«Α, μπα» classics: Αλλάζει το πόσο γουστάρεις κάποιον;

Παρατηρώ μονίμως σε σχέσεις ότι αυτός που γούσταρε περισσότερο στη αρχή έτσι θα Ναι μέχρι το τέλος η αυτος που δν πολυγουσταρε ακομα και μετα απο χωρισμο παλι δεν πολυγουσταρει ισχύει αυτο ; πιστευεις οτι δηλαδη δυσκολα αλλαζει το ποσο γουσταρεις καποιον ;η ο αλλος με τη συμπεριφορά του μπορει να το γυρισει τουμπα ;ποια είναι η γνώμη σου;

– Pizzalover

Πιστεύω ότι πολύ δύσκολα αλλάζει η αρχική δυναμική επειδή πολύ δύσκολα αλλάζουν γνώμη οι άνθρωποι για τους άλλους ανθρώπους, ακόμα και αν είναι λάθος η γνώμη αυτή, ακόμα και αν τα δεδομένα που έχουν μπροστά τους δείχνουν κάτι διαφορετικό, επειδή δεν μπορούν να δεχτούν ότι έκαναν λάθος. Ωστόσο δεν αποκλείεται η τούμπα, γιατί στις ανθρώπινες σχέσεις τίποτα δεν αποκλείεται. Όταν τίθεται θέμα εγωισμού, όπως στις ερωτικές, που είναι μεγάλο μέρος της συνταγής, «κερδίζει αυτός που θέλει τα λιγότερα», οπότε αν υπάρξει τούμπα, θα πυροδοτηθεί με αυτόν τον τρόπο κυρίως.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

22 points
Upvote Downvote

5
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
3 Θέματα σχολίων
2 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
4 Συντάκτες σχολίων
EvaI_am_the_lawΦριζαρισμένο μαλλίEleni Pe Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Eleni Pe
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Στην τελευταία μου σχέση πάντως ξεκινήσαμε με το να με γουστάρει περισσότερο ο άλλος, μετά εγώ και στο τέλος εκείνος. Δεν θεωρώ ότι είναι κάτι σταθερό απαραίτητα.

Φριζαρισμένο μαλλί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Τα γούστα δεν αλλάζουν εύκολα, όχι οι απόψεις. Λέγε το και “χημεία”. Το θέμα που θίγεις βέβαια, είναι πολυπαραγοντικό. Και οι ανάγκες αλλάζουν, μαζί με εμάς. Άλλος τύπος ανθρώπου μπορεί να σε ελκύει στα 25, άλλος στα 35. Επομένως, μπορεί κάποιος που καιγόταν για σένα, μετά από κάποια χρόνια να μην μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του, να σου αφιερωνει περισσότερο χρονο και τούμπαλιν. Ένα ακόμα, είναι ο χρόνος στον οποίο δένεται κάποιος. Δεν φτάνουν όλοι εξίσου γρήγορα στον προορισμό, ούτε “ισοπεδώνονται” απο την όποια έλξη(σσσσ… μεταξύ μας, είναι κάτι που συμβαίνει, μεγαλώνοντας). Και ενώ στην αρχή είναι normal, τους… Διαβάστε περισσότερα »

Eva
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Τι σημαίνει “κερδίζει αυτός που θέλει τα λιγότερα ” δεν το καταλαβαίνω, μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει; Σας ευχαριστώ!

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Αυτός που θέλει τα λιγότερα πιθανότατα θα καλυφθεί σε μεγάλο, αν όχι απόλυτο βαθμό, θα νιώθει ικανοποιημένος λ. Αυτός που θέλει πολλά, πιθανότατα δεν θα πάρει αυτά που θέλει, θα πάρει λιγότερα, θα νιώθει ανικανοποίητος και, ίσως, ματαιωμένος.

Eva
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Σ’ευχαριστώ για την επεξήγηση, τώρα κατάλαβα το νόημα της τελευταίας πρότασης της Αμπα. 🙂