«Α, μπα» classics: Χωρίσαμε αλλά ακόμα μιλάμε

Πρέπει να κάνω κάτι γι’αυτό;

Χαιρετώ όλους όσους θα διαβάσουν το παρακάτω ποστ και ιδιαίτερα εσένα Α, μπα που σε διαβάζω όχι και τόσο συχνά , αλλά κάθε φορά μένω το ίδιο ικανοποιημένη. Σου γράφω κυρίως για να απευθυνθώ και σ’ένα άγνωστο πρόσωπο, γιατί ο κύκλος μου βαρέθηκε να ακούει τα ίδια εδώ και μήνες. Εγώ που λες καλή μου, είχα μια σχέση που έληξε σχετικά πρόσφατα. Μια σχέση γεμάτη απόλυτης ταύτισης, κατανόησης, έρωτα, πάθους, γέλιου και ψυχικής ηρεμίας. Έληξε λόγω συνθηκών και όχι ασυμφωνίας χαρακτήρων ή κέρατου. Το παλικάρι για επαγγελματικούς λόγους έχει φύγει απ’τη χώρα. Στο διάστημα αυτό του χωρισμού έχουμε επαφές , κυρίως όμως με δική του πρωτοβουλία. Εγώ από την άλλη, έχω περάσει σε μια φάση που και συνειδητοποιώ τι έγινε αλλά και μου λείπει όλο αυτό που είχαμε. Δε ξέρω αν πρέπει να κάνω κάτι για το γεγονός που ακόμα μιλάμε ή απλά να το αφήσω να πάρει τον δρόμο του σύμφωνα με το ρητό ” ‘Ο,τι είναι να γίνει, θα γίνει”. Υπάρχουν στιγμές της μέρας που βυθίζομαι στη μελαγχολία , αλλά συνέρχομαι επί τόπου. Δε ξέρω αν με νοιάζει πλέον όλο αυτό, αλλά σίγουρα ξέρω ότι δε ξέρω τι θέλω. Σ’ευχαριστώ για τον χρόνο και την υπομονή σου.

– Νικόλ

Θα σου πω κάτι που μάλλον δεν περίμενες. Όταν δεν ξέρεις τι θέλεις, πρέπει να είσαι προσεκτική με το πόσο επιβαρύνεις τους φίλους σου με την αβεβαιότητα σου. Αν δεν ξέρεις εσύ, πόσο μάλλον οι άλλοι, και μέσα στους άλλους, είμαι και εγώ. Ούτε εγώ ξέρω αν πρέπει να κάνεις κάτι ή να το αφήσεις να πάρει το δρόμο του. Έχεις ακούσει να λέει κάποιος με μεγάλη απόγνωση ή μάλλον μπούχτισμα για κάποιον άλλον που «δεν ξέρει τι θέλει;» Μπορεί τώρα αυτό να λένε οι φίλοι σου για σένα. Ναι, είναι επιβάρυνση. Η αβεβαιότητα είναι το πιο αγχωτικό πράγμα που αντιμετωπίζει το ανθρώπινο είδος. Οι άνθρωποι κάνουν πάρα πολλά για να την αποφύγουν, και μερικές φορές κάνουν και πολλές βλακείες. Υπομένουν τα χειρότερα, ακριβώς για να αποφύγουν την αβεβαιότητα. Οπότε η δική σου, ακόμα και αν δεν είναι δική τους, αν σε νοιάζονται, τους επιβαρύνει. Δεν ξέρουν τι να σου πουν και νιώθουν μόνο το βάρος, εδώ και μήνες. Δεν ξέρω πώς θα καταλάβεις τι θέλεις. Εσύ ξέρεις. Εσύ ξέρεις και αν είσαι από αυτούς που τελικά καταλαβαίνουν ή όχι, γιατί υπάρχουν και τέτοιοι.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

24 points
Upvote Downvote

11
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
6 Θέματα σχολίων
5 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
9 Συντάκτες σχολίων
false beautyLobeliaΛένα ΦουτσιτζήΕντελβάις Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Louise B.
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Η κατάσταση είναι ξεκάθαρη, έφυγε για δουλειά, αποφασίσατε να μην το προσπαθήσετε από απόσταση, χωρίσατε. Στους φίλους σου τι λες τόσο καιρό και έχουν φτάσει σε σημείο αγανάκτησης; Δηλαδή τι περιμένεις να σου πουν; Δύο είναι οι επιλογές, η να τα ξαναβρείτε ή να σταματήσει η επικοινωνία και να επέλθει πλήρης χωρισμός. Τι άλλο περιμένεις να ακούσεις;Αφού και η ίδια λες ότι συνέρχεσαι επί τόπου όταν το σκέφτεσαι και ότι δεν σε νοιάζει πλέον όλο αυτό. Σαν μια προσπάθεια να αποδείξεις ότι έχεις ενδιαφέρουσα ερωτική ζωή, η οποία δεν αφορά κανέναν, παρά μόνο εσένα. Μην ζαλίζετε τους φίλους σας. Δεν… Διαβάστε περισσότερα »

Εξώλης και Προώλης
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ακριβώς. Νομίζω ότι η αβεβαιότητα, η αναποφασιστικότητα, η αδυναμία ανάληψης της ευθύνης του εαυτού, και η συνεχής αναμάσηση του ίδιου και του ίδιου θέματος κουράζει πάρα πολύ τα κοντινά πρόσωπα ακόμα και αυτά με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για σένα. Πέρα απο την υπαρξιακή αμηχανία που φέρνει η αβεβαιότητα στους φίλους, αυτή η συμπεριφορά τους φέρνει σε αφασία. Γιατί ακριβώς δεν σχετίζεται με την προσδοκία να προσφέρουν βοήθεια για να βρεθεί μια λύση επειδή το άτομο που υποφέρει απο την αβεβαιότητα δεν αποζητά καν μια λύση. Βολεύεται στην ασφάλεια της αβεβαιότητας και αποζητά κάποιον φίλο για να επωμιστεί το βάρος της… Διαβάστε περισσότερα »

Galina Reznikov
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Συμφωνώ απόλυτα και μου άρεσε πολύ η υπαρξιακή σου ματιά Εξώλης!
Τους φίλους τους φροντίζουμε, δεν τους έχουμε για συναισθηματικούς σάκους του μποξ!

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Δε συμφωνώ με τη Λένα, ως προς το ότι οι φίλοι πρήζονται από την αβεβαιότητα των άλλων φίλων. Για μένα όποιος πρήζεται δεν είναι φίλος. Για να μην παρεξηγηθώ, εννοώ πως βασικό κριτήριο της επιλογής φίλων είναι ο κοινός κώδικας και η έγκριση του τρόπου που διαχειρίζεται τα θέματα του. Ο τρόπος είναι υποκειμενικός. Έχω φίλη που πραγματικά υστεριάζει με τα ερωτικά της, όμως εμένα δε με πρήζει γιατί αφενός (εγώ νομίζω πως) τα λέει με χιούμορ, αφετέρου γιατί έχει άλλα καλά. Μια κοινή μας φίλη, την επιπλήττει διαρκώς και ενοχλείται, με συνέπεια η φίλη μου, πλέον να μην της… Διαβάστε περισσότερα »

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Brian μάλλον δε σου έχει τύχει πραγματικό κόλλημα γι αυτό. Είναι πάααρα πολύ κουραστικό να γυρνάει το θέμα γύρω από το ίδιο πρόσωπο, να σου λέει @ φίλ@ σου “τι εννοούσε μ αυτό;; Λες να μη με θέλει; Λες να έχει άλλη;; Λες να με χωρίσει;” , να απαντάς κάτι σε στυλ “νομίζω ότι εννοούσε το τάδε” και για μήνες ολόκληρους να μην πείθεται και πάλι από την αρχή. Το έχω πάθει με την καλύτερή μου φίλη που λατρεύω και δε της το είπα φυσικά ποτέ και τώρα πλέον και η ίδια απορεί πώς είχε παραλογιστεί εκείνο το διάστημα και… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Συγγνώμη αλλά διαφωνώ με τη λέξη “προσεκτική”…. είναι εκφοβιστική και ενισχύει την άποψη ότι οι γυναίκες πρέπει να είναι “προσεκτικές” για να μη χάσουν τους φίλους από την κακή διαχείριση των συναισθημάτων . Επιμένω ως προς το ότι οι αληθινές σχέσεις δεν ενέχουν προσοχές κτλ..

Lazy cat
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Τι υπέροχη απάντηση,θα ήθελα να την δω στο βιβλίο. Πόσο πια να συζητήσουν και αυτοί το ίδιο πραγμα; Πόσο να αναλύσεις την σχέση με τον Μήτσο; 1,2,3, 10 φορες,μετά από λίγο δεν έχεις κάτι καινούριο να πεις στον άλλο και απλά νιώθεις ότι μιλάς στον βρόντο.

Lobelia
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Ποτέ δεν θα καταλάβω τι σημαίνει αυτό το χωρίσαμε αλλά μιλάμε, βρισκόμαστε, επικοινωνούμε…. γνωρίζεις κάποιον με ερωτικά συναισθήματα πως μπορείς μετά να τον έχεις φίλο-γνωστό? Δεν είναι συγγενής είναι κάποιος ξένος που εσύ τον βάζεις στην ζωή σου και εσύ τον βγάζεις…ειδάλλως 99% ειναι αυτό:χωρίσαμε, καλά κάναμε που χωρίσαμε; μήπως να τα ξαναβρούμε;

false beauty
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Θέλουμε update οπωσδήποτε!
Πλιιιιζζζ