in

Αγαπητή «Α, μπα»: «Κοπελιά τι φοβάσαι δεν σε πειράζω»

Μπορεί να το παρερμήνευσα, αλλά είχα αυτό το προαίσθημα ότι κάτι δεν ταιριάζει που έλεγε και σε μια απάντησή της η Άμπά και χαίρομαι που το άκουσα

Μπορεί να το παρερμήνευσα, αλλά είχα αυτό το προαίσθημα ότι κάτι δεν ταιριάζει που έλεγε και σε μια απάντησή της η Άμπά και χαίρομαι που το άκουσα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Capture 71

Να σας πω κι εγώ τι έπαθα πρόσφατα -τίποτα κακό ευτυχώς. Περπάταγα στην πιο sketchy περιοχή της πόλης, αλλά είναι ήρεμη πόλη και ήταν νωρίς. Μέσα από το πεζοδρόμιο περνούσα και απέναντι μέτρα μακριά βλέπω έναν άντρα στο ίδιο πεζοδρόμιο που περπατούσε προς την κατεύθυνσή μου. Όσο πλησίαζα σκέφτηκα να βγω έξω και να μην περάσω από κοντά του, αφού πάντα αυτό σκέφτομαι. Όπως τον πλησίαζα και με πλησίαζε, εγώ αν συνέχιζα να πηγαίνω από το πεζοδρόμιο θα ήμουν εγκλωβισμένη, αφού μου έκοβε τώρα την πρόσβαση στο δρόμο παρκαρισμένο αμάξι. Ε, ακόμα ήταν 2 μέτρα μακριά αυτός, αλλά κάτι κλώτσησε, εγώ προχωρούσα και ξαφνικά αυτός ήταν σα να πήγαινε πιο αργά. Και είχε αρχίσει το καμπανάκι , αλλά λέω μπαα δε νομίζω να είναι κανένας περίεργος. Και όσο πλησίαζα και έφτασα μισό μέτρο μακριά μου φάνηκε ότι όλο και πιο ακίνητος ήταν και ότι η στάση του σώματος απλωνόταν και ότι με κοιτούσε από πάνω μέχρι κάτω. Εκεί φρίκαρα λίγο, γιατί την τελευταία φορά που ένιωσα έτσι με περαστικό άπλωσε το χέρι του πάνω μου. Οπότε άρχισα να τρέχω πιο πίσω και έκανα τον κύκλο του αμαξιού και βγήκα στο δρόμο τρέχοντας, δεν πρόλαβα να περάσω από δίπλα του. Αυτός μου λέει ‘’κοπελιά τι φοβάσαι δε σε πειράζω’’. Και εκείνη την στιγμή ντράπηκα που έτρεξα και του είπα απλά ‘’με τρομάξατε’’. Ε, τελικά δεν ντρέπομαι που έτρεξα. Μπορεί όντως να μην είχε κακή πρόθεση, αλλά άλλος περαστικός θα έκανε στην άκρη για να μη συγκρουστούμε. Μπορεί να το παρερμήνευσα, αλλά είχα αυτό το προαίσθημα ότι κάτι δεν ταιριάζει που έλεγε και σε μια απάντησή της η Άμπά και χαίρομαι που το άκουσα.

Πόσο γνώριμη ιστορία… Πόσο τραγικά γνώριμη. Πόσες φορές έχουμε κάνει τέτοιες σκέψεις, πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί αν θα γίνουμε τίτλος είδησης. Πόσες φορές γλιτώσαμε κατά τύχη, και πόσες δεν γλιτώσαμε; Πολύ περισσότερες από όσες αντέχουμε.

Επειδή σου είπε «τι φοβάσαι δεν σε πειράζω» δεν σημαίνει ότι ήταν ακίνδυνος. Θα γράψω κάτι τρομαχτικό αλλά δυστυχώς, καθολικό: οι άντρες που επιτίθενται στις γυναίκες, δεν πιστεύουν ότι «τις πείραξαν», ούτε πιστεύουν ότι είναι επικίνδυνοι. Όταν τους ρωτούν μετά «γιατί», λένε ότι η γυναίκα το ήθελε, η γυναίκα τον κοίταξε κάπως, μα η γυναίκα φορούσε καλσόν, δεν της έκανε και τίποτα πια, ένα κομπλιμέντο ήθελε να της κάνει. Δεν ξέρω τι ήταν ο συγκεκριμένος, αλλά ξέρω ότι έκανες ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ που εμπιστεύτηκες αυτό που ένιωσες και δεν το εκλογίκευσες. Από τη στάση του σώματος δεν βλέπω να παρερμήνευσες κάτι, αν δεν ήταν επικίνδυνος πρέπει να μάθει ότι με τον τρόπο που κινείται μοιάζει επικίνδυνος, οπότε μπράβο, συγχαρητήρια, χειροκρότημα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

33 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Sleepy yet busy
Sleepy yet busy
3 χρόνια πριν

Του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ.
Καλά έκανες κ άκουσες την ανησυχία σου.

κουκουρούκου
κουκουρούκου
3 χρόνια πριν

Αν όντως δεν είχε πρόθεση να σε πειράξει, δεν νομίζω να στο φώναζε έτσι. Σε κάθε περίπτωση, έκανες πολύ καλά.

Bishō no Teresa
Bishō no Teresa
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  κουκουρούκου

Κι εγώ αυτό σκέφτηκα.

C
C
3 χρόνια πριν

Καλά έκανες. Κακώς του απάντησες και ντράπηκες. Για να καταλάβεις παρότι άντρας μάλλον πάνω από το μέσο όρο σε ύψος, και φυσική κατάσταση με ενασχόληση με ΠΤ/αυτοάμυνα παλιότερα, είναι κάτι που έχω κάνει και εγώ κάποιες φορές (αλλαγή δρόμου, άνοιγμα αποστασης κλπ) όταν κάτι ή κάποιος μου δίνει ένα άσχημο vibe. Δε χάνεις τίποτα. Μου έχει τύχει φυσικά και το ανάποδο να δω να αλλάζει κατεύθυνση κάποια κοπέλα το βράδυ πχ για να μη διασταυρωθούμε. OK μπορεί είναι λίγο δυσάρεστο αφού απλά πας στο δρόμο σου, αλλά δε βλέπω το λόγο να το πάρει κάποιος προσωπικά, πόσο μάλλον να ζητήσει… Διαβάστε περισσότερα »

Το_κοτσύφι
Το_κοτσύφι
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  C

C, πολύ ενδιαφέρον, ευχαριστούμε!

C
C
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  C

Προσωπικά αν την έβλεπα θα κατέβαινα εγώ πιο πριν από το πεζοδρόμιο, ειδικά εαν ήταν νύχτα, και σίγουρα δεν θα έλεγα κάτι εαν το έκανε αυτή πρώτη. Το ότι μίλησε ο τύπος είναι αρνητική ένδειξη και δείχνει ότι μάλλον ψάχνεται για κάτι.

no-alibi
no-alibi
3 χρόνια πριν

Better safe than sorry-που λένε και στο χωριό μου!

Chachacha
Chachacha
3 χρόνια πριν

Είχα ένα σουρεάλ διάλογο κάποτε με έναν τύπο στο παρελθόν, ο οποίος άνοιξε μια συζήτηση για το αν θα ντρεπόμουν να κλειδωθώ στην κρεβατοκάμαρα/μπάνιο, αν είχα άντρα γνωστό μου στο σαλόνι και ένιωθα απειλή. Είχα βραχυκυκλώσει από τη βλακεία, ότι τι; Θα ένιωθα ότι κινδυνεύω στο σπίτι μου μέσα και θα σκεφτόμουν μήπως προσβάλω τον άλλο; Κι ο Πάπας να είσαι φίλε, αν νιώθω κάτι περίεργο, θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να είμαι ασφαλής. Και θα κλειδωθώ και τηλέφωνο την αστυνομία θα πάρω και στο μπαλκόνι θα βγω να ουρλιάξω. Αϊ σιχτίρ!

dex_
dex_
3 χρόνια πριν

Περπατάω γρήγορα ή έχω μεγάλο διασκελισμό, δεν ξέρω αν έχει σημασία. Ένα βράδυ, φοιτητής ακόμα, γύρναγα σπίτι σχετικά αργά. Αρκετά μπροστά μου περπατούσε μια κοπέλα με κάποιο προφανές πρόβλημα βάδισης. Την έφτασα σχεδόν λίγο πριν την πόρτα της πολυκατοικίας μου. Περπάτησα για λίγο πίσω της, άλλα επειδή το βάδισμα της ήταν πολύ αργό, σκέφτηκα να την προσπεράσω και να την «κόψω» περνώντας μπροστά της για να φτάσω στην πόρτα. Έσφυξε την τσάντα της, ούρλιαξε, μαγκώθηκε. Φοβήθηκε ότι θα την κλέψω ή και γω δεν ξέρω τι άλλο. Ξαφνιάστηκα, δεν είπα κάτι συνέχισα για την πόρτα, πήγα σπίτι. Μου είχε μείνει… Διαβάστε περισσότερα »

Τσουμπλέκια
Τσουμπλέκια
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  dex_

Αυτό ακριβώς, dex. Κι εγώ ντρεπόμουν να δείξω το φόβο μου, μην τυχόν και προσβάλω κανέναν (μάλιστα μια φορά ένας αλλοδαπός όντως παρεξηγήθηκε, χωρίς μάλιστα να εγώ να έχω πάρει καν χαμπάρι την ύπαρξή του, κι έκανε σκηνή… την έχω γράψει την ιστορία εδώ), πλέον όμως όχι. Και την απόφαση αυτή την πήρα συνειδητά, όταν κατάλαβα πόσοι είναι οι άνδρες που δεν έχουν ιδέα του τι γίνεται στο κεφάλι μας όταν περπατάμε στο δρόμο, ότι είμαστε συνεχώς σε συναγερμό. Είναι πάρα πολλοί οι άνδρες που κάνουν πράγματα που από τη δική μας σκοπιά είναι alarming, ενώ αυτοί δεν έχουν καμία… Διαβάστε περισσότερα »

Ασκαρδαμυκτί!
Ασκαρδαμυκτί!
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  dex_

Μπράβο σου για την ενσυναίσθηση που επέδειξες αλλά και για την μετέπειτα επεξεργασία του περιστατικού αυτού εκ μέρους σου! Τώρα που ανέφερες τα ακουστικά που φορούσες, θα πω και εγώ τον πόνο μου: Ενώ η ίδια δεν φοβάμαι εύκολα, επιμένω στα παιδιά μου να μην ακούνε ποτέ δυνατά μουσική με τα ακουστικά όταν κυκλοφορούν μόνα τους στον δρόμο. Νομίζω πως η ηχητική απομόνωση στην οποία βρίσκονται σε τέτοια περίπτωση τα καθιστά λιγότερο προσεκτικά άρα ευάλωτα στους τυχόν κακόβουλους αλλά και στους κινδύνους της κυκλοφορίας. Δεν ξέρω, βρε παιδιά, αν “είμαι υπερβολική” στο συγκεκριμένο ζήτημα αλλά, πώς να το πω, αισθάνομαι… Διαβάστε περισσότερα »

Κιμ Απίθανη
Κιμ Απίθανη
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ασκαρδαμυκτί!

το συγκεκριμένο ,δλδ να μην φοραμε ακουστικα οταν περπαταμε μονοι στο δρομο ειναι πραγματα που συμβουλευουν τους πολιτες οι αρμοδιες αρχες . Γιατι οπως ειπες και συ πολλοι ανωμαλοι θα το εκμεταλλευτουν οτι δεν ακους ,και θα σ κλεισουν το στομα αποτομα και θα σε πεταξουν σε μια γωνια. *επίσης, κτ ακομα πιο παραδοξο που συμβουλευουν είναι οταν κπος υφισταται επιθεση (ληστεια, σεξουαλικη επιθεση κλπ) ,την ωρα που παλευεις μαζι του και προσπαθεις να φωναξεις ”βοηθεια”, φώναξε ”φωτιά”. Γιατί η λέξη ”βοήθεια” μπορεί να ακουστεί να την λένε για πλάκα ,ενώ όταν φωνάξεις ”φωτιά” θα βγει κανένας άνθρωπος για να… Διαβάστε περισσότερα »

thecure
thecure
3 χρόνια πριν

Πάντως, άσχετα με το περιστατικό που η κοπέλα σωστά αντέδρασε γιατί έτσι ένιωσε, είναι πολλές φορές που και εγώ έχω νιώσει αμήχανα σε αντίστοιχη φάση.δλδ να περπατάει κοπέλα και να την βλέπω ότι μαζεύεται και να προσπαθώ να τρέξω όσο πιο μπροστά γίνεται ώστε να Μ έχει πλάτη για να καταλάβει ότι δεν έχω σκοπό να την πειράξω αλλά ταυτόχρονα να νιώσει κ ασφάλεια ότι υπάρχει άλλο ένα άτομο στο ίδιο στενό π.χ. η παίρνω και μιλάω στο τηλέφωνο . Και γίνεται ένα τρομακτικό conflict στον εγκέφαλο γιατί νιώθω άσχημα που μια γυναίκα νιώθει απροστάτευτη, άσχημα για το φύλο μου… Διαβάστε περισσότερα »

Eva
Eva
3 χρόνια πριν

Άσχετο με την ερώτηση, αλλά χαίρομαι πολυ που βλέπω εδώ άντρες που διηγούνται περιστατικά όπου κατάλαβαν ότι η παρουσία τους τρόμαξε μια κοπέλα, κι όχι μόνο δεν το πήραν προσωπικά, αλλά άλλαξαν την συμπεριφορά τους για να δείξουν ότι είναι ακίνδυνοι.

Vasilis
Vasilis
3 χρόνια πριν

Με λυπεί να διαβάζω τέτοιες ιστορίες. Καμία κοπέλα δεν θα έπρεπε να φοβάται να κυκλοφορεί στο δρόμο. Αυτό το αίσθημα ανασφάλειας οφείλεται εν πολλοίς και στην ατιμωρησία αλλά και στην κουλτούρα βιασμού. Η Λένα είπε πολύ σωστά ότι ένας βιαστής δε νιώθει ότι πείραξε μια κοπέλα. Έχει τύχει να περπατάω στο δρόμο βράδυ στο δρόμο λίγο πριν το σπίτι μου φορώντας ακουστικά και είδα ότι μια κοπέλα που περπατούσε μπροστά μου γυρνούσε και με κοίταζε. Εγώ, προκειμένου να μην την κάνω να νιώσει άβολα, σταμάτησα και κοίταζα το κινητό μου αλλάζοντας τραγούδια μέχρι που απομακρύνθηκε τελείως και συνέχισα το δρόμο… Διαβάστε περισσότερα »

Muse
Muse
3 χρόνια πριν

Αγχώθηκα μόνο που το διάβασα.. Πριν χρόνια, στην παλια μου γειτονιά και ξεκινώντας για δουλειά 6.30 το πρωί (ακόμη νύχτα) περπατούσα στο πεζοδρόμιο και ξαφνικά ακούω πίσω μου βήματα να με πλησιάζουν και επιταχυνω, γυρνάω πίσω να δω και μου λέει ένας τύπος “μη φοβάσαι, αστυνομικός είμαι εξάλλου” (ήταν με πολιτικά) και γω είχα ήδη χεστει από τη τρομάρα.. φυσικά έφυγα τρέχοντας.. Βέβαια πριν χρόνια μου είχε τύχει κάτι άλλο στην πόλη μου, απόγευμα χειμώνα, πήγαινα στα γενέθλια φίλης μου, σε κεντρικό δρόμο όπου ένας περίεργος με ακολουθουσε, άλλαζα πεζοδρόμια, πήγαινα απέναντι, περπατούσα γρήγορα, απο πισω μου αυτός. Η περιοχή… Διαβάστε περισσότερα »

Po the Panda
Po the Panda
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Muse

Πριν απο μερικά χρόνια περίμενα το λεωφορείο και σταμάτησε μπροστά μου ένα αμάξι. Ο τύπος μου συστήθηκε και μου είπε οτι είναι αστυνομικός. Του είπα οτι δεν ενδιαφέρομαι και ευτυχώς ήρθε εκείνη την ώρα το λεωφορείο και μπήκα μέσα. Δεν το είχα πάρει χαμπάρι οτι ακολούθησε το λεωφορείο, αλλά όταν κατέβηκα άρχισε πάλι να μου φωνάζει να μη φοβάμαι και οτι δε θα με πειράξει. Έτρεξα και μπήκα σπίτι μου, που ευτυχώς ήταν κοντά και μπήκε ανάποδα στο απαγορευτικό και μου φώναζε μέχρι να ξεκλειδώσω την πόρτα και να μπω μέσα. Δυο μέρες μετά, στη δουλειά, μου διηγήθηκε μια συνάδελφος… Διαβάστε περισσότερα »

Κιμ Απίθανη
Κιμ Απίθανη
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Po the Panda

σιγά μην ήταν αυτός αστυνομικός. Κανάς τρελός θα ήταν που το έσκασε!
*επισης, κι οι αστυνομικοί έχουμε δει πως μπορούν να είναι κάλλιστα δολοφόνοι, βιαστές ,λαμόγια κλπ

Chachacha
Chachacha
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Muse

Μου έχει τύχει μεσημέρι να με πάρει από πίσω ένας ο οποίος είχε κάποια εμφανεί θέματα, όσο εμφανείς ήταν και οι διαθέσεις του. Έτρεξα και με κυνήγησε, τελικά μπήκα σε σούπερ-μάρκετ όπου με ακολουθούσε στους διαδρόμους. Για καλή μου τύχη είπα στο ταμείο τι συμβαίνει και ζήτησα να τον καθυστερήσουν μέχρι να γίνω καπνός. Ευτυχώς με βοήθησαν.

Κιμ Απίθανη
Κιμ Απίθανη
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Muse

αυτό γιατί σου το ειπε; για να σε κανει να νοωσεις χειροτερα; ποσο μαλακαςς ηταν δλδ!!! εσύ τοτ απαντησες τπτ;