in

Αγαπητή «Α, μπα»: Πραγματικά, πώς την παλεύετε χωρίς σουτιέν;

Αν είναι να παραμείνει στητό το στήθος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, τότε να φοράω μια ελαστική μπλουζίτσα και εγω

Αν είναι να παραμείνει στητό το στήθος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, τότε να φοράω μια ελαστική μπλουζίτσα και εγω ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

270c93133b81353d1cff23399dcd28c9

Τώρα με την καραντίνα και το να είσαι κλεισμένος όλη μέρα μέσα στο σπίτι, για πολλές γυναίκες δεν υπήρχε και ο λόγος να φοράνε σουτιέν. Πραγματικά, πως την παλεύετε χωρίς σουτιέν; Ούτε καν αθλητικό, τίποτα απολύτως. Μόνο εγω νιώθω παράξενα όταν κάποια μπλούζα κινείται, άρα είναι φαρδιά και οχι ελαστική που κολλάει πάνω στο σώμα, πάνω στο στήθος μου και αν είναι και εμφανής η θηλή, τότε με πιάνει αναστάτωση; Απο την άλλη όμως δεν είναι μόνο η ελευθερία και η άνεση που νιώθουν όσες δεν φοράνε, αλλά δεν σκέφτονται ή δεν ανησυχούν οτι το στήθος τους μπορεί να μην είναι τόσο στητό ή στο βάθος χρόνου θα υπάρχει μεγάλη πτώση; Διαβάζω διάφορες έρευνες που λένε οτι η απουσία στηθόδεσμου, βοηθάει στο να γίνει το στήθος πιο στητό επειδή πρέπει ο θώρακας να ‘’σηκώσει το βάρος’’ εφόσον δεν υπάρχει το σουτιέν να το κρατάει ψηλά;. Τι ισχύει τελικά; Αν είναι να παραμείνει στητό το στήθος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, τότε να φοράω μια ελαστική μπλουζίτσα και εγω…

-Λευτεριά_στα_μπαλκόνια;

 

Θέλω να μου απαντήσει κάποιος υπεύθυνα.

Αυτοί που ξεκινούν ερώτηση με το «μόνο εγώ…;», όντως πιστεύουν ότι υπάρχει περίπτωση να είναι οι μοναδικοί στον κόσμο που σκέφτηκαν ή ένιωσαν κάτι, ή το κάνουν από γλωσσική αμηχανία, νομίζοντας ότι λένε κάτι πνευματώδες, ή με βαθύ περιεχόμενο, όπως είναι η λέξη «τοξικός», το «μην τα ισοπεδώνουμε όλα», και «η γαζέλα της πασαρέλας»;

Όσο για τις «έρευνες» που λένε για το στητό στήθος χωρίς σουτιέν, ψάχνοντας είδα ότι είναι μια (1) «έρευνα» που δεν είναι μια έρευνα, είναι μια συνέντευξη ενός γιατρού στο ραδιόφωνο, που δεν έχει επιβεβαιωθεί, ούτε ανακοινωθεί σε επιστημονικό περιοδικό. Πριν αλλάξουμε τις συνήθειες μας για χάρη της ομορφιάς, καλύτερα να το ψάχνουμε λίγο πρώτα.

Αυτό που ισχύει τελικά, είναι να κάνει η κάθε γυναίκα ό,τι θέλει με το στήθος της, χωρίς να φοβάται ότι άλλες γυναίκες θα τη ρωτήσουν «πώς αντέχει» να είναι με σουτιέν, να είναι χωρίς σουτιέν, να κυκλοφορεί τόπλες ή με στολή δύτη. Γενικώς, το «πώς αντέχεις το τάδε» και «πώς την παλεύεις με το δείνα» είναι αγενής ερώτηση και δείχνει έλλειψη καλλιέργειας. Συντόμως, λέγεται «χοντράδα». Καλύτερα να την αποφεύγουμε.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

50 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Sourikata
Sourikata
4 χρόνια πριν

Τοξικός είναι όταν θες να πεις πολύ μαλ@κας, αλλά έχει πάρει το μάτι σου ότι “Αναρτήσεις με υβριστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται”. 😛

eraki
eraki
4 χρόνια πριν

Το έχω γράψει και σε άλλη παρόμοια ερώτηση, έχω να φορέσω σουτιέν πάνω από δεκαετία, και νιώθω απολύτως υπέροχα!
Και να σκεφτείς ότι έχω μεγάλο στήθος που μετά από τα παιδιά και κάμποσα κιλά, φυσικά έχει υποκύψει στο νόμο της βαρύτητας!

Την παλεύω ωραιότατα με κολλητά φανελάκια για να μην κουδουνάνε τα μπαλκόνια, και σουτιέν μόνο σε εξαιρετικά εξαιρετικές περιπτώσεις – τύπου γάμος – βάφτιση, τόσο σπάνια.
Όσο για το αν θα μείνει στητό, αυτή η πιθανότητα για μένα έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί, αλλά σουτιέν δε βάζω μακάρι να φτάσει το βυζί στο κότσι και να παίζω μπάλα…

Τρελό ηλεκτρόνιο
Τρελό ηλεκτρόνιο
4 χρόνια πριν

Πραγματικά, πώς την παλεύετε με σουτιέν;;;
Είναι το.πρώτο πράγμα που βγάζω μόλις μπω σπίτι. Αν και τις περισσότερες φορές δε φοράω ούτε έξω.

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Τρελό ηλεκτρόνιο

έβλεπα παλιά μια εκπομπή και η παρουσιάστρια έλεγε οτι κοιμάται με το σουτιέν και ήμουν σε φάση να κλείσω τα αυτιά μου και να κάνω λαλαλλαλαλααλα

Dorothy
Dorothy
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Τρελό ηλεκτρόνιο

Μ αρεσει που με το που εγραψε η Λενα οτι αυτες οι ερωτησεις ειναι χοντραδες, ηρθες και το εγραψες απο κατω απο την αντιστροφη.

Moodus
Moodus
4 χρόνια πριν

Να μας εξηγήσουν κάποια στιγμή και την αξία του στητού στήθους, σε προστατεύει από κάποια πάθηση ή απλά μη και το δει ο άνδρας και δεν σε επιλέξει ως μέλλουσα σύζυγο;

Dorothy
Dorothy
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Moodus

Καλά, αυτό τι ήταν τώρα; Άμα είναι να μην κάνουμε ποτέ τίποτα εξωραιστικό για τον εαυτό μας δεδομένου ότι δεν μας προστατεύει από καμιά πάθηση. φαντάζομαι εσύ δεν ψωνίζεις ρούχα, παρά μόνο τα απολύτως απαραίτητα (τι να ναι; 2 μπλούζες, 2 παντελόνια, 2 φουτερ, κι ένα μπουφάν;), δεν χτενίζεσαι, δεν βάφεσαι, δεν βάζεις ποτέ κρέμα κλπ.

Moodus
Moodus
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Dorothy

Ξανάδιαβασε την ερώτηση.Μιλάμε για το στητό στήθος και για τη χρησιμότητα του σουτιέν στο να παραμείνει σταθερό βάσει “ιατρικών ερεύνων”.Τι σχέση έχει αν εγώ βάφομαι, ενυδατώνομαι, παίρνω ρούχα;

Dorothy
Dorothy
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Moodus

ζητας να σου εξηγησουν την αξια του στητου στηθους γιατι δεν βλεπεις πως βοηθαει σε παθηση. γιατι πρεπει να βοηθαει σε παθηση για να εχει αξια; απο ποτε οι ερευνες (δεν αναφερει πουθενα το κειμενο της γραφουσας οτι ειναι ιατρικες) πρεπει να εστιαζουν μονο στα πραγματα που μπορουν να μας βοηθησουν σε καποια παθηση; επισης αφηνεις μια ειρωνια στο αν το κανει για τους ανδρες στο τελος λες και ειναι κακο να φροντιζεις κατι στην εμφανιση σου, εφοσον θες, για να αρεσεις στον συντροφο σου.

Moodus
Moodus
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Dorothy

Γιατί έχουμε φάει στη μάπα τόσα χρόνια ότι το αισθητικό κομμάτι είναι πιο σημαντικό από την υγεία μας.Αν δεν έχεις στητό στήθος κρύψτο, αν έχεις ακμή κρύψτη την, αν έχεις κιλά κρύψτα, αν τα χείλη σου είναι μικρά κρύψτα , αν είσαι κοντή κρύψτο κλπ.Γιατί εγώ δεν βλέπω αξία σε όλα αυτά απλά μία βιομηχανία που στηρίζεται στην τελειότητα των γυναικών ώστε να κρύβουμε πράγματα τα οποία είναι εντελώς φυσιολογικά.Τώρα αυτό το να αρέσω στον σύντροφό μου το αφήνω ασχολίαστο.

Ofglen
Ofglen
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Moodus

Πες τα Moodus! Να προσθέσω ότι παρατηρώ πως υπάρχει η εντύπωση ότι όλες οι γυναίκες έχουν στητο στήθος με το που εμφανίζεται στην εφηβεία. ΔΕΝ έχουμε όλες στητο στήθος ΟΣΑ κιλά και να είμαστε. Έλεος πια με το στητο στήθος. Κατηγορούν γέννες, κιλά, σουτιέν κ δε ξέρω κ εγώ τι άλλο, γιατί μας μάθανε ότι έτσι πρέπει να είναι το στήθος. Ε ρε σεις, οκ μερικές έχουν στητο στήθος, μερικές όχι, δεν είχαν ποτέ και δε θα έχουν ποτέ εκτός αν κάνουν πλαστική, κ δε πειράζει!

Τρελή επιστήμονας
Τρελή επιστήμονας
4 χρόνια πριν

Έχω αρκετά μεγάλο στήθος και για μένα τα σουτιέν είναι πραγματικά μαρτύριο. Ναι, τα αθλητικά είναι λίγο πιο βολικά αλλά και πάλι δε συγκρίνεται. Προσωπικά με ενδιαφέρει να μπορώ να αναπνεύσω χωρίς να ζορίζομαι παρά το αν θα με βρει σεξι ο κάθε μπαγλαμάς (που μεταξύ μας μάλλον θα έχει τα δικά του αρνητικά αλλά εγώ πρέπει να είμαι τέλεια). Και για να προλάβω, ναι το σωστό νούμερο φοράω, έχω μετρηθεί σε διάφορα μαγαζιά αρκετές φορές, δεν είναι το πρόβλημα εκεί.

elenalda
elenalda
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Τρελή επιστήμονας

Ακριβώς αυτό! Εχώ και εγώ αρκετά μεγάλο στήθος με πολύ πολύ μικρή πλάτη και τα περισσότερα σουτιέν είναι σαν εργαλεία βασανισμού.

Μελιστάλαχτη
Μελιστάλαχτη
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Τρελή επιστήμονας

Δεν είναι μονο θέμα μεγέθους είναι και ανατομίας. Εγω πχ με μεγαλο στήθος και αμετρητες κυστες (κατασκευαστικά ετσι ειναι το στηθος μου) φοραω μεχρι και στον υπνο μου γιατι οποιαδηποτε ελευθερη κινηση με ποναει. Και οταν με ρωτανε πως την παλευεις η απαντηση ειναι “οπως εσυ την παλευεις χωρις” γιατι πραγματικα δεν μπορω να φανταστω να πρεπει να ζω χωρις σουτιεν. Και το “στητο στηθος” που λεει η κοπέλα της ερώτησης φανταζομαι εχει να κανει και με αλλους παραγοντες, αλλα δεν ειμαι γιατρος για να ειμαι και σιγουρη. Σε καθε περιπτωση με οτι αισθανεται ανετα η καθεμια!

BlobBlob
BlobBlob
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Τρελή επιστήμονας

Πάντως τώρα που είμαι έγκυος ανακάλυψα τις προεκτάσεις για σουτιέν που σου δίνου μερικά εκατοστά παρά πάνω και βοηθάνε αφάνταστα αν αισθάνεσαι ότι δε μπορείς να αναπνεύσεις όταν φοράς σουτιέν. Όχι ότι πρέπει να βάλεις δηλαδή με το ζόρι.

lioness
lioness
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  BlobBlob

@BlobBlob: πολύ χαίρομαι που όλα πήγαν κατ’ ευχήν! Με το καλό σου εύχομαι! <3<3<3

soukaivou
soukaivou
4 χρόνια πριν

Ο μόνος ουσιαστικός τρόπος που πιάνει για να κρατηθεί πιο στητό το στήθος είναι να γυμνάσεις τους μυς που το κρατάνε, που είναι ελάχιστοι και γυμνάζονται με πολύ συγκεκριμένες ασκήσεις.
Εσένα η απορία σου ποια είναι, ειλικρινά δεν κατάλαβα. Πως βολεύει κάποιες γυναίκες να μη φοράνε σουτιέν; Τι θα έπρεπε να απαντήσουν για να σου λυθεί; Πέρα από το “εμένα έτσι με βολεύει” πραγματικά δεν υπάρχει άλλη απάντηση.
Και εντέλει, αν πέσει το στήθος μας ΤΙ ΕΓΙΝΕ; Γιατί πρέπει να είναι ΣΤΗΤΟ και όχι ΠΕΣΜΕΝΟ;;;;

Aten
Aten
4 χρόνια πριν

Μια μελέτη σε στήθη μονοζυγωτικών διδύμων αδερφών ίσως θα έλυνε την απορία μας αλλά δε θα δεσμευόμουν σε μια ζωή αποκλειστικά με ή χωρίς σουτιέν προκειμένου να μελετηθώ, αν είχα δίδυμη αδερφή, μόνο για να απαντηθούν ερωτήματα χωρίς ουσία.

Corry Karav O'Keerie
Corry Karav O'Keerie
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aten

Και πάλι είναι πολλοί οι εξωτερικοί παράμετροι. Αυξομείωση βάρους, ενυδάτωση του δέρματος, εγκυμοσύνες κα.

δε σου λέω!
δε σου λέω!
4 χρόνια πριν

Εγώ έχω βρει τη βολή μου με αυτα τα πολύ μαλακά σουτιέν χωρίς μπανέλα, τα φοράω και μέσα στο σπίτι και έξω από το σπίτι και πάντα (εκτός από τον ύπνο) και πλέον δεν τα αλλάζω με τίποτα. Απ’ όταν το γύρισα σε τέτοια σουτιέν, έφυγε από τη ζωή μου εκείνη η ανάγκη να μπω στο σπίτι και να βγάλω το σουτιέν μου για να χαλαρώσω. Με βολεύουν γιατί κρατάνε τα μεμε στη θέση τους να μην κουνιούνται πέρα δώθε και να μη διαγράφουν, αλλά χωρίς να καταπιέζομαι καθόλου. Για να κάνω αυτη τη μετάβαση έπρεπε να περάσω το στάδιο… Διαβάστε περισσότερα »

Chaotic Jester
Chaotic Jester
4 χρόνια πριν

Μία είναι η γαζέλα της πασαρέλας, μην τα ισοπεδώνουμε όλα!

este
este
4 χρόνια πριν

Εγω θελω να πω οτι εχω μετριο στηθος και ζηλευω παρα πολυ τις γυναικες με μεγαλο ειτε φορανε σουτιεν, ειτε οχι (που ειναι ολες μου οι φιλες παρεπιπτοντως). Θα ηθελα παρα πολυ να κανω αυξητικη αλλα τελευταια στιγμη το μετανιωνω. Αυτο ηθελα να δηλωσω ευχαριστω για την προσοχη σας.

lioness
lioness
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  este

Ευχαρίστησίς μας να ακούμε τον πόνο σου αγαπημένη este <3<3<3

elenalda
elenalda
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  este

Αχ κ εγώ που έχω μεγάλο ζηλεύω πολύ εκέινες με το μετριο προς μικρό. Μπορουν να φοράνε ό,τι θέλουν χωρίς να σκέφτονται πόσο μεγάλο θα φαίνεται και αν θα ασφυκτιά μέσα στην μπλούζα και αν θα είναι προκλητικό (το έχω ακούσει κ αυτό-ότι επειδή έχω μεγάλο αυτομάτως απαγορευεται το ντεκολτέ γιατί είναι πάντα προκλητικο (!)).

este
este
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  elenalda

Χτυπηστε κοριτσια αντεχω, σας λεω ολες μου οι φιλες το ιδιο θεμα! Πειτε και αλλα προβληματα για το αντιαισθητικα προκλητικο στηθος σας. Σνιφ σνιφ…