in

Αγαπητή «Α, μπα»: Μήπως τελικά δεν αγαπιόμασταν πραγματικά;

Η αγάπη μόνο δεν αρκεί

Aγαπητή μου! Όποτε διαβάζω αναφορές σου στο «η αγάπη δεν αρκεί», κουνάω το κεφάλι με συμφωνία. Χώρισα πριν κάποια χρόνια μετά από πολλά χρόνια σχέσης – 10 στο σύνολο – και σχεδόν όλοι οι φίλοι και γνωστοί σοκαρισμένοι μας ρωτούσαν, «μα εσείς, που αγαπιόσασταν τόσο πολύ;». Πράγματι, αγαπιόμασταν, αλλά δεν είχαμε, όπως λες και συ, κοινό πλάνο/όνειρο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

097L18141 9S8Z6

Aγαπητή μου! Όποτε διαβάζω αναφορές σου στο «η αγάπη δεν αρκεί», κουνάω το κεφάλι με συμφωνία. Χώρισα πριν κάποια χρόνια μετά από πολλά χρόνια σχέσης – 10 στο σύνολο – και σχεδόν όλοι οι φίλοι και γνωστοί σοκαρισμένοι μας ρωτούσαν, ‘μα εσείς, που αγαπιόσασταν τόσο πολύ’. Πράγματι, αγαπιόμασταν, αλλά δεν είχαμε, όπως λες και συ, κοινό πλάνο/όνειρο. Χθες, έτσι ξαφνικά, σκέφτηκα, ‘σίγουρα αγαπιόμασταν ή νομίζαμε ότι;’. Ίσως αν αγαπιέσαι πραγματικά να μην σε νοιάζει το κοινό όραμα, και μεις που νομιζουμε ότι ειναι σημαντικό να μην αγαπήσαμε ποτέ; Μαράζωσα, αλλά μου πέρασε. Φιλιά.

-Κωστής

 

Βρε παιδιά, όταν λέτε «αν αγαπιέσαι πραγματικά», τι εννοείτε με το «πραγματικά;» Νομίζω ότι με το «πραγματικά» λέτε ένα ξόρκι. Εννοείτε μια μαγική κατάσταση όπου τίποτα άλλο δεν έχει σημασία ή που εξουδετερώνει όλα τα υπόλοιπα. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα. Γίνεται να μη σε νοιάζει το κοινό όραμα, αλλά όχι εξαιτίας της αγάπης. Αυτό γίνεται αν δεν έχεις μάθει να διεκδικείς αυτά που χρειάζεσαι, ή αν δεν ξέρεις τι είναι αυτό που χρειάζεσαι.

Το θέμα είναι ότι η αγάπη δεν είναι τόσο σπάνιο πράγμα. Σκέψου πόσους αγαπάς. Μπορείς να αγαπήσεις άλλους τόσους. Άρα, μπορείς να αγαπήσεις και κάποιον με τον οποίον μπορείς να έχεις και κοινά όνειρα. Επίσης, μπορείς να συνεχίσεις να αγαπάς κάποιον με τον οποίον έχεις χωρίσει. Όμως όταν χωρίζεις, ακόμα και όταν δεν θέλεις, η αγάπη φθίνει. Γιατί; Γιατί δεν είναι ούτε τόσο σπάνιο, ούτε τόσο αναντικατάστατο συναίσθημα. Μετακινείται εύκολα τελικά. Οπότε μην μαραζώνεις. Αγαπιόσασταν αλλά δεν μπορούσατε να χτίσετε κάτι μαζί. Είναι κρίμα, αλλά δεν σημαίνει κάτι για την ποιότητα της αγάπης σας. Και το να νομίζεις ότι αγαπάς δεν είναι διαφορετικό από το να αγαπάς. Γενικά, μην επιμένετε τόσο στα απόλυτα, στα αληθινά, στα πραγματικά. Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα στα ανθρώπινα συναισθήματα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

6 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Jelly Roll
Jelly Roll
5 χρόνια πριν

Νομίζω πώς η αγάπη έχει για τον καθένα διαφορετική εμφάνιση. Αν ρωτούσες εμένα για την ιστορία σου, με βάση το τι πιστεύω εγώ ότι είναι αγάπη θα σου έλεγα ότι όντως αγαπιόσαστε πραγματικά γιατί προτιμήσατε να αφήσετε ο ένας τον άλλον να ανοίξει τα φτερά του και να ζήσει μια καλύτερη ζωή, αφού η κοινή σας ζωή στο τέλος της ιστορίας δεν θα σας είχε απόλυτα καλυμμένους και σίγουρα κάποιος ή και οι δύο θα στεναχωριόσασταν. Για μένα αγάπη δεν είναι να μένεις με τον άλλον για πάντα no matter what. Είναι το σημείο που ξεπερνάς όλα εκείνα τα εγωιστικά… Διαβάστε περισσότερα »

Jelly Roll
Jelly Roll
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Jelly Roll

Βρήκα μάλλον τρόπο να διαχειρίζομαι τους χωρισμούς λόγω μη κοινού οράματος. Μπορεί. Καλά τα πάω ως τώρα.

Felis
Felis
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Jelly Roll

“Η αγάπη για μένα κρύβει τον απόλυτο σεβασμό. Και προς τις δύο κατευθύνσεις. Είναι κάτι πέρα από τη συντροφικότητα, που κάνει τόσο τον εαυτό σου, όσο και τη ζωή σου, καλύτερο.” Πόσο συμφωνώ μαζί σου! Για εμένα αυτό είναι το πιο σημαντικό στην αγάπη. Να συμπληρώσω ότι δεν ταιριάζουμε μόνο με έναν άνθρωπο! Είναι μπαρούφα χολυγουντιανών διαστάσεων που φυσικά ενισχύεται από πολλές πλευρές για διάφορους λόγους. Πολλές φορές η ζωή τα φέρνει έτσι που είναι θέμα timing του “κοινού οράματος” που λένε, πολλές φορές απλά δεν θέλεις τα ίδια, δεν είναι ότι δεν αγαπάς τον άνθρωπο. Πολλές φορές απλά μέχρι… Διαβάστε περισσότερα »

ντε
ντε
5 χρόνια πριν

Όλο το νόημα σε δύο σημεία για μένα: “Γίνεται να μη σε νοιάζει το κοινό όραμα, αλλά όχι εξαιτίας της αγάπης. Αυτό γίνεται αν δεν έχεις μάθει να διεκδικείς αυτά που χρειάζεσαι, ή αν δεν ξέρεις τι είναι αυτό που χρειάζεσαι.” και “Αγαπιόσασταν αλλά δεν μπορούσατε να χτίσετε κάτι μαζί. Είναι κρίμα, αλλά δεν σημαίνει κάτι για την ποιότητα της αγάπης σας.” Κωστή, μην μαραζώνεις. Καμιά φορά απλά δεν γίνεται και είναι πολύ προτιμότερο να συνεχίσεις να αναζητάς αυτό που ξέρεις ότι χρειάζεσαι, εφόσον γνωρίζεις καλά εσένα, αλλού, όχι μόνο μετά από 10 αλλά και μετά από 100 χρόνια. Αν… Διαβάστε περισσότερα »

Moura
Moura
5 χρόνια πριν

Α μπα classics η απάντηση!

Franny
Franny
5 χρόνια πριν

“Βρε παιδιά, όταν λέτε «αν αγαπιέσαι πραγματικά», τι εννοείτε με το «πραγματικά;» ”

οτι δηλαδη ξερουμε τι εννοουν οταν λενε “αγαπιεσαι”, και η απορια ειναι στο “πραγματικα”..