«Α, μπα» classics: Δεν μπορώ να κάνω πράγματα χωρίς αυτόν

Μήπως πρέπει να πιεστώ

Γεια σε όλους! Ρε συ Α Μπά, είμαι με έναν άνθρωπο που λατρεύω. Και νιώθω ότι τον απομακρύνω με την συμπεριφορά μου, την ζήλια μου κάποιες φορές, ενώ το ξέρω μέσα μου ότι ούτε θα κοίταζε άλλη και πάνω απ’ όλα με το γεγονός ότι εδώ που είμαστε (εξωτερικό) δεν έχω φτιάξει κάποιον σταθερό κύκλο που να με ικανοποιεί κι όλας στην παρέα και αναγκαστικά βγαίνουμε σχεδόν πάντα μαζί. Επίσης θα ήθελα να είμαι πιο ανεξάρτητη δηλαδή να ήθελα ανάμεσα σε μία δική του πρόταση και μία άλλη να επέλεγα την άλλη αλλά δεν το κάνω πρώτον γιατί δεν θα περάσω καλύτερα στην άλλη πρόταση αλλά και γιατί προτιμώ στον ελεύθερο χρόνο μου να είμαι μαζί του. Δεν είμαστε λίγο καιρό μαζί είμαστε 6 χρόνια και είμαστε αγαπημένοι αλλά βλέπω ότι αυτο στο μέλλον θα μας φθείρει. Τι να κάνω? Να πιέζομαι να κάνω πράγματα χωρίς αυτόν?

-Κολλημένη

Όχι. Αυτό που πρέπει να αντιμετωπίσεις είναι ότι τον απομακρύνεις με τη συμπεριφορά σου. Δεν είναι οπωσδήποτε το ένα αποτέλεσμα του άλλου. Δεν είναι τόσο απλό. Δεν θα σταματήσεις να τον απομακρύνεις με την συμπεριφορά σου αν με το στανιό αποκτήσεις φίλους και δεν βγαίνεις πάντα μαζί του, ούτε είναι κακό να είναι αυτός ο καλύτερος σου φίλος τώρα και για πάντα. Η ζήλια είναι το μεγάλο πρόβλημα, όπως και άλλα που κάνεις και δεν λες εδώ κάτω από την ομπρέλα «η συμπεριφορά μου», και αυτή την πίεση μπορείς να την ασκήσεις είτε τον βλέπεις δέκα ώρες τη μέρα είτε μιλάτε μόνο από μηνύματα.

Δεν είναι δικαιολογία για τη ζήλια σου η «λατρεία». Η ζήλια έχει να κάνει με τις δικές μας ανασφάλειες, ο άλλος είναι το μέσο μόνο. Δεν ξέρεις αν τον λατρεύεις αν δεν ξεπεράσεις ό,τι πρέπει να ξεπεράσεις. Δεν λες και αρκετά πράγματα εδώ. Πιστεύω ότι καταλαβαίνεις περισσότερα από αυτά που γράφεις αλλά επιμένεις να τα δικαιολογείς με την «αγάπη». Όταν βρεις το θάρρος να κοιτάξεις τον εαυτό σου με ειλικρίνεια, ψάξε το περισσότερο.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

14 points
Upvote Downvote

3
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
3 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
3 Συντάκτες σχολίων
brightbirdEleni PeAloutero Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Eleni Pe
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Θα διαφωνήσω με τη Λένα. Έχει δίκιο η Κολλημένη που θεωρεί ότι το να περνάς ΟΛΟ σου τον ελεύθερο χρόνο με τον άλλο φθείρει τη σχέση και πλήττει την ατομική σου ανεξαρτησία.
Ωστόσο, αγαπητή Κολλημένη, μάς λες ότι θες να είσαι ανεξάρτητη και παρ’ ότι η απάντηση στο ερώτημά σου είναι σχεδόν αυτονόητη(βγες μόνη σου με φιλυς/ες, άρχισε μια νέα δραστηριότητα που αρέσει σε σένα και όχι σε κείνον κλπ) κάπου κολλάς. Γιατί;

brightbird
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Συμφωνώ με τη Λένα για τη ζήλια απόλυτα. θα ήθελα να σε ρωτήσω όμως γιατί προεξοφλείς ότι αν κάνεις κάτι άλλο δεν θα περάσεις καλά;Δοκίμασε το χωρίς να το αποδοκιμάζεις με το μυαλό σου , να είσαι ανοιχτή και θετική και να δεις ότι θα σε εκπλήξει το πόσο καλά μπορείς να περάσεις στα πιο απίθανα μέρη με τους πιο απίθανους ανθρώπους. Αρκεί να το θελήσεις. Είναι μια πολύ ωραία ευκαιρία να ανακαλύψεις τι θέλεις και ως αποτέλεσμα να βελτιώσεις και την ποιότητα της σχέσης σου.

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Πως έχει αντέξει 6 χρόνια;!