παραδοσιακή Ιουλιέτα με πίρσινγκ. Κοιτάς να αφομοιωθείς στο περιβάλλον το οποίο δυστυχώς μπορείς, σαν υπάλληλος, σε περιορισμένο βαθμό να επηρεάσεις. Παιδιά, να ξηγιόμαστε, στη δουλειά δεν πάμε για κοινωνικοποίηση, για να δουν τον αληθινό εαυτό μας, για να κάνουμε φίλους, για να είμαστε ο εαυτός μας. Δυστυχώς, σαν εργαζόμενη έχω έρθει σε επαφή με κάθε καρυδιάς καρύδι και για να την παλέψω αλλά και για να προστατέψω τον εαυτό μου, προσπαθώ, ανεπιτυχώς μερικές φορές, να μην απλώνω την, πληθωρική θα… Διαβάστε περισσότερα »

alphafemale
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Να το φορας στη συνεντευξεις ακριβως για να κοβεις αντιδρασεις. Ειτε δε θα το σχολιασουν ποτέ, ειτε θα το σχολιασουν και θα αποφασισεις εσυ μετα αν αξιζει να το βγαλεις για να παρεις τη δουλεια.

Πάνος
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μ και βέβαια. Μόλις τηςπουν “Ευχαριστούμε, θα σας ειδοποιήσουμε” αυτή μπορεί να πει “Μήπως να βγάλω το σκουλαρίκι να ξεκινήσουμε πάλι την συνέντευξη;”
Λες και υπάρχει τρελή προσφορά εργασίας και θα βρει δουλεια όποτε θέλει.

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

μπορει να χασεις μια δουλεια γιατι δεν του αρεσει ο τροπος που κοιτας. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι μπορεις να την χασεις γιατι μπορει να εχει διαφορετικες αποψεις και γουστα σε ντυσιμο/ αξεσουαρ κλπ.
αν δεν σε νοιαζει να την χασεις, φορα ο,τι θελεις.

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Όταν είχα ξεκινήσει να αναζητώ δουλειά έβγαζα πάντα το σκουλαρήκι από τη μύτη, που σιγά τ αυγά κιόλας..στη δουλειά το φορούσα εφόσον αντιλαμβανόμουν οτι δεν υπήρχε αυστηρό dress code.Κάποια στιγμή πήγα σε συνέντευξη και το είχα ξεχάσει.Με προσλάβανε, και μου είπαν οτι τους αρεσε κιολας που πήγα εκεί όπως είμαι κι όχι καμουφλαρισμένη και ευπρεπής.

μαγικο φασολι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Θα μιλήσω και εγώ για το ακανθώδες ζήτημα γιατί και εμένα με απασχολεί αυτό το θέμα. Έχω πλέον βγάλει όλα τα piercing και ντύνομαι στο χώρο εργασίας classy και οριακά συντηρητικά οπότε το septum μου το οποίο αγαπώ θεωρώ πως ενσωματώνεται αρμονικά στο όλο professional στυλ μου. Παρολαυτά σε συνεντευξεις εγώ το ‘γυριζω’ από μέσα (είναι το κλασσικό πέταλο) και μετά πράττω αναλόγως με το περιβάλλον, του συνεργάτες και το dress code. Αν θέλω να μη φαίνεται παραμένει κρυμμένο στη μύτη μου (tip: αν το σηκώσεις αρκετά ψηλά μέσα στη μύτη σου στέκεται χωρίς να πιέζει). Ακόμα βέβαια και στην… Διαβάστε περισσότερα »