in

Αγαπητή «Α, μπα»: Έχει κάποια στοιχεία που δεν μου αρέσουν καθόλου

Να τα υπομείνω ή να χωρίσω;

Δεν θέλω να τον αλλάξω αλλά έχει κάποια στοιχεία που μου καθρεφτίζουν τον μικρό μου εαυτό με αποτέλεσμα να αντιδρώ. Υπάρχει εξέλιξη και επικοινωνία αλλά σίγουρα ο καθένας έχει άλλους χρόνους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 nhABHbxO 9s2ekqXMrAj2Q

Χαιρετώ! Χαίρομαι πολύ γιατί καινούριο σου σάιτ και εύχομαι ο,τι καλύτερο! Θα ήθελα να διαβάσω την άποψή σου και για τις δικιές μου σκέψεις. Θα προσπαθήσω να τις παραθέσω όσο πιο αντικειμενικά γίνεται. Προσπαθώ πολύ να χτίσω μια σχέση ζωής με τον σύντροφο μου. Να αποτινάξω ότι με εγκλωβίζει στην ζωή μου και να προχωράμε παράλληλα. Δεν θέλω να τον αλλάξω αλλά έχει κάποια στοιχεία που μου καθρεφτίζουν τον μικρό μου εαυτό με αποτέλεσμα να αντιδρώ. Υπάρχει εξέλιξη και επικοινωνία αλλά σίγουρα ο καθένας έχει άλλους χρόνους. Αισθάνομαι πως είμαι αρκετά απαιτητική από τον άλλον με αποτέλεσμα να νιώθω τύψεις. Αλλά την ίδια στιγμή που ζητώ συγγνώμη κ πάω να κάνω επανεκκίνηση στις σκέψεις μου, επιβεβαιώνει ότι εγώ απεχθάνομαι. Μιλάω έχοντας στο μυαλό μου τα πολλά και έντονα ναρκισσιστικά στοιχεία του! Υπάρχει βελτίωση αλλά τι είμαι κ γω για να του τα διορθώσω και γιατί να το κάνω να επέμβω τόσο .. και γιατί να έλκομαι να το πράξω εν τέλει. Επικεντρωνόμαστε κ οι δυο μας σε εκείνον και με κουράζει όλο αυτό αλλά σκέφτομαι από την άλλη πως έτσι είναι οι σχέσεις μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλον – αυτός από αυτά που πιστεύω κ αισθάνομαι και εγώ από την διαδικασία κ ο,τι άλλο – και πως δεν υπάρχει τέλειο κ είναι κρίμα να ακολουθήσω τον εύκολο δρόμο ενός χωρισμού για να βρω κάτι άλλο που μήπως και αυτό δεν μου αρέσει τελικά; ….

Ρωτάς αν είναι αρκετά σοβαρά τα προβλήματα μεταξύ σας ώστε να χωρίσεις.

Λοιπόν, η απάντηση είναι η εξής: μην μένεις σε μια σχέση επειδή ελπίζεις ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα.

Ρώτα τον εαυτό σου: αν δεν γίνουν καλύτερα, μπορώ να ζήσω με αυτά τα προβλήματα για πάντα, χωρίς να με τρώνε με κάθε αφορμή και χωρίς να προσπαθώ συνέχεια να τα ελέγχω; Αυτή είναι η ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου. Αν δεν πρόκειται για κάποιο πρόβλημα που είναι αντικειμενικά απαγορευτικό για τη συνέχεια, τότε πρέπει να αναλογιστείς αν είναι κάτι που μπορείς να αντέξεις εσύ, προσωπικά. Οι σχέσεις είναι να μαθαίνουμε από τον άλλον, όχι για να αμφιβάλλουμε κάθε μέρα αν είμαστε με τον σωστό άνθρωπο. Τι μαθαίνεις δηλαδή από αυτές τις κόντρες;

«Αυτά τα στοιχεία που καθρεφτίζουν τον μικρό σου εαυτό» είναι κάτι που δεν καταλαβαίνω, αλλά φαντάζομαι ότι τελικά αυτό που γίνεται είναι ότι σου βγάζει μια κακή εκδοχή του εαυτού σου. Αυτό είναι από τα πιο διαβρωτικά στοιχεία σε μια σχέση και αν δεν λύσεις τι είναι αυτό που ενεργοποιείται κάθε φορά και καθρεφτίζεται μέσα σου, ώστε να το απενεργοποιήσεις, τότε αυτή η «διαδικασία» μόνο σε περιφρόνηση εκατέρωθεν μπορεί να οδηγήσει.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

12 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
5 χρόνια πριν

Παιδιά, φιλική συμβουλή: μη φορτώνεται το κείμενό σας με ωραιολογισμούς και λόγια του αέρα. Γράψτε 2-3 παραδείγματα από αυτά που συμβαίνουν στη σχέση σας και σας προβληματίζουν. Δε γνωρίζουμε ούτε εσενα ούτε το φιλο σου. Πιστεύεις ότι με αυτό το κείμενο μπορεί κανείς να βγάλει οποιοδήποτε συμπέρασμα για τη σχέση σας; Όταν βλέπω τέτοια κείμενα απορώ με την υπομονή της Λενας. Αν είναι και στο μυαλό σου τόσο αχταρμάς, πώς θα καταφέρεις να συνενοηθείς και με το αγόρι σου να βγάλετε μια άκρη;

Εντελβάις
Εντελβάις
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Φούστα Κλαρωτή

Αυτό ακριβώς! Με αυτές τις γενικότητες πού να καταλάβουμε και να πούμε τη γνώμη μας;;

Βλαξ Μάμπα
Βλαξ Μάμπα
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Φούστα Κλαρωτή

Πλήρης κάλυψη! Είναι τρομερά νάρκισσος; Δηλαδή τι κάνει ή λεει; Νομίζει ότι είναι σταρ του Χόλιγουντ και στο κέντρο της προσοχής ή περιαυτολογεί καμιά φορά με τις επιτυχίες του; Για να ξέρουμε να κρίνουμε το θέμα ή την κλασική κλισεδιά “είμαι υπερβολική”;

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, για μερικούς νάρκισσος είναι ο Βαρουφάκης ή ο Kanye West, για άλλους νάρκισσοι όλοι πλην της Ματίνας Μανταρινάκη… Αυτό για τη σαφήνεια των ναρκισσιστικών στοιχείων.

αγριοκέρασο
αγριοκέρασο
5 χρόνια πριν

Εγώ που μπαίνω να διαβάσω την ερώτηση με επιθετική διάθεση ότι “ωχ, τι θα διαβάσω πάλι;!” μιας και ο τίτλος με προϊδεάζει για τερατώδη πράγματα και, τελικά, δεν κατάλαβα τίποτα απολύτως;

Neverlander
Neverlander
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  αγριοκέρασο

Λοιπόν, έχουμε και λέμε, φίλη στο αγόρι της: Επιβεβαιώνεις ό,τι εγώ απεχθάνομαι. Εγκλωβίζομαι στη ζωή μου και δεν προχωράμε παράλληλα. Υπάρχει βελτίωση αλλά πάνε τζάμπα κι οι συγγνώμες μου. Και επικεντρωνόμαστε συνέχεια σε σένα.
Συμπέρασμα: Φίλος φύγε τρέχοντας.

αγριοκέρασο
αγριοκέρασο
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Neverlander

Σε ευχαριστώ, Neverlander!

Αυτό το δραματοποιημένο ύφος στο λόγο με τις αόριστες εκφράσεις και τον στόμφο (“Να αποτινάξω ότι με εγκλωβίζει στην ζωή μου και να προχωράμε παράλληλα.”, “Δεν θέλω να τον αλλάξω αλλά έχει κάποια στοιχεία που μου καθρεφτίζουν τον μικρό μου εαυτό με αποτέλεσμα να αντιδρώ.”, “Υπάρχει εξέλιξη και επικοινωνία αλλά σίγουρα ο καθένας έχει άλλους χρόνους.”) δικαιολογείται μόνο όταν είσαι η Σκάρλετ Ο’Χάρα.
Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, ας χρησιμοποιούνται τα απλά καθημερινά ελληνικά αλλιώς οι συνομιλητές θα πρέπει να μυρίζουν τα νύχια τους ώστε να καταλάβουν τι εννοεί ο ποιητής!

Μία
Μία
5 χρόνια πριν

Το κατατάσσω σε “Α, μπα classics”.

Phoebe Buffay-Hannigan
Phoebe Buffay-Hannigan
5 χρόνια πριν

Αχ, αυτές οι ερωτήσεις που κάνουμε υποθετικά σενάρια.
Αυτό με τον μικρό της εαυτό, το κατάλαβα ως τον παιδικό της, παρελθοντικό εαυτό που είχε κι αυτής “έντονα ναρκισσιστικά στοιχεία” ωστόσο αυτή εξελίχθηκε νωρίτερα από αυτόν (και απαλλάχθηκε μάλλον από αυτά) γιατί “καθένας έχει άλλους χρόνους”. Τώρα ποια ναρκισσιστικά στοιχειά εννοεί, Κύριος οίδε!

ντε
ντε
5 χρόνια πριν

μπερδεμένη ερώτηση όντως αλλά, έχοντας μια υποψία, θα ήθελα να προσπαθήσω να βοηθήσω λέγοντας ότι ο νάρκισσος πρέπει να κάνει πολλά βήματα μπροστά και πάλι να μην είναι αισθητή καμία αλλαγή. συνήθως απαιτείται από τον σύντροφό του/της να σηκώσει μεγάλο συναισθηματικό βάρος και να κάνει πολλές υποχωρήσεις για να καταφέρουν να συνυπάρξουν. κατάσταση για μικρό καλάθι. αν έχεις κουράγιο, διάβαινε.

sktpsx
sktpsx
5 χρόνια πριν

και η κοπέλα νάρκισσος μου φαίνεται και τσακώνονται με ποιόν θα πρωτοασχοληθούν.

Vasilis
Vasilis
5 χρόνια πριν

Δεν κατάλαβα τίποτα. Αυτό ήταν ερώτηση στη Α, Μπα ή νόμιζες ότι έδινες εξετάσεις στη νεοελληνική λογοτεχνία;

Alexandros S
Alexandros S
5 χρόνια πριν

Χρυσηίδα Δημουλίδου εσύ?