in

Αγαπητή «Α, μπα»: Δεν μου αρέσει που βλέπει τις ίδιες ταινίες με μένα

Ένιωσα σαν να μου κλέβει κάτι. Επίσης, όπως μου είπε και η ίδια “Μ., μου άνοιξες τα μάτια”. Η αλήθεια είναι ότι οι ταινίες που αρέσουν σε αυτήν και στην παρέα δεν είναι καθόλου του γούστου μου

Ένιωσα σαν να μου κλέβει κάτι. Επίσης, όπως μου είπε και η ίδια “Μ., μου άνοιξες τα μάτια”. Η αλήθεια είναι ότι οι ταινίες που αρέσουν σε αυτήν και στην παρέα δεν είναι καθόλου του γούστου μου ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Capture 62

Αγαπητή Α,μπα, Θέλω να σε ρωτήσω γιατί πιστεύεις ότι αισθάνομαι ένα συγκεκριμένο συναίσθημα. Λοιπόν, με μια φίλη μου και την ευρύτερη παρέα μας βλέπουμε ταινίες – όχι μαζί, δεν μας αρέσουν οι ίδιες ταινίες, αλλά γενικά βλέπουμε ταινίες. Εγώ έχω κάποιους πολύ αγαπημένους σκηνοθέτες και ταινίες, αυτά όμως δεν ήταν του γούστου της φίλης και της παρέας. Τον τελευταίο μήνα, έτυχε είδα με τη φίλη μου 2 αγαπημένες μου ταινίες (την μία την είδαμε μαζί στο σινεμά, την άλλη την είχε στην τηλεόραση και της την πρότεινα). Ε λοιπόν κατενθουσιάστηκε. Θα μου πεις ποιο είναι το πρόβλημα; Το πρόβλημα είναι ότι δεν μου άρεσε που της άρεσαν. Ένιωσα σαν να μου κλέβει κάτι. Επίσης, όπως μου είπε και η ίδια “Μ., μου άνοιξες τα μάτια”. Η αλήθεια είναι ότι οι ταινίες που αρέσουν σε αυτήν και στην παρέα δεν είναι καθόλου του γούστου μου – ενώ αντίθετα οι δικές μου “νιώθω” ότι αντικειμενικά είναι “καλύτερες”. Στην 1η ταινία δεν το κατάλαβα τόσο, αλλά στην 2η ταινία που της πρότεινα και μετά μου έστειλε ένα ενθουσιώδες μήνυμα, ένιωσα την καρδιά μου να βουλιάζει. Και αποφάσισα να μην ξαναπροτείνω ταινία. Λες να θεωρώ ότι (επειδή και οι 2 μας είμαστε σε αναζήτηση συντρόφου) με το να μου “πάρει” τις ταινίες, χάνω προβάδισμα; Κάτι άλλο που δεν μπορώ να σκεφτώ; Πώς να το ξεπεράσω; (γιατί ξέρω ότι υπάρχει κάτι λάθος σε αυτό που σκέφτομαι)

Δεν λέω ότι αυτό είναι, το προτείνω ως κάτι που δεν είχες σκεφτεί. Νιώθεις ότι είσαι ανώτερη της πνευματικά, τόσο ανώτερη, που ανήκετε βασικά σε άλλο είδος. Τώρα που της άρεσε μια ταινία που σου άρεσε επίσης, φοβάσαι ότι δεν έχετε την τεράστια διαφορά που νόμιζες ότι έχετε. Αν της άρεσε, τότε δεν είναι καλή ταινία, άρα, γιατί αρέσει σε σένα;

Αν είναι αυτό, το επόμενο ερώτημα είναι γιατί κάνεις παρέα με ανθρώπους που δεν θεωρείς αντάξιους σου. Για να συντηρείς την αίσθηση ανωτερότητας; Προτιμάς αυτό, παρά την ουσιαστική επαφή; Γιατί η επαφή βρίσκεται ακριβώς εκεί, στο κοινό βίωμα, στην κοινή εμπειρία, και οι ταινίες – η τέχνη γενικότερα – είναι ένα κλασικό και διαχρονικό μέσο που συνδέει ανθρώπους.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

40 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Σουσουράδα
Σουσουράδα
3 χρόνια πριν

Πιστευω δεν εισαι πάνω απο 22 σωστα; Στην εφηβεία οι άνθρωποι προσπαθούν να εδραιώσουν μια ηχηρή ταυτότητα ψαχνοντας τον εαυτό τους μέσα απο εκκεντρικά ντυσίματα, μουσικές, ταινίες κτλ και νιώθουν ξεχωριστοί. Οταν συνειδητοποιούν οτι δεν είναι τόσο ξεχωριστοί έτσι όπως το νόμιζαν έρχεται μια ήττα και υποχωρεί η αλαζονεία της εφηβείας (καλό είναι αυτό). Ακου τι κάνεις: αποκαλεις τις ταινίες : “δικές μου”. Αν σε άκουγε ο Ταρκοφσκυ και εννοουσες τις ταινίες του θα γελαγε. “Δικές του” ειναι και αυτος θα θελε να τις δει ολος ο κοσμος. Εσένα απλά σου αρέσουν οπως και σε πολλούς άλλους που απλα δεν… Διαβάστε περισσότερα »

Mami Salami
Mami Salami
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Σουσουράδα

Ποσο to the point το σχολιο σου σουσουραδα! Like και ξανα like!

Φριζαρισμένο μαλλί
Φριζαρισμένο μαλλί
3 χρόνια πριν

Κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων γούστου… Να και το weird section των ερωτήσεων…

Μάνα Κουράγιο
Μάνα Κουράγιο
3 χρόνια πριν

Εντωμεταξύ, από τις μεγαλύτερες χαρές της ζωής είναι να προτείνεις ταινίες ή βιβλία και να έρχεται ο άλλος με μάτια που γυαλίζουν και να λέει “πωωω ταινιάρα!!!” ή “ρε συ τι βιβλίο ήταν αυτό” και να τρώτε μίνιμουμ ενα τρίωρο σε ανάλυση, λεπτομέρειες και στοιχεία. Και μετά έχετε δεθεί με μια αόρατη κλωστή λίγο παραπάνω.
(Tip: είναι και άριστος τρόπος να επιλέξεις σύντροφο. Αν έχετε τα ίδια γούστα στις ταινίες, στα βιβλία, στη μουσική, δεν θα βαρεθείτε ποτέ.)

Σοβατεπί
Σοβατεπί
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μάνα Κουράγιο

ΙΣΧΥΕΙ

to vourlo
to vourlo
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μάνα Κουράγιο

Έτσι ακριβώς Μανα. Να, συμφωνεί και ο κυριουλης παρακάτω, κάτι θα ξέρει αυτός comment image

Natali!
Natali!
3 χρόνια πριν

Καλε ποσο χρονών εισαι? Θεωρείς πραγματικά οτι υπάρχει προβαδισμα στην αναζητηση συντροφου? Εχετε βαλει στοιχημα για το ποια θα βρει πρωτη συντροφο? Και αν υπαρχει οντως προβαδισμα πιστευεις οτι όντως το ειχες εσυ με τετοιο συμπλεγμα ανωτεροτητας?
Επίσης, είναι απλώς ταινιες.

Intrusive Thot
Intrusive Thot
3 χρόνια πριν

Αφού δεν τις σκηνοθέτησες εσύ τις ταινίες και δεν τις παρουσίασε η φίλη σου σαν να τις σκηνοθέτησε αυτή, δεν σου έκλεψε τίποτα.
Έτερος εξ ετέρου σοφός.

Kelly
Kelly
3 χρόνια πριν

Καλησπέρα φίλη γράφουσα! Κινηματογραφίστρια εδω! Είναι πάντα υπέροχο να βλέπεις ανθρώπους να αγαπούν και να υπερασπίζονται τη τέχνη! Με το που διάβασα την ερώτηση σου, χαμογέλασα. Θα σου πω πως ως δημιουργοί, δεν έχουμε μεγαλύτερη χαρά που η δουλειά μας φτάνει όσο πιο μακρυά γίνεται και που μοιράζεται με τόσο κόσμο! Το γεγονός πως μεταδίδεις τη αγάπη σου για τον κινηματογράφο στους φίλους σου, μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε ακόμα περισσότερες ταινίες που αγαπάς. Η φίλη σου δεν αφαιρεί κάτι ξεχωριστό από την ταινία που αγαπάς. Το νόημα που έχει για σένα είναι προσωπικό και μοναδικό. Σκέψου όλα τα… Διαβάστε περισσότερα »

Manouri marmelada
Manouri marmelada
3 χρόνια πριν

Φαίνεται πως το γούστο σου στις ταινίες δεν αφορά κάποια γνήσια κινηματογραφική απόλαυση.
Απλά είναι ένα κομμάτι ευρύτερου lifestyle το οποίο χρησιμοποιείς για να διαφοροποιείσαι από τους άλλους τόσο σε εσένα, οσο και σε υποψήφιους γκόμενους. Αν βλέπει κάποιος τις ίδιες ταινίες με εσένα κλέβει στοιχεία από το brand του εαυτού σου που λανσάρεις στην «αγορά» των κοινωνικών σχέσεων.
Συνηθισμένη τακτική (κυρίως στους κάτω των
30) διαφοροποίησης στην αγορά η επιλογή συγκεκριμένων ειδών κινηματογράφου, μουσικής κλπ. Όχι και η πλέον αποτελεσματική στα γκομενικά ωστόσο.

Ο.Άλλος.Κύριλλος
Ο.Άλλος.Κύριλλος
3 χρόνια πριν

Εσυ ρώτησες τον σκηνοθέτη για να δεις την ταινία του;
Αυτός λογικά θα έχει νεύρα μαζί σου..

Marqella
Marqella
3 χρόνια πριν

Αλλο και τούτο! Μα κανονικά θα επρεπε να αντλείς ικανοποίηση από το γεγονός οτι επηρρέασες το γούστο μια φίλης σου. Δηλαδή δεν ενιωσες ανακούφιση που αποδείχτηκε να έχεις κοινή αισθητική με καποιον που αποκαλείς φίλη σου;! Μου προξενει μεγάλη εντύπωση το σκεπτικό σου…Ισως εχεις αγχος μην απωλέσεις την αίσθηση μοναδικότητας στο πλαίσιο της παρέας σου ή ακομα χειρότερα μη χάσεις την αξία σου ως υποψήφια σύντροφος του ιδεατού Άλλου που φυσικά θα σε ξεχώριζε για το υψηλό πνευμα σου . Μήπως νιώθεις πως δεν έχεις να παρουσιάσεις καποιο άλλο ξεχωριστο και ενδιαφερον χαρακτηριστικο; Αυτή η αντίδραση σου κρύβει σιγουρα κάτι… Διαβάστε περισσότερα »

Louise B.
Louise B.
3 χρόνια πριν

Σε ενοχλεί το γεγονός ότι ενώ την θεωρούσες κατώτερη τελικά εκτίμησε την εναλλακτική, φεστιβαλική ταινία συνεπώς δεν είσαι καλύτερη της όπως πίστευες, άρα και πιο μπροστά στον αγώνα ανεύρεσης συντρόφου. Βασικά ανησυχείς ότι πλέον κολυμπάει στην λίμνη σου όπου υπάρχουν λούτσοι και ροφοί με μεταπτυχιακά, με μόρφωση και όχι μόνο στη δική της γούρνα γεμάτη από αμόρφωτα καλαμάρια και απαίδευτους αχινούς. Τώρα έχει πιο πολλές επιλογές, μπορεί να βρει και σινεφίλ και φαν των ταινιών δράσης. Άρχισε να βλέπεις avengers και john Wick γιατί βλέπω την φίλη αγκαλιά με αμόρε σε θερινό και εσένα να βλέπεις στο νετφλιξ το Ρόμα.… Διαβάστε περισσότερα »