«Α, μπα» classics: Απαγορεύεται να κάνεις σοβαρές σχέσεις αν δεν σκέφτεσαι το γάμο και την οικογένεια;

Πως θα επιβιώσω από την πίεση να παντρευτώ;

Καλή μου Α μπα Εύχομαι ό,τι καλύτερο! Σε λίγο καιρό, μπαίνω αισίως στο 27ο έτος της ζωής μου. Έχουν περάσει 2 χρόνια από την τελευταία μου σχέση (4 χρόνια με κάποιον 10 χρόνια μεγαλύτερο από μένα). Όσο ήμουν σε αυτή τη σχέση έβλεπα τον εαυτό μου κάποια στιγμή να κάνει οικογένεια μαζί του. Τελικά χωρίσαμε, ίσως επειδή ποτέ δεν ένιωσα ουσιαστικά έτοιμη γι’αυτό. Τα 2 χρόνια που δεν είμαστε πια μαζί, έχω διαπιστώσει ότι όλο αυτό το πακέτο είναι κάτι που μάλλον δεν θέλω, ειδικά αφού δεν μου βγήκε μαζί του, πώς είναι δυνατόν να υπάρξει κάποιος άλλος που θα με κάνει να το θέλω; Αυτή η διαπίστωση μου δημιουργεί μια μεγάλη σύγχυση. Ενίοτε αποζητώ τη συντροφικότητα μίας σχέσης και φυσικά το σεξ. Το πρόβλημα είναι ότι όσες σχέσεις έχω αποπειραθεί να φτιάξω αυτά τα 2 χρόνια με κάνουν να νιώθω ο χειρότερος άνθρωπος της γης. Ξεκαθαρίζω πάντα ότι θέλω να δεθώ συναισθηματικά, δεν είπα ποτέ ότι ψάχνω fuck buddy (που και αυτό το δοκίμασα) ή ότι δεν θέλω αποκλειστικότητα (που και με αυτό ίσως να μην είχα πρόβλημα, αλλά πάντα ήμουν μονογαμικός άνθρωπος), αλλά το γεγονός ότι όσο καλά και να είμαστε μαζί, δεν επιθυμώ να τους κάνω πατέρες, γιατί σίγουρα δεν είμαι έτοιμη και ίσως να μην γίνω ποτέ, τους κάνει να κλωτσάνε. Και ενώ στην αρχή το δέχονται, κάπου στην πορεία γίνομαι η κάργια που τους χρησιμοποιεί για σεξ και τρυφερότητα. Δηλαδή, απαγορεύεται να κάνεις σοβαρές σχέσεις αν δεν σκέφτεσαι το γάμο και την οικογένεια; Και όσο μεγαλώνω θα γίνεται χειρότερο; Από την άλλη, πού είναι όλοι αυτοί οι άντρες που υποτίθεται έχουν πρόβλημα δέσμευσης; Ξέρω ότι παραλογίζομαι, αλλά γιατί γνωρίζω μόνο αυτούς που μετά από 1-2 μήνες σχέσης το θεωρούν μεγάλο πλήγμα το ότι δεν θέλω ακόμα να συγκατοικήσουμε, να γνωρίσω τους γονείς τους, να κάνουμε οικογενειακές διακοπές, να μου δώσουν δαχτυλίδι; Μέχρι και ανηψάκι (ομολογουμένως γλυκύτατο) επιστρατεύτηκε κάποια στιγμή για να δουν τις αντιδράσεις μου (Το πιο αστείο ήταν ότι κανείς δεν περίμενε να είμαι καλή μαζί του και στο τέλος είχαν μια έκφραση «Τι; Ακόμα δεν θες; Αφού το συμπάθησες.»). Α μπα, μπορώ να επιβιώσω από την κοινωνική πίεση του να παντρευτώ (ώρα μου είναι, περνάνε τα χρόνια), δεν μπορώ, όμως, σε καμία περίπτωση να χρειαστεί να αντιμετωπίσω πάλι έναν σύντροφο που νοιάζομαι γι’αυτόν να πληγώνεται, να απογοητεύεται και να νιώθει προδομένος από μένα. Τι να κάνω; Σταματάω να κάνω σχέσεις και γίνομαι καλόγρια;

-Κακιασμένη(;)

(Σε ευχαριστώ!) Νομίζω ότι δημιουργείς ανασφάλειες στους άντρες που συναντάς επειδή ανατρέπεις αυτά που θεωρούν δεδομένο σε όλη τους τη ζωή και νιώθουν ότι τους τραβάς χαλί κάτω από τα πόδια. Το δεδομένο είναι ότι οι γυναίκες είναι φτιαγμένες για να γίνουν μάνες και θέλουν να γίνουν συγκεκριμένα με τους ίδιους. Με τις δηλώσεις σου τους κάνεις να θέλουν αυτό που δεν μπορούν να έχουν, πριν προλάβουν να σκεφτούν αν θέλουν να το έχουν, ή αν το θέλουν μαζί σου. Μου δημιουργεί ένα μειδίαμα, γιατί είναι το αντίθετο από αυτό που παθαίνουν συνήθως οι γυναίκες που στέλνουν ερωτήσεις στο α μπα: που θέλουν «σχέση» και όχι «μόνο σεξ», δημιουργώντας ένα κενό αέρος που τις ρουφάει.

Θα σου πω αυτό που λέω και σε όσες λένε τα αντίθετα από αυτά που λες εσύ. Μην κάνεις προγραμματικές δηλώσεις. Ούτε στους άλλους, ούτε στον εαυτό σου. Σέβομαι απόλυτα τις επιθυμίες σου ή όσα θεωρείς τώρα επιθυμίες, αλλά δεν χρειάζεται να λες σε κάποιον μέσα σε δύο μήνες ότι δεν θέλεις να τον κάνεις πατέρα. Η κουβέντα μπορεί να προκύψει, δεν λέω να πεις ψέματα, αλλά αυτό που κάνεις είναι ότι «ξεκαθαρίζεις το τοπίο» όταν είναι πολύ νωρίς. Στους δύο μήνες δεν ξέρεις καν αν σου κάνει ο άλλος για συντροφικότητα. Πήγαινε για λίγο με τα ρεύματα της ζωής, όπως έρχονται, χωρίς να νιώθεις την ανάγκη να ξεκαθαρίζεις κάτι που δεν χρειάζεται ξεκαθάρισμα.

Για να τα λέμε όλα βέβαια, καλώς προβληματίζεσαι. Οι άντρες που δεν θέλουν δέσμευση δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα, κι αυτά δηλώσεις είναι. Κανείς δεν θέλει να μείνει μόνος του, ούτε άντρας, ούτε γυναίκα. Αν υπήρχαν όντως όλοι αυτοί που δηλώνουν ότι είναι έτσι, θα βλέπαμε ανύπαντρους, αλλά δεν βλέπουμε. Επίσης, θέλεις δέσμευση. Αυτό που δεν θέλεις είναι να παντρευτείς και να κάνεις παιδί. Οπότε ψάχνεις τέτοιο άντρα, που δεν θέλει παιδιά. Ούτε αυτό είναι εύκολο, να το ξέρεις. Είναι η μειοψηφία. Αλλά κι αυτό δεν μπορεί να είναι απόλυτα ξεκαθαρισμένο μέσα σε δύο μήνες. Ο κόσμος μπορεί να λέει ότι θέλει κάτι για να σε κερδίσει, ή να σε απομακρύνει, και μετά να αλλάξει γνώμη. Γι’αυτό, άσε τις δηλώσεις. Ζήσε, πήγαινε με τα ρεύματα, και κρίνε κάθε φορά αναλόγως.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

42 points
Upvote Downvote

6
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
6 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
6 Συντάκτες σχολίων
Liozero-gravityBombaΠατερας ΙερωνυμοςΦούστα Κλαρωτή Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Dioni
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Ήμουνα για πολλά χρόνια έτσι και οι άνδρες που είμασταν μαζί έκαναν τα πρώτα βήματα για να προχωρήσει η σχέση μας. Με το πέρασμα του χρόνου κατάλαβα ότι δεν ήμουνα ούτε κάτι τόσο ιδιαίτερο που όλοι θέλαν πάση θυσία να με κρατήσουν στην ζωή τους, ούτε τόσο τυχερή για να μην πετυχαίνω ποτέ όλους αυτούς τους τύπους που φοβούνται την δέσμευση! Είναι αυτό που λέει η Λένα. Τους δημιουργείς ανασφάλειες, δεν τους βάζεις στον αναμενόμενο και γνώριμο ρόλο του να κρατάνε άμυνα, επειδή η άλλη θέλει σώνει και καλά να τους τυλίξει… και παίρνουν άλλον ρόλο, μπαίνοντας αυτοί οι ίδιοι… Διαβάστε περισσότερα »

zero-gravity
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Εικόνων
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Και μην ξεχνάμε πως είναι πιο εύκολο για ένα άντρα να πει πως θέλει να κάνει παιδιά ιδίως όταν μιλάμε για το μακρινό μέλλον γιατί δεν υποβάλλεται ο ίδιος στη διαδικασία της εγκυμοσύνης και αν είναι και παραδοσιακός πιθανότατα να θεωρεί αυτονόητο πως θα απεμπλακεί από τις περισσότερες υποχρεώσεις τις ανατροφής του παιδιού.
Οπότε θα συμφωνήσω και εγώ με τη σειρά μου. Φυσικά καλές οι συζητήσεις όμως μέχρι να έρθει πραγματικά η ώρα πολλά μπορούν να αλλάξουν.

Lio
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Καλά εσυ απο τα 27 ξερεις αν θα θέλεις παιδιά στα 35; Επειδη δεν γνωρίζουμε καθόλου το μέλλον, ποιον θα γνωρίσουμε, ποιον θα αγαπήσουμε, τι θα μας βγάλει η σχέση, πως θα ωριμάσουμε καλο ειναι να μη λέμε μεγάλες κουβέντες απο τόσο νωρις.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να προκαταβάλεις τους άλλους αλλα κυρίως τον εαυτό σου για το τι μπορεί να θες στο μέλλον. Μπορεί να θες, μπορεί και να μη θες. Τι λογική εχει ομως να εισαι αρνητική μόνο και μόνο επειδη δεν σου βγήκε στα 25;

Ζήσε ελεύθερα χωρις προκαταλήψεις και περιορισμούς.

Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Μην κάνεις προγραμματικές δηλώσεις ούτε προς τους άλλους, αλλά ούτε προς τον εαυτό σου. Λες “ειδικά αφού δεν μου βγήκε μαζί του, πώς είναι δυνατόν να υπάρξει κάποιος άλλος που θα με κάνει να το θέλω; ” Ησουν με κάποιον από τα 21 έως τα 25 (αν κάνω σωστά τις πράξεις) και δε σου βγήκε τέτοια επιθυμία. Πολύ λογικό το βρίσκω στη συγκεκριμένη ηλικία. Αυτό δε σημαίνει ότι στο μέλλον δε θα σου ξυπνήσει τέτοια ανάγκη με άλλο σύντροφο, σε άλλη φάση της ζωής σου, σε άλλη ηλικία. Ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΚ το να μη θες γάμους και παιδιά και να… Διαβάστε περισσότερα »

Bomba
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Θέλεις σοβαρή σχέση, αλλά οχι γαμο και παιδιά. Δεκτό… Αυτό δεν αποκλείει βέβαια το να γνωρίσεις τους δικούς του ή τη συγκατοίκηση. Αλλωστε μια σοβαρή σχέση συχνά τα περιλαμβάνει. Έχω θεία που είναι 20 χρόνια με τον σύντροφό της, συγκατοικούν, ερχονται μαζί σε ολες τις οικογενειακές συγκεντρώσεις/γιορτές/εκδηλώσεις, πηγαίνουμε εμείς στο σπίτι τους κλπ. Δεν παντρευτήκαν, ούτε έκαναν παιδιά γιατί δεν ήθελαν. Το ένα δεν αποκλείει το άλλο.
Μήπως περισσότερο είναι οτι θέλεις να βάλεις μια ταμπέλα στον εαυτό σου και συγχέεις τα πράγματα;

Πατερας Ιερωνυμος
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Η ζωή ειναι δική , μονο δικη Σου. Αν σε νοιάζει υπερβολικα τι λέει ο κόσμος , τοτε δεν σέβεσαι τις επιλογές σου αρα δεν σέβεσαι τον εαυτο σου γενικοτερα. Ειναι στην ιδια ηλικια με σενα . Δοκιμασε να κανεις σχεση με ανδρες στην ηλικια σου η και μικροτερους που ειναι πιο free mind. Πέφτεις πανω σε ηλικίες που ειναι στο μεταίχμιο αυτης της αποφασης. Ειμαι και εγω της ιδιας νοοτροπιας και προβληματιζομαι . Αλλα δεν βαζω ταμπελες ουτε σημαινει επειδη δεν σου κατσε μεαυτον δεν θα σου τυχει ποτε … Ρωτα τον εαυτο σου ? Αν θα κανω οικογενεια… Διαβάστε περισσότερα »