in

Αγαπητή «Α, μπα»: Είναι το επίδομα ενοικίου λόγος χωρισμού;

Είπα αρκετές φορές να μετακομίσουμε, να βρούμε κάτι πιο οικονομικό, αλλά ανένδοτος

Είπα αρκετές φορές να μετακομίσουμε, να βρούμε κάτι πιο οικονομικό, αλλά ανένδοτος ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Capture 64

“Ειναι το επιδομα ενοικιου λογος χωρισμου?” Στορυ γνωστο, γνωριζομαστε, αγαπιομαστε, οτι καλυτερο μου εχει συμβει. Στον 1μιση χρονο σχεσης, ολη μερα μαζι, συζουμε εν τελει για να μειωσουμε τα εξοδα. Αυτος νοικιαζε μεγαλο σπιτι, σε καλυτερη περιοχη απ’ οτι εγω, αποφασισαμε να παω να μεινω μαζι του στο ηδη υπαρχον σπιτι. Βρισκομαστε πλεον στον 6ο χρονο σχεσης. Ολα τελεια, μεχρι που περσυ αποφασισα να κανω αιτηση για επιδομα ενοικιου. Προσπαθει να με πεισει οτι δεν θελει να παιρνει λεφτα απο το κρατος και να τα στερει απο ανθρωπους που τα εχουν πραγματικα αναγκη, μιας και με τους 2 μισθους μας τα καταφερναμε καλα. Δικαιο. Φετος ομως αλλαξαν τα δικα μου δεδομενα, απολυθηκα, επεσα ξανα στον μισθο των €530, με αποτελεσμα να μην μπορω να δωσω το μισο ενοικιο που μου αντιστοιχει (για τους τυπους €250). Ειπα αρκετες φορες να μετακομισουμε, να βρουμε κατι πιο οικονομικο, αλλα ανενδοτος. Οποτε χωρις να το αναλυσω παραπανω, του ζηταω μισθωτηριο απο το σπιτι. Στην αρχη μου ειπε οτι δεν το βρισκει, του ειπα να παρουμε τον ιδιοκτητη, μου ειπε οτι δεν εχει σχεσεις μαζι του. Παιρνω λοιπον τον λογιστη μας και εκει μαθαινω κατι υπεροχο: το σπιτι ειναι ιδιοκτησια του αγοριου μου, κληρονομια απ τους γονεις του. Κανενα ενοικιο, κανενα συμβολαιο, κανενας ιδιοκτητης, ποτε, πουθενα. Καθε 1η του μηνα ο δικος μου την ζουσε σαν Πρωταπριλια. Και δινω εγω €250, και δινει αυτος αλλα €250, και παει δηθεν τραπεζα να του τα καταθεσει. Τοσα χρονια. Ποσα ψεμματα. Τι να κανω? Δεν του εχω πει ακομα οτι ξερω την αληθεια, προσπαθω να καταλαβω αν μου εχει πει ψεμματα και για αλλα πραγματα. Δεν βρισκω παραλογο να θελει να πληρωνω, μιας και ειναι δικη του περιουσια. Δεν θελω να νομιζει οτι δεν θελω να πληρωνω και να με εχει “σπιτωμενη”, αλλα γιατι τοσο ψεμα? Σκεφτομαι ακομα και τι να τα κανει τοσα λεφτα καθε μηνα• που πανε? Πως συζηταμε τοσο λεπτα θεματα? ΡΕ ΛΕΤΕ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΜΕ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΠ ΤΟ ΓΕΙΤΟΝΑ ΚΑΙ ΝΕΤΦΛΙΞ ΑΠ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΔΙΝΩ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΤΑ ΜΙΣΑ???

Sugar Mama

Πώς συζητάμε ΤΟΣΟ ΛΕΠΤΑ ΘΕΜΑΤΑ;

Δεν είναι ΛΕΠΤΟ ΘΕΜΑ η συστηματική εξαπάτηση.

Δεν είναι το επίδομα ενοικίου ο λόγος χωρισμού, αλλά το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ που είχε στόχο ΝΑ ΣΟΥ ΚΛΕΨΕΙ ΛΕΦΤΑ.

Είναι ανησυχητικό που για έξι χρόνια δεν ζήτησες ποτέ να δεις το ενοικιαστήριο ή δεν αναρωτήθηκες ποτέ ποιος είναι ο ιδιοκτήτης, γιατί δεν σας κάνει αύξηση, δηλαδή δεν χάλασε επί έξι χρόνια τίποτα στο σπίτι για να χρειαστεί επισκευή; Τον εμπιστεύεσαι τόσο πολύ;

Φυσικά σου έχει πει ψέματα και για άλλα πράγματα. Προσωπικά το βρίσκω εντελώς παράλογο να πληρώνεις ενοίκιο και να λειτουργείς εκεί ως συγκάτοικος. Αν είναι λογικό, είναι όσο λογικό είναι και να πληρώνει αυτός ενοίκιο στους γονείς του που του το παραχώρησαν, τότε θα λειτουργούσατε ως ομάδα. Να πληρώνεις στον ίδιο όμως και να τα τσεπώνει, δεν το θεωρώ και πολύ λογικό. Η λέξη «σπίτωμα» είναι υποτιμητική. Τα ζευγάρια δεν είναι εταιρίες.

Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι να μην προσπαθήσεις να βρεις ποια άλλα ψέματα σου λέει, γιατί αυτό είναι αρκετό από μόνο του. Δεν μπορώ να υποθέσω τι θα έχει να πει πάνω στο θέμα, αλλά ελπίζω να μην σου περάσει καν από το μυαλό να μην του κάνεις σαφές ότι τον έπιασες στα πράσα. Συζήσατε για να μειωθούν τα έξοδα. Αυτός έβγαλε και κέρδος. Αφορολόγητο. Επειδή δεν φαίνεται να το συνειδητοποιείς, να το πω ξεκάθαρα: σε έκλεψε. Σου έκλεψε λεφτά λέγοντας ψέματα. Αυτό που έκανε, πέρα από το θέμα της ηθικής, είναι παράνομο και τιμωρείται.

(Περίεργο που σου το είπε ο λογιστής. Υποψιάζομαι ότι τον έχει πολύ άχτι.)

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

201 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Pannenkoek
Pannenkoek
3 χρόνια πριν

Από τις πιο φρικτές ιστορίες που διαβάσαμε. Και ακόμα το σκέφτεσαι, σαν να φταις κιόλας εσύ για το παραμύθι που σου πούλησε ο φράγκο killer… Θα χρειαστείς ψυχολόγο, δικηγόρο, μάρτυρες και νέο σπίτι σύντομα. Ξέρεις οτι μπορείς βάλεις όλα τα “νοίκια” κάτω και τον καταγγείλεις στην εφορία για παροχή υπηρεσιών χωρίς απόδειξη? Θέλουμε update!!!

Intefix
Intefix
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Pannenkoek

Update ιστορίας:

Αγαπητή Α,μπά, ο σύντροφος μου συνελήφθη.

Δεν έκανα εγώ καταγγελία και δεν ξέρω τι έχει συμβεί.
Πάντως ήταν γιατρός και αστυνομικός.
Το αγαπημένο του βιβλίο ήταν το Catch me if you can.-

Χαρουλίδιο
Χαρουλίδιο
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Intefix

Έχουμε ακούσει και έχουμε ακούσει αλλά αυτό σήμερα με ξεπέρασε. Κρίμα πραγματικά. Γλίτωσες.

Po the Panda
Po the Panda
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Intefix

Για πες λεπτομέρειες… Εσύ του μίλησες ή απλά έφυγες απο το σπίτι;

Tropique
Tropique
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Intefix

Τι εννοείς γιατρός και αστυνομικός;

Wanderlust
Wanderlust
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Intefix

Προφανώς αυτό είναι τρολ απάντηση για το θέμα που απασχολεί την επικαιρότητα τελευταία καλε! 😂

Intefix
Intefix
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Wanderlust

Wanderlust και Μαύρο Γατί, τώρα είδα τα σχόλια..

Βρε λοιποί σχολιαστές, είπαμε να μην βλέπουμε ειδήσεις αλλά εσείς το παρακάνατε!

Κακώς και γω αστειεύομαι με το θέμα βέβαια, γιατί αυτό είναι το είδος των αδίστακτων, αλλά τέλος πάντων. Τις καλησπέρες μου όπως κι αν έχει.

Po the Panda
Po the Panda
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Intefix

Εντάξει, άργησα λίγο αλλά το έπιασα (κι έχω δει και την ταινία να φανταστείς) 😂

Franny
Franny
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Intefix

μαλλον εννοεις γιατρος και πιλοτος…

Cobalttürkis
Cobalttürkis
3 χρόνια πριν

Αμα σου βάλω 250x 12 μηνες 3000x 5, ο φίλος σου σου έφαγε ενα καινούργιο, σένιο, μικρο αυτοκινητάκι για για καταλαβεις το μέγεθος των χρηματων που σου έφαγε .Σου έφαγε λεφτά για να πάρεις καινουργιο αυτοκίνητο. Σου έφαγε πανω απο δεκα χιλιαρικα και οχι μονο αυτό αλλά σου το έπαιξε φιλανθρωπος που δεν τα παιρνει απο το κράτος αχ τι γλυκουλης ακομα και οταν ησουν χαμηλομοσθη σου ετρωγε το μισο μισθο.
Δεν μπορω να πιστεψω οτι δεν εισαι εξαλλη και δεν θες να του μπιπ οτι εχει και δεν εχει.

tristessa
tristessa
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cobalttürkis

Φαντάσου ποσό σκατοψυχος είναι η κοπέλα έχασε τη δουλειά της και αυτός κανονικά εισπράτει τον μισό της μισθό! Άραγε με τα υπόλοιπα πως λειτουργούσε; Σούπερ μάρκετ βενζίνες ταξίδια; Κρατούσε τεφτέρι και απαιτούσε τα μισά;;!!!!

Υπνερωτομαχία
Υπνερωτομαχία
3 χρόνια πριν

“Πώς συζητάμε τόσο λεπτά θέματα;” Με δικηγόρους.

Μαύρος Γάτος
Μαύρος Γάτος
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Υπνερωτομαχία

Δεν νομίζω ότι αποδεικνύονται όλα αυτά. Πως τα συζητάμε λοιπόν όλα αυτά; με τα πόδια μας! Τρέχοντας μακριά.

Lou
Lou
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μαύρος Γάτος

Καλό είναι να συμβουλευτεί κάποιον ετσι κι αλλιώς. Νομίζω όλοι έχουμε φίλους δικηγόρους.

Γβρμ
Γβρμ
3 χρόνια πριν

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΨΥΧΡΑΙΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΒΑΛΕ;;;;!!! Εύχομαι να μην περίμενες τρεις μήνες την απάντηση για να δεις τι να κανεις!!! Μου έχουν πέσει τα σαγόνια στο πάτωμα! Ελπίζω να μην νιώσεις εσυ άσχημα που ο σύντροφός σου είναι ένας ελεεινός κλέφτης, ψευτης και εκμεταλλευτής, αυτό είναι πραγματικά διαστημικό και απρόβλεπτο επίπεδο αλητείας. Πωωωωωωωωωωωω τι διαβάσαμε πάλι σήμερα ΡΕ

Anthi Giagka
Anthi Giagka
3 χρόνια πριν

Αγαπητή sugar mama, ως δικηγόρος στο λέω. Η πράξη του είναι παράνομη. Προστάτευσε τον εαυτό σου και διεκδίκησε αυτά που κέρδισε παρανόμως. Κάτι τέτοιοι τύποι δε χρειάζονται μόνο κουβεντούλα.

Lou
Lou
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Anthi Giagka

Έχει δηλαδή τη δυνατότητα να διεκδικήσει τα χρήματά της;

daria
daria
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Anthi Giagka

Πως μπορεί να αποδείξει οτι του έδεινε τα λεφτά κάθε μήνα; Ειδικά αν του τα έδινε μετρητά στο χέρι;

J.Brian
J.Brian
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  daria

Μπορεί μόνο με μάρτυρες και το Δικαστήριο εκτιμά ελεύθερα με βάση αυτά που θα ακουστούν. Επίσης μπορεί να δείξει τις εκταμιεύσεις από το δικό της λογαριασμό , οπότε λογικά συνάγεται ότι κάπου έδινε το μήνα αυτά τα λεφτά, άρα πάλι η δικαστική σκέψη θα το συνυπολογίσει…. Αν δεν υπάρχουν έγγραφα , υπάρχει η εμμάρτυρη απόδειξη που όμως εκτιμάται ελεύθερα, Γι αυτό γίνονται δίκες. Ρωτάνε οι δικηγόροι των δύο πλευρών και οι δικαστές βεβαίως και βγαίνει η απόφαση

Το_κοτσύφι
Το_κοτσύφι
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  J.Brian

Δε μου φαίνεται και απίθανο να μπορεί.να αποδειχθεί, έτσι όπως τα λέει και η J Brian που είναι και δικηγόρος.
Κατ’ αρχάς έχει έναν μάρτυρα που ξέρει ότι η κοπέλα δε γνώριζε για το σπίτι, το λογιστή (το αν θα καταθέσει αυτός σε ενδεχόμενη δική είναι άλλη κουβέντα). Αντίστοιχα μπορεί και φίλοι τους να έχουν ακούσει τη συμφωνία τους, πόσο νοίκι υποτίθεται δίνουν ή εστω ότι το σπίτι “νοικιάζεται”. Δεν ξέρω στην πράξη τι μπορεί να γίνει και αν αυτή θα ήθελε να το τραβήξει, αλλά απίθανο δε μου φαίνεται ξαναλέω.

Joan of Arc
Joan of Arc
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Anthi Giagka

Μήπως η κοπέλα προτού αποκαλύψει ότι γνωρίζει την απατη να φροντισει να δώσει το ενοίκιο κάποια στιγμή που “τυχαία” θα είναι μία ή δυο φίλες της μπροστά;

Blanche Dubois
Blanche Dubois
3 χρόνια πριν

Το μεγαλύτερο θράσος της υπόθεσης είναι ότι σου είπε να μην πάρεις επίδομα ενοικίου επειδή θα το στερουσατε από αυτούς που το έχουν ανάγκη! Μπορούσε να βρει πολλές δικαιολογίες αλλά διάλεξε αυτή που θα τον έβγαζε και φιλανθρωπο! Πραγματικά ξερνάω! Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα μπορείς να τον εμπιστευτείς για το οτιδήποτε μετά από αυτό. Λυπηρό αλλά δεν νομίζω ότι η κατάσταση αφήνει άλλη επιλογή από το να τον χωρίσεις.

Invierno
Invierno
3 χρόνια πριν

Εχω κουφαθεί λέμε. Τρεις φορές το διάβασα για να καταλάβω οτι κατάλαβα σωστά.
Ο άνθρωπος είναι υπέρτατος απατεωνας. Μα πως κοιμόταν το βράδυ ήσυχος; Είχε χιλιες φορές την ευκαιρία να πει αλήθεια και να καθίσετε να συζητήσετε την οικονομική διαχείριση που θα κάνατε ως ζευγαρι αλλά αυτό δεν του περασε απο το μυαλό. Ξέρεις γιατί; Γιατί ετσι κάνουν οι απατεωνες.
Ξεκινά να τρέχεις σαν να σε κυνηγουν τα δέκα σκυλιά της κολάσεως.
Αν παντως έχεις καλό δικηγόρο ξετίναξε τον. Το προστιμο της εφορίας θα είναι καλή αρχή

Puma
Puma
3 χρόνια πριν

Λάθος ερώτηση κάνεις. Η σωστή θα ήταν “πώς μπορώ να τον κυνηγήσω νομικά μετά από τόσο κλέψιμο;”
Θρίλερ θυμίζει η κατάσταση. Αν θέλεις, στείλε μας απντειτ! Καλή επιτυχία!

Cozy
Cozy
3 χρόνια πριν

Νόμιζα ότι ο χειρότερος τύπος που είχαμε διαβάσει ήταν αυτός που η κοπέλα του ήταν έγκυος δεν δούλευε και αυτός έγραφε σε Excel κάθε μήνα τα λεφτά που του χρωσταγε. Αλλά όχι φίλοι κ φίλες ήρθε ο ακόμα χειρότερος. Έχω μείνει άναυδη είναι το λιγότερο που μπορώ να πω.

Lou
Lou
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cozy

Ξεχασες και το ρομαντικό με τις παρθένες βεβαίως βεβαίως.

Alethiometer
Alethiometer
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Lou

Ξεχνιέται αυτή η ψυχή; Ακόμα τον σκέφτομαι καμιά φορά…

BiggerOnTheInside
BiggerOnTheInside
3 χρόνια πριν

Η λέξη λακαμάς μόλις απέχτησε άλλη διάσταση. Συγγνώμη, αλλά είναι εξωφρενικό όλο αυτό. Αντί να συζητήσει, δηλαδή, εξαρχής ότι έχει ένα σπίτι και (στη χειρότερη) να συμφωνήσετε ένα ποσό αντί ενοικίου, λέει ψέματα επί έξι χρόνια; Δεν το χωράει το μυαλό μου. Να πω την αλήθεια, πριν τον στολίσω, θα του έκανα κι ένα χουνέρι α λα Φίλος μου ο Λευτεράκης. Να μην εμφανιστεί, δηλαδή κι ο ιδιοκτήτης από κάπου για ένα γκεστ; Έξι χρόνια είναι στις ζωές σας ο άνθρωπος.
ΥΓ: Μετά το λογιστή, καλού κακού μιλήστε και με δικηγόρο. Έξι έτη ενοικίων είναι αυτά.

mm
mm
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  BiggerOnTheInside

Ναι! Αυτό είναι η λύση! Προσφέρομαι να εμφανιστώ ως η νέα ιδιοκτήτρια που μόλις αγόρασε το σπίτι από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη και θα ζητήσει μια μικρή, λογική αύξηση (60 ευρώ – 30 έκαστος) και φυσικά θα δώσει νέο τραπεζικό λογαριασμό, σε τράπεζα που βολεύει μόνο την κοπέλα 😀

Lou
Lou
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  mm

Κι εγώ προσφέρομαι να κάνω τη μεσιτρια/ λογιστρια/ γραμματέα ο,τιδηποτε του καινούριου ιδιοκτήτη.