in

Αγαπητή «Α, μπα»: Δώρα που δεν μπορώ να αλλάξω

Και δεν μπορώ να τα βλέπω μπροστά μου.

Αμπίτσα μας σοφή, ποια είναι η γνώμη σου για τα δώρα από το εξωτερικό;
Εξηγούμαι: η κολλητή μου και η αδερφή μου μένουν μόνιμα και οι δύο στο εξωτερικό. Όταν έρχονται Ελλάδα, Χριστούγεννα, Πάσχα καλοκαίρι κτλ μου φέρνουν δώρα για τη γιορτή και τα γενέθλια μου πάντα πράγματα από μαγαζιά των χωρών που μένουν. Δυστυχώς τα περισσότερα από αυτά ως τώρα δεν μου κάνουν (ρούχα) η δεν μου ταιριάζουν. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

92 26 The Serenade for the Doll after Claude Debussy Gift Wrapp4
Έργο του James Rosenquist.

Αμπίτσα μας σοφή, ποια είναι η γνώμη σου για τα δώρα από το εξωτερικό;
Εξηγούμαι: η κολλητή μου και η αδερφή μου μένουν μόνιμα και οι δύο στο εξωτερικό. Όταν έρχονται Ελλάδα, Χριστούγεννα, Πάσχα καλοκαίρι κτλ μου φέρνουν δώρα για τη γιορτή και τα γενέθλια μου πάντα πράγματα από μαγαζιά των χωρών που μένουν. Δυστυχώς τα περισσότερα από αυτά ως τώρα δεν μου κάνουν (ρούχα) η δεν μου ταιριάζουν. Μου χουν φέρει πχ καρφίτσες που ποτέ δε φόραγα και ούτε πρόκειται, μπαλαρίνες που δε μου κάναν, βιβλία που τα χω ήδη, κοσμηματάκια που δεν μ ‘αρέσουν καθόλου και φυσικά ρούχα που τα πιο πολλά μου ναι μεγάλα και κάπως μεγαλίστικα για το στυλ μου.
Θα μου πεις ε οκ χάρισέ τα αφού δεν μπορείς να τα αλλάξεις και αυτό κάνω, τα ‘εχω χαρίσει σε φίλες της μάνας μου, στην αδερφή του αγοριού μου κτλ, όμως εμένα φέρνοντας μου αυτά τα δώρα μου δημιουργούν την υποχρέωση να τους πάρω και εγώ δώρα στις δικές τους γιορτές.
Εγώ πάντα φροντίζω να πάρω δώρα από μαγαζιά σε περιοχή που να μπορούν εύκολα να τα αλλάξουν αν χρειαστεί, πάντα με κάρτα αλλαγής κ με ημερομηνία με περιθώριο για τις μέρες που θα είναι Ελλάδα.
Τι να κάνω για να σταματήσει όλο αυτό και να μη πρέπει κάθε φορά να τρέμω τι θα δω πάλι και σπάνια -δυστυχώς- να είναι κάτι που πραγματικά μου αρέσει η έστω. .μου κάνει;
Λυπάμαι που δε με βλέπουν και σχεδόν ποτέ να φορώ κάτι που να μου χουν πάρει.. Πάντα λέω ευχαριστώ πολύ κτλ μα δεν ξέρω πως να το χειριστώ..
Καμία συμβουλή;
Σε ευχαριστώ!!

– Ντόπια

Αν σου κάνουν δώρα και τους κάνεις δώρα, ανταποκρίνεσαι ήδη στην υποχρέωση. Τους τα δίνεις μόνο επειδή σου τα δίνουν; Αλλιώς δεν θα τα έπαιρνες;

Για το αντικείμενο, τώρα: έπρεπε να τους πεις ότι τα παπούτσια δεν σου έκαναν και ότι τα ρούχα σου είναι μεγάλα. «Αχ, ήταν πολύ ωραίο, αλλά λάθος νούμερο! Καλύτερα να μην μου παίρνεις ρούχα και παπούτσια, είναι δύσκολο να το πετύχεις το νούμερο (άλλωστε ισχύει).» Είδες; Πολύ απλό. Πού να το ξέρουν; Αφού δεν λες τίποτα, υποθέτουν ότι το πέτυχαν το νούμερο.

Πρότεινε τους να πηγαίνετε μαζί στα μαγαζιά όταν έρχονται στην Ελλάδα για να παίρνετε δώρο η μία στην άλλη και μετά θα πηγαίνετε για καφέ.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

16 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
idril
idril
5 χρόνια πριν

Η αδελφή σου και η κολλητή σου. Δύο άτομα με τα οποία θα έπρεπε να έχεις σούπερ άνεση και θάρρος να συζητήσετε τι βολεύει την καθεμία. Και θέλουν να σου φέρνουν δώρα από το εξωτερικό που δεν μπορείς να βρεις στην Ελλάδα. Μα πόσο ευκολάκι; – Όλα σχεδόν τα καταστήματα έχουν online shop, συμφωνείτε ένα βασικό budget, μπαίνεις, διαλέγεις, στέλνεις λινκς και ζητάς: πάρε μου αυτό και φέρτο όταν ξανάρθεις. – Ζητάς δυσεύρετα καλλυντικά ή βιβλία ή κάτι άλλο που σου αρέσει (μικρό σε μέγεθος πάντα) αντί για ρούχα/παπούτσια. – Τους δίνεις να αλλάξουν ό,τι δεν σου κάνει ή δεν… Διαβάστε περισσότερα »

Οχεντρα
Οχεντρα
5 χρόνια πριν

Και εμένα η κολλητη μου μενει μόνιμα στο εξωτερικό και λογικο ειναι να αγοράζει δώρα απο εκεί. Οπότε καταλαβαίνω εν μέρη το πρόβλημα σου αυτο που δεν καταλαβαίνω είναι πως δεν έχεις την οικειότητα ή την άνεση να πεις στην κολλητή και την αδερφη σου οτι το δώρο που σου έφεραν δυστυχώς δεν ειναι το νούμερό σου ή πως γίνεται ενω ειναι τόσο κοντινοί σου άνθρωποι να μην γνωρίζουν σε γενικές γραμμές το στυλ σου. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να πάτε μαζι για ψώνια ή απλά να εκφράσεις κάποια στιγμή πολυ διακριτικά τις προτιμήσεις σου.

Franny
Franny
5 χρόνια πριν

εφοσον ειναι τοσο κοντινα σου ατομα, μπορεις ανετα να τους πεις οτι δυστυχως τις περισσοτερες φορες δεν σου κανει το νουμερο και λυπασαι τοσο που δεν μπορεις να τα χαρεις.

ζητα τους να παρουν κατι εστω στα γρηγορα τις μερες που θα ειναι ελλαδα και να μην κουβαλάνε απο το εξωτερικο.
λογικα, ειναι και γι αυτες πιο ευκολο απο το να τους πιανει χωρο στην βαλιτσα.
ισως δεν το εχουν σκεφτει απλα, ή νομιζουν οτι θα χαρεις περισσοτερο αν παρεις κατι που δεν εχεις δυνατοτητα να παρεις μονη σου, λογω αποστασης..

BabyDoll
BabyDoll
5 χρόνια πριν

Αγαπητή Ντόπια μιλάμε για την αδερφή σου και την κολλητή σου οχι την θεία της μητέρας σου που βλέπεις μια φορά το χρόνο. Εννοείται οτι πρέπει να τους πεις κάτι, ευγενικά πάντα. Αλίμονο αν δεν έχεις το θάρρος να πεις κάτι τέτοιο σε κοντινά σου πρόσωπα. Πες το ευγενικά, όπως προτείνει και η Λένα, και δεν θα έχουν λόγο να παρεξηγηθούν. Κάτι άλλο που μπορείτε να κάνετε από κοινού επίσης είναι λίστες δώρων. Ισως φαίνεται λίγο ψυχρό όμως όταν αγοράζεις επί πολλά χρόνια δώρα για κάποιον στερεύουν οι ιδέες και το να ξέρεις τι χρειάζεται ο άλλος σου γλιτώνει χρόνο.… Διαβάστε περισσότερα »

MarinaK
MarinaK
5 χρόνια πριν

..”για να παίρνετε δώρο η μία στην άλλη και μετά θα πηγαίνετε για καφέ.” Αυτό είναι το τέλειο δώρο.Αγαπώ!

lcommalX
lcommalX
5 χρόνια πριν

Μου φαίνεται ότι πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό! Σιγά! Για την αδερφή σου και την κολλητή σου πρόκειται..όχι για καμία θεία, κουμπάρα, συνυφάδα. Πες του ότι δεν μπορούν να πετύχουν το νούμερο σου στα ρούχα και να μην σου παίρνουν ρούχα από το εξωτερικό που δεν μπορείς να αλλάξεις.

I_am_the_law
I_am_the_law
5 χρόνια πριν

Επίσης μπορείς να τους δώσεις τα δώρα που δεν σου κάνουν άμεσα πίσω, προκειμένου να τα γυρίσουν πίσω εκεί που τα πήραν .

Δεν υπάρχει λόγος να ξοδεύονται και τελικά να μην τα χρησιμοποιείς. Συν όλα τα άλλα που ειπώθηκαν.

luckystrike
luckystrike
5 χρόνια πριν

Σιγά καλέ. Η αδερφή σου και η κολλητή σου για πόσες μέρες έρχονται στην ελλάδα; γιατί εγώ που κάνω το ίδιο πάντα κρατάω τα gift receipts και τους τονίζω πως αν δεν τους βολεύει ή δεν τους αρέσει δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και μπορώ πολύ εύκολα να πάω να τ’αλλάξω. Παίρνω πάντα δώρα από μαγαζί με τεράστιο ονλάιν μαγαζί (π.χ. john lewis) κι έτσι μπορούν να διαλέξουν κιόλας τι θέλουν. Τα περισσότερα δίνουν 28 μέρες περιθώριο αλλαγής κι όχι μόνο. Έχεις δικαίωμα να πάρεις πίσω τα χρήματά σου. Οπότε καλύτερα να τους το λες. Γιατί αν δεν μάθουν ποτέ ότι… Διαβάστε περισσότερα »

Onar
Onar
5 χρόνια πριν

Δεν το χειρίζεσαι σωστά. Το ίδιο πρόβλημα είχα με την πεθερά μου. Μου έπαιρνε ρούχα XL, μάλλον συνήθεια απο τους γιους της. Πολύ ευγενικά της έλεγα της έλεγα οτι ειναι ωραία αλλά πολύ μεγάλα στην πλάτη και της τα έδινα για αλλαγή. Μετά απο 5-6 αποτυχημένες προσπάθειες (γιατί επέμενε οτι αν μου ράψει βάτες θα μου κάνουν) το έπιασε το νόημα και πέσαμε στο Small. Ε, μετά ήταν εύκολο, της πέταγα σπόντες για τα αγαπημένα μου χρώματα και πλέον αυτά που μου παίρνει τα ΦΟΡΑΩ 🙂 . Μιλάμε για κολλητή και αδερφή όχι πεθερά, τους λες ευχαριστώ αλλά αυτά δε… Διαβάστε περισσότερα »

sktpsx
sktpsx
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Onar

axaxaxa να σου ραψει βατες στο XL να γίνει small δηλαδή κάπως έτσι
https://www.youtube.com/watch?v=qEkSRJmRswc

Maggie
Maggie
5 χρόνια πριν

Μπορείς να βρεις καλλυντικά από εταιρίες που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα αλλά μονο εκεί που είναι και να τους προτείνεις (εφόσον είναι πολύ δικά σου άτομα, αλλιώς δεν θα το πρότεινα) να σου παίρνουν προϊόντα από αυτές τις μάρκες. Θα έχεις κάτι ξεχωριστό που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και δεν έχει νούμερο.