in

Αγαπητή «Α, μπα»: Η κοπέλα μου ζήλεψε την νέα κοπέλα που μπήκε στην παρέα

Παρατηρώ κάτι τελείως creepy. Ό,τι ανεβάζει η γνωστή μου αυτή στα σόσιαλ, η κοπέλα μου το μιμείται

Παρατηρώ κάτι τελείως creepy. Ό,τι ανεβάζει η γνωστή μου αυτή στα σόσιαλ, η κοπέλα μου το μιμείται ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Capture 78

Αγαπητή Αμπα, εδώ male fan! Λοιπόν, στο κυρίως θέμα είμαι 21 και έχω μια σχέση εδώ και δύο χρόνια. Πέρσυ είχε γίνει σκηνικό όπου η κοπέλα μου ζήλεψε λόγω μιας καινούριας τύπισσας που μπήκε στην παρέα μου. Μένουμε σε άλλες πόλεις με την κοπέλα μου, άρα έχουμε διαφορετικές βασικές παρέες. Αυτή η κοπέλα μπήκε στην ευρύτερη παρέα μου και πρέπει να μου την έπεσε διακριτικά. Χωρίς να πει κάτι direct, εγώ πρόλαβα και ανέφερα επίτηδες την ύπαρξη της κοπέλας μου, οπότε αυτή σταμάτησε οποιαδήποτε ‘ύποπτη’ συμπεριφορά. Τότε είχε γίνει ένας χαμός, που η κοπέλα μου ούρλιαζε να μην μιλάω στην τύπισσα, πράγμα που δε γίνεται/ειναι υπερβολικό, λόγω παρέας. Πάντως παρέα με τη συγκεκριμένη δεν κάνω. Της λέω απλώς ένα ‘γεια’ όταν έρχεται μαζί μας. Κανονικά θα πίστευε κανείς ότι το θέμα έχει ξεχαστεί γιατί έχει περάσει ένας χρόνος που η κοπέλα μου δεν την αναφέρει. Αλλά εγώ παρατηρώ κάτι τελείως creepy. Ό,τι ανεβάζει η γνωστή μου αυτή στα σόσιαλ, η κοπέλα μου το μιμείται (χωρίς να την έχει κάνει follow, απλά υποθέτω ότι τη στοκάρει γιατί έχει ανοιχτά προφίλ). Μπορείτε να μου πείτει αν παίζει να είναι σύμπτοση. Πχ Κάνει η γνωστή μου τα μαλλιά της πλεξούδες στη φωτό, κάνει πρώτη φορά στη ζωή της και η δικιά μου. Κ΄άνει ζωγραφιά στο νύχι με συγκεκριμένο λουλούδι αυτή, μετά από μια εβδομάδα και η δικιά μου. Φορούσε σε μια φωτό μπλούζα με λογότυπο ‘go away‘, αγοράζει και η δικιά μου (διαφορετική μπλούζα ,απλά έγραφε το ίδιο λογότυπο). Το κορυφαίο ήταν ότι είδε μια φωτο που η γνωστή κάνει παραδοσιακούς χορούς, και μετά από δύο μέρες η κοπέλα μου έψαχνε να ξεκινήσει παραδοσιακούς χορούς σε σχολή…. Ενώ ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ και την παραδοσιακή μουσική και τους χορούς αυτούς. Της λέω ‘πώς και?’, λέει ‘τελικά μ αρέσουν’… Από ένα σημείο άρχισα να εχω το νου μου και να παρατηρω, για να τσεκαρω αν οντως συμβαινει. Θα μπουρουσαν να γινουν τόσες συμπτώσεις? Εγώ μπορώ να της μιλήσω γι αυτό? Ή θα με κατηγορήσει ότι είμαι παρατηρητικός με την άλλη άρα τη γουστάρω. Ή θα είναι χειρότερο και θα την κάνω να ντραπεί? Δεν ξέρω χελπ!

Κ.Κ.

Στη θέση σου θα προβληματιζόμουν πρώτα που η δικιά σου ούρλιαζε, αν όντως ούρλιαζε, να μη μιλάς σε κάποια που σου την έπεσε διακριτικά, ενώ της είπες άμεσα ότι είσαι πιασμένος και η κοπέλα πήρε το μήνυμα αμέσως. Τώρα, δεν κάνεις παρέα με κάποια που βρίσκεται στο περιβάλλον σου και μένεις στο γεια, γιατί ακριβώς; Για να μην μπει αυτή ή εσύ στον πειρασμό;

Οι άνθρωποι δεν είναι μονογαμικοί (όταν είναι) επειδή δεν τους την πέφτει ποτέ κανένας άλλος, ή επειδή το στεφάνι τους ουρλιάζει και απαιτεί. Είναι επειδή το επιλέγουν. Δεν ξέρω αν συμπαθείς την τύπισσα ή όχι. Μπορεί να μην θυσιάζεις κάτι που μένεις στο απλό «γεια». Αν μπήκες στον κλίβανο για να μην δώσεις ποτέ κανένα δικαίωμα, όπως βλέπεις, είναι πιθανό να μην κατάφερες τίποτα. Η δικιά σου εξακολουθεί να νιώθει την απειλή.

Το τι θα πεις εξαρτάται από το πώς αισθάνεσαι για την κοπέλα σου. Η ανασφάλεια που έχει και ο τρόπος που την εκφράζει είναι κάτι πολύ βαθύ και πολύ δικό της. Θέλεις να μπεις σε αυτόν τον κόσμο, ή όχι; Αν έχετε στενή σχέση, θα μπορούσες να βοηθήσεις, αν είσαι σε θέση να το προσεγγίσεις με μεγάλη λεπτότητα. Όμως αυτό προϋποθέτει περιβάλλον απόλυτης ασφάλειας, και αυτό μεθοδεύεται με κόπο, χρειάζεται αυταπάρνηση και μεγαλείο ψυχής και συντήρησης. Αν δεν βρίσκεστε εκεί, είναι πιθανό να μην βοηθήσεις, και να την κάνεις να νιώσει ακόμη χειρότερα.

Μια πιθανή αρχή είναι να αναφέρεις ξανά το όνομα του πειρασμού και να δεις αν υπάρχει έδαφος να συνεχιστεί η κουβέντα. Αλλά είναι δική σου απόφαση. Μπορεί να μη θέλεις.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

34 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Cycling in the rain
Cycling in the rain
3 χρόνια πριν

Εμένα με κέρδισες εκεί που πρόσεξες το λουλούδι στο νύχι….

Anna
Anna
3 χρόνια πριν

Άντε για την μπλούζα θα ψωνίζουν από τις ίδιες αλυσίδες, τα νύχια έτυχε, λουλουδάκια είναι, για τα μαλλιά θα ακολουθούν τις ίδιες ινφλουένσερς ρε παιδί μου, αλλά όλα μαζί και αυτό το “ουρλιάζει” και το να ξεκινάει ίδια χόμπι, μας σηκώθηκε η τρίχα πρωί πρωί.

Δεν ξέρω τι θα κάνεις, δεν ξέρω τι πρέπει να κάνεις, δεν ξέρω τι θα έκανα στη θέση σου, αλλά σε θερμοπαρακαλώ, στείλε update, μη μας αφήνετε έτσι ρε παιδιά.

Ιζόλδη
Ιζόλδη
3 χρόνια πριν

Πολύ καλό υλικό για θρίλερ. Ανατρίχιασα

Ghostwriter
Ghostwriter
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ιζόλδη

Όντως! Είχα αγωνία μέχρι τέλους!

mononoke
mononoke
3 χρόνια πριν

Μετά απο όλα αυτά αναρωτιέσαι ακόμα αν είναι συμπτώσεις; Προφανώς και η κοπέλα σου έχει γίνει εμμονική stalker με την άλλη. Μόνο identity theft δεν έχει κάνει ακόμα. Σόρι κιόλας που στο λέω ωμά αλλά αν δικός μου γκόμενος έκανε τέτοια θα τον είχα θεωρήσει τελείως σάικο και θα είχα φύγει τρέχοντας. Αν πιστεύεις οτι σώζεται η κατάσταση και είναι απλά μια περαστική ζήλια μπορείς να της κάνεις μια ήρεμη συζήτηση θίγοντας διακριτικά το θέμα μπας και δει οτι δεν υπάρχει λόγος να ζηλεύει τόσο, αλλά το οτι ούρλιαζε και σου απαγόρευσε να κάνεις παρέα με την άλλη δείχνει οτι… Διαβάστε περισσότερα »

Υπνερωτομαχία
Υπνερωτομαχία
3 χρόνια πριν

Η επικοινωνία θα ήταν κλειδί και για ‘μένα, αλλά αν όντως η κοπέλα σου ούρλιαζε και δεν είσαι υπερβολικός στην περιγραφή, δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα. Μην πας διακοπές μαζί της, ειδικά αν φέρνει της Κάθυ Μπέιτς.

MarinaK
MarinaK
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Υπνερωτομαχία

Χαχαχα!! Ναι, και γενικά όταν η βαλίτσα έχει ένα περίεργο, μακρόστενο σχήμα, δεν είναι βαλίτσα. Αλυσοπρίονο είναι. Καλώς ήρθες ντάρλιγκ! ❤️

Εντελβάις
Εντελβάις
3 χρόνια πριν

“Μια πιθανή αρχή είναι να αναφέρεις ξανά το όνομα του πειρασμού…” και μετά να αρχίσεις να τρέχεις συμπληρώνω εγω. 😂 Πάντως η κοπέλα σου δείχνει να μην έχει προσωπικότητα, και αυτό είναι το πιο ξενερωτικό απ όλα κατά τη γνώμη μου.

G.BACHER
G.BACHER
3 χρόνια πριν

Το πιο creepy είναι οτι και οι δύο τη “στοκαρετε” ……

Now or never
Now or never
3 χρόνια πριν

Τι να πω εγώ πάντως που διάβαζα το κείμενο σκιάχτηκα, με λίγα λόγια τρέχα

Intrusive Thot
Intrusive Thot
3 χρόνια πριν

Επειδή εμένα κάποιος κάποτε με βοήθησε με αυτοθυσία και με το μεγαλείο ψυχής που αναφέρεται στην απάντηση και ήταν μεταμορφωτική εμπειρία, έχω να πω πως αν την αγαπάς πραγματικά, αξίζει να το προσπαθήσεις.
Αλλά ο δρόμος θα είναι μακρύς, ανηφορικός και δύσβατος.

Ohlala!
Ohlala!
3 χρόνια πριν

Θα δώσω μια άλλη οπτική. Η κοπέλα σου ίσως ασυνείδητα ή συνειδητά μιμείται και είναι κάτι που πρεπει να λύσει αυτή. Ωστόσο, εγω γιατί διακρίνω μια υποψία ικανοποίησης και έναν θαυμασμό προς την τύπισσα από την πλευρά σου; Φαινεται να προσέχεις ήδη αρκετές λεπτομέρειες για αυτήν που δε δικαιολογούνται από ένα απλό “γεια” στο πλαίσιο γνωστών και παρέας. Μήπως τελικά ο παραλογισμός της κοπέλας σου κάπου βασίζεται και δε δημιουργεί μόνη της το θέμα;