in

Αγαπητή «Α, μπα»: Εκείνος το βλέπει σοβαρά και εγώ νιώθω απίστευτη πίεση

Δεν θέλω όμως να τον πληγώσω

‘Εχω σχέση με ένα παιδί εδώ και 6 σχεδόν μήνες και έχουμε διαφορά ηλικίας 13 χρόνια αλλά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό στην επικοινωνία. Το θέμα είναι ότι εγώ δεν ήμουν τόσο θερμή από την αρχή γι αυτήν την σχέση και δεν το έβλεπα τόσο σοβαρά αρχικά ενώ εκείνος ναι. Ένιωσα απίστευτη πίεση καθώς ήθελε και με γνώρισε σε σχεδόν όλους τους φίλους του από τον πρώτο μήνα και τον επόμενο μήνα στους γονείς του ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

356895

‘Εχω σχέση με ένα παιδί εδώ και 6 σχεδόν μήνες και έχουμε διαφορά ηλικίας 13 χρόνια αλλά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό στην επικοινωνία. Το θέμα είναι ότι εγώ δεν ήμουν τόσο θερμή από την αρχή γι αυτήν την σχέση και δεν το έβλεπα τόσο σοβαρά αρχικά ενώ εκείνος ναι. Ένιωσα απίστευτη πίεση καθώς ήθελε και με γνώρισε σε σχεδόν όλους τους φίλους του από τον πρώτο μήνα και τον επόμενο μήνα στους γονείς του, μένουν και στο ίδιο σπίτι κάτι που πλέον αρχίζει να με ενοχλεί. Μου έχει συμπεριφερθεί άψογα γενικότερα και είναι πάρα πολύ καλός και γλυκός μαζί μου αλλά νιώθω πιεσμένη και όχι τόσο ενθουσιασμένη μαζί του και δεν ξέρω τι να κάνω. Έρχονται μέρες που δε θέλω να τον δω και που ψάχνω την παραμικρή αφορμή για να το σταματήσω όλο αυτό, νιώθω κάποιες στιγμές ότι ήταν καλύτερα όσο ήμουν ελεύθερη. Απλά επειδή μου έχει συμπεριφερθεί τόσο καλά δε θέλω να τον πληγώσω και κάνω υπομονή καθώς επίσης και το γεγονός ότι γνώρισα τους γονείς του και μου μιλάνε με κάνει να αισθάνομαι άσχημα ακόμα περισσότερο. Τι να κάνω;

Dreamer?

 

Να χωρίσεις.

Και μετά, να κάνεις την εσωτερική δουλειά που χρειάζεται ώστε να μην φοβάσαι τόσο πολύ να δυσαρεστήσεις κάποιον.

Και μετά από αυτό, να αρχίσεις να υποψιάζεσαι τα κίνητρα των άλλων όταν σε πιέζουν να σε βάλουν στη ζωή τους (ώστε μετά να νιώθεις υποχρέωση).

Τέταρτον, όταν σου ζητάνε να γνωρίσεις γονείς και δεν θέλεις, πρέπει να λες όχι.

Οπότε, μάθε να λες όχι.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

23 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Μακαρονοτέρας, το αληθινό
Μακαρονοτέρας, το αληθινό
5 χρόνια πριν

Την υποχρέωση να δικαιολογήσει την απουσία σου σε όλους αυτούς που σε γνώρισε την έχει αυτός, επειδή αυτός θέλησε να κάνει τέτοιες κινήσεις τόσο νωρίς. Εσύ δεν έχεις καμία υποχρέωση απέναντι τους. Παίρνεις το καπελάκι σου και φεύγεις!

Μακαρονοτέρας, το αληθινό
Μακαρονοτέρας, το αληθινό
5 χρόνια πριν

Θα ήθελα να προσθέσω πως θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί χειριστική και ολίγον εκβιαστική κίνηση η γνωριμία του συντρόφου σε φίλους και γονείς, κυρίως όταν γίνεται πολύ νωρίς στην αρχή της σχέσης. Εμμέσως θέλει να δημιουργήσει αισθήματα υποχρέωσης στον σύντροφο, όπως ακριβώς έχει γίνει και στην συγκεκριμένη περίπτωση. Στην ίδια κατηγορία “δημιουργίας υποχρεώσεων” εντάσσονται και τα πολύ ακριβά δώρα, τα οποία χρησιμοποιούνται με αυτόν τον τρόπο και στις μη ερωτικές σχέσεις.

Felis
Felis
5 χρόνια πριν

Mitsi και Μακαρονοτέρας, θα συμφωνήσω! Μάλιστα Mitsi, το έχω ζήσει αυτό, στους 3 μήνες δαχτυλίδι (μάλιστα δεν το δέχτηκα και επέμενε, μου το πέρασε στο χέρι επιτόπου κι εγώ εντελώς ηλίθια αποσβωλομένη να λέω τι έγινε τώρα), και στον χρόνο ο τυπάς μου είχε πετάξει κι ενα “αν δεν ήταν η κρίση τώρα θα είχαμε κάνει ένα παιδι”, ο επηβήτορας!!! Ούτε που με είχε ρωτήσει εννοείται εγώ τι ήθελα. 7,5 χρόνια διαφορά είχαμε, αυτός στα 35+, πότε δεν είχε μείνει μόνος, μία με την μαμά, μία με την αδερφή του, με γνώρισε αμέσως στους δικούς του και με απομάκρυνε από… Διαβάστε περισσότερα »

charlise
charlise
5 χρόνια πριν

Θεε μου τι κάνεις?!
Εισαι με καποιον που ουτε καν αντέχεις μονο επειδη στους έξι μηνες γνωριμιας σας ” σου εχει φερθει τοοοοόσο καλα” ?!?!?
Κι εσυ κανεις υπομονη , γιατί? Για να σε βαρεθει και να σε αφησει μόνος του μηπως και γλιτώσεις?
Αν στο ενδιαμεσο μεινεις κι έγκυος τί θα κανεις?
Μηπως θα τον παντρευτεις κιόλας απο ευγνωμοσύνη για το ποσο καλά σου έχει φερθεί?!!!
Τι να πω .Πρεπει να λυσεις τα θέματα χαμηλης αυτοεκτιμησης που έχεις. Επειγοντως!

BabyDoll
BabyDoll
5 χρόνια πριν

Και τι έγινε που γνώρισες τους γονείς και τους φίλους του; Δικό του λάθος που σε γνώρισε τόσο νωρίς στον κύκλο του, στον έναν μήνα δεν γνωρίζεστε τόσο καλά ούτε μεταξύ σας. Το δικό σου λάθος είναι οτι τα δέχτηκες όλα αυτά κι ότι δέχτηκες να μείνετε μαζί ενώ δεν είσαι σίγουρη για την σχέση. Ομως ποτέ δεν είναι αργά, αν θες να χωρίσεις χώρισε. Δεν μπορείς να μένεις σε μια σχέση επειδή ο άλλος είναι απλά καλός πρέπει να τον αγαπάς και να θες να είσαι μαζί του. Θα τον πληγώσεις αν χωρίσετε όμως τώρα πληγώνεις εσένα και όντας… Διαβάστε περισσότερα »

tomato soup
tomato soup
5 χρόνια πριν

Είναι πολύ άσχημο να μένεις σε μια σχέση από οίκτο όχι μόνο για σένα αλλά και γι αυτόν, τον άνθρωπο που εσύ δεν θέλεις να πληγώσεις αλλά το έχεις καταφέρνει και με πολύ χειρότερο τρόπο. Μπες στην θέση του και σκέψου πως θα ήταν να σου το έκανε το ίδιο κάποιος που έχεις ερωτευτεί.

Tropique
Tropique
5 χρόνια πριν

Βασικά μάθε να λες όχι, γιατί βρίσκεσαι σε σχέσεις που δε θέλεις επειδή δεν ξέρεις πώς να ρίξεις χυλόπιτα εξ’αρχής αν και έτσι αισθάνεσαι.

Franny
Franny
5 χρόνια πριν

“νιώθω κάποιες στιγμές ότι ήταν καλύτερα όσο ήμουν ελεύθερη. Απλά επειδή μου έχει συμπεριφερθεί τόσο καλά δε θέλω να τον πληγώσω και κάνω υπομονή”

κανεις υπομονη μεχρι να γινει τι; να περασει η ζωη;
υπαρχει κατι συγκεκριμενο που περιμενεις, κανοντας υπομονη;

luckystrike
luckystrike
5 χρόνια πριν

Τους φίλους σε τέτοιο χρονικό διάστημα εννοείται πως θα τους γνωρίσεις. Τους γονείς δεν ξέρω. Υπάρχουν κάποιοι που γνωρίζουν στους γονείς τους όλες τις κοπέλες τους και κάποιοι που γνωρίζουν μόνο αυτή που σκοπεύουν να παντρευτούν. Σε ποια κατηγορία είναι ο δικός σου; Όμως, και τα δύο παραπάνω αφορούν αυτόν. Εσένα καθόλου. Εσύ κάθεσαι σε μία χλιαρή σχέση. Και ή δεν το δείχνεις που είναι λάθος ή το δείχνεις και εδώ πάλι υπάρχουν δύο τινά. Κάνει ότι δεν το βλέπει οπότε είναι χειρισμός για να σε κρατήσει οπότε άντε σιγά σιγά να φεύγεις ή δεν μπορεί να διακρίνει τις λεπτές… Διαβάστε περισσότερα »

dolores.p
dolores.p
5 χρόνια πριν

Εμένα μου φαίνεται οτι μένεις μέχρι να γνωρίσεις τον επόμενο,απο τη μεριά του δε βλέπω κάτι παράλογο,αν τον γούσταρες θα ήθελες και τους γονείς του να γνωρίσεις και τους φίλους του….Η γνώμη μου είναι να μην τον εκμεταλλευτείς άλλο για να καλύψεις την ανασφάλειά σου ,να χωρίσεις και να μείνεις μόνη σου μέχρι να βρείς τον κατάλληλο για σενα

Mileena
Mileena
5 χρόνια πριν

Δε σημαίνει κάτι όλο αυτό,μπορεί απλά να συμπεριφέρεται έτσι στις κοπέλες του.Επιπλέον,δε μένουμε σε σχέση με κάποιον με τον οποίο δυσφορούμε,όσο καλά και να φέρεται,πρέπει να τον γουστάρουμε κιόλας.Κι εσύ μου φαίνεσαι πως δεν…

acantholimon
acantholimon
5 χρόνια πριν

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος,για να γνωρίσεις τους γονείς και τους φίλους του άλλου.Το θέμα είναι πώς γίνεται.Πώς σε παρουσιάζει ο άλλος.Όχι μόνο λεκτικά.Φαίνεται στην όλη συμπεριφορά του.Και τι προσδοκίες γεννιούνται στον περίγυρο.Όταν οι άλλοι σας βλέπουν σαν ζευγάρι κι εσύ δε νιώθεις έτσι,μπορεί να γίνει ασφυκτικό.Παίρνει φόρα ο άλλος κι εσύ δεν έχεις φτάσει ακόμα εκεί.Με δεδομένο,ότι έχετε και αρκετά χρόνια διαφορά,εικάζω,ότι μάλλον είναι και σε “ηλικία γάμου”.Κι αυτό μπορεί να γίνει επιπλέον βάρος για σένα.Τι σκέψεις να κάνουν για την κοπέλα ενός 23χρονου;Η κοπέλα ενός 35χρονου-40χρονου,ο οποίος φροντίζει να δηλώσει σαφώς στο περιβάλλον του τη σχέση τους,παίζει και για… Διαβάστε περισσότερα »