in

Αγαπητή «Α, μπα»: Μα τρομοκρατία στην «κατάστασή» μου;

Ό,τι πιο άκομψο και χοντροκομμένο μου χουν κάνει.

Είμαι 5 μηνών έγκυος, πρόσφατα πήγα σε γάμο ξαδερφού του άντρα μου. Στο τραπέζι μεταξύ άλλων καθόταν ένας φίλος του γαμπρού και του άντρα μου με τη γυναίκα του η οποία με στραβοκοιτούσε, πρώτη φορά την έβλεπα. Κάποια στιγμή πιάσαμε την κουβέντα με τη γυναίκα αυτή η οποία με ρώτησε πότε γεννάω, το φύλο κτλ κτλ κι αφού της απάντησα, μου είπε πως ήταν κι εκείνη έγκυος πρόσφατα και παλινδρόμησε στον 3ο μήνα, ο γιατρός είπε να προσπαθήσουν σε 6 μήνες πάλι και ήταν απίστευτα θλιμμένη και έλεγε τον πόνο της και φαινόταν τόσο πολύ ότι ήθελε να τα πει και να τα βγάλει από μέσα της.. ΣΕ ΜΙΑ ΈΓΚΥΟ! Βρε Α, Μπα σοβαρά τώρα; Σε μία έγκυο; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

d8d2b7132e142b70a77744df0c6f1352

Είμαι 5 μηνών έγκυος, πρόσφατα πήγα σε γάμο ξαδερφού του άντρα μου. Στο τραπέζι μεταξύ άλλων καθόταν ένας φίλος του γαμπρού και του άντρα μου με τη γυναίκα του η οποία με στραβοκοιτούσε, πρώτη φορά την έβλεπα. Κάποια στιγμή πιάσαμε την κουβέντα με τη γυναίκα αυτή η οποία με ρώτησε πότε γεννάω, το φύλο κτλ κτλ κι αφού της απάντησα, μου είπε πως ήταν κι εκείνη έγκυος πρόσφατα και παλινδρόμησε στον 3ο μήνα, ο γιατρός είπε να προσπαθήσουν σε 6 μήνες πάλι και ήταν απίστευτα θλιμμένη και έλεγε τον πόνο της και φαινόταν τόσο πολύ ότι ήθελε να τα πει και να τα βγάλει από μέσα της.. ΣΕ ΜΙΑ ΈΓΚΥΟ! Βρε Α, Μπα σοβαρά τώρα; Σε μία έγκυο; Ήθελα να φύγω, να μην ακούω, γιατί οι περισσότερες έγκυες υποθέτω κάτι τέτοια φοβόμαστε. Κ δεν ήξερα τι ν απαντήσω. Το να εξαφανιστώ εκείνη τη στιγμή μου φαινόταν αγένεια γιατί έλεγε τον πόνο της, απ την άλλη ήταν ο,τι πιο άκομψο και χοντροκομμένο μου χουν κάνει. Πώς αντιδράμε σε τέτοιες περιπτώσεις; Τελικά δεν έκανα τίποτα, απλώς κουνούσα το κεφάλι.

Same ε

 

Έκανες το σωστό. Αλλά δεν συμμερίζομαι την αγανάκτηση σου. Όλες οι έγκυες φοβούνται ότι κάτι θα πάει στραβά, αλλά τι παραπάνω συμβαίνει αν σου πει κάποια ότι κάτι πήγε στραβά στην ίδια; Σου είπε κάτι που δεν ήξερες ότι συμβαίνει; Τι αλλάζει αν σου μιλήσει κάποιος για συγκεκριμένο περιστατικό; Αυξάνονται οι πιθανότητες να συμβεί σε σένα αν έχει συμβεί σε κάποια που σου μιλάει γι’αυτό; Το είπε σε μια έγκυο γιατί μια έγκυος μπορεί να καταλάβει καλύτερα. Αγανακτείς επειδή σε αναστάτωσε στην «κατάσταση σου;» Αναστατώθηκες τόσο πολύ, σε σημείο που να υποφέρεις; Αν ναι, έπρεπε να κόψεις την κουβέντα και να φύγεις.

Φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν πολλές αντιρρήσεις σε αυτό που λέω, αλλά και με τις αντιρρήσεις που φαντάζομαι, δεν μπορώ να δεχτώ ότι αυτό ήταν ό,τι πιο άκομψο και χοντροκομμένο σου έχουν κάνει. Έγκυος είσαι, δεν είσαι άρρωστη, ούτε χρειάζεται να σε αντιμετωπίζουν σαν μπιμπελό που θα σπάσει. Δεν είναι κολλητική η αποβολή, και δεν γλιτώνεις τον κίνδυνο αν αποφεύγεις να τον σκεφτείς. Εύχομαι να είναι όλα καλά στην δική σου εγκυμοσύνη και με έναν πόνο, που λένε.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

52 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Zazou
Zazou
5 χρόνια πριν

Εάν όντως ήταν ό,τι πιο άκομψο και χοντροκομμένο της έχουν κάνει, μάλλον η γράφουσα έχει σταθεί πολύ τυχερή στη μέχρι τώρα ζωή της. Δηλαδή απορώ πού ζει, όχι μπράβο!

MarinaK
MarinaK
5 χρόνια πριν

Ότι πιο άκομψο..δεν νομίζω. Ότι πιο εγωιστικό εκ μέρους σου -αν κρίνω από την αγανακτησή σου για το θέμα της- ..ναι. Το γεγονός οτι φοβήθηκες είναι ανθρωπινο και το καταλάβαινω αλλά η πατατήρηση οτι σε στραβοκοιτούσε..οτι τί; σε ζήλεψε; Απο αυτά που γράφεις κατάλαβα οτι όση ώρα σου μιλούσε για το πρόβλημα της ήσουν τόσο απασχολημένη με την προβολή όσων σου έλεγε πάνω σου, και δεν προσπάθησες να καταλάβεις ή έστω να ακουσεις το προβλημα της. Λίγη παραπάνω κατονόηση -ενσυναίσθηση δεν εβλαψε ποτέ κανέναν. Με το καλό!

sktpsx
sktpsx
5 χρόνια πριν

βρε καλώς το “μαμουλίνι”…

Franny
Franny
5 χρόνια πριν

συμφωνω με την λενα.
σου μιλησε γιατι φανταστηκε οτι θα την καταλαβεις, οχι για να σου δημιουργησει προβλημα, ουτε για να σε φρικαρει.
και σιγουρα δεν ηταν “ο’τι πιο χοντροκομμενο και ακομψο”.
πολλες στην θεση σου δεν θα ενοχλουνταν, καν.
ΕΣΥ που ξερεις οτι ενοχληθηκες ΤΟΣΟ πολυ πια, και εισαστε και αγνωστες, μπορουσες καλλιστα να της εξηγησεις οτι εισαι σε ευαισθητη ψυχολογια και δεν θελεις να κανεις συζητησεις για ατυχεις εγκυμοσυνες, και τελος..

Onar
Onar
5 χρόνια πριν

“Έγκυος είσαι, δεν είσαι άρρωστη, ούτε χρειάζεται να σε αντιμετωπίζουν σαν μπιμπελό που θα σπάσει” – Έίχε μαλλιάσει η γλώσσα μου να το λεω όταν ήμουν έγκυος…..

AllesGoed
AllesGoed
5 χρόνια πριν

“Δεν είναι κολλητική η αποβολή, και δεν γλιτώνεις τον κίνδυνο αν αποφεύγεις να τον σκεφτείς.”
Αυτό έχει γενική εφαρμογή νομίζω. Ίσως είναι η κουλτούρα του ματιου/ξεματιασματος που έχουμε μεγαλώσει.
Όταν πολυαγαπημένος μου άνθρωπος περνουσε το γολγοθα του καρκινου, και εγω μαζι του, παρατηρησα οτι εχασα πολλους συνοδοιπόρους. Νομίζω ότι πολλοί φύγανε φτύνοντας τον κόρφο τους (μεταφορικα).

Jelly Roll
Jelly Roll
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  AllesGoed

Νομίζω πώς έχεις δίκιο. Εκεί κολλάει και το “στραβοκοιτούσε” που είπε η κοπέλα στην αρχή.

Korina_Papadopoulou
Korina_Papadopoulou
5 χρόνια πριν

Επειδή κι εγω είχα πρόσφατα μια τέτοια εμπειρία, θεωρώ οτι απλά ήθελε να μιλήσει σε κάποιον που ίσως την καταλάβαινε. Σίγουρα θα ήταν καλυτερα να ήταν πιο κοντινός άνθρωπος γιατι εσυ σκεφτόμουν την περίπτωση σου,κι εγω εχω μιλήσει σε φίλη μου έγκυο και σε φίλη που μόλις γέννησε τι πάει να πει αυτο;

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Korina_Papadopoulou

Κορίνα ελπίζω να είσαι εντάξει, δεν το έχω ζήσει αλλά ξέρω ότι για τις περισσότερες είναι δύσκολο και να βρίσκεις κατανόηση από τις φίλες σου.

Korina_Papadopoulou
Korina_Papadopoulou
5 χρόνια πριν

Ειλικρινά βρήκα κατανόηση και πραγματικά με βοήθησαν δεν έχω κανένα παράπονο 🙂

Muse
Muse
5 χρόνια πριν

Εκείνη τη στιγμή πίστεψε αυτή η γυναίκα ότι μια έγκυος θα την καταλάβαινε. Το να το ελεγε σε καποιον άσχετο που δεν βρίσκεται σε εγκυμοσύνη θα ήταν τελείως άκυρο, ήθελε κάποιον να την συναισθανθει. Το να στραβοκοιτουσε κ μετά να έλεγε τον πόνο της, πως ερμηνεύεται; Μήπως δεν στραβοκοιτουσε και επειδή σε είδε θυμήθηκε την κατάστασή της και απλώς ήθελε κάπου να τα πει για να πάρει κουράγιο; Κ μένα είχε τύχει στην εγκυμοσύνη μου να μιλήσω με διάφορα άτομα και να ακούσω την θετική ή αρνητική εμπειρία και την αγωνία τους, μόνο και μόνο επειδή ένιωθαν ότι κάποιος μπορεί… Διαβάστε περισσότερα »

Maggie
Maggie
5 χρόνια πριν

Και εν πάσει περιπτώσει, άνοιξε το στόμα σου και πες της ότι δεν μπορείς να τα ακούς αυτά γιατί κι εσύ φοβάσαι μη σου συμβούν, έχεις βγει να περάσεις καλά και δεν μπορείς τη μαυρίλα. Δεν είσαι υποχρεωμένη να ακους αν δεν θέλεις. Αυτη να ξεφορτώσει ήθελε. Ναι ξέρω, ενσυναίσθηση, αλλά αμάν πια με τους ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν πού βρίσκονται και σε ποιον μιλάνε, αυτή ήθελε καπου να τα πει και δεν την ένοιαξε ότι η συνομιλήτριά της είχε βγει να περάσει καλά σε έναν γάμο. Έχετε δει τί γίνεται στις αίθουσες αναμονής γιατρών; Καραδοκούν σαν αρπακτικά, “τί έχετε… Διαβάστε περισσότερα »

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Ποιος ξέρει, μπορεί η κοπέλα με την παλινδρόμηση να μην τα είχε πει σε κανέναν αυτά και είχε ερωτώσα την κακοτυχία να βρεθεί μπροστά της. Ίσως αν η ίδια η έγκυος δεν ήταν αγχωμένη με τη δική της εγκυμοσύνη να μην πνιγόταν από το βάρος και να ήταν σε θέση να της πει “καλύτερα να τα πεις αυτά σε κάποιον που μπορεί να σε βοηθήσει”.
Είναι που λέμε αν είσαι εσύ καλά, μπορείς να βοηθήσεις τον άλλον που δεν είναι.

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
5 χρόνια πριν

Σ’αυτό που λες πάντως, πόσο αλήθεια. Είναι και λίγο ταλέντο να ξέρεις πότε σε παίρνει να μιλήσεις σε άγνωστο και πότε όχι. Γιατί κάποιοι το χρειάζονται αλλά διστάζουν, άλλοι δεν το χρειάζονται και το υπομένουν, όπως η κοπέλα στην ερώτηση.
Λέω κι εγώ τον πόνο μου, γιατί θα προτιμούσα την αδιακρισία από την αδιαφορία, εντελώς προσωπικά.

Joan_Twist
Joan_Twist
5 χρόνια πριν

Ισχυει αυτο, δεν ειναι ολοι το ιδιο κουλ για να μοιράζεσαι ιστοριες ματαίωσης κ στενοχωριας, οποιο βεβαια κ να ναι το θεμα. Ειναι κ οι ορμόνες που κανουν παρτυ κ κλαις επειδη εχει τελειωσει το παγωτό, δεν ειναι να ρισκάρεις.
Γενικα εμενα μου φανηκε λιγο περιεργο που ανοίχτηκε σε μια άγνωστη για ενα θεμα που συνηθως ντρεπόμαστε να μιλησουμε ακομα κ σε κοντινούς φιλους, καπως του ματς ινφορμεισον για να εκβιάσει έντονη αντιδραση/λύπηση ή δεν ξερω κ εγω τι.

Maggie
Maggie
5 χρόνια πριν

Πόντια, πράγματι, χρειάζεται να βλέπεις και να ζυγίζεις σωστά τον άλλον, αν θέλει να ακούσει, πως συνεχίζει την κουβέντα, με τί σχόλια και τί στάση σώματος. Ολοι έχουμε ανοιχτεί σε ξένου, καμια φορά και πιο ευκολα γιατί ο αλλος είναι εντελώς ασχετος και δεν έχει καμια ιδέα για μας, αλλά πρέπει να υπάρχουν όρια, δεν είναι όλα για όλους, όλες τις ώρες.

Maggie
Maggie
5 χρόνια πριν

Joan, πράγματι, μπορεί απλά να ήθελε να εκβιάσει εντονη αντίδραση, μερικοί φτιάχνονται με κάτι τέτοια, θεωρούν ότι τους κάνει πιο ενδιαφέροντες κάπου σε μια διάσταση της ζώνης του λυκόφωτος.

Influenza
Influenza
5 χρόνια πριν

Πολλοί άνθρωποι νιώθουν πιο άνετα να μιλήσουν σε κάποιον άγνωστο για το πρόβλημά τους παρά σε κάποιον γνωστό που μετά από εκείνη τη στιγμή αδυναμίας θα πρέπει να τον ξαναδούν και να αντιμετωπίσουν τη λύπηση ή απλά τη γνώμη τους. Γι’αυτό και η Α, μπα είναι τόσο δημοφιλής.

Delicious
Delicious
5 χρόνια πριν

Μάλιστα. Αν κάποιος δεν έχει περάσει την εγκεφαλική τρικυμία που λέγεται “ορμόνες εγκυμοσύνης” δεν νομίζω ότι μπορεί να καταλάβει το βαθμό στον οποίο μπορούν να επηρεάσουν τις σκέψεις τις εγκύου που “την έχει ακούσει στέρεο” για να λέμε ως έχουν τα πράγματα. Νομίζω “φταίμε” και εμείς οι γυναίκες που μαθαίνουμε να αυτοκαταπιέζουμε την έκφραση μας και έτσι οι περισσότερες γυναίκες που εγκυμονούν φοράνε το προσωπείο του Βιτάμ. Ευτυχώς η εν λόγω κοπέλα εκφράστηκε λόγω ανωνυμίας, τα ψιλοάκουσε βέβαια αλλά καλή καρδιά. Αν μας διαβάζεις, σε λίγα χρόνια θα κοιτάς πίσω και θα ψιλογελάς με την υπερβολή σου, ή τουλάχιστον θα… Διαβάστε περισσότερα »

frabala
frabala
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Delicious

ορμόνες εγκυμοσύνης, αυτή η μαστίχα
(έβλεπα πτώση δείκτη νικέι και έκλαιγα το 2001)

Neverlander
Neverlander
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  frabala

Χαχαχαχα, frabala, κορυφαίο! Μια ερώτηση μόνο: Ήταν ο nikkei, ή έκαναν τη δουλειά και κανάς Dax, κανάς Dow Jones κλπ;

frabala
frabala
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  frabala

@neverlander πιθανον ολοι οι δεικτες, δεν ξερω γιατι μου εμεινε το τοκυο πιο ζωηρη αναμνηση• κ να πεις οτι ειχα κ μετοχες…

Influenza
Influenza
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Delicious

Μίλησέ μας λίγο για το προσωπείο του Βιτάμ😂

Delicious
Delicious
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Influenza

Βιτάμ: thumbs.dreamstime.com/z/happy-family-anticipation-birth-baby-pregnant-woma-women-her-husband-sofa-home-58624648.jpg