in

Γράψτε μας την προσωπική σας ιστορία: Στον γυναικολόγο

Χρειάζεται να ακουστούν όλες οι φωνές

Μπορεί να είναι καλή, κακή, αστεία ή εξοργιστική. Χρειάζεται να ακουστούν αυτές οι ιστορίες για να καταλάβουν όλες οι γυναίκες ότι αν δεν τους αρέσει ο/η γιατρός τους, δεν χρειάζεται να τον/την υπομένουν. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

012

Είναι ο γιατρός που μερικές φορές ξέρει περισσότερα για εμάς απ’ ό,τι η μαμά μας. Είναι μια σχέση που μπορεί να έχει ζεστασιά και υποστήριξη, αλλά πολύ συχνά καταλήγει από άβολη μέχρι προσβλητική. Μια ζωή ακούμε να κρατάμε τα πόδια μας κλειστά, και ξαφνικά πρέπει να νιώσουμε άνετες εκεί, διάπλατα, με έναν φακό ανάμεσα στα πόδια μας, για να ακούσουμε άλλη μια φορά «πότε θα κάνεις παιδί; περνάνε τα χρόνια».

Γράψτε μας την πιο αξιοσημείωτη εμπειρία σας στον γυναικολόγο. Μπορεί να είναι καλή, κακή, αστεία ή εξοργιστική. Χρειάζεται να ακουστούν αυτές οι ιστορίες για να καταλάβουν όλες οι γυναίκες ότι αν δεν τους αρέσει ο/η γιατρός τους, δεν χρειάζεται να τον/την υπομένουν. Κάπου υπάρχει ένας γυναικολόγος που δεν θα τις δει ως αναπαραγωγικές μηχανές, αλλά ως ανθρώπους με τερτίπια, προτιμήσεις, και με δικαίωμα στο να μην θέλουν να κάνουν παιδί τώρα, μετά, ή οποτεδήποτε. Σας περιμένουμε.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

17 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
flavors
flavors
5 χρόνια πριν

Την πρώτη φορά που πήγα σε γυναικολόγο ημουν πραγματικά τρακαρισμένη και αμήχανη.θυμάμαι χαρακτηριστικά 3 σημεία που ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί. Μόλις έκατσα στην εξεταστική καρέκλα και ενω είχα ανοιχτά τα πόδια μου για την εξέταση ,εκείνος μου είπε με αυστηρό ύφος χαλάρωσε τα και μου έσπρωξε το εσωτερικό του μηρού μου με το χερι του.δν μου άρεσε καθόλου η κίνηση και με έκανε ακόμα παραπάνω να νοιώσω άβολα. στη συνέχεια με ρώτησε που σπούδαζα και να προσέξω μη με “κλέψουν” και για το κλου μου λεει σηκωσε τη μπλούζα σου να εξετάσω το στήθος σου(δν ήξερα… Διαβάστε περισσότερα »

kikika
kikika
5 χρόνια πριν

~2003. Μετά από Εράσμους στην Ολλανδία, με εξαιρετική γυναικολόγο, επιστρέφω στην Ελλάδα. Αδελφή φίλου μου συστήνει τον δικό της. Καλύτερα γυναίκα, σκέφτομαι, αλλά αφού είναι ικανοποιημένη… Ο γιατρός, γύρω στα 40, δεν έχει γραμματέα. Στο ιατρείο (από το οποίο δε θυμάμαι πολλά), δεν υπάρχει το κλασικό γυναικολογικό κρεβάτι, αλλά ένα κανονικό. Αυτός δεν εξηγεί τίποτα, μου λέει να ξαπλώσω και με εξετάζει, ενώ εγώ σκέφτομαι, «είστε σίγουρα γυναικολόγος;» και είμαι έτοιμη για αυτοάμυνα. Μετά την εξέταση, του λέω πως παίρνω αντισυλληπτικά εδώ και ένα χρόνο, έχω σταθερή σχέση, δεν έχω προβλήματα ή αντενδειξεισ, έχουν κάνει καλό σε δερματολογικά προβλήματα και… Διαβάστε περισσότερα »

Loella
Loella
5 χρόνια πριν

Μπράβο μπράβο μπράβο! Εδώ να δεις διαμάντια που θα “ακουστούν”…

Λουκρητί@
Λουκρητί@
5 χρόνια πριν

Δηλώνω ενθουσιασμένη με την επιλογή του θέματος.
Δεν έχω να γράψω κανένα φοβερό περιστατικό αλλά η εμπειρία μου συνίσταται στο ότι οι γυναικολόγοι είναι ελλιπείς σε γυναικολογικά θέματα, τόσο σε γνώσεις όσο και μεθόδους θεραπειών, και αναλώνονται εξαιρετικά πολύ σε μαιευτικά θέματα. Τουλάχιστον, στην επαρχία αυτή είναι η διαδεδομένη κατάσταση.
Επίσης, από μαρτυρίες φίλων, παρατηρώ μεγάλη απόκλιση σε αυτά που σου συμβαίνουν στην Ελλάδα σε σχέση με το εξωτερικό
Βάλτε στην παρέα και γυναικολόγους μήπως μας διαφωτίσουν σε τίποτα.

Aloutero
Aloutero
5 χρόνια πριν

Πριν από χρόνια χρειάστηκε να κάνω κάποια επέμβαση. Ήμουν 36 ετών. Όταν βγήκα από το χειρουργείο ήταν εξαιρετικά δύσκολο να με ξυπνήσουν. Ξύπνησα με το γιατρό να μου τραβάει απαλά το αυτί. Καθώς ήμουν μαστουρωμένη από τη νάρκωση, έκλαιγα και ούρλιαζα (ένας θεός ξέρει γιατί) και το μόνο που θυμάμαι ήταν το γιατρό μου και μια νοσοκόμα να με παρηγορούν σαν μικρό παιδάκι. Η νοσοκόμα μάλιστα μου χάιδευε τα μαλλιά και μου έκανε ωωω-ω-ω, όπως κάνουν οι μαμάδες στα βρέφη που τσιρίζουν. Ο γιατρός μου κρατούσε το χέρι και μου έλεγε “έλα, έλα πάει πέρασε”. Όταν συνήλθα, οι άνθρωποι γύρισαν… Διαβάστε περισσότερα »

Influenza
Influenza
5 χρόνια πριν

Έχω πάει στη γυναικολόγο και από το άγχος μου έχω πιει ένα μπουκαλάκι νερό στην αναμονή. Μπαίνω μέσα με εξετάζει και ξαφνικά μου βρίσκει μια κύστη στην ωοθήκη. Ταράζομαι εγώ αλλά προσπαθώ να το παίξω ψύχραιμη. Τελειώνει τον υπέρηχο και μου λέει σήκω. Έχουν αρχίσει ήδη και σκοτεινιάζουν όλα γύρω μου αλλά προσπαθώ να μην το δείξω (εδώ να πω ότι έχω μεγάλη προιστορία με λιποθυμίες, ειδικά σε νοσοκομεία και ιατρεία, συν ότι εκείνη την περίοδο είχα αδιάγνωστη ακόμα διαταραχή πανικού). Προχωράω προς το γραφείο της όπου περίμενε η μάνα μου και η αδερφή μου. Καθώς η γιατρός περιγράφει την… Διαβάστε περισσότερα »

Franny
Franny
5 χρόνια πριν

η επισκεψη στον πρωην γυναικολογο μου ηταν ανεκαθεν αβολη, για ολα αυτα που αναφερει και η λενα. γι αυτους μπορει να ειναι μια πολυ απλη ρουτινα να μπαινοβγαινουν ανα τεταρτο γυναικες που ξαφνικα κατεβαζουν το εσωρουχο τους και καθονται στο κρεβατι εξετασης σε σταση τοκετου, με εναν προβολεα αναμεσα στα ποδια τους και εναν να σκυβει και να βαζοβγαζει μυστηρια εργαλεια, για μια γυναικα ομως μπορει να ειναι εξαιρετικα αβολο και απωθητικο.. επιπλεον, η διαρυθμιση του χωρου εχει τεραστια σημασια στο να νοιωσεις ακομα χειροτερα.. στην περιπτωση του πρωην, το γραφειο- εξεταστηριο ηταν ενας ενιαιος χωρος κι αυτο που διαχωριζε… Διαβάστε περισσότερα »

ollandeza
ollandeza
5 χρόνια πριν

Μεγαλώνοντας, όταν χρειάστηκε να πάω και εγώ στον γυναικολόγο, πήγα με την μαμά μου στον δικό της γυναικολόγο. Γνωρίστηκαν στα φοιτητικά τους χρόνια και είναι αυτός που ξεγέννησε και εμένα και την αδερφή μου. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι μπήκα στο γραφείο του με τη μαμά μου αλλά μετά από λίγο της ζήτησε να βγει έξω και να περιμένει στην αίθουσα αναμονής. Μου εξήγησε με ήρεμο τρόπο τι θα έκανε προτού το κάνει. Σε κάποια επίσκεψή μου, μου εδωσε και κάποια βιβλία του σχετικά με το σεξ. Ακόμα και τώρα Όλα αυτά τα χρόνια, παρόλο που πάμε οικογενειακώς σε αυτόν,… Διαβάστε περισσότερα »

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
5 χρόνια πριν

Εχω να θυμηθώ πολλά καλά πράγματα από τη γυναικολόγο μου και είμαι τυχερή που τη βρήκα και την έχω στη ζωή μου. Από αυτά που μου έχουν κάνει καλή εντύπωση: Οταν ήμουν φοιτήτρια κάποιες κοπέλες που κάναμε πιο στενή παρέα που ήταν από επαρχία έψαχναν να βρουν γυναικολόγο και τους συνέστησα εκείνη. Φανταστείτε όλες γυρω στα 20, ξεκινώντας τη σεξουαλική μας ζωή, οι πιο πολλές με μηδέν ή κακές εμπειρίες από γυναικολόγους. Σε κάθε κοπέλα που πήγε ξεχωριστά, η γιατρός κάθισε και τους έκανε σχεδιαγράμματα , τους εξήγησε τον έμμηνο κύκλο αναλυτικά, τους πρότεινε μεθόδους αντισύλληψης, τους μιλησε περί ΣΜΝ.… Διαβάστε περισσότερα »

ΛιλούκοΝαυαρχούκο
ΛιλούκοΝαυαρχούκο
5 χρόνια πριν

‘Ενα καλό που έχω να πω για τον δικό μου, είναι ότι το ιατρείο του δεν είναι εικονοστάσι. Στον τοίχο έχει κορνιζαρισμένα τα πτυχία του και κάτι μετρίως κακόγουστους πίνακες. ‘Εχω πάει σε άλλον (γκράντε καθηγητή με γκράντε ιατρείο στο κολωνάκι) με ολόκληρο τοίχο χρυσοποίκιλτες εικόνες. Φίλε αν ήθελα να με βοηθήσει η παναγιά θα καθόμουνα σπίτι μου να προσευχηθώ. Για τεστ παπ ηρθα όχι για μετάληψη.

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  ΛιλούκοΝαυαρχούκο

Θυμήστε μου να σας μιλήσω για τον παθολόγο που είχε τον προθάλαμο σα σπίτι αποικιοκράτη που μόλις γύρισε από την Αφρικη

ΛιλούκοΝαυαρχούκο
ΛιλούκοΝαυαρχούκο
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Φούστα Κλαρωτή

Δηλαδή πώς; Βεντάλιες; Καπέλα σαφάρι; Κανα κεφάλι τίγρης;;;

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Φούστα Κλαρωτή

Ξύλινες αφρικανικές μάσκες και διάφορα αγαλματίδια, σκαλιστά έπιπλα, ταριχευμένα ζώα κάθε ειδους και μεγέθους, εννοείται βεντάλιες, φτερά παγονιού, στρουθοκαμήλου και δεν ξέρω τι άλλο. Ολα αυτά μιλάμε στριμωγμένα σε κάθε εκατοστό κυριολεκτικά του προθάλαμου.

Θέλω να ξαναπάω να βγάλω φωτ….εερμ..να γράψω εξετάσεις