«Α, μπα» classics: Εγώ είμαι έτοιμη να ζήσω μαζί της ενώ εκείνη δεν έχει αποφασίσει ακόμα

Πόση υπομονή να κάνω;

Α, μπα έχω μια σχέση 2,5 ετών με γυναίκα(ιδίου φύλου) και ζούμε στην επαρχία. Οι γονείς της δεν ξέρουν τίποτα, ούτε καν ότι συγκατοικούμε. Δεν θέλω να πει κάτι ή οτιδήποτε γιατί το έκανα εγώ στο παρελθόν και δεν μπόρεσα ποτέ να έχω την σχέση που είχα πριν με γονείς, ιδίως με μητέρα (μέχρι να πεθάνει, το είχε μαράζι). Ο πατέρας μου τώρα, μόνος πια πήρε την απόφαση αφού δεν παντρεύομαι κλπ να μου πάρει ένα σπίτι. Υπέροχα νέα για μένα, απ το πουθενά και πολύ χαρούμενη. Όμως, η σχέση μου δεν ενθουσιάστηκε, μάλλον όπως εγώ θα περίμενα. Νιώθω ότι με τον τρόπο μου την πίεσα κιόλας όταν έκανα όνειρα μαζί της. Μετά από έντονες διαμάχες, καταλήξαμε ότι δεν μπορεί να έρθει ακόμη να ζήσει μαζί μου. Ο λόγος είναι ότι δεν μπορεί να πει στους γονείς της ότι θα μετακομίσει πάλι και ότι θα το κάνει στο μέλλον χωρίς να μου προσδιορίζει το πότε. Η ερώτησή μου είναι, πως μπορώ να το διαχειριστώ χωρίς να της πω τίποτα άλλο πια; Όταν ξεκάθαρα ακόμη με ενοχλεί; Νιώθω ότι μπορώ επιτέλους να παρέχω και εγώ κάτι (πριν επειδή είχε καλύτερη οικονομική κατάσταση, πλήρωνε περισσότερα π.χ. στο ενοίκιο ή στο τέλος του μήνα). Δεν ξέρω εάν είναι πίεση, δεν θέλει, εάν θα έρθει ή δεν θέλει να αλλάξει απλά η κατάσταση; Λίγο μπερδεμένη, αλλά όπως και να χει θα μετακομίσω σε 1 μήνα, μου προτείνεις κάποιο διαφορετικό τρόπο προσέγγισης ή να το αφήσω να κυλήσει και όπου πάει;

– η zaf

 

Κι εγώ λίγο μπερδεμένη είμαι. Αν λες ότι δείχνεις κατανόηση που δεν θέλει να κάνει coming out στους γονείς της, γιατί δεν δείχνεις κατανόηση που δεν θέλει να κάνει coming out στους γονείς της;

Δεν σου είπε περίεργες δικαιολογίες, δεν σου έδωσε ψεύτικες υποσχέσεις, σου είπε έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο: δεν θέλει να πει στους γονείς της ότι μετακομίζει πάλι γιατί θα τους μπουν ψύλλοι στ’ αυτιά, και δεν θέλει να τους αντιμετωπίσει ακόμα. Θα θελήσει στο μέλλον, αλλά δεν μπορεί να σου προσδιορίσει το πότε. Καταλαβαίνεις ότι δεν θέλει να κάνει αυτό το βήμα ακόμα, ή δεν το καταλαβαίνεις; Αν το καταλαβαίνεις, θα πρέπει να καταλαβαίνεις και ότι αυτή τη στιγμή δεν ξέρει πότε θα είναι έτοιμη.

Ένα πρόβλημα που είναι καθαρά δικό της, το έκανες καθαρά δικό σου, και το αντιμετωπίζεις σα να είσαι εσύ το θέμα και όχι η σχέση της με τους γονείς της. Δεν είναι προσωπική απόρριψη αυτό που συμβαίνει. Μπορεί να μην σου αρέσει, αλλά δεν είσαι εσύ η προτεραιότητα τώρα. Αν καταλαβαίνεις την πορεία της και τη σέβεσαι, ξέρεις τη πρέπει να κάνεις. Αν καταλαβαίνεις αλλά δεν έχεις την υπομονή, είναι φυσικά δικαίωμα σου.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

35 points
Upvote Downvote

3
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
3 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
2 Συντάκτες σχολίων
wtfClaudia Skorupa Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Rainbow
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Αφού συγκατοικειτε με ποια δικαιολογία; Μπορείτε να πείτε την αλήθεια χωρίς coming out πως εσύ θα αγοράσεις σπίτι , θες να έρθει να μείνει πάλι μαζί σου , αφού η συγκατοίκηση σας κυλούσε ήρεμα αλλά κ να τη βοηθήσεις την ίδια όπως βοήθησε εσένα οικονομικά χωρίς να ζητάς ενοίκιο . Δεν χρειάζεται να πείτε ψέματα ή να κάνει coming out .

wtf
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Θα προσπαθήσω να διατυπώσω μια γνώμη, όχι συμβουλή, έχοντας υπάρξει σε ανάλογη κατάσταση. Η μόνη διαφορά είναι ότι βρισκόμουν στην θέση της φίλης σου. Όσο και να την αγαπάς και να ενδιαφέρεσαι πραγματικά για εκείνη, θα υπάρχουν στιγμές που θα νιώθεις ότι οι δικές σου επιθυμίες έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Φυσικά, όμως, ακριβώς επειδή δεν σου έδωσε καμία αόριστη ή ψεύτικη δικαιολογία, δεν μπορείς να την πιέσεις για κάτι που αυτή την στιγμή δεν μπορεί να κάνει. Οπλίσου με υπομονή και βάλε ένα ξεκάθαρο όριο στον εαυτό σου. Πόσο μπορείς να αντέξεις, αν το ξεπεράσεις, φύγε. Το coming out είναι… Διαβάστε περισσότερα »

wtf
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Η φίλη που έστειλε την ερώτηση, έγραψε ήδη γιατί κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.