in ,

Αγαπητή «Α, μπα»: Ο σύντροφός μου δεν ασχολείται με τίποτα

Ακόμα δεν έχει πάρει το πτυχίο του, δεν πάει ούτε να δουλέψει και κοιμάται κουλές ώρες

Αγαπητή α,μπα ήθελα πάντα να σε ρωτήσω,ειμαστε με τον σύντροφό μου κοντα επτα χρονια ,εγω 27 ,εκεινος 28,εγω προσφατα πηρα το πτυχίο μου και εχω βρει μια σχετικά καλη δουλειά στο τομεα μου,εκεινος ακομα δεν εχει παρει το πτυχιο του και χρωστάει πολλα μαθήματα,απο οσο ξέρω,και εκτος αυτου δεν έχει βρει και δουλειά, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

sxeseis ampa

Αγαπητή α,μπα ήθελα πάντα να σε ρωτήσω,ειμαστε με τον σύντροφό μου κοντα επτα χρονια ,εγω 27 ,εκεινος 28,εγω προσφατα πηρα το πτυχίο μου και εχω βρει μια σχετικά καλη δουλειά στο τομεα μου,εκεινος ακομα δεν εχει παρει το πτυχιο του και χρωστάει πολλα μαθήματα,απο οσο ξέρω,και εκτος αυτου δεν έχει βρει και δουλειά,ολα αυτα τα χρονια εγω συνήθως κανω κατι,εχω παρει το πτυχιο μου και σε ξενη γλώσσα,τωρα παω για δεύτερη ξενη γλώσσα,πηρα δίπλωμα οδήγησης,αγορασα αμαξι,εκεινος,ενω ειναι ενας πολυ καλος σύντροφος και τα παμε πολυ καλα σε ολους του τομείς ,δεν παει ουτε να δουλέψει,καθεται και παιζει στον υπολογιστή του καθε μερα,κοιμάται κουλες ωρες,εγω ξυπναω να παω στη δουλειά και εκεινος πεφτει για υπνο τότε,μηπως δεν θα πρεπε να με ενοχλει ολο αυτο εφοσον στη σχεση μας ειμαστε καλα;ενδομεταξυ απο πέρυσι του τα πριξα να μείνουμε μαζι και ολο θα δουμε και θα δούμε,τωρα καναμε μια συζήτηση γιατι και γω αγανάκτησα λιγάκι και μου ειπε οτι θα βρει μια δουλειά και θα δει τι θα κανει με τη σχολη γιατι και εκεινος ειναι απογοητευμενος με το ολο θεμα με τη σχολη του και μου ειπε οτι σε κανα τρίμηνο να κανονίσουμε να μεινουμε μαζί,να μαζεψουμε καποια λεφτα να μπορουμε να κινηθούμε πρωτα και να αρχίσουμε απο τωρα να ψάχνουμε σπιτι,εγω ταραχτηκα,οχι για το να μεινουμε μαζι αλλα σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα δεν θεωρω οτι μπορω να μαζεψω τοσα χρηματα ετσι ωστε να ειμαστε ανετα και να μετακομισουμε,γιατι κακα τα ψέμματα δεν θελω να στερηθω και ολα οσα εχω τωρα,τα ψωνια μου,την ανεση μου με το αμαξι,γενικα οικονομικά μετα απο αυτη τη δουλειά ειμαι πολυ καλα,και αν εκεινος χωρίς πτυχιο ετσι ψαξει για δουλειά θα βγαζει πολυ λιγοτερα λεφτα απο μενα και αναγκαστηκα θα σφιχτουμε πολυ οικονομικά,δεν με νοιαζει αν θα βγαζει λιγότερα λεφτα προς αποφυγή παρεξηγήσεων,απλα το συνολικο μας budget θα ειναι περιορισμένο πολυ..ειμαι λαθος;

– Ειμαι εγωίστρια

Ναι, εντελώς λάθος όμως. Γιατί έχεις εντοπίσει εντελώς αλλού το πρόβλημα.

Άνθρωπος που δεν έχει δουλέψει ποτέ, θα βρει δουλειά τώρα, ξαφνικά, χωρίς πτυχίο, και αυτά τα χρήματα θα φτάσουν να ανοίξετε σπίτι; Και θα την κρατήσει τη δουλειά; Και σε τρεις μήνες θα έχετε μαζέψει τόσα ώστε να κάνετε μετακόμιση και να δώσετε προκαταβολή για ενοίκιο; Και αν πιάσει μόνιμη δουλειά – γιατί πώς αλλιώς θα κρατήσετε σπίτι μαζί – το πτυχίο πότε θα το πάρει, αν χρωστάει και πολλά μάλιστα; Τι θα πει «είναι απογοητευμένος με τη σχολή;» Δεν θα πάρει πτυχίο ποτέ; Τι σημαίνει αυτό για το μέλλον του; Τι δουλειά σκοπεύει να βρει τώρα; Μια οποιαδήποτε δουλειά; Πραγματικά οποιαδήποτε; Με οποιοδήποτε ωράριο;

Επίσης, επειδή το είπε, θα το κάνει κι όλας;

Δεν τα πάτε καλά σε όλους τους τομείς. Έχετε μεγάλη διαφορά στους στόχους, στον τρόπο αντιμετώπισης της ζωής, στις αποτυχίες. Έχει σημασία γιατί δεν μπορεί να τελειώσει τη σχολή. Δεν είναι ζήτημα στάτους και φυσικά δεν το λέω τυπικά, αλλά υπάρχουν πολλοί λόγοι να μένει κανείς στάσιμος, και άλλοι διορθώνονται, και άλλοι όχι, και το πτυχίο είναι το λιγότερο πρόβλημα. Και μερικοί από αυτούς τους λόγους διορθώνονται μεν, αλλά μόνο αν αναγνωρίσει το πρόβλημα αυτός που το έχει, και θέλει να κάνει όντως κάτι γι’αυτό, και το προσπαθήσει πάρα πολύ.

Περιγράφεις τον τρόπο που ζει ως κάτι δευτερεύον, το πρωτεύον είναι να μείνετε μαζί. Τα πάτε καλά στη σχέση γιατί εφτά χρόνια τώρα ο καθένας κάνει ό,τι θέλει χωρίς να έχετε ενώσει τις ζωές σας, τα πορτοφόλια σας, και την σκληρή καθημερινότητα.

Μπορεί βέβαια να είναι πλούσιοι. Οπότε εξηγούνται πολλά με διαφορετικό τρόπο. Αλλά τότε, είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα για σένα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

28 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν

Έχεις μπει στον αυτόματο πιλότο και προσπαθείς να προσγειωθεις καπου αλλά δεν βλέπεις ότι δεν υπάρχει αεροδρόμιο.

bella ciao
bella ciao
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Τέλειο σχόλιο!

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν

Καλά εσύ τώρα πρώτα του τα έπρηξες να μείνετε μαζί και μόλις σου είπε να μείνετε μαζί ταράχτηκες και δεν ήθελες να ζοριστείς οικονομικά; Πριν, που του τα έπρηζες, πως το είχες σκεφτεί δηλαδή; Πριν δεν ήξερες πως δεν έχει πτυχίο και θα βγάζει λιγότερα από εσένα;

Καθόλου δεν καταλαβαίνω, πάντως, για ποιό λόγο ήθελες να μείνεις μαζί του εξαρχής. Καθόλου, μα καθόλου.

δε σου λέω!
δε σου λέω!
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Γιατί είναι κάποια χρόνια μαζί με κάποιον και άρα έπρεπε να κάνει το επόμενο βήμα, για να γίνει πιο “σοβαρή” η σχέση, και αναπόφευκτα έτσι πίστευε πως θα αναγκαζόταν κι αυτός να γίνει πιο σοβαρός.

Eleanor Oliphant
Eleanor Oliphant
4 χρόνια πριν

347 κόμματα και ούτε μία τελεία. Είναι τρολ, δε μπορώ να αναπνεύσω.

Eleanor Oliphant
Eleanor Oliphant
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Eleanor Oliphant

Ενδομεταξύ έλεγε ο παππούς μου εν τω μεταξύ

Anna
Anna
4 χρόνια πριν

Δεν αντέχω, θα ρωτήσω. Μένετε με γονείς; Εσύ κάνεις ψώνια και έχεις αυτοκίνητο επειδή πάει σουπερ και πληρώνει σπίτι άλλος;
Αν κάνω λάθος, συγγνώμη. Αλλιώς, σε κάθε περίπτωση, περιμένετε να ωριμάσετε λίγο, θα το καταλάβετε όταν σταματήσουν να σας χαρτζιλικώνουν και αρχίσετε να βάζετε τελείες.

zampon
zampon
4 χρόνια πριν

Αν δεν ενδιαφέρεσαι να τον υιοθετήσεις και να τον συντηρείς, μην μείνεις μαζί του, πλιζ.

δε σου λέω!
δε σου λέω!
4 χρόνια πριν

Η κολλητή μου μέχρι πριν μερικά χρόνια τα είχε με έναν τύπο ΚΑΡΜΠΟΝ όπως το περιγράφεις. 26, δεν είχε τελειώσει σχολή, χρωστούσε τα πάντα, δεν είχε δουλέψει ποτέ του και δεν είχε καμία ασχολία εκτός από gaming. Η φίλη μου το ακριβώς αντίθετο, σχολή, δουλειά, χόμπυ, έξοδοι. Κατα τ’ άλλα, της φερόταν πολύ τρυφερά και αγαπιόντουσαν πολύ, αλλά όταν άρχισε κι εκείνη να βλέπει πως είναι στάσιμος και πως η σχέση τους μένει επίσης στάσιμη, άρχισε να του λέει διακριτικά ότι πρέπει να ξεκουνηθεί, να αλλάξει κάτι στη ζωή του, να βρει έστω κάποια δουλειά αφού φαίνεται πως δε θέλει… Διαβάστε περισσότερα »

magic aurora
magic aurora
4 χρόνια πριν

Α κλασσική περίπτωση που θέλω να αφορίσω για να νιώσω ανώτερη : εγώ είμαι ανεξάρτητη από τα 22 και πώς γίνεται να είναι τοσο τεμπέλης και εσύ τι κάνεις μαζί του κλπ κλπ κλπ
Αν όμως θέλουμε πραγματικά να βοηθήσουμε και όχι να κουτσομπολέψουμε η αλήθεια είναι η εξής : το αγόρι σου έχει σοβαρό θέμα έλλειψης αυτοεκτίμησης εξ’ού και η σοβαρή αναβλητικότητά του. Πίσω από κάθε “τεμπελιά” κρύβεται κάτι που χρήζει εξερεύνησης.
Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η εξερεύνηση πρέπει να γίνει από εσένα.

Υπνερωτομαχία
Υπνερωτομαχία
4 χρόνια πριν

Μάθε να βάζεις τελείες. #διπλής

bella ciao
bella ciao
4 χρόνια πριν

Είναι από τα ελάχιστα θέματα που οι γυναίκες “τη βγάζουμε καθαρή”, τουλάχιστο εδώ επαρχία που μένω εγώ. Ξερω ΑΠΕΙΡΑ ζευγάρια που η γυναίκα δε δουλέψε ποτέ, δε ξεκίνησε η δεν τελείωσε ποτέ τη σχολή της και είναι απόλυτα ΟΚ να ζει με τα λεφτά του φίλου της.. αντιθέτως ξερω μόνο ένα ζευγάρι που ο άντρας δεν δούλευε (Και σημειωτέον, δεν καθότανε, μεγάλωνε ενα παιδί και ασχολιόταν με τα του σπιτιού) και το τί άκουγε μπροστά και πίσω από την πλάτη του δε λέγεται!!! Προσωπικά δε θα είχα πρόβλημα να καθόταν ο άντρας μου σπίτι και να αναλάμβανε το πακέτο νοικοκυριό… Διαβάστε περισσότερα »

bridgetjones19
bridgetjones19
4 χρόνια πριν

Εγώ έχω μια απορία.. τόσα χρόνια ένας άνθρωπος 28 χρονών, πώς την βγάζει οικονομικά? Δεν μας λες τίποτα για αυτό, εκτός από το ότι δεν έχει δουλέψει ποτέ στην ζωή του. Άρα, τον συντηρούν οι γονείς του? Συγνώμη, αλλά μόνο από αυτό το γεγονός συν του ότι ένας άντρας που στα 28 του δεν έχει καμία όρεξη για δουλειά, σπουδές, δραστηριότητες παρά μόνο ύπνο και gaming, εμένα προσωπικά ούτε κούκου δεν θα μου έκανε, όχι να πάω να μείνω και μαζί του. Αλήθεια, εσύ που φαίνεσαι δραστήριος άνθρωπος και προσπαθείς να βελτιώσεις την ζωή σου, την καθημερινότητά σου και να… Διαβάστε περισσότερα »