Menu
in

Αγαπητή «Α, μπα»: Μα τρομοκρατία στην «κατάστασή» μου;

Ό,τι πιο άκομψο και χοντροκομμένο μου χουν κάνει.

Είμαι 5 μηνών έγκυος, πρόσφατα πήγα σε γάμο ξαδερφού του άντρα μου. Στο τραπέζι μεταξύ άλλων καθόταν ένας φίλος του γαμπρού και του άντρα μου με τη γυναίκα του η οποία με στραβοκοιτούσε, πρώτη φορά την έβλεπα. Κάποια στιγμή πιάσαμε την κουβέντα με τη γυναίκα αυτή η οποία με ρώτησε πότε γεννάω, το φύλο κτλ κτλ κι αφού της απάντησα, μου είπε πως ήταν κι εκείνη έγκυος πρόσφατα και παλινδρόμησε στον 3ο μήνα, ο γιατρός είπε να προσπαθήσουν σε 6 μήνες πάλι και ήταν απίστευτα θλιμμένη και έλεγε τον πόνο της και φαινόταν τόσο πολύ ότι ήθελε να τα πει και να τα βγάλει από μέσα της.. ΣΕ ΜΙΑ ΈΓΚΥΟ! Βρε Α, Μπα σοβαρά τώρα; Σε μία έγκυο; Ήθελα να φύγω, να μην ακούω, γιατί οι περισσότερες έγκυες υποθέτω κάτι τέτοια φοβόμαστε. Κ δεν ήξερα τι ν απαντήσω. Το να εξαφανιστώ εκείνη τη στιγμή μου φαινόταν αγένεια γιατί έλεγε τον πόνο της, απ την άλλη ήταν ο,τι πιο άκομψο και χοντροκομμένο μου χουν κάνει. Πώς αντιδράμε σε τέτοιες περιπτώσεις; Τελικά δεν έκανα τίποτα, απλώς κουνούσα το κεφάλι.

Same ε

 

Έκανες το σωστό. Αλλά δεν συμμερίζομαι την αγανάκτηση σου. Όλες οι έγκυες φοβούνται ότι κάτι θα πάει στραβά, αλλά τι παραπάνω συμβαίνει αν σου πει κάποια ότι κάτι πήγε στραβά στην ίδια; Σου είπε κάτι που δεν ήξερες ότι συμβαίνει; Τι αλλάζει αν σου μιλήσει κάποιος για συγκεκριμένο περιστατικό; Αυξάνονται οι πιθανότητες να συμβεί σε σένα αν έχει συμβεί σε κάποια που σου μιλάει γι’αυτό; Το είπε σε μια έγκυο γιατί μια έγκυος μπορεί να καταλάβει καλύτερα. Αγανακτείς επειδή σε αναστάτωσε στην «κατάσταση σου;» Αναστατώθηκες τόσο πολύ, σε σημείο που να υποφέρεις; Αν ναι, έπρεπε να κόψεις την κουβέντα και να φύγεις.

Φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν πολλές αντιρρήσεις σε αυτό που λέω, αλλά και με τις αντιρρήσεις που φαντάζομαι, δεν μπορώ να δεχτώ ότι αυτό ήταν ό,τι πιο άκομψο και χοντροκομμένο σου έχουν κάνει. Έγκυος είσαι, δεν είσαι άρρωστη, ούτε χρειάζεται να σε αντιμετωπίζουν σαν μπιμπελό που θα σπάσει. Δεν είναι κολλητική η αποβολή, και δεν γλιτώνεις τον κίνδυνο αν αποφεύγεις να τον σκεφτείς. Εύχομαι να είναι όλα καλά στην δική σου εγκυμοσύνη και με έναν πόνο, που λένε.

Σχολιάστε