in

Αγαπητή «Α, μπα»: Η συγκάτοικος μου δεν θέλει να φέρνω περιστασιακούς συντρόφους στο σπίτι

Μπορεί να κολλήσουμε όλοι τίποτα μέσα στο σπίτι

Μπορεί να κολλήσουμε όλοι τίποτα μέσα στο σπίτι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

beba301c99a7a0bd162a00c89482d0cb

αγαπητη α,μπα το προβλημα μου ειναι το εξης: η συγκατοικος μου δεν δεχεται το γεγονος οτι εγω φερνω στο σπιτι περιστασιακους συντροφους-λεει οτι ειναι επικινδυνο,γιατι μαθαινουν που μενουμε και επειδη μπορει να κολλησουμε ολοι τιποτα μεσα στο σπιτι.παρ’ολα αυτα εγω πρεπει να δεχομαι οτι εκεινη φερνει τον φιλο της καθε μερα και ουσιαστικα ειναι σαν να μενει μαζι μας.επισης μου ειπε οτι ειναι διαφορετικο οταν εχεις μια σχεση,σαν να μου λεει οτι τοτε ειναι επιτρεπτο να φερνεις τον φιλο σου στο σπιτι,ενω αυτο που κανω εγω δεν ειναι.υπαρχει καποια λυση σε αυτο;

– μαιρη

Το ρίσκο των αγνώστων είναι ένας παράγοντας, χωρίς να είναι ο μόνιμος φίλος κάποια εγγύηση όμως.

Δεν υπάρχει λύση στο slut shaming, δυστυχώς.

Κανονικά κανένας δεν πρέπει να μπαίνει καθημερινά στο σπίτι που μοιράζονται συγκάτοικοι. Οπότε, ας συγκατοικήσει αυτή με το φίλο της για να τελειώνουμε, κι εσύ βρες συγκατοίκους που κάνουν την ίδια ζωή με σένα, για να μοιραστείτε το ρίσκο.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

42 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
daria
daria
3 χρόνια πριν

Μπορεί να είναι slut shamming μπορεί όμως να είναι αποκλειστικά θέμα ασφάλειας. Εμένα δεν θα μου άρεσε καθόλου αν έμενα με συγκάτοικο να έρχονταν συνεχως άγνωστοι, σε εμένα αλλά και σε εκείνη, άνθρωποι είτε έρχονταν ως εραστές είτε ως φίλοι. Θα φοβόμουν για την ασφάλεια μας. Ενώ δεν με ενδιαφέρει καθόλου η σεξουαλική ζωή κανενός πέρα απο τη δική μου.

Γογγύλι
Γογγύλι
3 χρόνια πριν

Εγώ πάντως δε βλέπω slut shaming σ’ αυτό. Βλέπω 2 συγκάτοικους που διαφωνούν σε ένα θέμα πολύ βασικό για τη συγκατοίκηση. Ο καθένας έχει δίκιο από την πλευρά του. Καλό θα ήταν να μη συνεχίσετε να μένετε μαζί.

Ocelotoς
Ocelotoς
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Γογγύλι

Της λέει έμμεσα πως το να φέρνει αγόρια για σεξ και για κάτι μη σοβαρό είναι μη επιτρεπτό ενώ το να φέρνεις την σοβαρή σχέση είναι αποδεκτό.Γιατί είναι σοβαρή σχέση,είναι διαφορετικό.Πουριτανικό εντελώς.
Της κάνει έμμεσο shaming. Αν απλά έμενε στο ότι είναι επικινδυνο απλά θα την λέγαμε υπερβολική μεν αλλά με μια δόση αλήθειας.

Γογγύλι
Γογγύλι
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ocelotoς

Μα δεν είναι όντως διαφορετικό; Το συμπέρασμα που έβγαλα είναι πως εφόσον διαφωνούν σε κατι τόσο σημαντικό δεν πρέπει να συγκατοικούν. Και οι 2 έχουν δίκιο και άδικο σε σημεία. Τα θέλω τους δεν συμπίπτουν, έχουν σημαντικές διαφορές. Γιατί πρέπει να χαρακτηρίσουμε τσουλους vs πουριτανους? Γιατί ολα να είναι τόσο απόλυτα πια. Όταν μας δυσαρεστεί κάτι που δεν αλλάζει απλώς προχωράμε μακριά του. Και ισχύει κ για τις 2.

Koula
Koula
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Γογγύλι

Ξαναδιαβάστε το γράμμα.

Γογγύλι
Γογγύλι
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Koula

Το ξαναδιάβασα, η γράφουσα αναφέρει “επισης μου ειπε οτι είναι διαφορετικο οταν εχεις μια σχεση,σαν να μου λεει οτι τοτε ειναι επιτρεπτο να φερνεις τον φιλο σου στο σπιτι,ενω αυτο που κανω εγω δεν ειναι ”

Της είπε πως “είναι διαφορετικό”. Και συμφωνώ ότι όντως είναι.

Koula
Koula
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Γογγύλι

Γογγύλι Η φίλη της γράφουσας πέφτει σε πολλά ατοπήματα με ελάχιστες φράσεις.Της λέει έμμεσα οτι δεν εμπιστεύεται τη κρίση της στους άντρες ,τη νουθετεί να βρεί έναν μόνιμο για να έχει το κεφάλι της ήσυχο(όχι η γράφουσα,η φίλη να χει το κεφάλι της ήσυχο)προτάσσοντας το θέμα ασφάλειας και κλείνει τα μάτια σ αυτό που η ίδια κάνει ,να έχει τον δικό της σύντροφο πασά στο σπίτι τους χωρίς ουσιαστικά να έχει ρωτήσει τη φίλη και συγκάτοικο.Μπορώ να καταλάβω την ανησυχία της φίλης ως προς τον αριθμό των ατόμων που γνωρίζουν το τόπο κατοικίας τους ,αλλά δεν δέχομαι το τρόπο που… Διαβάστε περισσότερα »

Dotti Kali Linnea
Dotti Kali Linnea
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Koula

@Koula, ακριβώς. Είναι το θέμα της άνεσης, είναι και το θέμα το οικονομικό. Όταν συγκατοικείς παραχωρείς ένα κομμάτι “ελευθερίας” αφού μοιράζεσαι το χώρο και κερδίζεις μια οικονομική ελάφρυνση και ίσως συντροφιά. Αλλά και να θες να ζεις εσύ ελεύθερα με το σύντροφό σου χωρίς όμως αυτός να συμμετέχει οικονομικά και χωρίς να είναι μέρος της αρχικής συμφωνίας και να θες να ελέγχεις και το πώς ζει η συγκάτοικος είναι παράλογο..Αν είχαν και οι δύο σταθερές σχέσεις και τους έφερναν συνέχεια εκεί τι θα γινόταν δηλαδή, θα συγκατοικούσαν οι 4, θα περίμεναν ουρά στο μπάνιο το πρωί, θα στριμωχνόντουσαν στον τετραθέσιο… Διαβάστε περισσότερα »

Dotti Kali Linnea
Dotti Kali Linnea
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Γογγύλι

@Γογγύλι, η σκιά του slut shaming δε θα πλανιόταν πάνω από την ερώτηση αν η γράφουσα μας έλεγε ότι αυτές οι νουθετήσεις αφορούν ολόκληρο τον κοινωνικό κύκλο των 2 συγκατοίκων. Αν της έλεγε “μη φέρεις σπίτι κάποι@ καινούρι@ φίλ@, κάποι@ συνάδελφο που δεν ξέρεις καιρό, μην κάνεις πάρτυ και καλείς γνωστούς γνωστών κ.α. Όλες αυτές οι περιπτώσεις βάζουν στο σπίτι σου άτομα που μπορεί να συμπαθείς μεν, αλλά για τα οποία δε βάζεις και το χέρι σου στη φωτιά δε. Αυτά όσον οφορά το ζήτημα της ασφάλειας. Όσον αφορά το ζήτημα της άνεσης, είναι εντελώς υποκειμενικό το αν η μία… Διαβάστε περισσότερα »

δε σου λέω!
δε σου λέω!
3 χρόνια πριν

Η ερώτηση ήρθε προ κορωνοϊού ή μετά; Αν ήρθε προ κορωνοϊού άλλαξε συγκάτοικο, αν ήρθε σε διάρκεια καραντίνας, ΠΑΣΚΑΛΑΠΑΙΔΑΚΙΜΟΥ, καθόμαστε και απολυμαίνουμε μέχρι και τα νύχια των ποδιών μας και δεν πλησιάζουμε τους φίλους μας στα 2 μέτρα για να βάζεις εσύ αγνώστους στο σπίτι;

Pandora
Pandora
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  δε σου λέω!

Τα νύχια των ποδιών τέλειο χαχα

este
este
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Pandora

😂😂τελειο οντως!!

Tropique
Tropique
3 χρόνια πριν

Δεν έχει άδικο από θέμα ασφάλειας, άλλο είναι ο τύπος που γνώρισες το βράδυ στο μπαρ και δεν ξέρεις τι πράγμα είναι και άλλο ο γνωστός γκόμενος.Επίσης να χρησιμοποιούν διάφοροι άγνωστοι το μπάνιο σου τακτικά δεν είναι και ευχάριστο (εκτός κι αν έχετε η καθεμιά το μπάνιο της). Εϊναι όμως γαϊδούρα που σου φορτώνει τον δικο της για συγκάτοικο.
Λύσεις:
1. Αλλάζεις συγκάτοικο (γλιτώνεις κι απ τον γαμπρό)
2. Πας με τον περιστασιακό σε δικό του χώρο (ίσως πιο επικίνδυνο)
3. Πληρώνεις ξενοδοχείο

Fuchsia
Fuchsia
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Tropique

Πληρωνει σπιτι. Να πληρώνει τωρα και ξενοδοχεία;
Η άλλη γιατι να μην πληρώνει ξενοδοχείο αφου ενοχλειται τοσο; Α ξεχασα ειναι επειδη εχει σταθερο συντροφο αυτη και αρα ειναι σοβαρη κοπελα -δεν ειναι για ξενοδοχεια αυτη σαν καποιες-καποιες..

Maggie
Maggie
3 χρόνια πριν

Εμένα μου ήρθε το καραντίνα shaming αν είναι πρόσφατη η ερώτηση, που μάλλον είναι γιατί παλαιότερα πολύ σπάνια το επιχείρημα ήταν “να μην κολλήσουμε τίποτα”. Θα είχα φρικάρει αν η συγκάτοικος μου έφερνε κάθε μέρα άλλον στο σπίτι. Ήθελα να ξερα όμως με ποια μετακίνηση τους βρίσκεις, έχω ακούσει η 6 με σκυλί είναι γκομενομαζώχτρα.

Fuchsia
Fuchsia
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Δηλαδη αμα εφερνε τον ιδιον καθε μερα μεσα στο σπιτι σας θα ησουν ασφαλης;

αστροπελέκι
αστροπελέκι
3 χρόνια πριν

γιατί κανείς δεν πρέπει να μπαίνει σε σπίτια που μοιράζονται συγκάτοικοι; τα σπίτια αυτά τι είναι; άβατα; δεν το καταλαβαίνω καθόλου και έχοντας συγκατοικήσει για αρκετά χρόνια μου φαίνεται λίγο τρελή σαν απαίτηση. Υπάρχουν κανόνες που τίθενται εξαρχής και οφείλουν να γίνονται σεβαστοί. Σε αντίστοιχη περίπτωση είχαμε πει να σέβεται τους κοινούς χώρους και να μη κυκλοφορούν γυμνοί σε κουζίνα- μπάνιο, αλλά από κει και πέρα είναι δικαίωμά της να φέρνει όποιον θέλει. Επίσης βάλαμε όρους για την καθαριότητα της τουαλέτας. το μεγάλο ζητούμενο είναι σε τι συγκάτοικο θα πέσεις. Αν υπάρχει κατανόηση και καλό κλίμα διευθετούνται όλα, αν όχι,… Διαβάστε περισσότερα »

Fuchsia
Fuchsia
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  αστροπελέκι

Αυτο ακριβως αστροπελεκι μου.
Καμια επαφη με τη λογικη η συγκατοικος.

Graphene
Graphene
3 χρόνια πριν

Μπορεί να κολλήσουμε τίποτα λέει γιατί ως γνωστόν αυτό σημαίνει περιστασιακή σχέση, βρωμιά και αρρώστιες-ΣΜΝ.
Επίσης να φανταστώ το αγόρι της που συγκατοικεί μαζί σας πληρώνει και το μερίδιο που του αναλογεί στα καθημερινά έξοδα;

Po the Panda
Po the Panda
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Graphene

Και μετά θα διασπείρει σε όλο το σπίτι ΣΜΝ-vibes και θα κολλήσει και το αθώο ζευγαράκι που δεν φταίει σε τίποτα κλαψ 😥

Karlee
Karlee
3 χρόνια πριν

Δυστυχώς αυτά πρέπει να συμφωνούνται προ της συγκατοίκησης, αλλά αν δεν σου έχει τύχει, δεν περνάει από το μυαλό σου.
Σε δική μου περίπτωση, δεν είχα πρόβλημα κανένα με τους περιστασιακούς της φίλης και συγκατοικου, αλλά με τον μόνιμο, που η κατάσταση είχε ξεφύγει. Βαρουσαν πόρτες, φωνές… Ζήσαμε έναν εφιάλτη. Ευτυχώς είναι παρελθόν.

Louise B.
Louise B.
3 χρόνια πριν

Το γεγονός ότι αποκαλείτε φίλους άτομα τα οποία σας προσβάλουν και κριτικάρουν τις επιλογές σας και τον τρόπο ζωή σας, με ξεπερνά. Στείλε ένα update, τώρα με την καραντίνα ξέμεινε και ο φίλος της, που δεν πειράζει όμως, γιατί έχει κάνει όλα τα εμβόλια και δεν θα σας κολλήσεις κάτι; Η λύση είναι να βρείτε άλλους συγκατοίκους, δεν είναι πλέον βιώσιμο και ευχάριστο αυτό το μοντέλο συμβίωσης ούτε για σένα ούτε για την φίλη σου.

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
3 χρόνια πριν

τι μπορεί να κολλήσετε όλοι μαζί δηλαδή; κοριούς ή τσιμπούρια;

Dotti Kali Linnea
Dotti Kali Linnea
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Φούστα Κλαρωτή

@Φούστα Κλαρωτή, μιας και το πρόβλημα το έχει αποκλειστικά και μόνο με κάζουαλ ερωτικούς παρτενερ κι όχι με γνωστούς, φίλους φίλων, συναδέλφους, παλιούς συμμαθητές, ξαδέρφια κλπ υποψιάζομαι ότι φοβάται μην κολλήσει…αφροδίσια! Δατς ράιτ. Θα επικαλεστώ τη γυναικολόγο μου που μου υπενθυμίζει κάθε φορά: “Προφυλακτικό πάντα, ακόμη και με το χάπι, ακόμη και με μόνιμη σχέση. Ξέρεις πόσες παντρεμένες πελάτισσες έχουν κολλήσει αφροδίσια; Σίγουρη να είσαι μόνο για τον εαυτό σου. Για κανέναν άλλο.”