«Α, μπα» classics: Αν κάποιος το πάει για καβγά ποια είναι η καλύτερη μέθοδος αντιμετώπισης;

άμπα γλυκια ερωτηση: αν κάποιος το πάει για καβγά, ποια είναι η καλύτερη μέθοδος αντιμετώπισης; πως μπορείς να γλυτώσεις τα νεύρα σου ακόμα και αν αυτά που ακούς σε τσιτωνουν και πως μπορείς να φτάσεις να ηρεμήσεις τον άλλον (είτε έχει δίκιο είτε αδικο;) να πω εδώ ότι δεν έχω κάποιο προβλημα, μιλάμε για αντιπαραθέσεις που συμβαίνουν στις ανθρώπινες σχεσεις)

-προσπαθώ να γίνω καλύτερη συνομιλητρια

Δεν μπορείς να ηρεμήσεις τον άλλον. Αυτό, ούτε γίνεται, ούτε πρέπει να σε ενδιαφέρει, ούτε να το θεωρείς στόχο. Ο καθένας είναι υπεύθυνος μόνο για την δική του συμπεριφορά. Στην καλύτερη και ιδανική περίπτωση, μετά από πολλή εξάσκηση, ίσως καταφέρεις τελικά να μάθεις να ελέγχεις τον θυμό σου, ή να μην ταράζεσαι όταν αρπάζεται ο άλλος, ένα από τα δύο, αν καταφέρεις και τα δύο, θαυμάσια. Η καλύτερη αντιμετώπιση όμως είναι να μην συναναστρέφεσαι με ανθρώπους που σου ανεβάζουν την πίεση με αυτά που λένε γιατί η ζωή είναι πολύ μικρή. Αν τους συναντάς τυχαία χωρίς να είναι φίλοι σου, τότε δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Δεν θα τους αλλάξεις γνώμη, ούτε αυτοί θα αλλάξουν την δική σου. Η καλύτερη κουβέντα είναι με αυτούς που μπορούν να σου μάθουν πράγματα. Αν θέλεις να κάνεις κουβέντα με αντιπαράθεση, κράτα την για πολύ κοντινούς σου που θέλεις να κρατήσεις στη ζωή σου και πιστεύεις ότι έχουν περιθώρια να ακούσουν και να συζητήσουν.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

32 points
Upvote Downvote

2
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
2 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
2 Συντάκτες σχολίων
ΓράφωνFractal Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Fractal
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εγώ πάντως έχω κάποια κόλπα:
Λέω μόνο πράγματα που ισχύουν, όχι εικασίες ή παρορμητικές προσβολές.
Όταν είμαι σίγουρη ότι ο άλλος είναι λάθος μπαίνω στη θέση του και το θέτω με τρόπο που δεν θα τον μπριζώσει. Είναι ούτως ή άλλως δύσκολο να αποδεχτείς το λάθος σου, μην το ντύνεις και με υποτιμητικό σχόλιο ή απόδοση ευθυνών.
Βλέπε πού αποσκοπεί η συζήτηση. Αν ψάχνετε μέση λύση ή κοινή αλήθεια βάλε όλα τα επιχειρήματα σε σειρά. Αν εκτονώνετε νεύρα και ικανοποιείτε εγωισμούς απλά φύγε.

Γράφων
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων