«Α, μπα» classics: Τον είδα να την κακοποιεί

Μπορώ να κάνω κάτι;

Γεια, το κατεβατό μου έχει να κάνει με το ζευγάρι που έχει μετακομίσει στην απέναντι πολυκατοικία πριν έναν χρόνο περίπου. Είναι γύρω στα 30, και το καλοκαίρι, που είναι ανοιχτά τα παράθυρα, άρχισα να καταλαβαίνω (ακούω) ότι τσακώνονται άσχημα ανά τακτά διαστήματα. Να κοιτάζω τη δουλειά μου και δεν μου πέφτει λόγος πώς και τι. Αλλά βρε συ Α,μπα και σχολιαστές, σε μία τουλάχιστον περίπτωση που το είδα με τα μάτια μου (εγώ μπαλκόνι, αυτοί στο παράθυρο) έπεσαν και κάτι ψιλές από το αγόρι στην κοπέλα, και έμεινα κόκκαλο. Σοκαρίστηκα τρομερά σε εκείνη την περίπτωση και ήμουν έτοιμη να τους φωνάξω ότι θα καλέσω την αστυνομία. (Και όλο μου γυρνάει στο μυαλό αυτό το σκηνικό που είχε γίνει με ένα ζευγάρι στη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο και είχε συζητηθεί και εδώ, αν θυμάμαι καλά). Αλλά τι κάνεις στη δική μου περίπτωση; Ποια τα όρια της παρέμβασης; Η σκέψη μου είναι προς το παρόν, αν δω την κοπέλα μόνη της και βρω το θάρρος, να τη ρωτήσω αν χρειάζεται βοήθεια. Αλλά επιτρέπεται; Φοβάμαι ότι είναι παρεμβατικό από μέρους μου. Και μου τη δίνει γιατί είναι το αυτονόητο. Η γνώμη σου και των σχολιαστών θα ήταν πολύ χρήσιμη!

– Αδιάκριτη γειτόνισσα

Παρεμβατικό να βοηθήσεις μια γυναίκα που τρώει ξύλο; Τι άλλο πρέπει να πάθει για να επιτρέπεται η παρέμβαση; Είτε βρεις είτε δεν βρεις το θάρρος, βρες την μόνη της και δώσε της ένα από τα τηλέφωνα για κακοποιημένες γυναίκες, πες της ότι είσαι απέναντι, να σου χτυπήσει το κουδούνι και θα την φιλοξενήσεις όταν φύγει από το σπίτι. Ακόμα καλύτερα, πάρε εσύ τηλέφωνο σε έναν από τους οργανισμούς αυτούς και ρώτα πώς μπορείς να βοηθήσεις.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

43 points
Upvote Downvote

2
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
2 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
2 Συντάκτες σχολίων
Heliotropium Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Από τη στιγμή που είδες ξυλοδαρμό, ξέχνα τα “να κοιτάω τη δουλειά μου”. Κάνε ότι σου λέει η Α Μπα.

Heliotropium
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Κατι άλλο που σοκάρει εμένα ειναι η συνήθεια και στη συνέχεια η αλλαγή της οπτικής μας. Της δική μας αλλα και των θυμάτων-θυτών. Οτι δηλαδή αυτο που συμβαίνει, συνηθίζεται και καταλήγει να φαίνεται φυσιολογικό πια. Εχω κακοποιημένο άτομο στο περιβάλλον μου πολλα χρόνια, αλλα απ’ ό,τι διαβάζω τα θύματα δεν θέλουν να βοηθηθούν. Και να μην το διάβαζα στις ιστορίες άλλων, το κοντινό μου πρόσωπο το δείχνει καταφανώς. Εδω δεν ξερεις τι να κάνεις και όσες θεωρίες κι αν πιάσουμε, πρακτικά ειναι ζόρικα, διοτι όπως έχουμε πει όλοι εδω μέσα 100 φορές “Αν δεν θέλεις να βοηθηθείς, δεν μπορει να… Διαβάστε περισσότερα »