in

Για την μητέρα μου

Νομίζω ακόμα και στο τέλος που ήταν σε κώμα καταλάβαινε το τι γίνονταν και για αυτό αρνήθηκε να πεθάνει στα γενέθλια μου, πάλεψε όσο περισσότερο μπορούσε για να αλλάξει η μέρα. Και τα κατάφερε! Ήταν η καλύτερη μαμά ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

65285242 2466373010068140 230263191127457792 n

Ήθελα καιρό να γράψω κάτι για την μητέρα μου κάπου, οπουδήποτε…όσο ζούσε δεν πρόλαβα ποτέ να της πω το πόσο σημαντική ήταν για μένα, το πόσο την αγαπούσα και ήταν το πρότυπο μου.

Ή και να της τα είπα δεν μου φαίνεται σαν να της τα είπα αρκετά.

Θα ήθελα να της τα έχω πει τόσες φορές που να νιώθω πως έχουν χαραχτεί μέσα της και πως την προστατεύουν από κάθε πόνο και φόβο. Έτσι ώστε τίποτα να μην μπορεί να την πειράξει.

Η μαμά μου, βλέπετε, όχι να το παινευτώ, αλλά ήταν η καλύτερη μαμά του κόσμου. Don’t get me wrong, είχαν γίνει πολλά λάθη και στο παρελθόν είχα φτάσει στο σημείο να πιστεύω ακόμα και πως δεν έχω οικογένεια και με τον τρόπο να έχω απομακρυνθεί εντελώς, συναισθηματικά και σωματικά από αυτούς… Αλλά όταν γύρισα για να την προσέχω και ο θυμός είχε αρχίσει να φεύγει από μέσα μου ανακάλυψα το ποια πραγματικά ήταν η μητέρα μου.

Ήταν ο πιο γλυκός άνθρωπος, που πραγματικά το μυαλό του δεν θα πήγαινε στο πονηρό. Δεν θα σκέφτονταν πως κάποιος ήταν ψεύτης, κλέφτης ή το οτιδήποτε. Πάντα θα πίστευε στην θετική πλευρά των ανθρώπων και αυτή θα ήταν που έβλεπε πρώτα. Ήταν πολύ έξυπνη και παθιασμένη με τον τομέα της, είχε στενοχωρηθεί όταν αναγκάστηκε να φύγει από το εργοστάσιο εξαιτίας της αρρώστιας της. Και κάτω από όλα ήταν σαν μικρό παιδί.

Κάθε φορά που γυρνούσα στο σπίτι προσπαθούσα να της λέω ιστορίες με σκυλάκια που είδα έξω, ή τι φίλους έκανε η Λούνα στην δική της βόλτα και πως έπαιζε. Ακόμα και στο νοσοκομείο της έλεγα για ένα σκυλάκι που ήταν στο καφέ απέναντι και πως χοροπήδησε να μου πάρει το κουλούρι και χαμογέλαγε!

Αυτό που με στενοχωρούσε πολύ από μικρή ήταν πως εξαιτίας της μαστεκτομής που είχε κάνει δεν ένιωθε ωραία με το σώμα της. Θυμάμαι πως δεν ήθελε να φοράει μπικίνι ή να πηγαίνει στην θάλασσα για να μην φαίνονται οι ουλές. Μετά όταν έκανε μια εγχείριση στο πόδι, δεν ήθελε να βγαίνει από το σπίτι γιατί θα έπρεπε να έχει το μπαστούνι και ένιωθε άσχημα.

Θα έπρεπε να την έχω πιέσει να βγαίνουμε παραπάνω, αλλά η αλήθεια είναι πως ακόμα και την τελευταία στιγμή δεν περίμενα πως θα έφευγε. Στο πίσω μέρος του μυαλού μου νόμιζα πως θα είχαμε παραπάνω χρόνο, πως όλα θα πήγαιναν καλά.

Νομίζω ακόμα και στο τέλος που ήταν σε κώμα καταλάβαινε το τι γίνονταν και για αυτό αρνήθηκε να πεθάνει στα γενέθλια μου, πάλεψε όσο περισσότερο μπορούσε για να αλλάξει η μέρα. Και τα κατάφερε! Ήταν η καλύτερη μαμά.

Αυτό το κείμενο ήθελα να το γράψω απλά γιατί τα γενέθλια μου πλησιάζουν, είναι σχεδόν εδώ και ήθελα να της πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μεγάλο σ αγαπώ με κάποιον τρόπο. Αλλά ως άθεη δεν έχω άλλο τρόπο εκτός από το να μιλήσω σε σας για την γαμάτη μαμά που είχα και να σας ζητήσω να πείτε στις μαμάδες, μπαμπάδες, κόρες, γιούς, γιαγιάδες, παππούδες το πόσο τους αγαπάτε και πόσο πολύτιμοι είναι για εσάς, γιατί αυτό θέλουν μόνο.

Υ.Γ. Συγγνώμη που ανέβασα κάτι τέτοιο που δεν ξέρω πόσο ταιριάζει με το site αλλά ήθελα κάπου να το πω.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

23 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
εξωγήινη
εξωγήινη
3 χρόνια πριν

Καταρχήν συλλυπητήρια αγαπημένη, να ζήσετε να τη θυμόσαστε. Από την αρχή που εμφανίστηκες στα σχόλια σε συμπάθησα πάρα πολύ και πιστεύω ότι ήταν τυχερή η μαμά σου που είχε εσένα για κόρη 💖. Κατά τη γνώμη μου, φυσικά και ταιριάζει στο site, αν μη τι άλλο για το πολύ συγκινητικό του πράγματος που άλλη μια αδελφή μας δεν έζησε όπως ήθελε γιατί ντρεποταν για το σώμα της. Αντί να βλέπει τον εαυτό της ως δυνατή και survivor, τα πατριαρχικα πρότυπα την έκαναν να ντρέπεται για τις ουλές στο στήθος της. Μην πω για το μπαστούνι που θεωρείται ντροπή για μια… Διαβάστε περισσότερα »

Valia
Valia
3 χρόνια πριν

Κρατιέμαι να μη βάλω τα κλάματα και στενοχωρήσω τη μαμά μου, που καθόμαστε μαζί στο σαλόνι και βλέπουμε τηλεόραση. Εδώ και καιρό σκέφτομαι ότι αυτές οι μικρές, ασήμαντες στιγμες της καθημερινότητας έχουν τη μεγαλύτερη σημασία τελικά. Όπως θα τσακωθείς με τη μαμά σου δε θα τσακωθείς ποτέ με κανέναν. Αλλά τις μαμάδες μας, ακόμη κι αν σκοτωνόμαστε μαζί τους, τις θέλουμε να είναι εδώ, να είναι καλά, να νιώθουμε την αγάπη τους. Με συγκίνησαν ακόμη περισσότερο αυτά που έγραψες, γιατί και η δική μου μαμά έτσι είναι, πιστεύει ότι όλοι λένε αλήθεια. Και σοκάρεται όταν της δείχνω το αντίθετο. Η… Διαβάστε περισσότερα »

Lucid(aki)
Lucid(aki)
3 χρόνια πριν

Είχα κι εγώ την μαμά μου,που ήταν μια ακόμα καλύτερη μαμά,του κόσμου! Πάλεψε στα 28 της,όταν ήμουν μόλις 2 ετών & ο αδερφός μου 5 να επιζήσει & τα κατάφερε,για 18 ολόκληρα χρόνια,πέρα από κάθε πρόβλεψη.Κάποτε μου είπε πως παρά τις μικρές πιθανότητες που ήξερε πως έχει, έσφιγγε τα δόντια & σκέφτονταν πως πίσω της έχουν μείνει 2 ζευγάρια μάτια,2 αγκαλιές που την περιμένουν,που δεν έχει αποχαιρετήσει ακόμη & δεν σκόπευε να το κάνει σύντομα! Η περίπτωσή της,ήταν σαν αυτό που λέμε “ιατρικό θαύμα” & πάντα ένιωθα ευγνώμων που αυτός ο γιατρός,ο ήρωάς της όπως έλεγε, υπήρχε κάπου,σε ένα νοσοκομείο,σε… Διαβάστε περισσότερα »

Lucid(aki)
Lucid(aki)
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Nya92

Αξίζει νομίζω να κρατάμε σαν φυλαχτό τις χαρούμενες στιγμές στη θύμησή μας, αυτές που ζήσαμε με ανθρώπους που δεν προλάβαμε να τους πούμε όσα “σ`αγαπώ” θέλαμε γιατί έτσι το έφερε η τύχη!
Να είσαι καλά & να συνεχίζεις να ακολουθείς το πρότυπό σου…χωρίς όμως να ξεχνάς ότι ακόμη κι αν κάποιες φορές το αμφισβητείς (λίγες ή πολλές δεν έχει σημασία) φανερώνει την ικανότητα που έχεις να κρίνεις & την δύναμη να επιλέγεις το καλύτερο για εσένα!!
Όταν πιστέψεις κάποια στιγμή πως δεν το χρειάζεσαι & τόσο και κάνεις τα δικά σου,έχει γίνει πλέον κομμάτι του εαυτού σου!~
🙂

Απαλουζα
Απαλουζα
3 χρόνια πριν

Μου ράγισες την καρδιά. Όμως να νιώθεις ευτυχισμένη για την μαμά που είχες.. Έχεις και θα έχεις για πάντα. Δεν υπάρχει αόριστος για εκείνους που τόσο αγαπάμε. Μισώ τον αόριστο. Καλή δύναμη.

Trust no1
Trust no1
3 χρόνια πριν

Όλα όσα εγραψες για τη μητέρα σου τα νιώθω κι εγώ. Φοβάμαι, τρέμω τη στιγμή που οι γονείς μου θα πάψουν να υπάρχουν σε αυτό τον κόσμο. Πόσο πιο μαύρος θα είναι ο κόσμος χωρίς αυτούς.
Λυπάμαι που έχασες τη μαμά σου. Ευτυχώς που έγραψες εδώ και μας έδωσες την ευκαιρία να διαβάσουμε κάτι τόσο γλυκό, τόσο συγκινητικό.
Εύχομαι να θυμάσαι τη μητέρα σου πάντα με αγάπη κι εκείνη να σε επισκέπτεται στα όνειρα σου να σου δίνει φως κι ελπίδα.

Anna
Anna
3 χρόνια πριν

Το κείμενό σου ήταν πολυ συγκινητικό, σε ευχαριστώ που το μοιράστηκες, πάντα είναι καλό να ακούμε ότι αυταπατομαστε όταν νομίζουμε ότι έχουμε περισσότερο χρόνο και ευκαιρίες να πούμε αυτά που αναβάλλουμε. Είμαι σίγουρη οτι ήξερε και ένιωθε πόσο την αγαπούσες.
Θερμά συλλυπητήρια.

no_roots
no_roots
3 χρόνια πριν

Χρόνια σου πολλά Nya μου και συλλυπητήρια ❤

Anna Xe
Anna Xe
3 χρόνια πριν

Με άγγιξε πολύ αυτό που έγραψες!!! Να θυμάσαι πάντα τις στιγμές που ζήσατε με τη μητέρα σου, είσαι τυχερή που είχες μια μαμά που σου έδωσε τόση αγάπη που γέμισες με αυτήν.

Phoebe Buffay-Hannigan
Phoebe Buffay-Hannigan
3 χρόνια πριν

Με δάκρυ και χαμόγελο το διάβασα, Nya92! Τι όμορφο να αγαπάς τόσο πολύ και να το μοιράζεσαι – η γαμάτη μαμά θα είναι περήφανη για το κορίτσι της!
Να περάσεις όμορφα στα γενέθλιά σου, χρόνια πολλά και πολύ καλά!

Evey
Evey
3 χρόνια πριν

Νια ήσουν βαθιά συναισθηματική.
Δε γνωριζόμαστε.
Να είσαι καλά.