in

Αγαπητή «Α, μπα»: Δεν έπρεπε να τον φιλήσει, θεωρώ ότι τον παρενόχλησε

Δεν κατάλαβε γιατί εγώ ενοχλήθηκα, μου απάντησε ότι ήθελε μια τελευταία φορά για αυτά που έχουν περάσει μαζί

Δεν κατάλαβε γιατί εγώ ενοχλήθηκα, μου απάντησε ότι ήθελε μια τελευταία φορά για αυτά που έχουν περάσει μαζί ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

9c1cdbbc163519845bdc9656558509c6

Αγαπητή α,μπα θέλω να σε ρωτήσω κάτι σχετικά με την κολλητή(Α) μου. Πριν από καιρό είχαμε βγει με την Α και με την άλλη κολλητή(Β) μας (είμαστε όλες 21 χρόνων) και στον δρόμο πετύχαμε τον πρώην της Α. Εδω πρέπει να πω ότι τα είχαν 8 μήνες, χώρισαν 8 μήνες πριν και ήταν δική του απόφαση ενώ η Α δεν τον έχει ξεπεράσει (αυτός ήταν φουλ ζηλιάρης και χειριστικός). Τους αφήσαμε να μιλήσουν και μόλις επέτρεψε μας είπε αυτά που είπαν. Μας είπε ότι αυτός έχει σχέση και πριν φύγει τον ρώτησε αν θέλει να τον φιλήσει αυτός αρνήθηκε, αλλά αυτή το έκανε, αυτός δεν αντέδρασε. Την άλλη μέρα που το ξανά αναλύσαμε στο τέλος της είπα ότι πιστεύω δεν έπρεπε να τον φιλήσει γιατί θα την πάει πίσω όλο αυτό και αυτός αρνήθηκε όταν τον ρώτησε. Εμένα μου φάνηκε σαν να τον παρενόχλησε. Δεν κατάλαβε γιατί εγώ ενοχλήθηκα, μου απάντησε ότι ήθελε μια τελευταία φορά για αυτά που έχουν περάσει μαζί. Εγώ προσπάθησα να της εξηγήσω και τελικά τσακωθήκαμε, η Β την υποστήριξε. Σκέφτομαι αφού εγώ ένιωσα ότι αυτό που έκανε ήταν άδικο και λάθος δεν έπρεπε να το πω; Μήπως δεν είμαι καλή φίλη που ενώ αυτή ήθελε να τα πει κάπου εγώ στάθηκα εκεί; Ευχαριστώ!

Φίλη;

Και λίγα είπες. Φυσικά και έπρεπε να μιλήσεις. Φυσικά και ήταν παρενόχληση εφόσον ο άλλος είπε όχι. Το επιχείρημα της ήταν «και τι έγινε που είπε όχι, αφού εγώ ήθελα». Αυτός είναι ο ορισμός της παρενόχλησης.

Η καλή φίλη οφείλει να πει στη φίλη της πότε η φίλη κακοποιεί σεξουαλικά άλλους ανθρώπους. Είναι ανατριχιαστική η ιστορία, να πω την αλήθεια. Έχετε μεγάλη απόσταση νοοτροπίας από τις γυναίκες που αποκαλείς κολλητές φίλες. Νομίζω ότι πρέπει να της ξαναμιλήσεις και να προσπαθήσεις να την κάνει να καταλάβει, ή έστω να σου εξηγήσει σε ποιο σύμπαν επιτρέπεται να κάνεις κάτι σε κάποιον ενώ σου έχει πει όχι, επειδή έτσι γουστάρεις.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

19 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Chachacha
Chachacha
3 χρόνια πριν

Στο δημοτικό παρακολουθούσα κάποια δραστηριότητα που είχε παιδιά και από γυμνάσιο- λύκειο. Μια μέρα δύο κορίτσια λυκείου γελώντας περιέγραφαν ότι ένας φίλος τους πήγε και άρπαξε και φίλησε στα καλά καθούμενα ένα κορίτσι. Το κορίτσι πρώτον ξαφνιάστηκε και μετά θύμωσε και έφυγε. Τα σχόλια ήταν “τι χαζή, αυτό είναι φαντασίωση, ο άντρας ο σωστός, ο κούκλος που τη διεκδίκησε κτλ”. Ο δάσκαλός μας που ήταν από δίπλα, αγανακτησμένος άρχισε να τους λέει ότι είναι απαράδεκτο αυτό που έκανε ο φίλος τους και ότι αυτό είναι βιασμός. Αυτό, 30 χρόνια πριν, λέχθηκε από άντρα, σε επαρχιακή πόλη. Η φίλη σου σε… Διαβάστε περισσότερα »

Κιμ Απίθανη
Κιμ Απίθανη
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Chachacha

ευτυχως παντως που 1 στους 10 καθηγητες/δασκαλους στην ελλαδα τυχαινει να βγαινουν ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΛΟΙ

Leave it to Beaver
Leave it to Beaver
3 χρόνια πριν

Ήταν παρενόχληση και δεν είναι καθόλου περίεργο, προσωπικά έχω φάει χούφτωμα ή στρίμωγμα αρκετές φορές από γνωστές και συναδέλφισσες, χωρίς να είμαι και κανάς παιδαράς που λέει ο λόγος. Απλά λόγω του ότι δύσκολο να νοιώσω σωματική απειλή από γυναίκα, το πήρα χαλαρά, χιουμοριστικά κλπ Προσωπικά δίνω και το άλλοθι του διαχυτικού χαρακτήρα στον άλλο, δεν έχουν όλοι “κακή” πρόθεση. Βέβαια μου έχει περάσει η σκέψη σε τέτοια φάση να πω “αν σου γράπωνα εγώ το μπούτι έτσι τώρα θα έτρεχα στα δικαστήρια”, αλλά όπως είπα η απουσία φόβου αλλάζει την οπτική.

Alethiometer
Alethiometer
3 χρόνια πριν

Και να είσαι και προετοιμασμένη για την πιθανότητα να χάσεις και τη φίλη. Προσωπική ιστορία: σε αντίστοιχη περίπτωση όχι σεξουαλικής παρενόχλησης αλλά έντονης τηλεφωνικής παρενόχλησης του πρώην της παιδικής μου φίλης ο οποίος μόλις είχε ξανακάνει σχέση -τον οποίο η ίδια είχε χωρίσει και αρνιόταν για 3 χρόνια τις προσπάθειες που έκανε εκείνος για να είναι ξανά μαζί- προσπάθησα, ό χ ι με επικριτικό τρόπο, να επισημάνω το λάθος στη συμπεριφορά της. Με κατηγόρησαν όοοολες οι άλλες φίλες της ότι δεν παίρνω το μέρος της, εγώ επέμενα ότι είμαι πάντα με το μέρος της και αυτά τα επισημαίνω ακριβώς επειδή… Διαβάστε περισσότερα »

Κιμ Απίθανη
Κιμ Απίθανη
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Alethiometer

Και όταν το κάνεις αυτό, τί σου απαντάνε τα γατάκια;

Louise B.
Louise B.
3 χρόνια πριν

Τον φίλησε ενώ της είπε όχι, ως ανάμνηση και φόρο τιμής σε όσα ζήσανε; Πώς ακριβώς τιμάει μια σχέση με το να παρενοχλεί τον άλλον; Μπορεί να μην αντέδρασε γιατί πάγωσε, γιατί δεν ήθελε να γίνει δυσάρεστος,γιατί του έχει επιβάλει η πατριαρχία ότι ένας άντρας δέχεται κάθε γυναικείο άγγιγμα χωρίς αντίδραση γιατί αυτό πιστοποιεί την αρρενωπότητά του. Εξήγησε της ότι όλο το σκηνικό ήταν λάθος. Χαίρομαι που βλέπεις τα πράγματα τόσο ξεκάθαρα και δίκαια. Συνέχισε έτσι.

boo
boo
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louise B.

Ανησυχησα λιγο που δεν ειχε αναφερθει η πατριαρχια σε καποιο σχολιο αλλα ευτυχως εβαλες τα πραγματα στην θεση τους.

Louise B.
Louise B.
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  boo

Ελπίζω τώρα να μπορέσεις να κοιμηθείς.

este
este
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  boo

boo τι σχολιο ειναι αυτο; δεν καταλαβα καθολου την ειρωνεια.

boo
boo
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  este

Αφου την καταλαβες μια χαρα.

Λεμονιτα
Λεμονιτα
3 χρόνια πριν

Σοκαρομαι πολλες φορες με την νοοτροπια καποιων γυναικων. Αν οι ρολοι ηταν αντεστραμμενοι, δηλαδη ο πρωην φιλος της δεν την ειχε ξεπερασει και την φιλουσε ενω εκεινη ειχε πει οχι, θα μιλουσε ξεκαθαρα για παρενοχληση χωρις κανενα ελαφρυντικο (και πολυ καλα θα εκανε). Ομως, τωρα, που στην θεση αυτη βρισκεται η φιλη σου, για εκεινη δεν υπαρχει παρενοχληση γιατι ”σιγα, αφου το ηθελα εγω ολα κομπλε”. Πολυ καλα εκανες και μιλησες και υποστηριξες την αποψη σου και την αληθεια – γιατι η αληθεια ειναι αυτη. Το οτι ειναι γυναικα ή οτι δεν τον εχει ξεπερασει δεν της δινει κανενα ελαφρυντικο,… Διαβάστε περισσότερα »

Sherlockina_17
Sherlockina_17
3 χρόνια πριν

Η κολλητή σου είναι κλασική περίπτωση ανθρώπου που απαιτεί οι φίλες της να συμφωνούν μαζί της στα πάντα. Δεν θέλει φίλες, θέλει αυλοκόλακες. Διαφορετικά, παύεις να έχεις αυτή την τιμητική διάκριση. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που μας περιγράφεις τώρα, να απορείς με το πόσο καλή φίλη είσαι. Ίσως ήταν μια καλή ευκαιρία να δείξει το πραγματικό της πρόσωπο κι εσύ να αναθεωρήσεις την σχέση σας.

Alexandra
Alexandra
3 χρόνια πριν

Αυτό που για “τελευταία” φορά είναι οκ να φιλάς,κάνεις σεξ κλπ όταν κάτι έχει τελειώσει δεν θα το καταλάβω ποτέ.Η φίλη σου είναι λάθος.Το “όχι ” είναι” όχι” πες της.Για όλους τους ανθρώπους.

Lobelia
Lobelia
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Alexandra

Μα τον Άγιο Σπυρίδωνα….κάτσε μαζί του και φιλα τον σαν να είναι η τελευταία φορά, κάντε σεξ σαν να είναι η τελευταία φορά κάθε μέρα τι θα πει χωριζω αλλά να ρίξω και ένα γρήγορο για τελευταία φορα….

Anna
Anna
3 χρόνια πριν

Έβαλες στην ίδια πρόταση το ότι θα την πάει πίσω η ενασχόληση με τον πρώην και το ότι φίλησε κάποιον παρά τη θέλησή του.
Το πρώτο είναι γνώμη σου και η φίλη μπορεί να διαφωνεί.
Το δεύτερο όμως δεν έχει να κάνει με το τι πιστεύει. Είναι παρενόχληση. Δεν επιτρέπεται να φιλάμε ανθρώπους χωρίς τη θέλησή τους, οι περισσότεροι (θα έπρεπε να) το μαθαίνουμε αυτό γύρω στα 3-4. αλλιώς είμαστε αντικοινωνικοί, δυσλειτουργικοί και επικίνδυνοι.

Εγώ θα έκανα μια ξεχωριστή συζήτηση για να καταλάβω αν υπάρχει περίπτωση να καταλάβει και απλώς μπλέχτηκαν άλλα στη συζήτηση, έγινε αμυντική και χάθηκε το νόημα.

Anna
Anna
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Anna

Και τώρα που το σκέφτομαι, δεν είχαμε μια ερώτηση από μια κοπέλα που η πρώην του αγοριού της τον φίλησε και αναρωτιόταν αν έπρεπε να θυμώσει, ή να τον πιστέψει ή κάτι τέτοιο;

the_duck
the_duck
3 χρόνια πριν

Ρώτησε τη φιλη σου αν θα ήταν παρενόχληση αν ένας πρώην της, για να θυμηθεί όσα πέρασαν μαζί, έκανε σε μαζί της ενώ αυτή είχε πει όχι. Ίσως αυτός ο παραλληλισμός την κάνει να δει τον ελέφαντα στο δωμάτιο.

este
este
3 χρόνια πριν

Οι φίλοι πρέπει να λένε την αλήθεια. Προκειμένου να γίνονται όμως κατανοητοί και προκειμένου ο άλλος να θέλει να ακούσει αυτά που του λέμε έχει σημασία ο τρόπος. Μεγάλη σημασία, μερικές φορές μεγαλύτερη και από την ουσία αυτών που λέμε. Νομίζω οτι οι διαφορές που έχεις με τις δυο αυτές φίλες σου, είναι αρκετά μεγάλες. Μπορείς φυσικά να προσπαθήσεις αλλά εγώ καταλαβαίνω πως ό, τι και να πεις και με όποιον τρόπο, θα έχεις την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτό που έγινε αλλά το ότι δεν καταλαβαίνει καμμιά τους το λάθος. Η απόφαση για την συνέχεια,… Διαβάστε περισσότερα »