in

Αγαπητή «Α, μπα»: Πειράζει που χρησιμοποιώ το netflix του πρωήν μου;

Νιώθω λοιπόν ότι έκανα πολλά για αυτόν τον άνθρωπο και το να μου “κερνάει” το νετφλιξ είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

f33f1323e501bc8a9109484eeab4792d

Αγαπητή Λένα, τα είχα για 8 μήνες με τον Χ. Μάλιστα μείναμε και μαζί του 4 μήνες. Πολλά προβλήματα αυτός, άξια συνεδριών αλλά είχα το μικρόβιο “θα τον βοηθήσω να εξελιχθεί”. Τελοσπάντων, όσο μέναμε μαζί, βάλαμε μαζί νετφλιξ αλλά με δική του χρέωση. Έχουμε χωρίσει 1,5 χρόνο, και οι 2 σε άλλες σχέσεις, όμως εγώ χρησιμοποιώ ακόμη το νετφλιξ του (και δεν του το πληρώνω). Δε φαίνεται να έχει πρόβλημα. Κιόλας κάποια στιγμή άλλαξε κωδικό και του τον ζήτησα και μου τον έδωσε. Σκεφτόμουν λοιπόν τις προάλλες, τι είναι αυτό που με κάνει να μη φτιάχνω δικό μου νετφλιξ και έχω καταλήξει στο παρακάτω: το νιώθω σαν να μου αποδίδει φόρο τιμής. Αυτό το μικρό διάστημα που ήμασταν μαζί, τον βοήθησα αρκετά. Τύπου έκοψε κάπνισμα, άλλαξε δουλειά, επικεντρώθηκε περισσότερο στο χόμπι που αγαπάει, πλέον πάει και σε ψυχολόγο. Ακόμη και όταν είχαμε πλέον χωρίσει, είχαμε βγει κάποιες φορές γιατί ήθελε τη συμβουλή μου ή δεν ήταν καλά κλπ. Γενικά τον supportαρα πάρα πολύ σαν άνθρωπο και πήρα τα αρχίδια μου. Νιώθω λοιπόν ότι έκανα πολλά για αυτόν τον άνθρωπο και το να μου “κερνάει” το νετφλιξ είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει. Πιστεύεις ότι είμαι λίγο μαλακισμένη να το σκέφτομαι έτσι? ΥΓ.Φαντάζομαι θα αναρωτηθεί: ναι ο τωρινός σύντροφός μου έχει προσέξει ότι έχω το νετφλιξ του πρώην μου. Νομίζω πως τον ενοχλεί λίγο αλλά κάνει τα στραβά μάτια.

-Μπάμια

Δεν χρειάζονται οι χαρακτηρισμοί, άσε που δεν σημαίνουν και πολλά. Αφού ρωτάς, μάλλον και η ίδια αισθάνεσαι άβολα με την συναλλαγή, όπως την έχεις κάνει στο μυαλό σου. Νομίζω ότι όσο Νέτφλιξ κι αν δεις δωρεάν, πάλι δεν θα συγχωρήσεις τον εαυτό σου που τον υποστήριξες ενώ ήξερες ότι δεν έπρεπε να το κάνεις.

Θα έλεγα ότι δεν βλάπτεις κάποιον, εφόσον γίνεται με τη συναίνεση του (υποθέτω ότι δεν τον απείλησες /πίεσες για να σου δώσει τον κωδικό), οπότε ως προς αυτό, ηθικά είσαι εντάξει. Μου φαίνεται όμως κάπως απλοποιητικό να πιστεύεις ότι κάποιος έκοψε το κάπνισμα, άλλαξε δουλειά, και επικεντρώθηκε στο χόμπι του επειδή γνώρισε εσένα. Ο ίδιος μπορεί να το βλέπει αρκετά διαφορετικά: έκοψε το κάπνισμα, άλλαξε δουλειά, επικεντρώθηκε στο χόμπι του, και χώρισε από μια σχέση που δεν τράβαγε. Και μετά, πήγε και σε ψυχολόγο. Και τώρα λέει, την παράτησα την καημένη, ας έχει τουλάχιστον το Νέτφλιξ.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

43 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Lobelia
Lobelia
4 χρόνια πριν

Τώρα σοβαρά?????😂😂😂😂και του ζήτησες και τον κωδικό όταν άλλαξε???? Ε εντάξει λίγη αξιοπρέπεια…

Cycling in the rain
Cycling in the rain
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Lobelia

Αφού ο ίδιος από μόνος του δεν τον εδωσε, τι να έκανε και αυτή πχια;

Andromeda
Andromeda
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cycling in the rain

Προβλέπω ερώτηση σε λίγες μέρες:
Αγαπητή Α μπα, εχώ χωρίσει εδώ και 1,5 χρόνο από μια κοπέλα που όταν τα είχαμε της είχα δώσει τους κωδικούς του νετφλιξ. Πλέον άλλαξα κωδικούς και με πήρε τηλέφωνο να της δώσω τους καινούριους…σάστισα, δεν το περίμενα. Δεν μπορούσα να πω όχι και τους της έδωσα. Καλά δεν μπορούσε να καταλάβει ότι τους άλλαξα για να μην μπορεί να μπει; Αν δεν είχα πρόβλημα γιατί να τους αλλάξω;

Το_κοτσύφι
Το_κοτσύφι
4 χρόνια πριν

Εντάξει είσαι τέρμα γιούφτα.
Συγγνώμη για το πολιτικαλ ινκορεκτνες, σύντροφοι.

Εντελβάις
Εντελβάις
4 χρόνια πριν

Την έχουμε ξαναδεί αυτή την ερώτηση από την ανάποδη νομίζω;; Σε κάθε περίπτωση είναι μεγάλη τσιπιά αυτό που κάνεις. Άλλαξε κωδικό για να γλιτώσει αλλά και πάλι δεν πήρες το μήνυμα. Κάνε ένα δικό σου λογαριασμό και άσε απ έξω πρώην και νυν eleoc kapu.

Το_κοτσύφι
Το_κοτσύφι
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

Αυτό δεν το είχα σκεφτεί ότι άλλαξε κωδικό για να την αποφύγει!!! Ω θεέ μου.
Ο καημένος, αυτός κι αν πρέπει να διαβάσει α, μπα μπας και μάθει να γίνεται δυσάρεστος.

Galina Reznikov
Galina Reznikov
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Το_κοτσύφι

Με αφορμή αυτό που λες Κοτσύφι, έκανα την υπόθεση ότι τόσο ο πρώην όσο και ο νυν μπορεί να έχουν ως κοινό το ότι δυσκολεύονται να γίνουν δυσάρεστοι απέναντι στη γράφουσα, ο καθένας ωστόσο για τους δικούς του λόγους.
Κάπως μου δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι σαν να υπάρχει μια άρρητη τριγωνοποίηση μεταξύ τους.
♥️

este
este
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

Μπραβο βρε εντελβαις, ναι την εχουμε ξαναδιαβασει! Νομιζω ομως οτι στην προηγουμενη ερωτηση η κοπελα που το χρησιμοποιουσε το εκανε στα κρυφα.

Mia idea
Mia idea
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

Τέρμα δεν μπορεί να γίνει δυσάρεστος ο τύπος!!!! (κλαίω).

xrusa
xrusa
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

τη θυμάμαι κι εγώ την ανα΄ποδη ερώτηση και είχα πει ότι δίνω κι εγώ στον πρώην μου δωρεάν νέτφλιξ – ακόμα δίνω, 6 χρόνια τώρα. πλέον φοβάμαι μην αλλάξω κωδικό και με κλειδώσει!

Felis
Felis
4 χρόνια πριν

Κοίτα να δεις τώρα σκεπτικά που υπάρχουν ρε φίλε… “μου αποδίδει φόρο τιμής”. 😵 Αφού ο ίδιος σε αφήνει στο τσάμπα, και εσύ δικαιολογείς στον εαυτό σου το τζαμπατζιλίκι σκεπτόμενη ότι σε τιμάει κιόλας που σου χαρίζει 5-6€ το μήνα, ΟΚ, πάω πάσο. Κι εμένα που τα είχαμε 8 χρόνια και βάλε (αν βάλω μέσα και τα χωρισματα-φτιαξίματα, πάνω από δεκαετία), μετά από ούτε 3 εβδομάδες χωρισμού, μου έστειλε ξερό μήνυμα “Καλησπέρα, θα αλλάξω κωδικό Netflix, μπορείς να μπεις εδω *παράθεση της κεντρικής ιστοσελίδας του Netflix*, για δωρεάν ένα μήνα”. Ναι, τόσο παπάρας: “την παράτησα την καημένη, ας της προτείνω… Διαβάστε περισσότερα »

Xthesini
Xthesini
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Felis

Το “μου αποδίδει φόρο τιμής” με λύγισε…

Felis
Felis
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Xthesini

Τι κάνει ο άνθρωπος για να μην αντιμετωπίσει την πραγματικότητα…και τσάμπα Netflix, και δεν χρειάζεται να σκεφτεί γιατί έδωσε τόσα πόλλά σε μία σχέση 8 μηνών (λέγε με και σύνδρομο του σωτήρα).

Cycling in the rain
Cycling in the rain
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Felis

Νομίζω ότι η ίδια είναι ακόμα θυμωμενη και χρησιμοποιεί το Netflix ως μέσο απόδοσης δικαιοσύνης.
Αλλιώς το φόρος τιμής είναι τελείως αλαζονικό.

daria
daria
4 χρόνια πριν

Εμένα μου φαίνεται πως πιο πολύ άλλαξε κωδικό μπας. και σε ξεφορτωθεί ευγενικά. Δεν το κατάφερε, σου έκανε τη χάρη. Πάντως όλο αυτό μου κάνει λίγο ζητιανιά.

Alethiometer
Alethiometer
4 χρόνια πριν

“Φόρο τιμής”;;;;; Σοβαρά τώρα;;;; “Φ ό ρ ο ΤΙΜΗΣ”;;; Τι κελεπούρι είσαι εσύ…
Κι έχεις και το μικρόβιο να βοηθάς άλλους να εξελίσσονται πράγμα που προϋποθέτει ότι εσύ είσαι εξελιγμένη. Μάλιστα.

lioness
lioness
4 χρόνια πριν

Το θέμα είναι: εσένα, γιατί σε καίει ακόμη, ΕΝΑΜΙΣΗ χρόνο μετά, γιατί νιώθεις ότι πρέπει να σου “αποδίδει φόρο τιμής” (WTF?!), γιατί, ενώ όπως λες δε σου συμπεριφέρθηκε καλά και πήρες τα @@ σου, ΚΑΤΑΔΕΧΕΣΑΙ να γλιτώνεις πόσο? 2 έως 10 ευρώ? το μήνα? Γιατί? Και καταδέχτηκες να του ζητήσεις τον καινούριο κωδικό, όταν τον άλλαξε (WTF No2)? Πωωω, μιλάμε, του’ κανες τη μούρη κρέας. Άλλο τέτοιο κακό να μην τον βρει. Μπράβο σου πάντως, παίρνεις το αίμα σου πίσω, με αξιοπρέπεια πάνω απ όλα. Για μια σχέση 8 μηνών, που έληξε πριν 1.5 χρόνο. Δηλαδή, εγώ, αναλογικά, τι θα… Διαβάστε περισσότερα »

Eva
Eva
4 χρόνια πριν

Έλεος ποιες ακόμα δικαιολογίες θα σκεφτούμε για να δικαιολογήσουμε το ότι ακόμα ασχολούμαστε με τον πρώην. Τόσο ακριβό είναι αυτό το νετφλιξ που δεν μπορείς να το πληρώσεις μόνη σου??? Από τον τωρινό σου σύντροφο τι θα διεκδικήσεις…. εμένα αυτό θα με προβλημάτιζε αν ήμουν το αγόρι σου….

Looking forward
Looking forward
4 χρόνια πριν

Ουαου έπαιξες τόσο καταλυτικό ρόλο στη ζωή του που σου κερνάει το Netflix!!! Πόσες δικαιολογίες θα σκεφτείς ακόμα για να παραδεχτείς το αυτονόητο! Βλέπεις τσάμπα Netflix γιατί κάποιος σε αφήνει κ εσύ όχι μόνο βολεύεσαι, τον στολίζεις κιόλας τον “προβληματικό”. Δες εκεί τις ταινίες με τον νυν που “κάνει κ αυτός τα στραβά μάτια” κ αφήστε τον άνθρωπο στην ησυχία του! Μα ζήτησες τους κωδικούς;;; Αλήθεια τώρα;

Fuchsia
Fuchsia
4 χρόνια πριν

‘Και τώρα λέει, την παράτησα την καημένη, ας έχει τουλάχιστον το Νέτφλιξ. ‘
OUCH!!
Πώς τα πετας ετσι βρε Λεναααα..!!!
Τωρα θα την κανεις να του ζητησει και το pin απο την χρεωστικη του γιατι αυτο θα ειναι ΠΛΕΟΝ το λιγοτερο που μπορει να κανει!!!