in

Αγαπητή «Α, μπα»: Τώρα που τα μαγαζιά είναι κλειστά κάθομαι και ράβω τα σουτιέν

Καταλαβαίνετε την αλληγορία;

Καταλαβαίνετε την αλληγορία; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Capture 40

Σουτιέν και κορονοϊός Έχω ένα συνήθειο. Κάθε που ξυπνάω να ντύνομαι. Δηλαδή, ποτέ δεν μαγειρεύω πχ με την πυτζάμα. Και μάλιστα θέλω να φοράω και σουτιέν. Όταν μετά ξανά ντύνομαι να βγω, που αλλάζω ρούχα, αλλάζω και σουτιέν. Το αποτέλεσμα είναι να πλένω συνέχεια τα σουτιέν και να χαλάνε τα λάστιχα και οι μπανελες γρήγορα. Τα τελευταία χρόνια βρήκα μια λύση. Παίρνω από το κινέζικο της γειτονιάς μου 3-4 σουτιέν το μήνα που κάνουν 3 με 5 ευρώ το ένα και έτσι έχω την πολυτέλεια, μόλις χαλάσει κάποιο να το πετάω. Η φίλη μου μού λέει:μωρέ τι χαζομάρα κάνεις. Παίρνε ένα καλό σουτιέν το μήνα που πας κ παίρνεις μπούρδες. Εμένα όμως με βολεύει να έχω πολλά. Έλα όμως που το κινέζικο είναι κλειστό αυτό το μήνα και εγώ ράβω τα σουτιέν. Παίρνει λοιπόν η φίλη και της λέω: γαμωτο ράβω τα σουτιέν. Και λέει: καλά εδώ κόσμος πεθαίνει και τον φορτώνουν στα φορτηγά εσένα αυτό σε πείραξε; Φίλες μου, εσείς καταλαβαίνετε ότι η ιστορία με το σουτιέν μου είναι αλληγορική; Στην φίλη χρειαστηκε να εξηγήσω τι εννοώ και καταλήξαμε να κλαίμε και δύο. Όχι αγκαλιά από το βαιμπερ-χειροτερα

Η μητέρα του κολυμβητή

Να πω την αλήθεια, δεν κατάλαβα την αλληγορία. Όπως και δεν καταλαβαίνω γιατί αλλάζεις σουτιέν για να βγεις έξω. Ούτε η Μιμή Ντενίση στο θέατρο δεν αλλάζει τόσες φορές.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

58 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Μπούκλα
Μπούκλα
3 χρόνια πριν

Βρακί αλλάζεις το ίδιο συχνά για να το ταιριάζεις με το σουτιέν ή είσαι καμιά παρακατιανή;

μιμόζα
μιμόζα
3 χρόνια πριν

Μου φαίνεται αρκετά αντί-οικολογικό όλο αυτό με τα καινούρια σουτιέν.

Miss Vanjie
Miss Vanjie
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  μιμόζα

θα συμφωνήσω με τη μιμόζα και θα προσθέσω πως μπορεί και να είσαι και υποχόνδρια..Καλό θα ήταν να το ψάξεις

angus
angus
3 χρόνια πριν

(Καταρχάς αυτό δεν ονομάζεται αλληγορία.) Βρε κορίτσια είναι απλό: Η γραφουσα καταρχάς δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς σουτιέν, ενδεχομένως χαλάει την εικόνα που έχει για το σώμα της η απουσία του σουτιέν (βλ και εμφύλιο ρολόι και πρότυπα εικόνας σώματος). Όταν βγαίνει έξω δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να αλλάξει σουτιέν διότι στο μυαλό της το σουτιέν Νο 1 συσχετίζεται με το οικείο (του οίκου, το νεγκλιζε) γι’αυτό πρέπει να το αλλάξει για να ταιριάζει με τον δημόσιο χώρο. Ίσως δε να σχετίζεται με το χρώμα της πιτζάμας που κάθε φορά φοράει. Αυτή η εμμονή την αναγκάζει να αλλάζει διαρκώς… Διαβάστε περισσότερα »

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  angus

Της αφιερώνω το Νιώθω Ενοχές και την προκαλώ να βρει την αλληγορία των στίχων του.

Ρίχνω ένα μπλε τόσο δα θλιμμένο
γίνεται ουρλιαχτό, νέγρου ειπωμένο
χρώμα μουσική η ζωή γεμάτη
Απόλλωνα θεέ για κλείσε μου το μάτι

Πάνω σε χορδές στάζουνε οι ήχοι
δάκρυα βιολιού μια φωνή που πείθει
μέσα στην σιωπή, σαξόφωνου βραχνάδα
ύφεση ζωής, μια σβησμένη δάδα

Νιώθω ενοχές νιώθω ενοχές κλπ

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  angus

Ε μας πες το ότι σκεφτόταν ότι είναι μια πεταλούδα στην Ελλάδα που φέρνει βροχή στην Κίνα!
Βρε μάνα ρέιβερ εεεε σόρι κολυμβητή, ξέρεις πόσοι άνθρωποι επιδιορθώνουν αντί να αγοράζουν χωρίς να πιστεύουν ότι σώζουν τον πλανήτη αλλά απλά και μόνο επειδή έχουν άλλη κοσμοθεωρία και αντίληψη για το νόημα της ζωής γενικά;

μιμόζα
μιμόζα
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  angus

Και όλα αυτά μασώντας φύλλα δάφνης.

lucky star
lucky star
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  angus

ρησπεκτ μονο!

Puma
Puma
3 χρόνια πριν

Ούτε εγώ την κατάλαβα την αλληγορία. Είναι μήπως οι άντρες τους οποίους δε γνωρίζουμε πια λόγω καραντίνας κι έχουμε μείνει με τους παλιούς; Σε πιο πρακτικά ζητήματα. Δούλευα λιανική σε μεγάλη εταιρία εσωρούχων και σου έχω τα εξής τιπς: 1) τα σουτιέν είναι πιο σημαντικά από όσο πιστεύουν οι περισσότεροι. Το καλύτερο που μπορεί να προκαλέσει ένα λάθος νούμερο είναι ενόχληση. (Αφήστε τις κοπέλες στα μαγαζιά να σας μετρήσουν και να σας δώσουν το σωστό νουμερο – δε φοράμε όλες 75Β, υπάρχει πληθώρα νουμερων). 2) τα καλά σουτιέν δε χαλάνε τόσο γρήγορα, εκτός κι αν είναι ελαττωματικά. 3) Για να… Διαβάστε περισσότερα »

Between Worlds (she/her)
Between Worlds (she/her)
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Puma

Ευχαριστούμε για τα τιπς. Συμφωνώ. Έχω σουτιέν σε άριστη κατάσταση, 20 χρόνια. Το μόνο πρόβλημα είναι (δεδομένου ότι είναι πολύ ακριβά) ότι κατά τη διάρκεια των χρόνων, δεν παραμένουμε πάντα στο ίδιο νούμερο.

Στην Ελλάδα, πόσα και ποια μαγαζιά σε μετράνε (και να τα εμπιστεύεσαι κιόλας) ;

Μελιστάλαχτη
Μελιστάλαχτη
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Between Worlds (she/her)

Σας μιλάει άτομο που φοράει σουτιέν μέχρι και στον ύπνο (αθλητικό μεν, αλλά και στον ύπνο). Εχω καλά σουτιέν ουτε κι εγώ ξέρω πόσα χρόνια. Όσον αφορά το μέτρημα σε μετράνε σίγουρα στις αλυσίδες και σου σημειώνουν μάλιστα και σε καρτελάκι να το έχεις μαζί σου. Εμένα με έχουν μετρήσει στα Ιntimmisimi , αλλά δε με βολεύουν ιδιαίτερα, και στα hunkemöller που έχω μείνει υπερευχαριστημένη.

Mrs Dalloway
Mrs Dalloway
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Puma
Louise B.
Louise B.
3 χρόνια πριν

Ούτε την αλληγορία κατάλαβα, ούτε γιατί βάλατε τα κλάματα, ούτε την αναφορά στο βάιμπερ. Το μόνο που κατάλαβα είναι ότι αλλάζεις ρούχα και εσώρουχα τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα.

Andromeda
Andromeda
3 χρόνια πριν

Ομολογώ είναι τόσο βαθύ το νόημα που δεν το πιάνω. Να το πάρει το ποτάμι.

ακρίδα
ακρίδα
3 χρόνια πριν

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί εξακολουθείς να υπογράφεις ως η μητέρα του κολυμβητή, τι θες να καταλάβουμε από αυτό; Είχες ακούσει πάρα πολλά αρνητικά σχόλια και φαντάζομαι ότι θες να μας πείσεις ότι είσαι “καλύτερη” από αυτό που σε κατηγόρησαν τότε; Επίσης αν θες να συνδοιάζουμε όλες τις ιστορίες σου, πες μας τι θες να κρατήσουμε από την καθεμιά. Δεν κάνουμε ψυχογράφημα και η ανωνυμία βοηθάει στην αντικειμενικότητα. Αλλιως θα λέγαμε, “παιδιά είμαι η Λαλα Παπαδοπούλου σήμερα έπαθα αυτό, τι λετε; ” . Το νόημα του site ειναι να απαντώνται συγκεκριμένα ερωτήματα σε συγκεκριμένα “context”. Αν το συγκείμενο σου είναι ότι… Διαβάστε περισσότερα »

spätzle
spätzle
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  ακρίδα

πολυ επιθετικο μου φαινεται το σχολιο. ουτε εγω καταλαβα την ερωτηση αλλα γιατι στεκεσαι τοσο στο ατομο; εμενα μου φαινεται λογικο καποιος που χρησιμοποιει το ιδιο ψευδωνυμο, ετσι κ αλλιως ψευδωνυμο ειναι. δεν το θυμομουν καν παρολο που ειχα διαβασει την ερωτηση τοτε και αν δεν το χες πει δεν θα το εψαχνα καν. εκκληση αγαπης; εχω διαβασει αρκετες ερωτησεις εδω μεσα που μου εδωσαν αυτην την εντυπωση αλλα δεν το καταλαβαινω στη συγκεκριμενη.. και μαλλον κανεις ψυχογραφημα τελικα. φιλικα

Chachacha
Chachacha
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  ακρίδα

Μήπως η μάνα του κολυμβητή παρομοιάζει τα σουτιέν (που υποστηρίζουν) με τη φιλία; Όλος ο καημός ήταν ότι δεν την είχε υποστηρίξει η φίλη της. Μήπως κάποιο κλικ έκανε στο μυαλό της η επιδιόρθωση του σουτιέν και είπε να επιδιορθώσει τη φιλία της εν μέσω καραντίνας; Να έκανε καμιά δακρύβρεχτη συγνώμη στη φίλη τύπου “σε έχω ανάγκη, είσαι το καλό μου σουτιέν, δεν θέλω τις αναλώσιμες φιλίες (βλέπε κινέζικα σουτιέν”; Έχει ζέστη το ξέρω, συγνώμη.

Between Worlds (she/her)
Between Worlds (she/her)
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Chachacha

Ωπ, chachacha! Μήπως η φίλη κάνει λίγες και καλές φιλίες που κρατάνε χρόνια, ενώ η γράφουσα, πολλές και περιστασιακές; Και τώρα που δεν μπορεί να ανοιχτεί για νέες, προσπαθεί να κρατήσει/επιδιορθώσει τις παλιές, για να κρατήσουν παραπάνω;

El cachorro
El cachorro
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  ακρίδα

Α, έχει ξαναστείλει λοιπόν κι εκεί κολλάει η αλληγορία; Μήπως έχεις εύκαιρη την ερώτηση μπας και κάνω τη συνδεση;

Εντελβάις
Εντελβάις
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  El cachorro

https://ampa.lifo.gr/apantiseis/agapiti-a-mpa-pos-ginetai-na-min-me-ypostirixei-i-idia-moy-i-fili/
Αυτή ήταν η πρώτη ερώτηση που άκουσε τα εξ αμάξης, έχει στείλει και άλλη μία για τον παιδικό της έρωτα αν δεν απατώμαι. Δεν έχει κάποια σχέση με την αλληγορία θεωρώ.

Chachacha
Chachacha
3 χρόνια πριν

Άσχετο. Η μητέρα του κολυμβητή είναι εκείνη με το δράμα στην πισίνα, καβγά με τη φίλη που δεν την υποστήριξε; Τα σουτιέν στους 60 τα πλένει και χαλάνε τόσο εύκολα; Ποια είναι η αλληγορία, κάποιος που είναι έξυπνος ας μας πει επιτέλους!

Cycling in the rain
Cycling in the rain
3 χρόνια πριν

Εγώ παιδιά τέτοιες ώρες δεν είμαι για βαθειά νοήματα και αλληγορίες. Προτειμω να διαβάζω για τρίτα πρόσωπα και βρωμιάρες συγκατοίκους. Αν ήθελα διάβαζα Καβαφη.

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
3 χρόνια πριν

Ούτε κι εγώ κατάλαβα την αλληγορία, που είναι από τα αγαπημένα μου εκφραστικά μέσα. Δεν μπορώ να φανταστώ τι συμβολίζει το σουτιέν. Και να πω τη μαύρη αλήθεια, δεν τα γράφεις βρε παιδί μου και αρκετά παιχνιδιάρικα ώστε να θέλω να παίξω το “πιάσε το υπονοούμενο”, ενώ μ’αρέσει πάρα πολύ αυτό το παιχνίδι. Αν η αλληγορία λέγεται για να βοηθήσει αυτόν που την κάνει να εκφραστεί και όχι για να ψυχαγωγήσει τον αποδέκτη, τότε μπορεί να αποτύχει. Ελπίζω να σκοπεύεις ν’απαντήσεις στα σχόλια και γι’αυτό παρέλειψες να μας πεις στο τέλος ποια ήταν τελικά, γιατί αφήνει πολλούς υπαινιγμούς και δεν… Διαβάστε περισσότερα »