in

Αγαπητή «Α, μπα»: Σας πήρε και σας τηλέφωνο ο πρώην σας τώρα στην καραντίνα;

Με το τηλέφωνημα η αλήθεια είναι πως αιφνιδιάστηκα πάρα πολύ, ήταν το τελευταίο πράγμα που νόμιζα πως μπορεί να συμβεί

Με το τηλέφωνημα η αλήθεια είναι πως αιφνιδιάστηκα πάρα πολύ, ήταν το τελευταίο πράγμα που νόμιζα πως μπορεί να συμβεί ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

5781b883449d55bd3b55c91a6fe23b0b

Γειά σου Αμπα ! Ηθελα να ρωτήσω αν πήραν και άλλες τηλέφωνο οι πρώην εν μέσω καραντίνας? Με τον πρώην μου (8 μήνες σχέση) έχουμε χωρίσει από τον Ιούλιο, εκείνος είναι σε σχέση εδώ και 7 μήνες, εγώ τίποτα ακόμα. Και εκεί που αράζω βλέποντας μια σειρά στο Νετφλιξ, τσουπ χτυπάει το τηλέφωνο, και είναι εκέινος να με ρωτήσει πως πάει με τη κατάσταση (WTF). Πριν απο αυτό τον είχα δει, δύο τρεις φορές τυχαια αλλά ποτέ δεν είχε στείλει κάποιο μήνυμα να δεί τι κάνω η να δείξει κάποιο ενδιαφέρον μετά τον χωρίσμο. Επίσης ούτε και εγώ έκανα ποτέ κάποια κίνηση παρόλο που για μένα ήταν πολύ δύσκολος ο χωρισμός και τον ήθελα ακόμα. Τις φορές που βρεθήκαμε ήμουν πάντα φιλική (ίσως πιο πολύ από τι θα έπρεπε γιατί κατα βάθος με έκαιγε) χωρίς να δίνω πολύ σημασία παρόλαυτα, εκτός από την τελευταία φορά που τον είδα και έκανε κάτι που με πείραξε. Από τότε αποφάσισα να απομακρυνθώ. Σε κανα δύο reaction που μου έστειλε στο instagram δεν απάντησα η απάντησα πολύ ψυχρά σε κάποια ανούσια μηνύματα. Με το τηλέφωνημα η αλήθεια είναι πως αιφνιδιάστηκα πάρα πολύ, ήταν το τελευταίο πράγμα που νόμιζα πως μπορεί να συμβεί. Δυστυχώς ήμουν και πάλι πολύ καλή ενώ δεν ήταν η γραμή που ακολουθούσα, και έχω θυμώσει με τον ευατο μου. Εχώ κάνει τόση προσπάθεια και πήγα πάλι πίσω. Πιστεύω πως καταβάθος παρατήρησε την απομακρυνση μου και πήρε τηλέφωνο για να βεβαιωθει πως είμαι ακόμα εκεί.. Συμφωνείς μαζί μου? Μπορεί μόνο και μόνο ο εγωισμός κάποιου να τον κάνει να δρά για κάτι που άλλωστε έχει τελειώσει ολοκληροτικά πριν από σχεδόν ένα χρόνο? Γιατί ειλικρεινά δεν πιστεύω στον ενδιαφέρον απο επικαλέστηκε.

Κάτι παραπάνω θα ξέρεις για να μην πιστεύεις, αλλά συνήθως τα κίνητρα δεν είναι μόνο ποταπά ή μόνο αλτρουιστικά, είναι ένα μίγμα γιατί γενικώς πιστεύουμε, όταν πρόκειται για τους εαυτούς μας βέβαια, ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Δηλαδή, ας μην αποκλείσουμε και εντελώς ότι υπήρξε και ένα ανθρώπινο ενδιαφέρον μέσα στο μίγμα. Νομίζω ότι λίγοι είναι τόσο ψυχροί υπολογιστές.

Τώρα, ότι ήσουν πιο καλή από όσο υπολόγιζες, αυτό είναι όντως αποκαρδιωτικό, γιατί μάλλον σημαίνει ότι α) ίσως δεν τον έχεις ξεπεράσει ακόμα και β) το να είσαι «καλό κορίτσι» είναι εντολή κατευθείαν από το bios και είναι πάρα πολύ δύσκολο να προγραμματιστείς αλλιώς. Δεν έχω άμεση λύση σε αυτό, μόνο με κόπο και αίμα και ιδρώτα αλλάζει και το ένα, και το άλλο.

Θα σου πρότεινα κάτι άλλο, πρακτικό. Αν σε ξαναπάρει ποτέ αιφνιδιαστικά, μην απαντάς. Είναι πολύ απλό. Μην απαντάς, και περίμενε μέχρι να συγκεντρωθείς αρκετά ώστε να είσαι σε θέση να μιλήσεις, και πάρε εσύ όποτε σε βολεύει. Ας αιφνιδιαστεί αυτός. Και αν δε νιώσεις ποτέ έτοιμη, μην πάρεις ποτέ, και μην τολμήσεις να νιώσεις αγενής που δεν παίρνεις.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

29 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
δε σου λέω!
δε σου λέω!
3 χρόνια πριν

Καλέ αυτό δεν είναι τίποτα, εμενα πριν λίγες μέρες μου έστειλε μήνυμα ένας που καβλαντίζαμε το 2011, να με ρωτήσει τι κάνω, χρόνια και ζαμάνια, κι άμα είναι να κανονίσουμε κανένα καφέ όταν ξαναμπορέσουμε. Γελούσα μόνη μου όλη μέρα. Οι Γιακουμήδες έχουν βαρέσει διάλυση, περιμένω σύντομα τηλεφώνημα από το αγοράκι που αγαπούσα στα προνήπια!

Zonkey
Zonkey
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  δε σου λέω!

Ναιι αυτό ακριβώς 😂. Εμένα μου έστειλε ένας που είχαμε βγει μια φορά μόνο και το ραντεβού ήταν πάρα πολύ βαρετό και κανένας από τους δύο δεν ξανασχοληθηκε τότε. Τώρα μου έστειλε να μου πει ότι νομίζει πως με είδε στη στάση του μετρό (τυχαίνει να είμαστε γείτονες), και τι κάνω κλπ. Του λέω δεν ήμουν εγώ, εγώ μένω σπίτι μου, duh

Po the Panda
Po the Panda
3 χρόνια πριν

Υπάρχει και η περίπτωση να είχε βαρεθεί τη ζωή του στην καραντίνα και να έπαιρνε τηλέφωνο τους πάντες, απλά για να σκοτώσει την ώρα του. Just saying.

Chaotic Jester
Chaotic Jester
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Po the Panda

Καλά αυτό το έκανα και εγώ αλλά μέσω viber, μην δώσουμε και τα μαλλιοκέφαλά μας στην cosmote. Μόνο σε όσους τα σόγια μας έχουν βεντέτα δεν επικοινώνησα, βασικά κυρίως επειδή το σόι μου δεν έχει βεντέτα με κανένα, αλλιώς ακόμα και αυτό το ταμπού μπορεί να έσπαγα.

Louise B.
Louise B.
3 χρόνια πριν

Καταλαβαίνω πώς νιώθεις. Από προσωπική εμπειρία, και εγώ όταν απομακρύνομαι για καιρό από κάποιον, αυτός εμφανίζεται σαν κατσαρίδα, ξαφνικά και απροειδοποίητα, εγώ είμαι ευγενική και φιλική και όταν εξασφαλίζει την προσοχή μου για ακόμη μια φορά, μετά συνεχίζει την αγενή και αδιάφορη στάση του, αφήνοντας με για ακόμη μία φορά απογοητευμένη και θυμωμένη με τον εαυτό μου. Θέλει πολλή προσπάθεια, καλό είναι να μην απαντάς και ας θέλεις, και ελπίζω σύντομα να βρεθεί κάποιος που θα σου κινήσει το ενδιαφέρον ώστε να μην ασχοληθείς άλλο μαζί του.

Xthesini
Xthesini
3 χρόνια πριν

Ναι, ναι, εδώ! Σε καταλαβαίνω ρε φίλη. Στην περίπτωση μου δεν ήταν σχέση (για μένα μιλάμε, δεν θα μπορούσε να είναι) αλλά για μια ιστορία με τύπο που είχα ερωτευτεί φουλ, σερνόταν για τρια plus χρόνια με καθημερινή επαφή (κυρίως μηνύματα, σπάνιες συναντήσεις) και μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες πια κατάφερα να απομακρυνθώ και να του ζητήσω να απομακρυνθεί κι αυτός τον περασμένο Ιούνιο. Εν, εν μέσω καραντίνας τσουπ, εμφανίστηκε πάλι. Για να δει πώς είμαι και να μου πει ότι με σκεφτόταν όλο αυτό τον καιρό αλλά δεν επικοινωνούσε για να μην με ενοχλήσει. Ε, αυτό που λες, η… Διαβάστε περισσότερα »

Louise B.
Louise B.
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Xthesini

Νόμιζα ότι το έγραψα εγώ, αλλά είδα ότι σου είπε ότι του έλειψες οπότε κατάλαβα ότι πρόκειται για άλλη ομοιοπαθούσα 😄. Γιατί στην δική μου περίπτωση απλά θέλει να ξέρει ότι είμαι εκεί γκαβάτζα, ούτε του λείπω, ούτε ενδιαφέρεται

Barbie ζωντοχήρα😘
Barbie ζωντοχήρα😘
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louise B.

Εχει συμβει σε πολλες απο εμας σιγουρα, και σε μενα

Xthesini
Xthesini
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louise B.

Πφφφ Louise ☹. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί να το κάνει κάποιος αυτό, πρέπει να είναι τέρμα ανασφαλής. Ή να ενδιαφέρεται αλλά όχι αρκετά? Πάντως ενδιαφέρεται δεν ενδιαφέρεται, δεν αλλάζει κάτι. Απλά σε ξαναβάζει στο τριπάκι να ελπίζεις και άντε βγες πάλι…

Louise B.
Louise B.
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Xthesini

Δεν φταίει αυτός, αυτό νιώθει, αυτό κάνει. Εγώ φταίω που ενώ απομακρύνομαι και κόβω κάθε επαφή, μόλις ρίξει ψυχούλα πάω εγώ σαν χαζοπερίστερο γιατί αυτό πιστεύω ότι μου αξίζει. Το “ενδιαφέρον” ενός τύπου που απλά με θυμάται όταν θέλει ένα boost αυτοπεποίθησης. Αλλά που θα πάει, θα σταματήσει και αυτό κάποια στιγμή.

Anna
Anna
3 χρόνια πριν

Στην απομόνωση και το περίσσευμα χρόνου και ενδιαφεροντων εν μέσω καραντίνας (για όσους ισχύει), δε νομίζω καν ότι υπάρχει απαραίτητα κίνητρο. Μπορεί φυσικά να υπάρχει ενδιαφέρον αλλά μπορεί να είχε το κινητό στο χέρι και να είχε εξαντλήσει ότι υπάρχει για να χαζέψει σε όλα τα social media.
Κι εγώ πίστευα ότι κανείς δεν μπορεί να είναι τόσο ρηχός, αλλά μετά είδα too hot to handle.

Cycling in the rain
Cycling in the rain
3 χρόνια πριν

Βασική αρχή μου είναι να μην παιρνω τηλέφωνο γνωστούς/φίλους τους οποίους απλά θυμήθηκα έτσι ξαφνικά και δεν έχω τακτική επικοινωνία. Στέλνω ένα μήνυμα να ρωτήσω εάν είναι καλά και ρωτάω εαν ποτέ είναι καλή στιγμή να μιλήσουμε.

Φάλτσο αηδόνι
Φάλτσο αηδόνι
3 χρόνια πριν

Ούτε εμένα! Τι έχει πάει στραβά;; 😬

Lady Chatterley
Lady Chatterley
3 χρόνια πριν

Αχ παιδια! Και μένα. Νομίζω το κάνουν τώρα γιατί σου λέει, ε εν μέσω τέτοιας κρίσης θα φιλοτιμηθεί να απαντήσει. Γιατί αλλιώς θα βγουν να πουν, είδες η Μαρία πόσο άκαρδη είναι; Εγώ ενδιαφέρθηκα να δω τι κανει, κι αυτή ούτε που απάντησε. Ειναι τελείως πατροναριστικό το σενάριο – που το έχω δει να επαναλαμβάνεται. Σχέση που τελείωσε το 2013 και που εχω διαγράψει από σόσιαλ, κτλ., μου έστειλε στην αρχή της καραντίνας μετά από χρόνια. Ε και επειδή ξέρω πως παλεύει με ψυχολογικά προβλήματα, είπα να απαντήσω κι εγώ ένα ‘Καλά είμαι! Να κάνεις γιόγκα στην καραντίνα’. Και μετά… Διαβάστε περισσότερα »

zero-gravity
zero-gravity
3 χρόνια πριν

Όχι. Δεν θα με έπαιρνε ακόμη κι αν ήταν 1945 και έμενα στην Ιαπωνία.🇯🇵☢️
🤪😂

κουκουρούκου
κουκουρούκου
3 χρόνια πριν

Γιατί πειράζει να είσαι καλή με έναν πρώην σου; Αν δεν φέρθηκε άσχημα, το να ακουλουθείς “γραμμή” να είσαι απότομη, ακούγεται περισσότερο δεσμευτικό από το να τον αγνοείς απλά.