in

Αγαπητή «Α, μπα»: Πάντα εγώ πηγαίνω σπίτι της, εκείνη δεν έρχεται ποτέ στο δικό μου

Να της το πω ότι με ενοχλεί αυτό;

Να της το πω ότι με ενοχλεί αυτό; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Capture 42

Γεια σου Αμπα, έχω μια φίλη που γνωριστήκαμε πριν λίγο καιρό, αλλά η αλήθεια είναι πως έχουμε δεθεί πολύ. Το πρόβλημα μου είναι το εξής. Η φίλη μου μένει μόνη της στο σπίτι με τον αδερφό της, αλλά και εγώ μένω μόνη μου με την αδερφή μου. Το θέμα είναι ότι κάθε φορά όταν θέλουμε να βρεθούμε, να δει η μία την άλλη, ε πηγαίνω πάντα εγώ στο σπίτι της και αυτή έχει έρθει δυο φορές στην κυριολεξία, μετρημένες στα δάχτυλα. Και εγώ λίγο νιώθω αδικημένη, γιατί πάντα πηγαίνω εγώ και αυτή δεν έχει προτείνει να έρθει ποτέ σε μένα, σα να βαριέται, να μην έχει όρεξη να ανέβει σε μένα (10 λεπτά απόσταση τα σπίτια μας), δεν ξέρω. δεν την έχω ρωτήσει. και ούτε της το προτείνω γιατί θέλω να δω αν θα το σκεφτεί να έρθει κ αυτή κάποια στιγμή. Επίσης, όταν πηγαίνω, συνήθως μένω μέχρι αργά και στο γυρισμό φοβάμαι πολύ, άσε που συνέβη και ένα περιστατικό πολύ άσχημο μια μέρα που γυρνούσα και είμαι πάρα πολύ προσεκτική, αλλά κάθε φορά φοβισμένη πάρα πολύ. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Της το λέω ότι με ενοχλεί αυτή η κατάσταση, ότι θα ήθελα να έρχεται και σπίτι μου ή δεν έχει και πολύ νόημα και θα μου περάσει;

-26

Δηλαδή, για να καταλάβω, έχεις παρεξηγηθεί που δεν έρχεται ποτέ σπίτι σου, ενώ δεν της το έχεις προτείνει ποτέ, «για αν δεις αν θα το σκεφτεί κι αυτή κάποια στιγμή;»

Όταν δηλαδή εσύ πας, το ανακοινώνεις; «Έρχομαι σπίτι σου;» Ή σου το προτείνει αυτή;

Πρώτον, δεν είναι σωστό να αυτοπροσκαλείσαι, και δεύτερον, ο μόνος τρόπος για να έρθει κάποιος σπίτι σου, είναι να τον καλέσεις. Δεν υπάρχει το «δεν την καλώ για να δω αν θα το σκεφτεί». Και να το σκεφτεί, πρέπει να περιμένει να την καλέσεις, γιατί είπαμε, δεν είναι σωστό να αυτοπροσκαλείσαι. Επίσης, δεν είναι σωστό να κάθεσαι πάντα μέχρι αργά. Είσαστε μικρές, μπορεί να μη την πειράζει, αλλά όπως τα βλέπω, υπάρχει περίπτωση και να την πειράζει και να μην το έχεις καταλάβει. Όχι επειδή φοβάσαι στον γυρισμό.

Ακούγεσαι κάπως άπειρη στα κοινωνικά θέματα, για να το θέσω ήπια.

Επίσης, πηγαίνετε και μια βόλτα μια φορά ρε παιδιά. Δεν χρειάζεται να βρισκόσαστε πάντα σε ένα σπίτι.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

20 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Anna
Anna
3 χρόνια πριν

Αν δεν είχες γράψει αυτό το “δεν ξέρω, δεν την έχω ρωτήσει, δεν την έχω καλέσει”, θα καθόμασταν εδώ και θα κάναμε σενάρια γιατί δεν έρχεται. Επειδή δεν την έχεις καλέσει, γι αυτό δεν έρχεται, φυσικά. Και καλά κάνει.

Τώρα η ίδια θα αναρωτιέται μάλλον γιατί δεν την έχεις καλέσει ποτέ και θα νομίζει ότι ζεις σε στάβλο, ή ότι της έχεις πει ψέματα για το σπίτι σου ή ότι τσιγκουνεύεσαι τον καφέ ή ότι έχεις στην ταράτσα φυτεία, και όλα αυτά θα τα θεωρούσα πιο πιθανά από το ότι περιμένεις να αυτοκαλεστεί!

Εγώ πάντως γέλασα.

Fox
Fox
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Anna

Βρε παιδιά η κοπέλα γράφει ξεκάθαρα ότι η φίλη της έχει πάει ήδη δύο φορές στο σπίτι της
Πώς βγάλατε το συμπέρασμα ότι δεν την έχει καλέσει ποτέ?

Anna
Anna
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Fox

Τι να υποθέσουμε ότι εννοεί όταν λέει: “και ούτε της το προτείνω γιατί θέλω να δω αν θα το σκεφτεί να έρθει κ αυτή κάποια στιγμή”; Αν εννοεί κάτι άλλο, για παράδειγμα, ότι το έχει προτείνει πολλές φορές και πλέον σταμάτησε, θα πρέπει να μας το πει, γιατί δεν έχω και πρόχειρα φύλλα δάφνης. Μεταξύ μας, ελπίζω να μας γράψει, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν πάντα να πηγαίνεις εσύ σπίτι τους, είναι ενοχλητικό και είναι για συζήτηση και να τα λέμε κι αυτά, μαζί σου. Δηλαδή, θέλω να αναρωτηθώ αν την γουστάρει ο αδερφός π.χ. ή αν μπορεί να πιεί… Διαβάστε περισσότερα »

mm
mm
3 χρόνια πριν

😀 Στον κανονικό κόσμο το ανάποδο είναι το πρόβλημα: «Έρχονται και κατσικώνονται σπίτι μου και τρώνε πίνουνε, αφήνουν ένα χάλι και μετά κάθομαι μέχρι το χάραμα να μαζέψω. Άσε που έχει αρχίσει να γκρινιάζει ο αδερφός μου». Αγαπητή 26χρονη κάλεσέ την μια μέρα, πες ότι θα μαγειρέψεις ή θα φτιάξεις ποπ κορν και μια χαρά θα έρθει.

MadHatter
MadHatter
3 χρόνια πριν

Φίλη, πρέπει να την καλέσεις για να έρθει!!

Και εκείνη μπορεί να έχει κουραστεί που πηγαίνεις μόνο εσύ, αλλά να μην ξέρει πως να στο πει.

saligari
saligari
3 χρόνια πριν

Πάντως, υπάρχουν και μερικοί άνθρωποι που δεν ξεβολεύονται και θεωρούν δεδομένο οτι αν θελει καποιος να τους δει θα παει αυτος στο μέρος που βρίσκονται. Έτσι, καμιά φορά μπαινει και ο άλλος στην ψυχολογία να μην το προτείνει καν, και εδραιώνεται μια κατάσταση ανισορροπίας. Είχα κανα-δυο τέτοιες περιπτώσεις, που πάντα προσαρμοζόμουν και πηγαινα εγω να τους/τις βρω (οχι ακάλεστη φυσικα, αλλα παντα στις διαπραγματεύσεις για το πού θα βρεθούμε, ποτε ο γιαννης δε μπορουσε πότε ο κώλος του πονούσε) και εγω ως πιο ευπροσαρμοστη και υποχωρητική επαιρνα τρενα και καράβια και πήγαινα… Μέχρι που αλλαξα τροπάριο και άρχισα να καλώ… Διαβάστε περισσότερα »

Aten
Aten
3 χρόνια πριν

Γενικά αυτοπροσκαλείσαι μόνο όταν η σχέση το επιτρέπει (με τον 25ετιας κολλητό μια χαρά το κάνουμε και οι δύο) ή όταν είναι όντως μονόδρομος για να βρεθείς με κάποιον λόγω παιδιών, κατοικίδιων, απόστασης κλπ. Ο τρόπος σκέψης “εγώ δε λέω κάτι μέχρι να το σκεφτεί ο άλλος” σε γενικές γραμμές είναι καλή συνταγή για καταπιεσμένα συναισθήματα και παρεξηγήσεις. Δε σκεφτόμαστε όλοι οι άνθρωποι με τον ίδιο τρόπο, δεν έχουμε ίδιες προσλαμβάνουσες και, κυρίως αυτό, κανένας δεν έχει υποχρέωση να μαντεύει τι σκεφτόμαστε και τι θέλουμε, είναι δική μας ευθύνη να μεταδώσουμε αυτή την πληροφορία στους άλλους. Κάνε εξάσκηση με τη… Διαβάστε περισσότερα »

Andromeda
Andromeda
3 χρόνια πριν

Περιμένω ερώτηση: “Αγαπητή Α μπα, έχω μία φίλη που μένουμε κοντά και κυριολεκτικά έρχεται όποτε θέλει σπίτι μου (ενώ αυτή δεν με καλεί ποτέ στο δικό της) και μάλιστα κάθεται μέχρι αργά ενώ εγώ μπορεί να νυστάζω ή να μην έχω όρεξη τελοσπάντων. Τι να κάνω; Να κλείνω πατζούρια και να μην απαντάω στα τηλέφωνα; Να της λέω ότι έχω δουλειά μήπως και πάρει το μήνυμα; Ή να της πω μια και καλή ότι με ενοχλεί;” Τώρα πέρα από την πλάκα, μερικοί άνθρωποι γίνεστε τόσο ενοχλητικοί. Το ότι είμαστε φίλοι δεν συνεπάγεται το σπίτι μου σπίτι σου και το βρακί… Διαβάστε περισσότερα »

Εντελβάις
Εντελβάις
3 χρόνια πριν

Υπομονή μέχρι τις 25 Μαΐου παιδιά. Μετά πάτε για ένα καφέ (άκουσα κιόλας ότι μετά από 1.30 ώρα θα σε διώχνουν οπότε δε θα φοβάσαι να γυρίσεις και αργά στο σπίτι win – win) 😂

Merry Mary
Merry Mary
3 χρόνια πριν

Υπογράφεις -26
Είσαι 26 χρονών;

fufutos
fufutos
3 χρόνια πριν

κλασικός γρύλος….

luckystrike
luckystrike
3 χρόνια πριν

Πάντως υπάρχουν κι αυτοί οι άνθρωποι που δε θέλουν να πηγαίνουν αλλού. Προτιμούν να δέχονται κόσμο στο σπίτι τους. Η μαμά μου είναι έτσι. Το σπίτι ανοιχτό για όλους αλλά αυτή δεν πάει εύκολα