in

Αγαπητή «Α, μπα»: Επειδή δηλαδή θέλω ο άντρας μου να με θεωρεί ισότιμη και ισάξια, σημαίνει ότι τον θέλω υποτακτικό;

Αργότερα το βράδυ, όταν είχαμε όλοι μαζί μια κουβέντα για άντρες και σχέσεις γυρίζει και μου λέει «καλά εσυ θα βάζεις στραπον και θα τον ευνουχίζεις τον δικό σου»

Χαρά στο κουράγιο σου, ειλικρινά, να ξέρεις πού πας και τι πας να κάνεις όμως γιατί ο δρόμος είναι μακρύς και χρειάζεται συντήρηση δυνάμεων. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

0474167b7a112a6404521cdd5633fdc9

Αγαπητη Α μπα, Ήμουν διακοπές σε μια φίλη μου και είχαμε βγει μαζί με κάποιους δικούς της φίλους. Με τον έναν κάποια στιγμή άρχισα μια έντονη κουβέντα για τον φεμινισμό, μου έλεγε τα κλασσικά σεξιστικά σχόλια και του απαντούσα καταλλήλως. Σκέψου ότι μου είπε, μεταξύ άλλων, ότι και το θύμα ξυλοδαρμού μπορεί να φταιει, αν ας πούμε, όπως υποστήριξε, βγάλει τον σύντροφο της εκτός εαυτού με τις πράξεις της. Επίσης ήταν κάθετος στο ότι η γυναίκα πρέπει να αφιερώνεται μόνο στις δουλειές του σπιτιού. Εγώ πάλευα να κρατησω ψυχραιμια και να απαντώ με επιχειρήματα, κάτι που πιστεύω το έκανα όσο καλύτερα μπορουσα με τις οσες γνωσεις έχω μέχρι στιγμής. Στο τέλος μου έδωσε το χέρι του και μου λέει δεν είχα ξανακάνει αυτή την κουβέντα και χαίρομαι που την έκανα. Αργότερα το βράδυ, όταν είχαμε όλοι μαζί μια κουβέντα για άντρες και σχέσεις γυρίζει και μου λέει «καλά εσυ θα βάζεις στραπον και θα τον ευνουχίζεις τον δικό σου». Απάντησα σε αυτό ότι ήταν εντελώς άτοπο και άστοχο. Όμως, σήμερα το πρωί το σκεφτόμουν. Επειδή δηλαδή θέλω ο άντρας μου να με θεωρεί ισότιμη και ισάξια του σημαίνει ότι τον θέλω υποτακτικό; Αυτό που ζητάω είναι ειλικρινης σεβασμός και εκτίμηση, πως μπορεί κάποιος να βγάζει συμπεράσματα για το τι κανεις στο κρεβάτι σου από το ότι εισαι φεμινίστρια; Υ.Γ. Είμαι 20 και αυτός 22.

Πίστεψες ότι επειδή σου έδωσε το χέρι και «χάρηκε για την κουβέντα», ότι όντως χάρηκε;

Καθόλου δεν χάρηκε, και γι’αυτό ήθελε να σε βάλει στη θέση σου, που είναι η εξής: αν είσαι «απαιτητική», η τιμωρία σου είναι ότι δεν θα βρεις άντρα. Αυτό που είπε δεν έχει καμία σχέση με τις προτιμήσεις σου στο σεξ, να σε υποτάξει ήθελε, και η χρήση του σεξ είναι ο καλύτερος και πιο άμεσος τρόπος, γιατί υπάρχει πολύ μεγάλη ντροπή γύρω από το θέμα, οι γυναίκες έχουν μάθει να ντροπιάζονται αυτόματα και σταματάνε να μιλάνε, που είναι και το ζητούμενο. Η ταύτιση της γυναίκας που ζητάει τα αυτονόητα με μαινόμενη αντρογυναίκα είναι ένα από τα πιο βασικά όπλα της πατριαρχίας. Δεν ζητάς ισότητα, είσαι μια τρελή που θέλει παράλογα πράγματα. Αυτό είναι το μήνυμα.

Χαρά στο κουράγιο σου, ειλικρινά, να ξέρεις πού πας και τι πας να κάνεις όμως γιατί ο δρόμος είναι μακρύς και χρειάζεται συντήρηση δυνάμεων.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

38 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
ακρίδα
ακρίδα
3 χρόνια πριν

Την επόμενη φορά που θα τον δεις, σφίξτου το χέρι και πες του ότι σου άνοιξε τα μάτια!!!! Σε όποιον σύντροφο δοκίμασες στραπόν τρελάθηκε και δεν ξεκολλάει!!!! Του το συστήνεις ανεπιφύλλακτα!!!!!

gore gore girl
gore gore girl
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  ακρίδα

ή του λες κάτι τύπου: ”ψηνεσαι φιλαρακι; ρε, άστραψε το μάτι σου! πάω στη δικιά σου να της προτείνω μεγέθη και μάρκες. για σκύψε λίγο να υπολογίσω μέγεθος. άσε θα μου πει αυτή.” Του κλείνεις συνομωτικά το μάτι και φεύγεις αφού έχει πάρει μπούλο.

J.Brian
J.Brian
3 χρόνια πριν

Ασχολήθηκες μαζί του σοβαρά επειδή είσαι 20. Καλά έκανες , για να μαθαίνεις τι κυκλοφορεί στην κοινωνία. Εγώ πια, αυτούς και αυτές που λένε τέτοια πράγματα, τους απαξιώνω ολοκληρωτικά και δεν μπορώ να δω τίποτα καλό σε αυτούς, γιατί η , κατά τη γνώμη μου πάντα, ψυχοπάθεια τους, επισκιάζει τα πάντα. Επίσης η λεκτική τους, συνιστά βία. Και πλέον έχω μηδενική ανοχή στη βία. Την αντέχω μόνο όταν πρέπει βλ στη δουλειά… Στην ηλικία σου μπερδευόμουν και νόμιζα ότι με επιχειρήματα (αχχχααααχαααα), θα τους βοηθήσω να καταλάβουν το σωστό…. Δεν υπάρχουν επιχειρήματα στην παράνοια . Αυτός και οι όμοιοι/ες του,… Διαβάστε περισσότερα »

Κόκκινο κρασί
Κόκκινο κρασί
3 χρόνια πριν

Πολύ σημασία του έδωσες του Πόκεμον.

Τσιτσίγκειος Πένα
Τσιτσίγκειος Πένα
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Κόκκινο κρασί

Ε τώρα τι φταίνε τα πόκεμον καλέ;😛

Lou
Lou
3 χρόνια πριν

Αυτό το σχόλιο είναι μια όαση ανάσας και δροσιάς μετά από τη λεπτομέρεια στο κείμενο της γράφουσας: ο άνθρωπος που της έκανε τα σχόλια είναι 22 χρονών. Αν τα έκανε ένας 80χρονος θα έλεγα, τι να κάνουμε, στα κομμάτια, άλλες γενιές. Αλλά το 22 με πόνεσε βαθιά.

Melian
Melian
3 χρόνια πριν

Έχεις να ακούσεις πολλά τέτοια στο μέλλον. Πριν κάποια χρόνια σε συζήτηση για το αν μία φίλη θα έπρεπε να πάρει τα λεφτά της εθελουσίας εξόδου που της πρόσφεραν από τη δουλειά της και να τα ρίξει στη δουλειά του άντρα της ενώ εκείνη θα καθόταν σπίτι να μεγαλώσει το παιδί εξέφρασα την αρνητική μου άποψη με επιχειρήματα. Εννοείται ότι η πρώτη ατάκα που άκουσα από τον άντρακλα της παρέας ήταν πως ήταν σίγουρος ότι θα το έλεγα αυτό, όμως η γυναίκα πρέπει να είναι σπίτι για να μεγαλώνει τα παιδιά και στην χειρότερη να κάνει το ωράριάκι της, να… Διαβάστε περισσότερα »

Lou
Lou
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Melian

Να κάνει το ωραριάκι της και μετά να κάνει όλα τα οικιακά της, που της ανήκουν κατ’ αποκλειστικότητα, να ασχολείται με τα παιδιά της (τα οποία τα έκανε ως γνωστόν με τον κρίνο) και να ρίχνει και το μισθό στο σπίτι, δηλαδή στο ταμείο, που σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα είναι κοινό. Ε, συγγνώμη και εγώ αν ήμουν ο άντρακλας της παρέας, τα ίδια θα έλεγα. Δεν αφήνεις εύκολα τέτοιο deal.

Selini
Selini
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Lou

Υποθέτωντας πάντα ότι υπάρχει κάπου στην εικόνα και ένα «αρσενικό» να φέρνει και έναν δεύτερο μισθό (μεγαλύτερο εννοείται) στο σπίτι για να μπορεί να ζει και η οικογένεια με το «ωραριάκι» της γυναίκας. Γιατί single mom με «ωραριάκι» και αντίστοιχο μισθουλάκι δεν βγαίνει.

Eva
Eva
3 χρόνια πριν

Σε κάτι τέτοιους πετάω ένα εισαι μισογυνης και κομπλεξικός και το βουλώνουν. Γενικά βέβαια αποφεύγω αυτες τις παρέες. Εσύ δεν καταλαβαίνω γιατί ενώ το πρωί είχες όλη αυτή τη συζήτηση το βράδυ ξαναβρεθηκες με αυτή την παρέα… Θα μπορούσες να πεις στη φίλη σου ότι δε σου αρέσει αυτή η παρέα και να πάτε κάπου αλλού…

Κιμ Απίθανη
Κιμ Απίθανη
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Eva

μερικές φορές αυτές οι ατάκες από τέοιες παρέες σου έρχονται στο δόξα πατρί! Δεν τα λένε από την αρχή ααυτά…

Elenalda
Elenalda
3 χρόνια πριν

Μπράβο που διατηρησες την ψυχραιμία σου κι επιχειρηματολόγησες. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί σε εξέπληξε και σε προβλημάτισε κάτι ξεκάθαρα μισογυνίστικο που είπε ένας μισογύνης.

Alethiometer
Alethiometer
3 χρόνια πριν

Σου έδωσε το χέρι εν είδει ανακακωχής γιατί του τελείωσαν τα επιχειρήματα όχι επειδή τον διαφώτισες. Οι μισογύνηδες δεν αναλίσκονται σε διαλόγους αλλά σε μονολόγους. Ακόμα κι αν προσποιούνται ότι σε ακούν, δε σε ακούν, από το ένα αυτί μπαίνει κι από το άλλο βγαίνει. Και γιατί άλλωστε να μην υποστηρίξουν σθεναρώς τη θέση τους; Αφού στον κόσμο του οι γυναίκες υπάρχουν για να γεννοβολούν, να υπηρετούν και οι άντρες για να χτυπάνε το χέρι στο τραπέζι (ένδειξη ανδρισμού κι επιβλητικόητας) και να βγαίνουν με τα “παιδιά” για μπάλα, πίτσα, μπύρα. Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης είναι αυτό που είπε η… Διαβάστε περισσότερα »

Chaotic Jester ο Πρόστυχος
Chaotic Jester ο Πρόστυχος
3 χρόνια πριν

Να πω κάποια πράγματα γιατί πιστεύω καλό είναι να κάνουμε challenge κάποια preconceptions (μα πώς το μιλάω το αγγλικό). Για τα μυαλά αυτού του στόκου ισχύουν ακριβώς αυτά που είπε η Λένα. Όμως, πέρα από το τι είπε αυτός, φαίνεται με τη σειρά σου να αποδέχεσαι πχ ότι ο άντρας που του αρέσει το λεγόμενο pegging είναι υποτακτικός, γενικά, όχι στο κρεβάτι, και πως αυτό είναι και αρνητικό. Ένα-ένα λοιπόν. Πρώτον, δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να αρέσουν σε έναν άνθρωπο οι “υποτακτικές” σεξουαλικές πρακτικές, ούτε άλλωστε και οι “κυριαρχικές”. Το γιατί όμως θεωρείται αρνητικό ειδικά για τον άντρα… Διαβάστε περισσότερα »

gore gore girl
gore gore girl
3 χρόνια πριν

τοσο μα τοσο διαφορετικο, jaotic chester, μα την αληθεια, μας ξεγελασες ολες σατανακο

the_duck
the_duck
3 χρόνια πριν

Σε παρόμοια σχόλια εγώ απαντούσα, καλύτερα να είμαι μόνη μου μια ζωή παρά να είμαι δουλάρα και να πλένω σώβρακα και δε ξαναμιλούσα στο συγκεκριμένο άτομο, εννοείται (όχι ότι ήθελαν να μου μιλήσουν, δηλαδή). Επίσης, μπορείς να εξηγήσεις ότι δεν τον αφορά τι θα κάνεις εσύ με τον δικό σου, και ο ίδιος δε χρειάζεται να τον λυπάται, καθώς όποιος βρεθεί σε σχέση μαζί σου θα σε θεωρεί ίση και όχι σκλάβα. Αυτός έχει το ελεύθερο να πάει σε σκλαβοπάζαρο και να διαλέξει μια νύφη να τον υπηρετεί, εσένα ας σε αφήσει στην ησυχία σου και να μη σχολιάζει.