in

Αγαπητή «Α, μπα»: Τους φαίνεται αδιανόητο που άφησα τη δουλειά που έκανα και τα λεφτά που επαίρνα

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι σιχαινομαστε να δουλεύουμε, δεν καταλαβαίνω γιατί τους φαίνεται περίεργο ότι αντάλλαξα το να κάνω πολυτελή ζωή χωρίς όμως ιδιαίτερο ελεύθερο χρόνο, με το να ζω μια χαρά

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι σιχαινομαστε να δουλεύουμε, δεν καταλαβαίνω γιατί τους φαίνεται περίεργο ότι αντάλλαξα το να κάνω πολυτελή ζωή χωρίς όμως ιδιαίτερο ελεύθερο χρόνο, με το να ζω μια χαρά ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καταγραφή 1

Αγαπητή Αμπα, Δεν έχω τόσο πρόβλημα με την αντίδραση των άλλων σχετικά με τις επιλογές μου, αλλά θα ήθελα μια ερμηνεία για το φαινόμενο της τόσο έντονης έκπληξής τους. Είμαι 49 ετών, χωρίς οικογένεια και χωρίς πρόθεση να αποκτήσω, ευχαριστημένη από όλες τις συνθήκες της ζωής μου. Από τότε που πέθαναν οι γονείς μου πριν 10 χρόνια η μάνα, νωρίτερα ο πατέρας, κληρονόμησα ως ο μοναδικός συγγενής την ακίνητη περιουσία τους που μου αποφέρει γύρω στο ενάμιση χιλιάρικο τον μήνα, εκ των οποίων βάζω και στην άκρη καθώς μένω σε γκαρσονιέρα επίσης μέρος της κληρονομιάς και μάλιστα επαρχία (μικρότερη από Θεσσαλονίκη), οπότε κάνω τη ζωή που θέλω γενικά. Το θέμα είναι ότι φαίνεται σε ολους ΤΌΣΟ ακατανόητο, ότι συνειδητά άφησα το ελεύθερο επάγγελμα που έκανα, πριν 8 χρόνια περίπου κ το οποίο που πρόσφερε ας πούμε άλλα δύο χιλιάρικα κατά μέσο όρο τον μήνα. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι σιχαινομαστε να δουλεύουμε, δεν καταλαβαίνω γιατί τους φαίνεται περίεργο ότι αντάλλαξα το να κάνω πολυτελή ζωή χωρίς όμως ιδιαίτερο ελεύθερο χρόνο, με το να ζω μια χαρά (με περισσότερα λεφτά από όσους συνήθως με κρίνουν) και με όλο τον άπλετο, ελεύθερο χρόνο κάθε μέρας. Μα δηλαδή αυτοί στη θέση μου δε θα αποδέχονταν αυτό το deal??

Mary

Είμαι απολύτως σίγουρη ότι δεν είναι ΟΛΟΙ, αλλά αυτοί σε ενοχλούν περισσότερο από αυτούς που συμφωνούν μαζί σου, ή αδιαφορούν. Ίσως αυτοί στους οποίους αναφέρεσαι να μην αποδέχονταν αυτό το deal. Εσύ πώς ερμηνεύεις την δική σου μεγάλη έκπληξη που διαφωνείτε για το πώς είναι καλύτερο να ζήσει κανείς τη ζωή του;

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

28 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Cozy
Cozy
3 χρόνια πριν

Είμαι στη δουλειά αυτή τη στιγμή. Διαβάζω την ερώτηση, κλαίω εσωτερικά που δουλεύω. Τελικά έκλαψα λίγο αλλά έκατσα στη δουλειά. Φίλη κάνε τη ζωαρα σου είμαι φαν σου!!!!

Elenalda
Elenalda
3 χρόνια πριν

Εφόσον είσαι μια χαρά, δεν καταλαβαίνω γιατί ασχολείσαι με άτομα, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα απλά σε ζηλεύουν. Μεταξύ μας κι εγώ σε ζηλεύω λίγο.

Nissa Nissa
Nissa Nissa
3 χρόνια πριν

Καλέ εσυ ζεις το ονειρό μου!

Tropique
Tropique
3 χρόνια πριν

Η έντονη έκπληξή τους οφείλεται στο ότι αν δεν έχεις δουλειά ή παιδιά ή ιδανικά δουλειά και παιδιά κατά το στερεότυπο που ταλανίζει το σύμπαν, δεν είσαι ολοκληρωμένη ως προσωπικότητα. Αυτοί που το λένε αυτό με εύσχημο τρόπο σε λένε αργόσχολη, γεροντοκόρη ή και τα δύο.
Γράψτους εκεί που πρέπει και συνέχισε τη ζωή σου όπως αρέσει σε σένα.

Vada
Vada
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Tropique

Έγραψες!

este
este
3 χρόνια πριν

Η δουλεια εκτος απο βιοπορισμο προσφερει και πολλα αλλα. Κοινωνικοποιηση, δημιουργικοτητα, αισθηση προσφορας, τονωση αυτοπεποιθησης κ.α. Βεβαια οι περισσοτεροι γνωστοι σου πιθανολογω οτι απλα ζηλευουν μια που ελαχιστοι εχουν την δυνατοτητα να εχουν εισοδημα χωρις να χρειαστει να κανουν απολυτως τιποτα.

Wanderlust
Wanderlust
3 χρόνια πριν

Από πού είναι δεδομένο ότι οι περισσότεροι σιχαινόμαστε να δουλεύουμε;;
Είναι αστείο το ότι ερμηνεύεις τον κόσμο με τα δικά σου κριτήρια κ μετά αναρωτιέσαι γιατί κ οι άλλοι κάνουν το ιδιο κ δεν σε καταλαβαίνουν!

Back to reality
Back to reality
3 χρόνια πριν

Εγω προσωπικα αποδεχομουν με τα χίλια! Αλλα καλα σου λεει η Αμπα.. εσυ γιατι εκπλήσσεται που αλλοι το βλεπουν αλλιως; κανεις ακριβως το ιδιο

Cycling in the rain
Cycling in the rain
3 χρόνια πριν

Mary, ξεκινάς θεωρώντας δεδομένο ότι οι περισσότεροι σιχαίνονται να δουλεύουν. Η δική μου προσωπική θεώρηση είναι πολύ διαφορετική, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι λατρεύω τη δουλειά μου η ότι με ολοκληρώνει κτλ. Σου το λέω αυτό γιατί ξαφνιαζεσαι που δεν καταλαβαίνουν όλοι την επιλογή που έκανες.

Εφόσον εσύ είσαι σίγουρη και ευτυχής με την επιλογή σου , δεν έχεις καμία υποχρέωση σε κανέναν για να απολογεισαι.

Melian
Melian
3 χρόνια πριν

Νομίζω είναι αυθαίρετο να λες ότι οι περισσότεροι σιχαινόμαστε να δουλεύουμε…δεν προκύπτει από πουθενά αυτό το συμπέρασμα. Κατά τα άλλα, ο καθένας είναι ελεύθερος να ζήσει τη ζωή του όπως θέλει και δεν καταλαβαίνω την ερώτηση αν και οι υπόλοιποι στη θέση σου δεν θα αποδέχονταν αυτό το deal. Και ναι, ξέρω πολλούς ανθρώπους που δεν θα αποδέχονταν αυτό το deal. Νομίζω ότι απλά θέλεις επιβεβαίωση για την επιλογή σου, αλλιώς δεν θα έστελνες καν την ερώτηση στην α Μπα.

cyora
cyora
3 χρόνια πριν

Εγω όχι μόνο θα αποδεχομουν το deal αλλά θα πετούσα από την χαρά μου. Και μετά θα έκανα εθελοντισμό, θα διάβαζα, θα βολταρα και θα περνούσα υπέροχα.