in

Αγαπητή «Α, μπα»: Πιστεύω ότι μπορούσαμε να το έχουμε δουλέψει

Ήμουν διατεθειμένη να προσπαθήσω κι άλλο

Ήμουν διατεθειμένη να προσπαθήσω κι άλλο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

anthony tran vXymirxr5ac unsplash

αγαπητη α μπα το μονο προβλημα στη σχεση μας ηταν οτι δεν ειχαμε την ιδια αναγκη για συναντησεις και επικοινωνια.μετα απο συζητησεις προσπαθησαμε καπως να καλυψουμε ο ενας τον αλλο και για καποιο διαστημα λειτουργησε αυτο.μετα επιστρεψαμε καπως παλι στην αρχικη κατασταση οπου ο ενας ενιωθε παραμελημενος και ο αλλος πιεσμενος.και καπως ετσι εληξε η σχεση.και εγω χτυπιεμαι τοσες μερες , γιατι σκεφτομαι οτι ισως τα πραγματα θα μπορουσαν να ειχαν γινει αλλιως , οτι καπως θα μπορουσαμε να το ειχαμε κανει να δουλεψει , γιατι αγαπουσαμε ο ενας τον αλλο. δε ξερω πως να τη βγαλω αυτη τη σκεψη απο το μυαλο μου.ημουν διατεθειμενη να προσπαθησω και αλλο, εκεινος ομως οχι.θα μπορουσαμε οντως να το ειχαμε κανει να δουλεψει η εχω αυταπατες;

 

Θα μπορούσατε, αν ήθελε κι αυτός. Αλλά δεν ήθελε. Δεν ήταν διατεθειμένος. Άρα τι ρωτάς, τι προσπαθείς να καταλάβεις; Γιατί δεν ήταν; Ή πιστεύεις ότι εσύ θα μπορούσες να είχες κάνει κάτι ώστε αυτός να είναι διατεθειμένος να προσπαθήσει; Δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούσες να κάνεις ώστε αυτός να θέλει αυτό που θέλεις κι εσύ. Κερδίζει αυτός που θέλει τα λιγότερα.

Η αγάπη δεν νικάει τα πάντα. Η αγάπη δε νικάει τίποτα, η αγάπη είναι συγκολλητική ουσία όταν υπάρχει μια καλή συμφωνία που ικανοποιεί και τις δυο πλευρές.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

20 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Γογγύλι
Γογγύλι
3 χρόνια πριν

Ένα από τα πολλά για τα οποία ευχαριστώ αυτό το site είναι η “απομυθοποίηση” της (πανάκειας) αγάπης <3

Anna
Anna
3 χρόνια πριν

Το δουλέψατε και δεν πήγε. Δεν έχει σκοπό να προσπαθήσει περισσότερο.

Τι σημαίνει ήσουν διατεθειμένη να προσπαθήσεις κι άλλο; Το μόνο που θα έμενε να κάνεις είναι περισσότερες υποχωρήσεις (και φοβάμαι ότι αυτό εννοείς), το οποίο σίγουρα δεν είναι συνταγή επιτυχίας.

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
3 χρόνια πριν

Τι σημαινει πρακτικα να το είχαμε δουλέψει; Εσυ να είχες κανει πίσω και να ζούσες με λιγότερα από όσα ήθελες; Ή άλλος να πιεζόταν να κανει κάτι που δε θέλει; Το δεύτερο θα οδηγούσε σε εντάσεις και χωρισμό αργά ή γρήγορα. Το πρώτο σενάριο – και το πιο διαδεδομένο γυρω μας- θα σε έκανε μακροπρόθεσμα δυστυχισμένη.

J.Brian
J.Brian
3 χρόνια πριν

Δεν έχω καταλήξει αν η αγάπη νικάει τα πάντα, γιατί δεν έχω ακόμη καταλήξει τι είναι η αγάπη. Σε αυτό που σίγουρα έχω καταλήξει, είναι ότι οι γυναίκες επιβαρύνονται με το ρόλο του μάγου της σχέσης και νοιώθουν ότι δεν έκαναν όσα έπρεπε για να πάει καλά. Η νοοτροπία ότι “αν η γυναίκα θέλει, κάνει τον άντρα πιόνι” , όπως και το περιβόητο “η γυναίκα είναι ο λαιμός και στρίβει το κεφάλι δηλαδή τον άντρα όπου θέλει” έχουν εμποτίσει το είναι μας. Καιρός να καταλάβουμε ότι αυτό δεν ισχύει. Αυτοί που κάνουν ότι τους λέει ο άλλος και χειραγωγούνται ,… Διαβάστε περισσότερα »

Lama
Lama
3 χρόνια πριν

Μα γιατί να σπαταλας τη ζωη σου με εναν άνθρωπο που δεν περνας καλα και μονο προσπαθεις να περασεις καλα ( προσπαθωντας μονη σου βασικα , λες και είναι μονο δικό σου θεμα) με προοπτική να περασεις ΑΝ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ καποια μακρινηηηη στιγμή στο μελλον.

Θα μπορούσες να εχεις εναν σύντροφό που θα ειστε καλα εξαρχής , χωρις κοπο , χωρίς άκαρπες προσπάθειες. Τι θα πει τελικά προσπάθειες; Και γιατί να προσπαθήσουμε να είμαστε καλα με καποιον;

Δεν υποτίθεται οτι κάνουμε μια σχέση επειδή ούτως ή άλλως καλα περναμε με τον κάποιο;

Μοναχική ψυχή
Μοναχική ψυχή
3 χρόνια πριν

Ναι θα μπορούσε να είχε προοπτική αυτή η σχέση αν θέλατε και οι δύο. Εκείνος όμως δεν ήθελε, γι αυτό και χωρίσατε. Το “μόνο” πρόβλημα που λες κι εσύ, ήταν ο μείζων λόγος που δεν προχώρησε η σχέση σας γιατί όταν δεν υπάρχει επικοινωνία, δεν υπάρχει και συννενόηση, εννοώ δε μπορείς να βοηθήσεις κάποιον, να καταλάβεις τι τον ενοχλεί και νιώθει πιεσμένος όταν δεν συζητάτε ως ζευγάρι. Μόνο η αγάπη δεν αρκεί…

Dulce
Dulce
3 χρόνια πριν

Δυστυχώς κατά πάσα πιθανότητα αυτή να είναι η αλήθεια, απλά διαβάζοντάς την απαντησή σου Χ ris . πόνεσα…

justthat
justthat
3 χρόνια πριν

Αυτό που είπε η Λένα. Μην νομίσεις στιγμή κάτι άλλο. Ναι, έχεις αυταπάτες.

soukaivou
soukaivou
3 χρόνια πριν

Μπράβο. Ποτέ κανένας δεν αμφισβητεί το δικαίωμα του να μην πιεστεί.

Artemis Zerdeli
Artemis Zerdeli
3 χρόνια πριν

Μα κανατε προσπαθεια απο οτι λες,αλλαξε η κατασταση για λιγο και μετα παλι τα ιδια.Οσο σκληρο και να ειναι .στην πραξη βλεπουμε αν ταιριαζουμε με καποιον.Οταν βρεις τον επομενο που θα ταιριαζεις πιο πολυ,θα καταλαβεις την μεγαλη διαφορα.