in

Αγαπητή «Α, μπα»: Μήπως με φοβίζει το «για πάντα» του γάμου;

Θέλω να το ζήσω αλλά δεν θελω να ρισκάρω

Θέλω να το ζήσω αλλά δεν θελω να ρισκάρω ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Capture 4

Αγαπητή α,μπα, αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σου το δίλημμα μου για να δω την άποψη σου και της υπόλοιπης παρέας. Βρίσκομαι σε μια σχέση τα τελευταία 8 χρόνια και τώρα πια είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το επόμενο βήμα και να παντρευτούμε. Το πρόβλημα μου είναι πως στη δουλειά μου τον τελευταίο καιρό έχω έναν συνάδελφο που μοιάζει σαν «όνειρο» και παρόλο που ξέρει ότι είμαι σε σχέση με φλερτάρει διακριτικά και μου δείχνει πως είναι εκεί αν το αποφασίσω. Σαν χαρακτήρας δε νομίζω ότι θα μου ταίριαζε τόσο ώστε να έκανα μαζί του μια σοβαρή σχέση, είναι ξεκάθαρα ερωτική η έλξη. Οπότε δε θέλω να ρισκάρω αυτό που έχω τώρα, αλλά θέλω και να το ζήσω! Μπορώ να συγκρατώ τον εαυτό μου, αλλά είναι φυσιολογικό να κάνω τέτοιες σκέψεις όταν είμαι ένα βήμα πριν το γάμο; Πριν την τωρινή μου σχέση είχα μόνο άλλη μία και ουσιαστικά δεν έχω μείνει μόνη μου ποτέ από όταν ήμουν 19 χρόνων . Μήπως είναι το «για πάντα» του γάμου που με φοβίζει και μου το προκάλεσε όλο αυτό; Αν τον απατήσω φοβάμαι πως θα ραγίσει το γυαλί και τίποτα δε θα είναι ίδιο. Και φυσικά δε γνωρίζω αν ο συνάδελφος είναι διατεθειμένος να αποτελέσει το τρίτο πρόσωπο ή θέλει κάτι παραπάνω. Παντρεύονται τελικά οι άνθρωποι όταν κάνουν τέτοιες σκέψεις;

Unfaithful?

Παντρεύονται. Θα έπρεπε να παντρεύονται;

Δεν κάνουμε γάμους και μονογαμικές σχέσεις επειδή πιστεύουμε ότι δεν θα εμφανιστεί ποτέ ένα «όνειρο» που θα μας προτείνει ένα θλιβερό σκανδαλάκι, αλλά επειδή έχουμε ζήσει αρκετά και ξέρουμε καλά τον εαυτό μας, τόσο, ώστε να νιώθουμε ότι και να εμφανιστεί το «όνειρο», δεν θα θέλουμε να το ζήσουμε. Και ο λόγος που δεν θα το θέλουμε είναι ότι έχουμε καταλάβει ότι είναι τεράστιο λαχείο να βρεις τον άνθρωπό σου, όταν τον βρεις, και η ιδέα να αρχίσεις τα φλερτ και τα σούξου μούξου με έναν άγνωστο μέχρι να αρχίσουν να βγαίνουν τα κουσούρια έναν ένα στη φόρα, μας φέρνει αναφυλαξία. Καλύτερα να καταπιούμε ένα μαγκάλι κάρβουνα.

Δεν βρήκες τον άνθρωπό σου; Δεν έχεις ζήσει αρκετά; Δεν ξέρεις τον εαυτό σου; Όλα αυτά μαζί; Δεν ξέρω. Προτείνω σε κάθε περίπτωση να καθυστερήσεις τον γάμο για έναν χρόνο τουλάχιστον και να μην μετράς την βαρύτητα μιας σχέσης με τα χρόνια που έχουν περάσει, αλλά με το κατά πόσο έχεις δίπλα σου έναν σύντροφο, έναν σύμμαχο, που σε βλέπει ισότιμα, σε εμπνέει, σε πάει μπροστά, κι εσύ κάνεις τα ίδια σ’αυτόν.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

10 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Open S
Open S
3 χρόνια πριν

“και η ιδέα να αρχίσεις τα φλερτ και τα σούξου μούξου με έναν άγνωστο μέχρι να αρχίσουν να βγαίνουν τα κουσούρια έναν ένα στη φόρα, μας φέρνει αναφυλαξία”… Αχ βρε Λένα, πάνω που ξύπνησα (ελεύθερη) με κέφι να φλερτάρω, με έριξες στο μαγκάλι με τα κάρβουνα. Όντως αυτή η στιγμή που πρωτοεμφανίζονται τα χοντρά κουσούρια, και λες “δεν μπορεί, δεν άκουσα- δεν είδα καλά, όνειρο είναι θα περάσει…” και παραμένεις χαμογελαστός από ευγένεια όταν συμβαίνει ενώ μέσα σου καταπίνεις τα κάρβουνα… Πόση κούραση. Θα δω νέτφλιξ.

Louise B.
Louise B.
3 χρόνια πριν

Για να λιγουρεύεσαι τον συνάδελφο όνειρο με τον οποίον θέλεις απλά να κάνεις σεξ και να μην χαλάσεις την σχέση σου, προκύπτει είτε ότι η σχέση είναι ήδη χαλασμένη είτε ότι θέλεις να κάνεις την γνωστή κίνηση “σκύλος χορτάτος πίτα ολόκληρη” η οποία με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί σε τρελή πατάτα. Νομίζω ότι θέλεις να παντρευτείς γιατί είστε πολλά χρόνια μαζί και είναι η “λογική” εξέλιξη. Υπάρχει και άλλη λογική εξέλιξη, να χωρίσεις και να βρεις κάποιον που δεν θα σε κάνει να θέλεις να τον απατήσεις και να τον έχεις καβάτζα.

Τσιτσίγκειος Πένα
Τσιτσίγκειος Πένα
3 χρόνια πριν

Εκπληκτική απάντηση, ειδικά η τελευταία παράγραφος. Κακά τα ψέματα, σε αυτές τις μακροχρόνιες σχέσεις στα early 20s πολλές φορές ελλοχεύει ο “κίνδυνος” ότι δεν έχεις ζήσει αρκετές εμπειρίες. Φυσικά κάθε σχέση είναι διαφορετική. Αν είσαι με κάποιον που τον αισθάνεσαι συνοδοιπόρο και άνθρωπό σου, δεν έχει και τόσο σημασία πόσα χρόνια έχεις περάσει μαζί του, δε λέει κάτι αυτό. Πολλές φορές, όμως, προτιμάμε να χάνουμε κι άλλο χρόνο επειδή ακριβώς έχουμε ήδη χάσει πολύ χρόνο, ενώ δεν περνάμε πια καλά κι έχουν αλλάξει οι επιθυμίες μας. Και η φθορά είναι μέσα στο παιχνίδι και το να σου αρέσει εμφανισιακά κάποιος… Διαβάστε περισσότερα »

Po the Panda
Po the Panda
3 χρόνια πριν

Το οτι κάνουμε μονογαμικές σχέσεις, δεν σημαίνει οτι δεν θα μας γυαλίσει ποτέ κανένας άλλος πέραν του συντρόφου μας. Θα ήταν τουλάχιστον ουτοπικό κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, τις κάνουμε (ή τουλάχιστον, πρέπει να τις κάνουμε) συνειδητά, επιλέγοντας να είμαστε πιστοί/ες, ακόμα κι αν μας γυαλίσει κάποιος άλλος. Εσύ ξέρεις αν αυτό που έχεις με το σύντροφό σου σε γεμίζει, πάντως η σεξουαλική έλξη δεν είναι επαρκές κριτήριο για να αποφασίσεις. Και σίγουρα δεν είναι λόγος για να τον απατήσεις. Δεν φταίει ο σύντροφός σου που δεν έχεις μείνει μόνη απο τα 19 σου, θέλω να πιστεύω οτι το επέλεξες και δεν… Διαβάστε περισσότερα »

este
este
3 χρόνια πριν

Η απάντηση είναι μοναδικά υπέροχη. Φίλη διάβασε την με προσοχή. Αν για κάτι δεν είσαι σίγουρη πάρε τον χρόνο σου να το επεξεργαστείς. Το να βλέπεις λαχταριστούς πειρασμούς, ενώ είσαι σε σχέση, γάμο whatever, δεν είναι κακό. Το αντίθετο, νομίζω θα ήταν ανησυχητικό αν δεν έβλεπες ποτέ και πουθενά. Ίσως (λέω ίσως) να σήμαινε οτι η σχέση δεν έχει περάσει στο επόμενο σταδιο. Έχει πολύ μεγάλη σημασία όμως το τι έχεις σκοπό να κάνεις με αυτούς. Πως τους επεξεργάζεσαι. Πόσο πραγματικοί πειρασμοί είναι όντως. Επίσης έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία πως θα σου φαινόταν η επόμενη μέρα χωρίς τον άντρα σου.… Διαβάστε περισσότερα »

daria
daria
3 χρόνια πριν

Εδώ που τα λέμε δεν υπάρχει για μένα χειρότερος εφιάλτης απο έναν γάμο που γίνεται γιατί πέρασαν τα χρόνια και οι δύο πλευρέ το βλέπουν σαν φυσικό επακόλουθο χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως αυτό θέλουν. Πόσο λάθος είναι να παντρέυεται κανείς απλά γιατί θεωρεί πως αν δεν το κάνει πετάει τα 8+ χρόνια της σχέσης του στα σκουπίδια. Έχω τόσους πολλούς φίλους που έχουν αυτή τη σκέψη και θλίβομαι πραγματικά. Πρέπει κανείς να παντρευέται γιατί η ζωή που ονειρέυεται να ζήσει έχει το άλλο πρόσωπο ως προταγωνιστή. Όχι γιατί πέρασαν τα χρόνια, ούτε για να μην πάνε χαμένα τα… Διαβάστε περισσότερα »

Σπιτόγατα
Σπιτόγατα
3 χρόνια πριν

Φοβερή η απάντηση της Αμπα!!

all things must pass
all things must pass
3 χρόνια πριν

Αν παντρευτείς,κάποια στιγμή,θα πας με άλλον,ίσως όχι με τον συγκεκριμένο που αναφέρεις,κάποιον που θα σου γυαλίσει και θα του γυαλίσεις επαρκώς.
Κι’ αυτό, γιατί η ζωή που δεν έζησες ,θα διεκδικήσει τα δικαιωματά της.
Αν σε πετύχει και σε φάση με μικρό παιδί ,βράστα κι’άστα..δύσκολες καταστάσεις.
Λέω να μην βιαστείς καθόλου για το γάμο,και να επανεξετάσεις επίσης, και το κατα πόσον ο συγκεκριμένος σύντροφος είναι αυτός με τον οποίο,θεωρητικά μιλώντας,θα ήθελες να περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου.

Σουσουράδα
Σουσουράδα
3 χρόνια πριν

Συμφωνω γενικα με την απαντηση. Αν θες τη γνωμη μου βεβαια αυτος δεν ειναι λογος να μην παντρευτεις εφοσον βλέπεις οτι μπορεις να συγκρατησεις τον εαυτο σου. Και τον πιο ευτυχισμενο γαμο να κανεις κάποια στιγμη θα σου γυαλισει κάποιος αλλος, δεν μπορεις να το αποφυγεις αυτο, ουτε ειναι ασχημο δειγμα για τη σχεση σου. Ασχημο δειγμα ειναι να απιστησεις ρισκάροντας αυτο που έχεις τωρα (γιατι για να τα παιζεις ολα για ολα δειχνει μαλλον οτι δεν θεωρεις τη σχεση σου κατι πολυτιμο). Και αν θες τη γνωμη μου, σε εναν βαθμο, ναι ειναι λογικο να φρικαρεις λιγο πριν τον… Διαβάστε περισσότερα »

Mami Salami
Mami Salami
3 χρόνια πριν

Hallelujah!