in

Αγαπητή «Α, μπα»: Στον φίλο μου δεν αρέσει η ιδέα του γάμου

Συγκεκριμένα τον αποφεύγει σαν ο διάολος το λιβάνι

Εγώ είμαι αρκετά χαζο-ρομαντική εκ φύσεως και νοιώθω ότι το να είναι ένα ζευγάρι μαζί για πολλά χρόνια και εν μέσω πολλών αντίξοων συνθηκών είναι κάτι το οποίο πρέπει να γιορτάζουμε οπότε ψήνομαι πολύ με την ιδέα του γάμου σαν εορτασμό ενώ ο ίδιος το βλέπει σαν μια κοινωνική υποχρέωση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

collage

Με τον σύντροφο μου είμαστε μαζί 9 χρόνια. Εγώ είμαι 32 και εκείνος 34. Αυτά τα 9 χρόνια έχουμε περάσει πολλά αφού η σχέση μας ξεκίνησε από απόσταση χωρίς προοπτική να βρεθούμε στην ίδια χώρα στο άμεσο μέλλον. Όταν γνωριστήκαμε αυτός ήταν στην Ολλανδία για μεταπτυχιακό και έμεινε εκεί για δουλειά και εγώ ήμουνα στο Λονδίνο για μεταπτυχιακό και μετά επέστρεψα πίσω στην Ελλάδα για δουλειά. Να μην τα πολυλογώ, fast-forward στο σήμερα, έχουμε καταφέρει μετά από πολλές δυσκολίες να βρεθούμε στην ίδια χώρα εδώ και κάποια χρόνια, να συγκατοικούμε και πλέον να συζητάμε για γάμο. Θα μου πεις όλα καλά αλλά….. βρε α’ μπα μου μου έχουν γεννηθεί μεγάλες αμφιβολίες. Στο θέμα του γάμου συμφώνησε μετά από δική μου παρότρυνση και συζητήσεις των τελευταίων χρόνων μεταξύ μας αλλά η στάση του με προβληματίζει πάρα πολύ. Κάθε συζήτηση για το θέμα, πρέπει να την ανοίξω εγώ και στην σπάνια περίπτωση που δεν θα βρω αντίδραση τότε μόνο συζητάμε κάποια πρακτικά θέματα του γάμου. Το να το ανακοινώσουμε ακόμη και στους γονείς μας το αναβάλλει διαρκώς και γενικά δεν παίρνει καμία πρωτοβουλία για να υλοποιηθεί όντως αυτός ο γάμος. Μέσα μέσα δε, είναι απίστευτα αρνητικός και εκσφενδονίζει διάφορα μηδενιστικά σχόλια περί γάμου. Άρχισαν πλέον να γεννιούνται μέσα μου σοβαρές αμφιβολίες για το αν πρέπει να προχωρήσουμε με αυτό το γάμο. Είμαστε αρκετά διαφορετικοί σαν άτομα και αυτό φαίνεται και από την αντιμετώπιση μας στο θέμα του γάμου ως εορτασμό. Εγώ είμαι αρκετά χαζο-ρομαντική εκ φύσεως και νοιώθω ότι το να είναι ένα ζευγάρι μαζί για πολλά χρόνια και εν μέσω πολλών αντίξοων συνθηκών είναι κάτι το οποίο πρέπει να γιορτάζουμε οπότε ψήνομαι πολύ με την ιδέα του γάμου σαν εορτασμό ενώ ο ίδιος το βλέπει σαν μια κοινωνική υποχρέωση. Η μεγάλη μου ανησυχία δε, αφορά τον γάμο με τον σύντροφο μου ως απόφαση μια κοινής ζωής, αφού και στο θέμα της δημιουργίας οικογένειας ισχύουν τα ίδια. Όλο και αναβάλλεται η συζήτηση και όλο γίνομαι δέκτης μηδενιστικών σχολίων για το θέμα, παρόλο που λέει ότι γενικά η δημιουργία οικογένειας είναι κάτι που θέλει στη ζωή του. Το ότι αποφεύγει σαν ο διάολος το λιβάνι να το τοποθετήσει χρονικά, ενώ εγώ του έχω εκφράσει ότι θα ήθελα να μπούμε στη διαδικασία άμεσα, μάλλον λέει πολλά, ε; Η διαίσθηση μου λέει να μην αγνοήσω αυτά τα καμπανάκια οπότε α, μπα ήθελα να σε ρωτήσω εσύ τι λες;

-to i do or not to i do?

 

Λες να σου έλεγε κανείς να αγνοήσεις καμπανάκια;

Και αν σου έλεγε άλλος αυτή την ιστορία, θα τα χαρακτήριζες καμπανάκια; -άκια;

Εντάξει, να υπάρχει διαφορά ταχυτήτων, αλλά πλήρης αντίθεση;

Όμως – και δεν ξέρω αν αυτό κάνει τα πράγματα καλύτερα ή ακόμη χειρότερα – δεν μπορώ να καταλάβω αν ο άνθρωπος αυτός έχει πραγματικά αντίθεση στον γάμο και στα παιδιά, τώρα, ή μαζί σου, ή αν θέλει και τα δύο, αλλά πιστεύει ότι κάνει τρομερή επανάσταση καθυστερώντας ή κάνοντας αυτά τα μηδενιστικά σχόλια. Αυτό που θέλω να πω, είναι, έχει τελικά μια διαφορετική πραγματικότητα στο μυαλό του ως όραμα ευτυχίας, και δεν σου το λέει, ή έχει την ωριμότητα άγουρου λυκειόπαιδου που νομίζει ότι ταράζει τα θεμέλια του καθεστώτος αν μείνει ανύπαντρο (ενώ στην πραγματικότητα μια χαρά θέλει; )

Νομίζω ότι ούτε εσύ ξέρεις τι συμβαίνει, κι αυτό γιατί κι εσύ αποφεύγεις την ουσιαστική κουβέντα. Θέλει οικογένεια λοιπόν. Τη θέλει μαζί σου; Αυτό είναι ΤΟ ερώτημα. Όχι αν την θέλει γενικά, αλλά αν την θέλει μαζί σου. Γιατί αν την θέλει μαζί σου, θα πρέπει με κάποιον τρόπο να αναγνωρίσει τις δικές σου ανάγκες για το θέμα, δεν μπορεί να τις αγνοεί, αλλιώς θα πρέπει να καταλάβει ότι κι εσύ θα χρειαστεί να τις καλύψεις με κάποιον άλλον. Με κάποιον που θα θέλει τα ίδια πράγματα με σένα, πάνω κάτω όπως τα θέλεις κι εσύ, και θα θέλει να τα κάνει μαζί σου, όχι γενικώς, κάποτε, κάπου.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

21 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
J.Brian
J.Brian
5 χρόνια πριν

Μην αγνοείς ποτέ αυτά, που λέει κάποιος. Ο άνθρωπος δε θέλει να παντρευτεί. Σου το λέει ξεκάθαρα. Για μένα π.χ, ο γάμος δεν σημαίνει απολύτως τίποτα ή μάλλον σημαίνει, κοινωνικό βάρος. Αλλά εσύ είσαι άλλος άνθρωπος και τον θέλεις (το γάμο). Υπάρχει βασική διαφορά στο πως βλέπετε την ζωή σας. Έχω παράδειγμα στην οικογένεια μου, τον πατέρα μου συγκεκριμένα, που σε όλη μας τη ζωή, έλεγε πως μισεί το γάμο, δεν έπρεπε να παντρευτεί κ.α και όντως ήταν σαν το λιοντάρι στο κλουβί, με συνέπεια να μας τρελαίνει όλους , εκτός από τη μάνα μου βεβαίως. Τελικά οι δικοί μου… Διαβάστε περισσότερα »

ollandeza
ollandeza
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  J.Brian

Συμφωνώ J.Brian. Εγώ ήμουν σε σχέση 10 χρόνια (μέχρι τα 31), με τα 3 τελευταία να συγκατοικούμε. Άνοιγα κι εγώ τη συζήτηση για γάμο και παιδιά. Και έπαιρνα απαντήσεις, δεν καίγομαι να παντρευτώ, δεν είμαι σίγουρος ότι θέλω παιδί, α θέλω παιδί όχι όμως γάμο κλπ. Όλα αυτά τα καμπανάκια τα αγνοούσα γιατί έλεγα μέσα μου, εντάξει περιμένει να τακτοποιηθεί με δουλειά και τα σχετικά. Και κάποια στιγμή είπα στον εαυτό μου, θέλω να παντρευτώ με αυτόν τον άνθρωπο και να κάνω οικογένεια; Είμαι ευτυχισμένη; Και απάντησα όχι γιατί θέλουμε άλλα πράγματα και στην τελική δεν θέλω να φέρω ένα… Διαβάστε περισσότερα »

Franny
Franny
5 χρόνια πριν

η αμηχανη στιγμη, οταν ανακαλυπτεις οτι τελικα του αρεσει ο γαμος, αλλα οχι μαζι σου…

ω βάι βάι
ω βάι βάι
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

ακριβώς αυτό

Hot&Cold
Hot&Cold
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

Θα συμφωνήσω μαζί σου, μερικές φορές αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα όπως μας βολεύουν, θα δώσω άλλη μια ευκαιρία, θα του δώσω χρονικά περιθώρια κλπ. μόνο και μόνο να καταλήξουμε στην πρώτη μας αμφιβολία. Θα ήταν ωραία να μπορούσαμε όλοι να έχουμε αυτό που στο χωριό μου λένε thin-slicing …

Χιόνι
Χιόνι
5 χρόνια πριν

Λες οτι εισαι αρκετά “χαζο-ρομαντική” εκ φύσεως ενώ αυτος οχι,αυτη η διφορά δεν ειχε προκαλεσει συγκρουσεις πρωτυτερα δεν είχαν χτυπησει καμπανάκια πριν θιχτει το θέμα του δίκου σας γάμου αλλα του γαμου γενικότερα ?

Diane Evans
Diane Evans
5 χρόνια πριν

Αυτό το ότι δεν της λέει ξεκάθαρα ότι δε θέλει να παντρευτεί αλλά αρκείται στο να πετάει μηδενιστικές σπόντες γιατί είναι ΤΟΣΟ edgy και κουλ, μόνο εμένα μου φαίνεται τεράστια γαϊδουριά και ασέβεια εκ μέρους του;

Kassand52988817
Kassand52988817
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Diane Evans

Δεν ειναι γαϊδούρια. Ο κύριος περνάει καλα γιατι να το χαλάσει. ; Εγωισμός και καλοπέραση είναι….

Influenza
Influenza
5 χρόνια πριν

“ΓΚΟΥΧΟΥ ΓΚΟΥΧΟΥ πωπω τι βάζουνε σε αυτή τη βότκα ρε παιδάκι μου”

Vasilis
Vasilis
5 χρόνια πριν

Στα άλλα ζητήματα σχετικά με την οικογένεια, π.χ., τι άποψη έχει; Το μόνο πρόβλημα είναι ο γάμος; Εσύ θέλεις γάμο, απλά για να λες ότι παντρεύτηκες και να δείχνεις προς τα έξω την εικόνα της παντρεμένης σκεπτόμενη τι θα πει ο κόσμος που είστε αστεφάνωτοι; Αν απλά δεν θέλει γάμο και θέλει να είναι μαζί σου και να κάνετε οικογένεια, υπάρχει και το σύμφωνο συμβίωσης. Αν έχετε πλήρη διάσταση απόψεων σε όλα, τότε δε νομίζω ότι θα συνεχίσετε την κοινή σας πορεία και θα είναι και απορίας άξιο το πώς είστε μαζί τόσα χρόνια.

selina
selina
5 χρόνια πριν

Εγώ δεν ξέρω δεν είμαι υπερ του γάμου, συμφωνώ μαζί του (αλλά καταλαβαίνω την “αναγκαιότητα” του σε θέμα οικονομικου και νομικού χαρακτηρα, δυστυχώς).. Εννοώ οτι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν τους κάνει κέφι όλο αυτό, δεν σε ξετρελαίνει για να καθήσεις να το διοργανώσεις ή το οτιδήποτε, είναι απλά μιεε..δεν χρειάζεται να γκρεμάσουμε κανέναν για αυτό.. Αλλά επειδή όπως λες εσύ εισαι λιγο ρομαντική κλπ, μήπως δεν έχεις σκεφτεί τα πρακτικά του ζητήματος; (πέρα πως για να προχωρήσει θα πρέπει να είστε και οι δυο σύμφωνοι) Μήπως τα οικονομικά σας δεν είναι καλά, κάποιο κόλλημα με δουλειά κλπ γιατί μπορεί… Διαβάστε περισσότερα »

Influenza
Influenza
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  selina

Νομίζω κάτι έχεις πιάσει εδώ Selina. Είναι πιθανόν αυτά τα “μηδενιστικά” που λέει ο τύπος να είναι απλά facts τα οποία η κοπέλα επιλεκτικά αγνοεί.

Louk Ritia
Louk Ritia
5 χρόνια πριν

Αυτό το δεν είμαι υπέρ του γάμου, δεν το καταλαβαίνω. Εντάξει βρε ελεύθερα πουλιά, αλλά υπάρχει αυτός ο τρόπος για να προστατέψεις τη σχέση σου απέναντι στην κοινωνία. Κ ειδικά όταν πρόκειται να έρθει παιδί, δεν έχεις πολλές επιλογές. Ο γάμος δεν είναι η τελετή κ η δεξίωση, κι εγώ παντρεύτηκα με την κοιλιά στο στόμα, με 5 ανθρώπους, χωρίς γονείς, χωρίς ιδιαίτερα ρουχα ή βέρες κτλ. κ μετά για φαγητό σε μια ταβέρνα κι αυτό, γιατί μας έβγαινε ο πολιτικός πιο φθηνός απ το σύμφωνο! Μήπως ο σύντροφός σου δε συμφωνεί με τον τρόπο που εσύ ονειρεύεσαι να τον… Διαβάστε περισσότερα »

Σκιάς όναρ άνθρωπος
Σκιάς όναρ άνθρωπος
5 χρόνια πριν

Μετρα ποσες φορες γραφεις τη λεξη γαμος στην ερωτηση σου. Τουλαχιστον 1 φορα σε καθε προταση. Σε Καθε Προταση. Ναι μεν εκεινος δε θελει (και εσυ δε λες να το παρεις αποφαση) αλλα δε βλεπεις οτι το θελεις σχεδον εμμονικα, τοσο που δεν αξιολογεις τον ανθρωπο με τον οποιο εισαι και δεν μπορεις να δεις οτι δε θελετε τα ιδια πραγματα.

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
5 χρόνια πριν

Ξέρω μια κοπέλα, ψυχάρα, αξιαγάπητη, ευχάριστη. Πάντα με την καλή κουβέντα και πάντα ανοιχτή, στοργική, τέλεια λέμε. Στις αρχές τις γνωριμίας μας μου ανέφερε ότι παλιά τα είχε με τον Τάδε, τον οποίο γνώριζα και ήταν ένας πανίβλακας, οπότε αυθόρμητα της είπα ότι την καλύτερη δουλειά έκανε και χώρισε, ο τύπος είναι βλήμα το λιγότερο. Άστραψε το βλέμμα της από τη χαρά οπότε πήρε μπρος και μου εξομολογήθηκε το πώς χώρισαν. Τα είχαν λέει κανά δυο χρόνια, αποφάσισαν να πάει να τη ζητήσει και πήγε αυτός με την ανθοδέσμη και είπε στον μπαμπά της ότι δυστυχώς δεν αυτός δεν έτοιμος… Διαβάστε περισσότερα »