in

Αγαπητή «Α, μπα»: Να ρίξω το επίπεδο και να περάσω στην αντεπίθεση;

Να επαναλάβω κι εγώ ηλίθιες στερεοτυπικές απόψεις ή να συνεχίσω να είμαι γραφική με φράσεις τύπου “αλλάξτε τα κριτήρια σας”, “αυτό που λέτε δεν είναι ευγενικό”

Να επαναλάβω κι εγώ ηλίθιες στερεοτυπικές απόψεις ή να συνεχίσω να είμαι γραφική με φράσεις τύπου “αλλάξτε τα κριτήρια σας”, “αυτό που λέτε δεν είναι ευγενικό” ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ebb549d72644d036135671eaf7d7d3be

Χαιρετώ εν μέσω καραντίνας. Έχω έναν προβληματισμό, σε μικτές παρέες κι ενώ συζητάμε ακούγονται ατάκες τύπου “γνώρισα μια γκαρσόνα σκέτη κουκλα, κάτι ποδάρες 2 μέτρα”, “εγώ ενδιαφέρομαι μόνο για κοπέλες γύρω στα 25”, “καλή κοπέλα αλλά με παραπάνω κιλά, δεν θέλω”, “αυτή ρε είναι μεγάλη (σσ 36 χρονών η κοπέλα)”, “μου την επεφτε ένα κήτος όλο το βράδυ” και άλλα τέτοια. Κάπου μέσα σε όλα αυτά, κι ενώ δεν υπάρχει ερωτικό ενδιαφέρον νιώθω ότι υπάρχει μια διάθεση προσβολής/υποβίβασης των κοριτισών της παρέας (τουλάχιστον έτσι νιώθω), ή έστω να αναδείξουν πόσο ανώτεροι είναι οι ίδιοι. Συγκεκριμένα, στο τελευταίο σχόλιο κι ενώ είμαστε όλοι 33-34, ΄γυρνάω και λέω “είμαι 34 με λες γρια;;” Εκεί έλαβα μια ηλίθια απάντηση “εσένα δεν σου φαίνεται κτλ”, τέλος πάντων έχωσα λίγο και το ξεπεράσαμε, στην επόμενη στροφή της κουβέντας βγήκα στην αντεπίθεση δηλώνοντας πολύ στενοχωριέμαι που “χαλάτε μετά τα 25 όταν σας πέφτουν τα μαλλιά” , “στα 30 αρχίζουν οι σεξουαλικές δυσλειτουργίες”, “τι να σας κάνουμε πιο μεγάλους; πεθαίνετε γρήγορα…”… Έριξα επίπεδο και το έκανα συνειδητά. Περήφανη δεν είμαι, αλλά όταν λες “παιδιά μην βάζετε μόνο εξωτερικά κριτήρια για τις σχέσεις” γελάνε πονηρά και κοιτιούνται μεταξύ τους με νόημα. Δεν θέλω να φαίνομαι ότι μασάω στις μπουρδες που λένε αλλά από την άλλη θέλω να ξέρουν ότι υπάρχουν όρια. Και σε ρωτώ ρίχνεις επίπεδο επαναλαμβάνοντας κι εσύ ηλίθιες στερεοτυπικές απόψεις ή συνεχίζεις να είσαι γραφική με φράσεις τύπου “αλλάξτε τα κριτήρια σας”, “αυτό που λέτε δεν είναι ευγενικό” κτλ;

-Γλωσσού δεσποινίς ετών 34

Θα έλεγα ότι αυτή η παρέα δεν σε καλύπτει. Ό,τι και να πεις, μικρή σημασία έχει, γιατί είσαι μια γυναίκα, αλλά όλο το Σύστημα είναι μαζί τους και τους επιβεβαιώνει. Μου αρέσει η αντεπίθεση γιατί έχει πλάκα. Δεν θα ανησυχούσα για το επίπεδο (το ποιο;) και βέβαια, μην ξεχνάς να συμπληρώνεις τη μόνιμη επωδό «πώς κάνεις έτσι, ένα αστείο είπαμε, πω πω αμέσως αρπάζεσαι». Αλλά να κάνει μόνιμη διαφορά, δε νομίζω. Οπότε διάλεξε τι σου είναι πιο εύκολο, και ίσως είναι καλύτερα να ανοίξεις τους ορίζοντες σου στις φιλικές σου σχέσεις, γιατί αυτοί που μιλάνε έτσι, δεν είναι ότι διαβάζουν Αριστοτέλη για χαλάρωση. Δεν λέω ότι οι ιδανικοί φίλοι διαβάζουν Αριστοτέλη για χαλάρωση, αλλά κατάλαβες τι εννοώ. Δε νομίζω ότι σου αρκούν οι φίλοι Ρόδας, Τσάντας και Κοπάνας.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

28 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Anna
Anna
3 χρόνια πριν

Πολύ σπατάλη ενέργειας δεν απαιτεί αυτή η παρέα;
Εγώ ήξερα με τους φίλους φορτώνεις μπαταρίες. Μήπως να κράταγες τη συγκεκριμένη παρέα μόνο για να συμπληρώνετε άτομα όταν θέλετε να παίξετε βόλλευ; Και αν πολυμιλάνε, το επίπεδο βούτα το και στα σκ@@, ήδη εκεί ήταν μ΄αυτά που λένε αλλωστε.

ακρίδα
ακρίδα
3 χρόνια πριν

Ε πραγματικά δε λέει να βγαίνεις για έναν καφέ να χαλαρώσεις και να είσαι στην τσίτα τι θα πουν και πως να απαντήσεις και ούτε να εξαρτάται η διάθεση σου από το πόση όρεξη για μ@λ@κίες έχουν αυτοί. Στο τέλος της μέρας εσύ χαλιέσαι. Το πολύ πολύ να πετύχεις να μην τα λένε μπροστά σου και να περιμένουν να πας τουαλέτα….

Ένα Μπλούμπερι
Ένα Μπλούμπερι
3 χρόνια πριν

Προσπαθουν να κάνουν επίδειξη αλλά το κάνουν άκομψα γιατί έχουν οι ίδιοι χαμηλό ‘επίπεδο’, αν θες να το θέσεις έτσι. Μου έχει τύχει κι εμένα σε μεικτή παρέα ουκ ολίγες φορές όταν ήμουν πιο μικρή, και όταν τα λέγανε παρατηρούσα ότι πάντα κοιτούσαν τριγύρω και προς την κατεύθυνση των γυναικών του τραπεζιού για να κόψουν αντιδράσεις. Κι επειδή έχω καιρό πάψει να κάνω συζητήσεις με τέτοια άτομα όταν μπορώ απλά να μην τους ξαναδώ, δε συμβαίνει συχνά. Ετυχε όμως πριν κανένα χρόνο και βρέθηκε ένας τέτοιος στον κύκλο μου σε μια έξοδο. Έκανε το κομμάτι του λοιπόν στον κοινό μας… Διαβάστε περισσότερα »

no16
no16
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ένα Μπλούμπερι

Κα-τα-πλη-κτι-κή απάντηση! Γέλασα μόνη μου. Πρέπει να μπλόκαρε. Τέτοιοι τύποι θέλουν τόσο να είναι το κέντρο της προσοχής που απλώς το να απομακρυνθείς λέγοντάς τον “βαρετό”, είναι εκπληκτική προσέγγιση. xD

Κιμ Απίθανη
Κιμ Απίθανη
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ένα Μπλούμπερι

Τέλεια η απάντησή σου!!!!!!!!!!!!!!!!

Τσιτσίγκειος Πένα
Τσιτσίγκειος Πένα
3 χρόνια πριν

Μεγάλη αλήθεια ξεστόμισες Ρεμπέκα. Αντιμετωπίζουμε τόσες δυσκολίες στη ζωή γενικά, που είναι τελείως ανούσιο και ψυχοφθόρο να έχουμε δίπλα μας τέτοια άτομα ενώ μπορούμε να έχουμε ανθρώπους που μας ταιριάζουν και μας πηγαίνουν μπροστά.

lioness
lioness
3 χρόνια πριν

Πόσο ισχύει αυτό Rebecca! Να πω πόσο τυχερή νιώθω που έχω βρει την αμποπαρέα εδώ στην πόλη (αλλά και online), άνθρωποι που έχεις κοινή βάση by default, άνθρωποι που με άκουσαν, που με αγκάλιασαν, που δε με έκριναν ποτέ, που ήταν δίπλα μου, κι εγώ γι’ αυτούς. Εγώ το ονομάζω “μαγική αμπόσκονη”! Πόσο μαγικό είναι να συντονίζονται κάποιοι άνθρωποι στην ίδια συχνότητα, και να ξέρεις ότι δε χρειάζεται να εξηγήσεις, σε νιώθουν, και είναι εκεί.
Γράφουσα, χέσ’τους “φίλους” σου και συντονίσου σε αμποσυνάντηση στην περιοχή σου!

Kakomoiroglou
Kakomoiroglou
3 χρόνια πριν

Άλλαξε παρέες!
Btw είναι απόλυτα εντάξει να μας ελκύουν μόνο αδύνατοι άνθρωποι ή μόνο γυμνασμένοι η δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Αυτό που δεν είναι καθόλου μα καθόλου εντάξει είναι να υποτιμάμε και να χλευάζουμε όσους δεν εμπίπτουν στα δικά μας στάνταρ για το τι θεωρείται ελκυστικό.

Barbie ζωντοχήρα😘
Barbie ζωντοχήρα😘
3 χρόνια πριν

Νομιζα οτι ησασταν 20 somethings… 33 με 34 και λετε την 36 γρια; οκ.

Lou
Lou
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Barbie ζωντοχήρα😘

Αυτοί είναι άνδρες, γερνάνε μετά τα 90. Λίγο πριν τον τάφο ένα πράγμα.

Po the Panda
Po the Panda
3 χρόνια πριν

Πολύ ωραία τα είπες, αλλά δε νιώθεις να σου εξαντλούν τα ψυχικά σου αποθέματα αυτές οι παρέες, αντί να σε γεμίζουν και να σε βοηθούν να νιώθεις καλά; Με τους φίλους μας βγαίνουμε για να χαλαρώσουμε και δεν είναι χαλαρωτικό να βρίσκεσαι σε μόνιμη άμυνα και να χαλιέσαι ακούγοντας σεξιστικές αηδίες.

Φραουλίτσα
Φραουλίτσα
3 χρόνια πριν

Αυτοί που κοιτάζουν μόνο την εξωτερική εμφάνιση της γυναίκας συνήθως δεν έχουν να προσφέρουν κάτι τόσο σε φιλικό όσο και σε επίπεδο ερωτικής σχέσης γιατί τις περισσότερες φορές είναι επιφανειακοί.

Izabel
Izabel
3 χρόνια πριν

Στην παρέα του πρώην μου είχα ακούσει τα εξής: κάτι τέτοιες δεν πρέπει να βγαίνουν μετά το Μάϊο (για εύσωμες γυναίκες ενώ ήταν υπερευσωμοι και οι ίδιοι)
Αυτηνης θα της έσπαγα τη μέση (ναι)
Η κοπέλα του τάδε είναι κορίτσι για σπίτι
Αν κάνω κορίτσι θα το πετάξω στον Καιάδα
Και bonus από τον πατέρα του ενός: τη γυναίκα δε τη χτυπάμε αν είναι τριαντάφυλλο, αν είναι γαιδουραγκαθο τη χτυπάμε…
Ήμουν πολύ πολύ μικρή τον γνώρισα στα 15, πάντα αντιδρούσα αλλά έκανα χρόνια να φύγω.
Μη κάθεσαι με τέτοιους ανθρώπους δεν υπάρχει κανένας λόγος.