in

Αγαπητή «Α, μπα»: Οι συνάδερφοι μου σχολιάζουν συνεχώς τη δουλειά μου

Αισθάνομαι πολύ αδικημένη

Βρε συ Α, Μπα, Εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα, στο ίδιο κτίριο με άλλους 5 συνεργάτες. Είμαι η μόνη που σκίζομαι στη δουλειά, η μόνη που δουλεύει υπερωρίες, κάνει επαγγελματικά ταξίδια και έχει δεχθεί ανοιχτά καλά λόγια από τη διοίκηση. Κατά καιρούς , όμως , σχολιάζομαι από τους συναδέλφους σχετικά με το πόσο εύκολη ή χαλαρή είναι η δουλειά μου, για το ωράριο μου που είναι πρωινό ενώ το δικό τους απογευματινό άρα εγώ είμαι ευνοημένη κλπ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

353898

Βρε συ Α, Μπα, Εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα, στο ίδιο κτίριο με άλλους 5 συνεργάτες. Είμαι η μόνη που σκίζομαι στη δουλειά, η μόνη που δουλεύει υπερωρίες, κάνει επαγγελματικά ταξίδια και έχει δεχθεί ανοιχτά καλά λόγια από τη διοίκηση. Κατά καιρούς , όμως , σχολιαζομαι από τους συναδέλφους σχετικά με το πόσο εύκολη ή χαλαρή είναι η δουλειά μου, για το ωράριο μου που είναι πρωινό ενώ το δικό τους απογευματινό άρα εγώ είμαι ευνοημένη κλπ. Όταν μου μεταφέρονται τέτοιες συζητήσεις ή μπροστά μου γίνονται ανάλογα σχόλια αισθάνομαι πολύ αδικημένη ξέροντας πόσο προσπαθώ κι ειδικά ξέροντας ποσο περισσότερες ευθύνες έχω σε σύγκριση με αυτούς. Πώς πιστεύεις ότι πρέπει να χειρίζομαι ανάλογες καταστάσεις; Όταν μου τις μεταφέρουν άλλοι αλλά και όταν είμαι παρούσα. Εγώ προτιμώ να σιωπω για να κρατάω ισορροπίες.

-Mobing

 

Δεν ξέρω ποιος έχει δίκιο και άδικο, ξέρω όμως κάτι άλλο στα σίγουρα: όταν σου λένε κάτι που κατά τη γνώμη σου δεν ισχύει και εσύ δεν λες τίποτα, δεν κρατάς ισορροπίες. Δίνεις την εντύπωση ότι συμφωνείς με αυτά που σου λένε. Αν διαφωνείς και νιώθεις αδικημένη, βρες τα επιχειρήματα σου και μίλα. Επίσης, δεν είναι πάντα το ζητούμενο να κρατάς ισορροπίες, και δεν είναι ισορροπία το να μη μιλάς για να μην έρθεις σε αντιπαράθεση. Κράτα την ισορροπία μόνο αν σου αρέσει η συγκεκριμένη ισορροπία, αλλιώς γκρέμισε τη και προσπάθησε να φτιάξεις μια καινούρια που σου κάνει καλύτερα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

10 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
αμύριστο λουλούδι
αμύριστο λουλούδι
5 χρόνια πριν

Αδικημένη, ποιος περιμένεις να έρθει να σε υπερασπιστεί; Αν δεν υπερασπίσεις εσύ τον εαυτό σου δεν θα το κάνει κανείς άλλος και πίστεψέ με, αν συνεχίσεις την τωρινή σου στάση η κατάσταση και τα σχόλια θα χειροτερέψουν. Όταν σου ξαναπούν ότι εσύ είσαι ευνοημένη γιατί είσαι πρωινή απάντησε “ναι έρχομαι πρωί αλλά δες τι ώρα φεύγω..”, όταν σου πουν ότι η δουλειά σου είναι εύκολη πες “θες να αλλάξουμε; Αλλά δεν θα πάρεις μόνο το ωράριο έτσι;” κλπ κλπ.
Όλο αυτό είναι καθαρός φθόνος.

Aloutero
Aloutero
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  αμύριστο λουλούδι

Για να καταλάβω, 4 διαφορετικοί άνθρωποι έχουν όλοι το ίδιο κόμπλεξ και βρέθηκαν όλοι μαζί στη δουλειά της κοπέλας;

J.Brian
J.Brian
5 χρόνια πριν

Ακόμα και αν έχουν δίκιο, ακόμη και αν όντως εσύ δουλεύεις λιγότερο από αυτούς, η συμπεριφορά τους είναι κλασσική Ελληνική αγένεια και ζήλια. Δεν έχουν κανένα λόγο να σου κάνουν μειωτικά σχόλια και να πετάνε μπηχτές ή μη. Το αν δουλεύεις ή όχι έχει δικαίωμα να το κρίνει μόνο ο ιδιοκτήτης της εταιρίας. Αυτοί τι προσπαθούν ακριβώς να βγάλουν με το καθημερινό bulling; Η γνώμη, πρέπει να λέγεται όταν υπάρχει λόγος. Εδώ εγώ δε βλέπω λόγο, παρά μόνο δικά τους ψυχολογικά προβλήματα, που έχουν σχέση με τη δική τους προσωπική ανεπάρκεια και όλα αυτά τα ξεσπάνε απάνω σου. Εγώ θα… Διαβάστε περισσότερα »

νακι
νακι
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  J.Brian

Κάποια που λέει πως είναι “η μόνη που σκίζομαι στη δουλειά”, προφανώς θα λέει κι άλλα τετοια υπέροχα στους συναδέλφους και απλά δε θα την συμπαθεί κανείς!

Aloutero
Aloutero
5 χρόνια πριν

Εγώ θα ήθελα να ξέρω πως γίνεται αυτό κάθε φορά που διαβάζω κάτι ανάλογο. Βρίσκονται ξαφνικά 4 ή 6 ή 10 άνθρωποι στην ίδια δουλειά που αποφασίζουν, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, να επιτεθούν στο συνεργάτη / συνάδελφό τους, ενώ αυτός τα κάνει όλα καλύτερα και δουλεύει περισσότερο. Πως γίνεται αυτό ρε παιδιά; Να μου πεις ότι είναι ένας, άντε δυο, που είναι κομπλεξικοί οκ όλοι έχουμε τέτοιους στις δουλειές μας. Στο δικό μου γραφείο πάντως, υπάρχει ένας που λέει περίπου τα ίδια και είναι ο μόνος που γλύφει τη διοίκηση, θάβει τους πάντες πίσω από την πλάτη τους, άλλα λέει… Διαβάστε περισσότερα »

@bombalarina
@bombalarina
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Η διαφορά ίσως έγκειται στο γεγονός οτι όλοι οι υπόλοιποι δουλεύουν στο ίδιο ωράριο(και το πιο ανεπιθύμητο), άρα όντως θα μπορούσαν να έχουν διαμορφώσει μια ομάδα εναντίον της.

Aloutero
Aloutero
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  @bombalarina

Κι όλος αυτός ο χαμός για το ωράριο;
Το κορίτσι λέει ότι έχει περισσότερες ευθύνες και ότι είναι η μόνη που κάνει υπερωρίες (και μάλιστα η μόνη που σκίζεται), ενώ οι άλλοι τις λένε ότι είναι χαλαρή και η δουλειά της είναι εύκολη.
Όταν ακούω αυτά τα μόνο εγώ σκίζομαι (μόνο εγώ είμαι γιατρόοοος) και ακούω καλά λόγια από τη διοίκηση και όλοι οι άλλοι με μισούν, χτυπάνε καμπανάκια και σειρήνες.

Maggie
Maggie
5 χρόνια πριν

Πάντως πρέπει να παραδεχθούμε ότι άλλο είναι να σου τη λέει ένας και άλλο όλοι. Αυτο το “όλοι” έχει μια δυναμική που η κάθε δήλωσή τους αυτοπιβεβαιώνεται. Αφού το λένε όλοι έτσι είναι. Το αναφέρω για να σου πω ότι καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να ενταντιωθείς σε όλους, είναι όμως κάτι που δεν πρέπει να αφήσεις έτσι γιατί είναι σαν μούχλα, με τον καιρό θα σε φάει κι εσένα. Μίλα, απάντα, τρίψε στη μούρη τους την καλή σου δουλειά, υπογράμμισε το όποιο καλό αποτέλεσμα, μην περιμένεις μόνο άμυνα, κάνε και επίθεση, η καλή δουλειά είναι σαν την γυναίκα του Καίσαρα,… Διαβάστε περισσότερα »

charlise
charlise
5 χρόνια πριν

Διαφωνω με την απάντηση της Λένας. Η ερωτώσα ειναι θυμο εργασιακου bullying. Οταν καποιος δεν σε σέβεται ουτε εσενα αλλα ουτε και τη δουλειά σου , τι νοημα εχει να κατσεις να το αναλυσεις μαζί τους το θέμα με επιχειρηματα κτλ?? Ειναι μία και ειναι πολλοι. Αν παει να βρει το δικιο της θα φάει τα μουτρα της. Οι ανθρωποι λειτουργουν σαν αρπακτικά στη ζουγκλα . Κατα τη γνωμη μου ορθως δεν ερχεται σε αντιπαράθεση μαζι τους. Δαπανά την πολυτιμη ενεργεια της για να ειναι αποδοτική ατη δουλειά της και δεν αναλωνεται σε άσκοπες διενέξεις . Δεν χρειάζεται και να… Διαβάστε περισσότερα »

Aloutero
Aloutero
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  charlise

Κι αυτό το λέει ο “κακομοίρης” του γραφείου μου. Ότι είναι θύμα bullying. Ότι από τα 18 άτομα που είμαστε στο γραφείο, οι 17 είμαστε τρελοί και ζηλιάρηδες κι αυτός είναι ο λογικός και ο οσιομάρτυρας. Ο καημένος που σκίζεται και εμείς ξυνόμαστε. Και επειδή είναι τόσο γαμάτος όλοι εμείς τον φθονούμε. Χμμμ….