in

Αγαπητή «Α, μπα»: Οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται αλλά νιώθω ότι με χρησιμοποίησε

Να με προβληματίσει ότι με θυμήθηκε μόνο όταν περνούσε μια δύσκολη κατάσταση;

Να με προβληματίσει ότι με θυμήθηκε μόνο όταν περνούσε μια δύσκολη κατάσταση; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Capture 4

Με την Β. ειμαστε φιλες απο το νηπιαγωγείο, 23 χρόνια τωρα. Δεν ειμαστε όμως κολλητες. Εννοώ οτι ειχαμε-εχουμε κι αλλα ατομα που κανουμε παρεα ομως ειμαστε η μια για την αλλη σαν αδερφη. Κι ας μην μιλαμε για ενα χρονικο διαστημα οταν θα ξαναμιλήσουμε θα ειναι σα να μην περασε μια μερα. Μεγαλωσαμε στην επαρχία και τα τελευταία 2 χρονια οι δρομοι μας ενωθηκαν στην Αθήνα ,αυτη για δουλεια κ συγκατοίκηση με το φιλο της κι εγω μεταπτυχιακο. Με τον φίλο της ειναι 7 χρονια και την απατησε οταν ήρθε Αθήνα , δηλαδή 2 χρονια πριν. Πηρε εμενα τηλεφωνο για να μιλησει. Δεν το ειπε σε κανεναν αλλον οπως μου ειπε γιατι εγω ειμαι καλος ακροατής και δεν κρινω. Με τον τυπο τσαντιστηκα απιστευτα αλλα οκ, ποια ειμαι εγω να κρινω τι ειναι σωστο για τη Β. Εν τελει ειναι μαζι ξανα και ευτυχισμένοι. Και ξανα λοιπον στο ιδιο μοτιβο, μιλαμε μια φορα στο τοσο οπως καναμε ανεκαθεν. Πρέπει να με προβληματισει το γεγονός οτι με” θυμηθηκε” σε μια δυσκολη κατάσταση; Την στηριξα και τέλος; Οι φιλοι στα δυσκολα φαινονται αλλα νιωθω οτι με χρησιμοποίησε ( με πληγώνει η χρηση αυτης της λέξης , Β. και εκμετάλλευση δεν πανε μαζι-ειναι ενας αγγελος- απλως δεν ηξερα πως αλλιως να εκφραστω) και στα “ευκολα” ειμαι απουσα γιατι δεν ημασταν ποτε κολλητες οπως προειπα .

Δεν ξέρω τι σημαίνει «πρέπει να με προβληματίσει». Να σε προβληματίσει, ώστε τι; Να ξέρεις τι να κάνεις αν προκύψει επόμενη δυσκολία και ζητήσει πάλι την βοήθεια σου; Ή για να ξεκόψεις εντελώς;
Νιώθεις ότι σε χρησιμοποίησε, δεν χρειάζεται να βρεις άλλη λέξη, δεν είναι τυχαίο ότι δεν βρήκες άλλη λέξη. Κατά κάποιο τρόπο, ναι, αυτό έκανε. Αλλά κάθε φορά που ζητάς στήριξη, αυτό δεν κάνεις; Δεν χρησιμοποιείς τον άλλον ως στήριγμα; Δεν το σκέφτεσαι έτσι εφόσον υπάρχει ανταπόδοση, οπότε σκέψου αν εσύ θα την έπαιρνες τηλέφωνο σε μια δύσκολη στιγμή, και αν ναι, αν πιστεύεις ότι θα σε στήριζε. Αν η απάντηση σου είναι αυθόρμητα «ναι», τότε είσαστε η μια για την άλλη σαν αδερφές. Αν η απάντηση σου είναι «δεν ξέρω», τότε ίσως πρέπει να αναθεωρήσεις τι είδους σχέση έχετε, οπότε θα τοποθετήσεις διαφορετικά αυτό που έγινε.

Θα έλεγα ότι με κάποιον τρόπο είναι τιμητικό που σε διάλεξε για τα δύσκολα, γιατί μάλλον ανάποδα πάει. Στα «εύκολα» με όλους φίλος είσαι. Στα δύσκολα φαίνονται οι κοντινοί.

Και βέβαια, πρέπει να συνυπολογίσεις ότι πλέον ξέρεις ένα σκοτεινό κομμάτι που παρελθόντος της που επέλεξε να βάλει στην άκρη. Αν δεν το έχει επεξεργαστεί αρκετά, συμβολίζεις κάτι που θέλει να ξεχάσει, και αυτό κάνει αδύνατη τη συχνή επαφή μεταξύ σας.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

23 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
WordPress › Σφάλμα

Παρουσιάστηκε ένα κρίσιμο σφάλμα σε αυτόν τον ιστότοπό.

Μάθετε περισσότερα για την αποσφαλμάτωση του WordPress.