in

Αγαπητή «Α, μπα»: Οι φίλες μου δεν εγκρίνουν τον σύντροφό μου επειδή είναι άθεις και δεν πηγαίνει στην εκκλησία

Μου είπαν πως έχω αλλάξει πολύ από τότε που είμαι μαζί του και ότι ουσιαστικά διαλέγω αυτόν αντί γι’ αυτές. Μου φάνηκε τόσο παράλογο το όλο σκηνικό! Τους είπα πως δεν είμαστε στο δημοτικό για να χρειάζεται να διαλέξω κάποιον κι ότι σε αυτό το θέμα τον υποστηρίζω.

Μου είπαν πως έχω αλλάξει πολύ από τότε που είμαι μαζί του και ότι ουσιαστικά διαλέγω αυτόν αντί γι’ αυτές. Μου φάνηκε τόσο παράλογο το όλο σκηνικό! Τους είπα πως δεν είμαστε στο δημοτικό για να χρειάζεται να διαλέξω κάποιον κι ότι σε αυτό το θέμα τον υποστηρίζω. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4835bd2542916212a25e82d937ab9298

Αγαπητή Λένα, θέλω να σου μιλήσω για ένα περιστατικό που έγινε πριν από μερικούς μήνες. Να πω αρχικά ότι μένω τα τελευταία χρόνια στην Αγγλία όπου και γνώρισα τον σύντροφό μου ο οποίος είναι διαφορετικής εθνικότητας. Επίσης τους τελευταίους μήνες συγκατοικούμε. Έχω επίσης δύο κολλητές οι οποίες μένουν στην Ελλάδα και σε πολλά έχουμε εντελώς διαφορετικές απόψεις. Για παράδειγμα η σχέση μας με την εκκλησία. Αυτές πιστεύουν, ενώ εγώ όχι. Αν είμαι Ελλάδα το Πάσχα, θα πάω για την Ανάσταση και σε μια τοπική γιορτή στο χωριό μου. Ο σύντροφός μου δεν πιστεύει και μεγάλωσε σε μία άθεη οικογένεια, οπότε η σχέση του με την εκκλησία είναι ανύπαρκτη. Οι φίλες μου λοιπόν ήρθαν να με δουν πριν μερικούς μήνες και τις φιλοξενήσαμε. Έφαγαν κόλλημα λοιπόν να πάμε στην εκκλησία. Στην πόλη που μένω υπάρχει ελληνική εκκλησία στην οποία δεν έχω πάει ποτέ. Τους είπα πως δεν θέλω να πάω αλλά αν αυτές θέλουν ας πάνε και να βρεθούμε μετά για καφέ. Επέμεναν να πάω κι εγώ κι ο σύντροφός μου και πως ήταν ντροπή που είμαι τόσο καιρό εδώ και δεν έχω πάει ποτέ. Τους είπα πως αν κάτι είναι ντροπή για μένα, θα το κρίνω εγώ και πως ο σύντροφός μου δεν έχει καμιά δουλειά εκεί. Αφού επέμεναν πολύ αποφάσισα να υποχωρήσω και να πάω μαζί τους αλλά στο θέμα του συντρόφου ήμουν ανένδοτη. Μου είπαν πως έχω αλλάξει πολύ από τότε που είμαι μαζί του και ότι ουσιαστικά διαλέγω αυτόν αντί γι’ αυτές. Μου φάνηκε τόσο παράλογο το όλο σκηνικό! Τους είπα πως δεν είμαστε στο δημοτικό για να χρειάζεται να διαλέξω κάποιον κι ότι σε αυτό το θέμα τον υποστηρίζω. Δεν ήθελα καν να τον ρωτήσω αν ήθελε να έρθει γιατί ήξερα πως δεν πρόκειται, κι επίσης θα τον έφερνα σε δύσκολή θέση επειδή πραγματικά όσο έμειναν οι φίλες μου σε εμάς ήταν πολύ εξυπηρετικός και φιλικός. Τελικά πήγαμε οι τρεις μας και μετά τους είπα πόσο με στεναχώρησε η στάση τους. Δεν είδα διάθεση εκ μέρους τους να καταλάβουν πως ένιωσα, αντίθετα άρχισαν να μου λένε πως θα κάνω οικογένεια μαζί του αν αυτός δεν πιστεύει, κι ότι θα αφήσει τα παιδιά μας αβάφτιστα. Κι άρχισαν να μου λένε για μια γνωστή τους που παντρεύτηκε έναν ξένο αλλά πριν το γάμο αυτός βαφτίστηκε χριστιανός ορθόδοξος. Ένιωσα πραγματικά ότι δεν είχε νόημα να τους πω ότι διαφωνώ ή ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μιλάνε έτσι. Έκανα υπομονή μέχρι την άλλη μέρα που έφευγαν. Η μητέρα μου είπε πως τα λένε αυτά γιατί με αγαπάνε κι ας μην συνάδουν τα πιστεύω μας. Δεν θα ρωτήσω αν είμαι υπερβολική αλλά δεν ήταν η δική τους συμπεριφορά υπερβολική και απαράδεκτη; Περιμένω τέτοιες απόψεις από κάτι θείες μου εντελώς αποκομμένες από τον κόσμο του σήμερα, όχι από νέους ανθρώπους. Είναι κάτι που δεν βλέπω;

Έξω από ‘δω

Δεν σου τα λένε επειδή σε αγαπάνε, σου τα λένε επειδή για να νιώσουν ασφαλείς πρέπει να βρίσκονται σε μια ομάδα που όλοι κάνουν τα ίδια. Αν σε αγαπάνε ή όχι δεν το ξέρω, ξέρω ότι δεν προκύπτει «αγάπη» από αυτή τη συμπεριφορά.

Όπως λες κι εσύ, έχετε μεγάλες διαφορές σε πολλά θέματα. Αργά ή γρήγορα θα προέκυπτε τριβή. Το μέλλον δεν μπορώ αν το προβλέψω, και δεν εξαρτάται μόνο από σένα. Δεν ξέρω πώς ήσασταν κολλητές ως τώρα. Θα φανεί αν υπάρχει περιθώριο να συνεχίσεις να τις αποκαλείς έτσι.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

29 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Cycling in the rain
Cycling in the rain
3 χρόνια πριν

Γιατί ως γνωστόν τα αβαπτιστα παιδιά βγάζουν κόκκινα κέρατα και αντί για μαμά λένε βελζεβουλ.

Blackcat
Blackcat
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cycling in the rain

Προπάντων αυτό. Μυρίζουν!

tempeloskylos
tempeloskylos
3 χρόνια πριν

Όχι μόνο να πας εσύ εκκλησία, να φέρεις και τον σύντροφό σου με το στανιό. Αυτό δεν είναι αγάπη, ταλιμπανισμός είναι.

Maggie
Maggie
3 χρόνια πριν

“Μου είπαν πως έχω αλλάξει πολύ από τότε που είμαι μαζί του και ότι ουσιαστικά διαλέγω αυτόν αντί γι’ αυτές. ”
Δεν έχει να κάνει με την εκκλησία, έχει να κάνει με επιβολή. Ποιος κάνει κουμάντο εδώ μέσα.

Frida
Frida
3 χρόνια πριν

Νομίζω ότι οι άνθρωποι που είναι τόσο θρησκόληπτοι, θα έχουν συντηρητικές απόψεις και για πολλά αλλά θέματα. Είναι η πρώτη φορά που είδες το χάσμα;
Μεγαλώνετε και αλλάζετε. Παλια μπορεί να μη σε πείραζε αλλά τωρα τα θέλω σας είναι άλλα. Ίσως το πρόβλημα να είναι ότι οι φίλες σου δε σέβονται τα δικά σου θέλω. Αν τα σεβόντουσαν δε θα σε πίεζαν τόσο. Δεν μπορώ να πω ότι βλέπω γέφυρα επικοινωνίας.

mm
mm
3 χρόνια πριν

Η μόνη σωστή απάντηση για τις φίλες είναι: «Μα δεν πιστεύει! Δεν γίνεται να παρακολουθήσει τα Άχραντα Μυστήρια. Δεν έχετε ακούσει που λέει ο παππάς «Τας θύρας τας θύρας!» Για να κλείσει έξω τους άπιστους το κάνει.»
Άντε από εκεί, όλα οι άθεοι πρέπει να σας τα λένε 😛

Rubia
Rubia
3 χρόνια πριν

Όποιος αγαπάει δε θέλει ντε και καλά να αλλάξει τις απόψεις του άλλου! Τι λογική είναι αυτή; Και αν δε βαπτιστεί το μελλοντικό παιδί σας τι έγινε; Οι φίλες σου βγήκαν έξω από τα κουτάκια τους και νιώθουν ανασφάλεια για αυτό τα λένε. Μήπως όμως τους έβαλε και καμία μητέρα σου να φερθούν έτσι; Μπας και σου περάσει το μήνυμα πιο εύκολα; Το πήγα μακριά το ξέρω, αλλά τέτοια εμμονή με την εκκλησία στο εξωτερικό την βρήκα λίγο περίεργη. Συνήθως ταξιδεύουμε να δούμε τα αξιοθέατα ή μια φίλη όχι να πάμε ντε και καλά να εκκλησιαστούμε. Εντός αν πρόκειται για… Διαβάστε περισσότερα »

Louk Ritia
Louk Ritia
3 χρόνια πριν

Απαράδεκτες.
Θα το πω ξανά.
Απαράδεκτες.

Alethiometer
Alethiometer
3 χρόνια πριν

Πάλι καλά που δε σε πήγαν και στο κατηχητικό δηλαδή!
Τι ακριβώς κάνεις με αυτές τις κοπέλες; Ανταλάσσετε παλαιά τεύχη του Προς τη Νίκη;

Franny
Franny
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Alethiometer

την “ζωη του παιδιου”…

Anna
Anna
3 χρόνια πριν

Οι φίλες σου δεν ήξεραν ότι είσαι άθεη; Αν ναι, γιατί στο όνομα Του σου λένε ότι υποστηρίζεις αυτόν ή ότι αυτός θα αφήσει τα παιδιά σας αβάφτιστα (μακριά από μας τέτοιο κακό, φτου φτου). Ή πίστευαν μέχρι τώρα ότι θα βρεις ένα καλό σεβαστικό παιδί που πιστεύει και θα σε αλλάξει; Όπως και να ΄χει οι φίλες σου έχουν δίκιο, ντροπή να μην έχεις πάει στην ελληνική εκκλησία τόσο καιρό. Συγγνώμη δεν κρατήθηκα, αυτό που ήθελα να πω είναι ότι όπως και να ΄χει οι φίλες σου δεν αποδέχονται εσένα και τις επιλογές σου. Το ότι είσαι άθεη,το ότι… Διαβάστε περισσότερα »

διχασμενοςκορμος
διχασμενοςκορμος
3 χρόνια πριν

Αν τυχόν δεν βλέπεις κάτι, είναι πως έχεις 2 πρώην κολλητές.