in

Αγαπητή «Α, μπα»: Μήπως η κοπέλα του τον κακοποιεί λεκτικά;

Λένα δεν έχω θέμα με το γυναίκα άντρας και αντίστροφα να ήταν το ίδιο θα έλεγα

Λένα δεν έχω θέμα με το γυναίκα άντρας και αντίστροφα να ήταν το ίδιο θα έλεγα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Capture 22

Α μπα μου, καλησπέρα.Συνεβη κάτι και δε ξέρω πως να κατατάξω το δικό μου συναίσθημα ως προς αυτό που θα περιγράψω.Πηγα επίσκεψη στον παιδικό μου φίλο που είναι αρραβωνισμενος με μια κοπέλα που μέχρι τώρα ειλικρινά συμπαθούσα και χαιρομουν με την αγάπη τους. Αλλα,εκεί που μιλούσαμε ,ένιωσα ότι ήθελα ένα αναψυκτικο (μαύρη η ώρα και η στιγμή)για να δροσιστω.Λεω λοιπόν ευγενικά απευθυνόμενη σε εκείνη ,χωρίς λόγο , δε το σκέφτηκα πολύ :”Ρε συ μήπως γίνεται να μου φέρεις μια κόλα; Έσκασα” και τότε εκείνη ,με απαξιωτικό ύφος και ειρωνεια γυρίζει και λέει στον φίλο μου :”Κουφός είσαι; Διψάει η κοπέλα”, εγώ και ίσως λάθος μου,θες ;θες από υπεράσπιση του φίλου μου της λέω εκνευρισμένη:” Από σένα το ζήτησα” Ρε συ Λένα δεν έχω θέμα με το γυναίκα άντρας και αντίστροφα να ήταν το ίδιο θα έλεγα ,αλλά δε μου άρεσε που τον διέταξε με ύφος χιλίων καρδιναλίων! Για την ιστορία πήγε εκείνη τελικά και το έφερε αλλά μέσα στα νεύρα και εγώ μετά έφυγα και με συνόδεψε ο φίλος μου. Αυτό που με ανησυχεί ήταν που μου είπε ψιθυριστά και τρομοκρατημένος: “Μη το ξανά κάνεις αυτό” τον ρώτησα τι συμβαίνει αλλά με καληνύχτησε. Λενα αν ήταν αντίστροφα θα έλεγα ότι κινδυνεύει η κοπέλα. Μηπως κακοποιεί τον φίλο μου έστω και λεκτικά;Τι να κάνω;

Να βοηθήσω θελω

Να του μιλήσεις, με ηρεμία και αγάπη, χωρίς να τον τρομάξεις, χωρίς να τον κρίνεις, γιατί αν του συμβαίνει κάτι και το πας απότομα, θα υπερασπιστεί τις επιλογές του και θα κλειστεί ακόμη περισσότερο. Ό,τι ακριβώς θα έκανες αν ένιωθες ότι κινδυνεύει μια γυναίκα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

25 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Α.
Α.
3 χρόνια πριν

Ίσως unpopular opinion αλλα θα το γράψω. Καταρχάς εννοείται ότι ήταν απαράδεκτος ο τρόπος της κοπέλας που μίλησε έτσι στον φίλο σου, δεν το συζητώ καν. Ωστόσο, γιατί αναφερθηκες σε εκείνη να σου φέρει το αναψυκτικό, επειδή είναι γυναίκα άρα και αυτόματα “η νοικοκυρά του σπιτιού”; και έπειτα έπρεπε να παρέμβεις και να απαντήσεις θυμωμένα ότι σε εκείνη το είπες; Ήταν παρεμβατικό και έδειξες με τον τρόπο σου ποιον στηρίζεις, ίσως με τέτοια μικρά σχόλια να κρατάει αμυντική στάση απέναντι σου η κοπέλα. Μου χτύπησε πολύ άσχημα και η δική σου συμπεριφορά. Δεν ξέρω τι άλλο έχει προηγηθεί στην μεταξύ… Διαβάστε περισσότερα »

latro
latro
3 χρόνια πριν

πάντως εμένα μου φάνηκε κ άσχημο που την ρώτησες με αυτό τον τρόπο και ρώτησες εκείνη κ όχι αυτόν, λες και είναι δουλάρα

Intrusive Thot
Intrusive Thot
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  latro

Μα πες τα βρε παιδί μου, ακριβώς αυτό σκέφτηκα κι αναρωτιόμουν αν είμαι υπερβολική. Ότι είναι η φάση “κοπελιά, πιάσε ένα αναψυκτικό” χωρίς να είναι σερβιτόρα η κοπέλα και δεν τρέχει κάστανο;; Είμαστε με τα καλά μας;; Ναι, ναι, δεν το είπε έτσι, αλλά είναι ανεπίτρεπτη η οικειότητα και το θάρρος. Σε φίλους καρδιακούς μιλάς έτσι κι αν, κι απ’ το κείμενο δεν προκύπτει καν φιλία, απλώς “συμπάθεια”. Χμ. Τώρα το ότι βγάλαμε τον αρραβωνιάρη και πιθανό θύμα κακοποίησης απ’ το σκηνικό, με ξεπέρασε ως άνθρωπο. Το “τρομοκρατημένος” απ’ τα χείλη της φίλης μου φαίνεται τελείως αναξιόπιστο. Το μόνο που… Διαβάστε περισσότερα »

latro
latro
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Intrusive Thot

σε 2η ανάγνωση, μου φαίνεται απλά ότι η γράφουσα δεν την συμπαθεί και η αρραβωνιάρα θίχτηκε από την συμπεριφορά της γι αυτό γύρισε κ μίλησε έτσι σ αυτόν.
Και αυτός της είπε ‘μην το ξανακάνεις αυτό’ επειδή της μίλησε άσχημα!

νομίζω ότι έχει τελειώς παρερμηνεύσει την φάση.

Intrusive Thot
Intrusive Thot
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  latro

Iatro, ακριβώς. Κι εμένα μου φαίνεται ότι δεν τη συμπαθεί, κι από διάφορα που λέει κι απ’ τον τρόπο που τα λέει. Πιστεύω ότι έγραψε ψάχνοντας και νομιμοποίηση για τη συμπεριφορά της, κι αυτό φαίνεται κι απ’ το ‘δεν έχω θέμα για το γυναίκα άντρας’ και τα τοιαύτα. Το entitlement να αντιμετωπίζει την αρραβωνιαστικιά του φίλου σαν σερβιτόρα το αντιπαρέρχομαι. Το θράσος να επιμείνει (!) μετά την απάντηση της κοπέλας, επίσης επιεικώς ασχολίαστο. Χαρά και στην ψυχραιμία της αρραβωνιαστικιάς να στρέψει τον -φυσιολογικότατο- εκνευρισμό στον δικό της κι όχι ευθέως στην ίδια, φεύγοντας εκτός ορίων (η άλλη είχε φύγει πρώτη).… Διαβάστε περισσότερα »

δε σου λέω!
δε σου λέω!
3 χρόνια πριν

Να κάνεις και την αυτοκριτική σου, κι άλλη φορά, να ρωτάς μήπως ΕΧΕΤΕ μια κόκα κόλα.

Vrahon@10
Vrahon@10
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  δε σου λέω!

Ε, μα πες τα! Δεν ζητάω κάτι με αυτόν τον τρόπο ουτε απ την μάνα μου, και θα ζητήσω από φίλο, αδερφικό, καρδιακό; Από πότε η έλλειψη τρόπων θεωρείται δεδομένη σε οποιαδήποτε σχέση;

Melissa
Melissa
3 χρόνια πριν

Βασικά εμένα μου φανηκε λίγο περίεργη η όλη φάση απο όλους τους εμπλεκόμενους. Εσύ πηγες στον κολλητο σου, γιατί (αφου εχεις την οικειότητα) δεν λες σε αυτόν φερε μου μια κοκακολα να δροσιστώ; Και άντε το πες στην αρραβωνιαστικιά, αυτή (που για κάποιο λόγο μου βγάζει η φάση οτι δε σε συμπαθεί) απευθύνεται στον άντρα της, είναι αρκετά weard η φαση με αυτο το διψάει η κοπελα δεν ακους; εσύ γιατι το συνεχίζεις; σε σενα το είπα; δε ξερω.Λιγο οτι να ναι η φαση. Στο δια τάυτα, τι κολλητοί ειστε που δεν εχετε μιλησει για τις δυναμικες της σχεσης του;… Διαβάστε περισσότερα »

Seira
Seira
3 χρόνια πριν

Έχεις ξαναπάει; Εμένα μου έβγαλε ο τρόπος σου ότι είσαι αγενής και το είχε συζητήσει η κοπέλα στον φίλο σου και τώρα του το είπε για να τονίσει οτι το κάνεις ξανά… Ρε παιδιά και σε σπίτι και κολλητού ακόμα ρωτάμε ευγενικά, τι απαιτητικός τρόπος ήταν αυτός

Χαος
Χαος
3 χρόνια πριν

“Ρε παιδιά,μήπως υπάρχει καμιά κόκα κόλα γιατί έσκασα?”Απευθύνεσαι και στους 2 και όποιος θέλει πάει,εσύ μπορεί να μη το σκέφτηκες αλλά η κοπέλα ίσως το πήρε ως “ήρθε να δει τον φίλο της και με πέρασε για τη σερβιτόρα του σπιτιού” η ακόμα χειρότερα “δική του φίλη είναι ας πάει να την φέρει”. Μπορεί να είχε προηγηθεί καμιά κουβέντα του τύπου “βαριέμαι σήμερα να έρθει κόσμος” “-μην ανησυχείς μωρό μου αναλαμβάνω εγώ τον καφέ/κέρασμα κτλ.” και τελικά να μην το έκανε. Πολλά μπορεί,υποθέσεις κάνω. Καλύτερα να μιλήσεις και με τους 2 ξεχωριστά για να λυθεί η παρεξήγηση. Ομολογώ οτι σε… Διαβάστε περισσότερα »

curiouser and curiouser
curiouser and curiouser
3 χρόνια πριν

Συνήθως όταν βρισκόμαστε σε ένα ξένο σπίτι και θέλουμε να ζητήσουμε κάτι το αναφέρουμε ως εξής, απευθυνόμενοι γενικά: ”μήπως υπάρχει κάποιο αναψυκτικό γιατί δίψασα”. Νομίζω ότι κι εσύ ήσουν λίγο αγενής όταν είπες ”από εσένα το ζήτησα” και ίσως γι’ αυτό ο φίλος σου σου είπε να μην το ξανακάνεις αυτό, γιατί θέλει να σε έχει στη ζωή του, κάτι που δεν θα γίνει αν συμπεριφέρεσαι με αγένεια προς την κοπέλα του. Δεν ήμουν μπροστά να ακούσω τον τρόπο με τον οποίο εκφράστηκε η κοπέλα, μπορεί να ήταν bullying, μπορεί όμως και να είδε ως έλλειψη ευγένειας το ότι το… Διαβάστε περισσότερα »

Φαίδρα
Φαίδρα
3 χρόνια πριν

Οκ, αλλά γιατί το ζήτησες από εκείνη;με το φίλο σου δεν έχεις μεγαλύτερη άνεση;το ξέρω ότι πολλές φορές μας βγαίνει χωρίς να το σκεφτούμε, αλλά ήταν λίγο σεξιστικούλι. Ενδεχομένως για αυτό θύμωσε. Δε λέω ότι δεν μπορούσε να αντιδράσει πιο ψύχραιμα, αλλά χωρίς να ξέρουμε το μεταξύ τους, δεν μπορούμε να συμπεράνουμε ‘λεκτική κακοποίηση’ .

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
3 χρόνια πριν

Ποιο απ’όλα όμως να μην ξανακάνεις; Να μην ζητήσεις κάτι; Να μην απευθύνεσαι σ’εκείνη για να σου σερβίρει σα να είναι η μόνη που ξέρει που είναι η κόλα και τα ποτήρια στο σπίτι; Να κάνεις ότι δεν άκουσες και να μην τον υπερασπιστείς; Να μην της μιλάς με πεθερίστικο τρόπο; Βάζω κι άλλα θέματα γιατί όσο προφανές κι αν είναι το ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση τους, δεν μπορώ να προσπεράσω το ότι λειτούργησες όπως η αδερφή που θεωρεί άγιο τον αδερφό και μέγαιρα τη γυναίκα του. Θα πρότεινα να του πεις ότι δεν κατάλαβες τι να… Διαβάστε περισσότερα »

Maggie
Maggie
3 χρόνια πριν

Κοίτα δεν είναι απίθανο να βρούμε εδώ κάποια ερωτηση από την κοπέλα του τύπου:
Αμπα μου οι επισκέπτες στο σπίτι με έχουν για σερβιτόρα, ενώ καθόμαστε καί οι δυο, οι φίλοι του συντροφου μου όταν θελουν κατι από την κουζίνα έρχονται και απευθυνονται σε μενα να το φέρω, μια φίλη του πάλι προχθες το έκανε και κοντεψα να τη βρίσω αλλά κρατηθηκα. Τί να κάνω;
Καταλαβαίνω ότι απλά έτυχε να το κάνεις έτσι. όμως η κοπέλα φαίνεται φορτωμενη με τον συντροφο της με το θέμα οπότε όπως και να έχει δεν είναι λάθος να τον προσεγγίσεις υποστηρικτικα.