in

Αγαπητή «Α, μπα»: Απλά και μόνο επειδή είναι γυναίκα λέμε μπράβο που έγινε πρόεδρος;

Ενώ το προηγούμενο πόστο της παίζει και να είχε μεγάλη ισχύ και δουλειά;

Ναι, λέμε μπράβο επειδή είναι γυναίκα, αλλά λέμε μπράβο κι επειδή είναι σοβαρός άνθρωπος. Ο προηγούμενος «που δεν έκανε τίποτα» ήταν το πρόσωπο της Ελλάδας, ήταν το πρόσωπο όλων μας ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

aikaterini sakellaropoulou 2

Δεν καταλαβαίνω! Έφυγαν την Σακελλαροπουλου απο το πόστο της, το οποίο πόστο ήταν εξίσου σημαντικό για να την κάνουν Πρόεδρο, πόστο το οποίο απλά δεν κάνεις τίποτα; Τουλάχιστον τόσοι πρόεδροι που πέρασαν αυτή την εντύπωση έδωσαν, οτι δεν κάνεις τίποτα. Απλά μονο και μόνο επειδη ειναι γυναίκα λέμε μπράβο που εγινε πρόεδρος ενώ το προηγούμενο πόστο της παίζει και να είχε μεγάλη ισχύ και δουλειά;

Ένα χάος στο μυαλό

Μπορεί να ήταν σημαντικό το πόστο της, αλλά τώρα τη μάθαμε όλοι. Οι άλλοι πέρασαν την εντύπωση ότι δεν έκαναν τίποτα επειδή όντως δεν έκαναν τίποτα, όχι επειδή είναι διακοσμητική η λειτουργία.

Ναι, λέμε μπράβο επειδή είναι γυναίκα, αλλά λέμε μπράβο κι επειδή είναι σοβαρός άνθρωπος. Ο προηγούμενος «που δεν έκανε τίποτα» ήταν το πρόσωπο της Ελλάδας, ήταν το πρόσωπο όλων μας. Θέλεις να μου πεις ότι είσαι οκ όταν κάποιος στο όνομα σου λέει «Στους ταραγμένους καιρούς που ζούμε δεν υπάρχει σύγκρουση Πολιτισμών, αφού κανένας πραγματικός Πολιτισμός δεν μπορεί, από τη φύση του, να συγκρούεται με άλλους, εξίσου πραγματικούς, Πολιτισμούς»; Εγώ πάντως, όχι.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

39 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
mm
mm
3 χρόνια πριν

Ο προηγούμενος έγινε ο ορισμός του “δεν κάνω τίποτα”. Την έκφραση “Έμεινε Πάκης” την υπερασπίστηκε μέχρι τέλους.

Koala
Koala
3 χρόνια πριν

Πάντως αν κρίνω από τα ποστς της στα social media κάνει κάτι πολύ σημαντικό, είναι πρόεδρος ΟΛΩΝ των Ελλήνων!

no_roots
no_roots
3 χρόνια πριν

Λέμε μπράβο γιατί είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος και, δυστυχώς, δεν είμαστε συνηθισμένοι να καταλαμβάνουν γυναίκες ανώτατα αξιώματα. Δεν είναι απλά ένα πόστο, είναι ένα σύμβολο αυτή η θέση και, ναι, μπράβο που την πήρε γυναίκα και μπράβο που την πήρε η συγκεκριμένη γυναίκα.

Queen of spades
Queen of spades
3 χρόνια πριν

Ταιριαστο ψευδωνυμο, και δεν ειναι να το παινευεσαι. Ξερεις, εχουν και οι πολιτες υποχρεωσεις στις δημοκρατιες, και μια απ αυτες ειναι να γνωριζουν τα στοιχειωδη για το πολιτευμα τους. Ξεκινα.

Melia
Melia
3 χρόνια πριν

Μπορεί να είναι διακοσμητικό αξίωμα, αλλά ένας αξιόλογος άνθρωπος μπορεί να κάνει πολλά μέσα στα στενά του πλαίσια.
Είχα γνωρίσει τον Στεφανόπουλο σε μια επίσκεψη/ξενάγηση στο Προεδρικό Μέγαρο. Όλοι οι σύνεδροι, αλλοδαποί κυρίως, έφυγαν καταγοητευμένοι. Αυτού του είδους οι δημόσιες σχέσεις είναι πολύ πιο σημαντικες από ότι φαίνεται, γιατί χτίζουν το προφίλ της χώρας. Επίσης, ο Στεφανόπουλος ήταν αυτός που όταν του πήγε ο Χριστόδουλος τρία εκατομμύρια υπογραφές για την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες, είπε ευχαριστώ πολύ και δεν έδωσε καμία συνέχεια. Φαντάσου τον Παυλόπουλο στην ίδια περίπτωση.

Barolo
Barolo
3 χρόνια πριν

Εκλέχτηκε πρόεδρος με την μεγαλύτερη πλειοψηφία στην ιστορία των προεδρικών εκλογών, χωρίς να είναι κομματικό στέλεχος. Αυτό από μόνο του είναι τεράστια προσωπική της επιτυχία, ανεξαρτήτως φύλου. Η πρόεδρος μπορεί να έχει μόνο τυπική εξουσία, μπορεί όμως να έχει και καθοριστική επιρροή.

Vasilis
Vasilis
3 χρόνια πριν

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είναι μία καταξιωμένη δικαστικός και σοβαρή επιστήμονας με μετρημένο και σοβαρό λόγο. Ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν παιδάκι του κομματικού σωλήνα που άνοιγε το στόμα του κι έλεγε διαρκώς φανφάρες. Παντελώς άχρηστος ως υπουργός και το ίδιο συνέχισε και ως πρόεδρος. Ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι θεσμικός, αλλά αυτός φρόντισε να είναι το ίδιο διακοσμητικός όπως και ο προκάτοχός του.

Lou
Lou
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Vasilis

Και υπουργός δημοσίας τάξης στη δολοφονία γρηγορόπουλου και στην εξέγερση που ακολούθησε.

Vasilis
Vasilis
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Lou

Υπουργός Εσωτερικών ήταν και στη διάρκεια της θητείας του το καλοκαίρι του 2007 κάηκε η Ηλεία και το Δεκέμβριο του 2008 κάηκε η Αθήνα.

Cobalttürkis
Cobalttürkis
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Vasilis

Ο Καρολος Παπουλιας δηλαδη ηταν ανάξιος και διακοσμητικος γιατι δεν εκανε ποστ στο φβ; Η μηπως η ΠτΔ εχει στις λιγες εβδομαδες της θητειας της να επιδειξει τοσο μεγαλιωδες εργο; Δεν υπαρχει ουσιαστικο μετρο,αφου απο τους προσφατους ΠτΔ, ο Κωστης Στεφανοπουλος ηταν ο μονος που βγηκε ουσιαστικα μπροστα και σταθηκε αξιος του ρολου του περα απο καθε αμφισβητηση .Μετα απο αυτον ολοι διακοσμητικοι ειναι. Και η Σακελλαροπουλου μεχρι να βγει μπροστα για κατι. Δεν αμφιβαλλω οτι θα γινει, απλα το υπενθυμιζω για τους τυπους.

daria
daria
3 χρόνια πριν

Το πιο σωστό αν θέλουμε να πουμε μπράβο που είναι γυναίκα είναι να το πούμε σε αυτόν που την επέλεξε ούσα γυναίκα γι αυτή τη θέση και όχι στην ίδια γιατί έτυχε να γεννηθεί γυναίκα. Χαίρομαι γιατί βλέπω πως φαίνεται να ήταν μια σωστή επιλογή για τη θέση αυτή για τις ικανότητες της και το μυαλό της τελικά και όχι μόνο γιατί ήταν γυναίκα και ήθελε η συγκεκριμένη κυβέρνηση να περάσει έναν συμβολισμό που αν ήταν κενός θα ήταν και απογοητευτικός.

Ματίνα Μανταρινάκη
Ματίνα Μανταρινάκη
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  daria

Πολύ σωστό σχόλιο, ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω τι σχόλια θα ακούγονταν εάν επέλεγαν κάποια που δεν ήταν τόσο αδιαμφισβήτητα καλή για τη θέση. Βέβαια το ότι ήθελαν να εξασφαλίσουν διακομματική συναίνεση προϋπόθετε να προτείνουν υποψήφιο με τα κατάλληλα προσόντα, αλλά χαίρομαι που πήγαν το extra mile όπως το βλέπω εγώ για να προτείνουν κάποια γυναίκα.

daria
daria
3 χρόνια πριν

Σε κάθε εκλογή Προέδρου το ζητούμενο απο οποιανδήποτε κυβέρνηση είναι η διακομματική συναίνεση. Αυτό δεν σημαίνει δυστυχώς οτι πάντα προτείνουν τον υποψήφιο με τα κατάλληλα προσόντα, ίσα ίσα. Επιπλεόν έχει συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν να προταθεί υποψήφιος με κατάλληλα προσόντα αλλά να μην εκλεγεί για να μην υπάρξει διακοματική συναίνενση εξυπηρετόντας φυσικά άλλη ατζέντα.

Cobalttürkis
Cobalttürkis
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  daria

Ναι, αυτο ακριβως ειναι το σημειο που πολλοι αγνοουν σε σχεση με την εκλογη προεδρου. Υπαρχει αρκετο παρασκηνιο και παντα το ζητουμενο ειναι η πολιτικη συναινεση. Ο/Η ΠτΔ ειναι αμιγως υπερκομματικο προσωπο και συχνα μια δεξια κυβερνηση θα εκλεξει εναν “προοδευτικοτερο” πρόεδρο ή μια αριστερη εναν πιο συντηρητικό. Οποτε δεν μπορουμε να μιλαμε τοσο για προσοντα.
Το τελευταιο περιστατικό στο οποιο αναφερεστε ηταν ενα μικροπολιτικο παιχνιδι, μια εξαιρεση σε μια ταραγμενη εποχη που ομως δειχνει ξεκαθαρα οτι το θεμα των προσόντων ειναι ρευστο.

daria
daria
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cobalttürkis

Α, ναι, απολύτως συμφωνώ μαζί σου. Προσωπικά και ως πολιτική άποψη με θλίβει απολύτως η απαξίωση του θεσμού, γιατί στο δικό μου μυαλό πάντα και στις πολιτικές απόψεις που έχω δείχνει ταυτόχρονα και απαξίωση του πολιτεύματος το οποίο καλούν να εξυπερητήσουν αυτοί οι οποίοι επιλέγουν το πρόσωπο το οποίο θα αναλάβει αυτή τη θέση. Στην Ελλάδα έχουμε μάθει να τη θεωρούμε διακοσμητική και αυτό δείχνει πολλά για το πως νομίζουμε πως λειτουργούν οι υπόλοιπες χώρες του δυτικού κόσμου τουλάχιστον, που είμαστε μέρος.

Mirka Janic
Mirka Janic
3 χρόνια πριν

Εμένα προσωπικα δεν μου λέει κάτι που είναι γυναίκα και σοβαρός άνθρωπος. Γενικά σοβαροί άνθρωποι ήταν οι προηγουμενοι προεδροι της Δημοκρατίας, δεν ήταν τίποτα τσιρκολανοι. Πολιτικές είναι οι διαφωνίες μας. Ο/Η προεδρος της Δημοκρατίας έχει συγκεκριμένα καθήκοντα και ρόλο. Κατά ποσο επωφελούνται και οι πληβείοι από αυτόν είναι το μέγα ερώτημα κατα τη γνώμη μου.

Lou
Lou
3 χρόνια πριν

Το 50% του πληθυσμού υποεκπροσωπείται σε θέσεις λήψης αποφάσεων. Στα στελέχη της παρούσας κυβέρνησης η αναλογία είναι 5 γυναίκες προς 46 άνδρες. Το ίδιο και στο κοινοβούλιο και στις διευθυντικές θέσεις. Οι γυναίκες δεν είναι ισότιμες στη λήψη αποφάσεων σε (υπερ)εθνικό και διοικητικό επίπεδο, όχι μόνο στην Ελλάδα, πουθενά στον κόσμο. Δεν είναι ισότιμες στη λήψη αποφάσεων, τη στιγμή που εργάζονται διεθνώς ένα μήνα παραπάνω από τους άνδρες σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εργασίας, που αμείβονται λιγότερο σύμφωνα με όλες τις στατιστικές και των οποίων η πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως είναι η δολοφονία. Για αυτό το λόγο έχει σημασία η… Διαβάστε περισσότερα »