in

Αγαπητή «Α, μπα»: Επαγγελματικά Ταξίδια

Μπορώ μερικές φορές να διαχωρίσω τη θέση μου ευγενικά και να περάσω λίγο χρόνο μόνη μου;

Στα επαγγελματικά ταξίδια στα οποία πάω με συναδέλφους από τη δουλειά, είναι σωστό να περνάμε τον ελεύθερο χρόνο μας όλοι μαζί, ή μπορώ μερικές φορές να διαχωρίσω τη θέση μου ευγενικά και να περάσω λίγο χρόνο μόνη μου; Εγώ δεν θα παρεξηγούσα κάποιον που θα είχε μια τέτοια ανάγκη πάντως. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Maria Sainte
Εικονογράφηση: Maria Sainte

Στα επαγγελματικά ταξίδια στα οποία πάω με συναδέλφους από τη δουλειά, είναι σωστό να περνάμε τον ελεύθερο χρόνο μας όλοι μαζί, ή μπορώ μερικές φορές να διαχωρίσω τη θέση μου ευγενικά και να περάσω λίγο χρόνο μόνη μου; Εγώ δεν θα παρεξηγούσα κάποιον που θα είχε μια τέτοια ανάγκη πάντως.

Ταξιδεμένη

Πρέπει να βρίσκεις την κατάλληλη ισορροπία, ώστε να μην φαίνεσαι ακατάδεχτη και να δείχνεις πνεύμα συνεργασίας, αλλά και να κρατάς τις κατάλληλες αποστάσεις ώστε να είναι φυσικό να αποσύρεσαι. Φυσικά και μπορείς να διαχωρίσεις την θέση σου ευγενικά και να περάσεις χρόνο μόνη σου.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι αν το γραφείο έχει κανονίσει και έχει πληρώσει κοινές δραστηριότητες όπως ξεναγήσεις, θέατρο, φαγητό, πρέπει να πηγαίνεις σε όλα αυτά και να λες και ευχαριστώ. Προσωπικός χρόνος μόνο αν υπάρχει περιθώριο για προσωπικό χρόνο.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

5 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Lady E
Lady E
5 χρόνια πριν

Λοιπόν, αυτό θα μπορούσα να το είχα γράψει και εγώ. Κάνω και εγώ επαγγελματικά ταξίδια και πάντα ανυπομονώ να έρθει η στιγμή που θα έχω λίγο χρόνο μόνη με τον εαυτό μου. Τα επαγγελματικά ταξίδια ακούγονται τόσο γκλαμουριά όταν δεν τα κάνεις, αλλά είναι τόσο κουραστικά όταν τελικά τα κάνεις. Γιατί εκεί πας για δουλειά, και όχι διασκέδαση και συνήθως ο χρόνος που έχεις φτάνει μόνο για τη δουλειά. Πέρα από την αντικειμενική κούραση του ταξιδίου (χρόνος σε αυτοκίνητο/αεροπλάνο, τζετ λαγκ, κλπ) και το ‘μπιζνες’ που εχεις πάει να κάνεις (συναντήσεις με πελάτες, παρουσιάσεις, μήτινγκ, δημόσιες σχέσεις), αυτό που προσωπικά… Διαβάστε περισσότερα »

idril
idril
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Lady E

Δεν βρίσκω γιατί την χαρακτηρίζεις αντικοινωνική, κι εγώ τα ίδια κάνω σε επαγγελματικά ταξίδια, αν δεν είναι συνάδελφοι-φίλοι να θέλω να βγω για ένα ποτό να τα πούμε, απλά δεν το κάνω.

Ο άγραφος κανόνας που φαίνεται να ισχύει είναι ότι από τη στιγμή που αποσύρεσαι στο δωμάτιό σου μετά το πέρας των προ-κανονισμένων δραστηριοτήτων, κανείς δεν μπορεί να σε ξαναβγάλει αν δεν το θες! Ή αν είναι μεταξύ εργάσιμων ωρών και βραδινού τραπεζιού πχ. όλοι σέβονται ότι θες να πας να φρεσκαριστείς, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει για εσένα ξάπλα με τα ίδια ρούχα μέχρι εκείνη την ώρα.

Lady E
Lady E
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  idril

Σε κάποιους ίσως φαίνεται αντικοινωνική, τι να πω!

Ναι αυτό όντως είναι άγραφος κανόνας. Πάντως σε αυτά τα ταξίδια επιβάλλεται να αποσυρθεί κανείς στα ιδιαίτερά του για ξαπλα / ταβανοθεραπεία.

Ζωρζ
Ζωρζ
5 χρόνια πριν

Είμαι σε ακριβώς παρόμοια κατάσταση αυτή τη στιγμή! Δεν φτάνει που έχουμε έρθει στο αεροδρόμιο απ’τα άγρια χαράματα, ο συνάδελφος απέναντι παπαρδελίζει συνεχώς και δεν μ’αφήνει να διαβάσω Α, μπα; με την ησυχία μου… 😄

Mia idea
Mia idea
5 χρόνια πριν

Αν υπάρχει προγραμματισμένο δείπνο δυστυχώς είναι αντιεπαγγελματικό να μην εμφανιστείς, αλλά αν πρόκειται για άτυπη έξοδο μεταξύ των συναδέλφων μπορείς να ακολουθήσεις ένα κανόνα 2 στα 3 δηλαδή από τις 3 εξόδους πας στις 2 και στην 3η επικαλείσαι την κούραση κάπως έτσι. Όμως σε καμία περίπτωση μην αφήσεις πχ μεσημεριανό φαγητό με συναδέλφους για να πας ας πούμε για ψώνια ή για τουριστική βόλτα στην πόλη. Θα θεωρηθεί αντιεπαγγελματικό αφού πληρώνεσαι για να εκπροσωπήσεις τον εργοδότη σου και να περάσεις χρόνο με τους συναδέλφους σου συζητώντας πχ τα της εργασίας σας.