in

Αγαπητή «Α, μπα»: Του εξήγησα ότι δεν μου αρέσει που καπνίζει χόρτο

Εκείνος το σεβάστηκε αλλά φοβάμαι μην ξανακάνει

Εκείνος το σεβάστηκε αλλά φοβάμαι μην ξανακάνει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

73b869ab7591608352555a90d9f8adc2

Αγαπητή Α, θα ήθελα να σε ρωτησω.. Εχω σχέση εδώ και αρκετό καιρό με ένα παιδί. Περνάω τέλεια μαζί του, με ολοκληρώνει, κάθε στιγμή που περνάω μαζι του είναι ξεχωριστή και δε θα το άλλαζα με τίποτα στο κόσμο. Ταιριάζουμε σε ολα μέχρι στιγμής, σκεφτόμαστε τα ίδια, έχουμε τα ίδια γούστα και ίδιο σκεπτικό στα περισσότερα. Το μοναδικό πράγμα που με τρελαίνει και με κάνει να νιώθω άσχημα είναι ότι έκανε χρήση χόρτου καιρό πριν γνωριστούμε. Όταν αρχίσαμε να βγαίνουμε του εξήγησα ότι δεν μου αρέσει καθόλου κ ότι δεν θα μπορούσα να είμαι με κάποιον που το κάνει αυτό. Το σεβάστηκε και το έχει κόψει αλλά υπάρχουν στιγμές που το σκέφτομαι έντονα ότι θα ξανά κάνει… Κυρίως επειδή τα άτομα που κάνει παρέα το κάνουν ακόμη κ πάντα όταν φτάνει η ώρα να βγει μαζί τους με πιάνουν αμφιβολίες και το κάνω θέμα τις περισσότερες φορές χωρίς να υπάρχει λόγος( όταν οι φίλοι του λείπουν δεν το σκέφτεται καν κ δεν το κάνει σίγουρα). Δεν ξέρω ποια είναι η λύση.. Δεν θέλω να τον χάσω με τίποτα στο κόσμο ειδικά για ένα τέτοιο λόγο… Τι να κάνω……..

Δεν δείχνει σεβασμό σε σένα ότι το έκοψε για χάρη σου, αλλά ότι περιορίστηκε προσωπικά για να μην φύγεις, γιατί του έδωσες τελεσίγραφο. Τα τελεσίγραφα πιάνουν μόνο αν τα εννοείς, αγαπητή φίλη. Δεν άλλαξε γνώμη για την χρήση. Δεν μπορεί να αλλάξει γνώμη για χάρη σου. Μπορεί μόνο να καταπιεστεί. Κι επειδή το ξέρεις, δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρη.

Αν δεν θέλεις να τον χάσεις με τίποτα στον κόσμο και μάλιστα ειδικά για τέτοιο λόγο, ήρθε η ώρα να εξετάσεις τι είναι για σένα αυτός ο λόγος. Η δική σου πυξίδα είναι υπό αμφισβήτηση, όχι η δική του. Σκέψου ποια είσαι και με ποιον θέλεις να είσαι, και με ποιους όρους, αλλά κυρίως το γιατί. Τι θα πει για σένα «κάνει αυτό». Τι είναι το «αυτό;» Τα ναρκωτικά; Γιατί; Με επιχειρήματα, όχι με συναίσθημα. Συγκεκριμένα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

35 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
ντισκολάτα
ντισκολάτα
4 χρόνια πριν

Ρε παιδιά, πότε θα μάθουμε επιτέλους ότι κανείς δεν κόβει τίποτα για εμάς, για την πάρτη του το κόβει, αν και εφόσον το θέλει. Ως καπνίστρια, που δεν καπνίζει πια, έχω δεχθεί αρκετή πίεση και γκρίνια από τον σύντροφό μου. Όχι από την αρχή της σχέσης, γιατί καπνίστρια με γνώρισε, δεν ήταν ότι το έκρυβα, αλλά πολύ αργότερα. Και άσχετα που αναγνώριζα ότι μέσα στα κίνητρα του ήταν και αγάπη, νοιάξιμο και άγχος μην πάθω κάτι, εμένα αυτό το “δεν θέλω να καπνίζεις” με καταπίεζε αφόρητα. Οπότε κάπνιζα. Αραιά και που μεν, κρυφά δε. Μέχρι που μια μέρα πάνω σε… Διαβάστε περισσότερα »

este
este
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  ντισκολάτα

Αγαπητή ντισκολάτα απόλυτη ταύτιση. 6 χρόνια πριν σχεδόν το ίδιο σκηνικό. Μακάρι να μην το ξανα-αρχίσουμε (το κάπνισμα εννοώ). Τι άθλια συνήθεια + παράλληλα απόλυτα τέλεια.
Υ.Γ. Ακόμα περιμένω την έρευνα για τα οφέλη του καπνίσματος. Αντε να δούμε… 😃😃

ντισκολάτα
ντισκολάτα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  este

6 χρόνια; Ουαου, πολλά συγχαρητήρια σας εύχομαι! Ελπίζω να τα φτάσω κι εγώ. Όντως πάντως, άθλια και τέλεια μαζί, τόσο του δε ποιντ περιγραφή.

este
este
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  ντισκολάτα

Ναι ναι 6 ολοκληρα, και καπνιζα απο εφηβη σχεδον. Τωρα ειμαι 38.5 (οχι δεν ειμαι 39 ακομα). Βοηθησαν πολυ και 2 εγκυμοσυνες που μεσολαβησαν. Ειναι πιστευω το μεγαλυτερο δωρο που εκανα στον εαυτο μου (μαζι με την lazer αποτριχωση). Νομιζω παντως πως once a smoker always a smoker, με την εννοια οτι παντα κατι θα υπαρχει στο πισω μερος του μυαλου. Οπως και να χει σου ευχομαι και γω καλη επιτυχια!!🌷🌷

MadHatter
MadHatter
4 χρόνια πριν

Αν τα άτομα που κάνει παρέα καπνίζουν ακόμα, είναι βέβαιο οτι κάνει και αυτός. Όχι σε σημείο αποχαύνωσης, αλλά μια τζούρα την παίρνει. Επίσης δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης.

Sorry :/

Μπούκλα
Μπούκλα
4 χρόνια πριν

Βρε φίλη, μερικά μπαφάκια δεν πείραξαν ποτέ κανέναν! Αν δοκιμάσεις, θα καταλάβεις… Αν υπάρχει τέτοια σύμπνοια μεταξύ σας κι απ΄τη στιγμή που ο άνθρωπος δεν είναι και ρεμπέτης στα καταγώγια του Πειραιά… ε ρίξε νερό στο κρασί σου!

City
City
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μπούκλα

Κι εγώ μαζί σου, Μπούκλα. Ο τωρινός μου σύντροφος καπνίζει λίγο, όταν μου το πρωτοείπε τσιτώθηκα γιατί δεν είχα καπνίσει ποτέ εγώ και γιατί στο μυαλό μου ‘τα ναρκωτικά είναι κακό πράμα’, μετά αναρωτήθηκα αν είναι όντως πρόβλημα και στην πράξη είδα ότι όχι, δεν είναι. Καπνίζει ένα δύο μπαφάκια, μόνο σαββατοκύριακα, κι είμαστε μια χαρά. Θα σου έλεγα, φίλη γράφουσα, να κάνεις μια έρευνα στο διαδίκτυο και να διαβάσεις για το θέμα. Θα δεις ότι δεν υπάρχει τίποτα τρομαχτικό στην περιορισμένη χρήση κάνναβης (ίσα ίσα υπάρχουν οφέλη) και ίσως αυτό σε ηρεμήσει.

Μαύρος Γάτος
Μαύρος Γάτος
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μπούκλα

Αντίθετα, εγώ έμεινα με την απορία: Ποια είναι η συχνότητα και ποσότητα;

Γιατί πρόκειται για παράγοντα καθοριστικό. Συμφωνώ με την μπούκλα.

City
City
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μπούκλα

Δικαίωμα σου, Μίτσι. Η άποψη μου είναι ότι, αν κάποιον τον αγαπάς, δεν τον διώχνεις γιατί έχει μια συνήθεια που δεν πολυγουστάρεις (και τα δυο μπαφάκια κάθε Σάββατο μια συνήθεια είναι, ούτε εθισμός ούτε τίποτα τέτοιο). Ούτε και φαντάζομαι ότι είμαι εγώ η τέλεια, σίγουρα έχω συνηθειες που δεν του πάνε. Αλλά με σέβεται και με αποδέχεται. Σεβασμό, αποδοχή, αγάπη… αυτά δεν θέλουμε; Πάντως θα έλεγα στη γράφουσα, προσοχή στα τελεσίγραφα, ιδίως όταν μπαίνουν όπου δεν υπάρχει πραγματικά λόγος. Αλλιώς ας κάνουμε σχέσεις με πλαστικές κούκλες, όχι και κανονικούς ανθρώπους.

El Psomakaki
El Psomakaki
4 χρόνια πριν

Από την στιγμή που η σχέση σας δεν φαίνεται να βλάπτεται από αυτό που κάνει ο σύντροφός σου, μόνο εσύ την γαμάς ασκώντας του πίεση, που σκατα μωρε ειναι το κακο; Σταματήστε να προσπαθείτε να κοντρολάρετε τα άτομα σας να συμπεριφερθούν συμφωνα με τα δικά σας στανταρ.

Tiersenzie
Tiersenzie
4 χρόνια πριν

Δεν είναι παράλογο ( αντίθετα με αυτό που μάλλον πιστεύουν κάποιοι σχολιαστές ) ένα άτομο να μην εγκρίνει τη χρήση της κάνναβης, του αλκοόλ ή οποιασδήποτε άλλης ψυχοδραστικής ουσίας. Το χόρτο, όπως και το αλκοόλ, δεν είναι ο σατανάς. Είναι όμως μια συνήθεια που συνοδεύεται από ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής και μια ορισμένη στάση, τις περισσότερες φορές. Αν με βάση τον δικό σου ηθικό κώδικα, οποιοδήποτε ναρκωτικό δεν είναι οκ, είναι λογικό να θες ο σύντροφός σου να συμφωνεί. Όπως θα ήταν λογικό αν ήσουν πχ. ορθόδοξη χριστιανή ή χορτοφάγος ή αριστερή ή ακτιβίστρια. Υπάρχουν άνθρωποι που δε ζητούν να… Διαβάστε περισσότερα »

dreammaker
dreammaker
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Tiersenzie

Τέλεια προσέγγιση Μυρτώ. Ανοιχτη , πολυπλευρη και χωρις προκαταληψεις.
Ο τροπος που μειωνει καθενας το αγχος του , τον χαρακτηριζει, και υπαρχουν αποδεκτοι και μη τροποι , απο κοινωνια και συντροφους,
θρησκοληψια, φιλοσοφια (οχι γυμναστικη)γιογκα, ζωδια, υπεφαγια, netflix, playstation , χορτοφαγια , ο τροπος που μειωνε το αγχος του ο Clinton οταν ηταν προεδρος κλπ, ολα τετοια ειναι και τελικα τα παντα ειναι και η ζωη δεν ειναι τιποτα αλλο απο μια διαρκης προσπαθεια μειωσης του αγχους το οποιο βασικα ειναι υπαρξιακο.
Σεβασμο στις παρηγοριες των αλλων

Alexandra
Alexandra
4 χρόνια πριν

Κανεις δεν μπορεί να αναγκάσει κάποιον να κόψει το χόρτο.Προσωπικα ούτε που διανοουμαι να είμαι με κάποιον που κάνει χόρτο για δικούς μου λόγους οπότε επιλέγω συντρόφους που συμμερίζονται την ίδια άποψη ,δεν πάω να μπλέξω με κάποιον και να του πω “ναι αλλά εμένα με ενοχλεί,θελω να το κόψεις”,είναι παράλογο.Το ίδιο σε συμβουλεύω να κάνεις κι εσύ αν είσαι αμετακίνητη.

Xthesini
Xthesini
4 χρόνια πριν

Μάλιστα… Η μια έχει βρει γκομενάκι και γουστάρει και περνάει μια χαρά αλλά αγχώνεται μην της το χαλάσει (?) ο πρώην. Η άλλη έχει βρει γκομενάκι και περνάει σουπερ αλλά παρόλο που το γκομενάκι την έκανε τη θυσία του για να είναι μαζί της, στεναχωριέται μην τυχόν παρακούσει στο μέλλον και αγχώνεται και κάνει θέμα. Ο καθένας έχει τα προβλήματά του, δεν λέω αλλά ένα reality check που και που δεν βλάπτει. Πόσο πιο στρωτά θέλετε να σας πάνε τα πράγματα για να είστε ευχαριστημένες?

lioness
lioness
4 χρόνια πριν

Έκλαψα με την φώτο! Γιατί και οι γάτες μαστουρώνουν, τι νομίζατε! Με catnip. Βέβαια εμένα η δικιά μου έχει ανοχή. Και ο προηγούμενος γατούλης μου, επίσης.

Po the Panda
Po the Panda
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  lioness

Αυτό ήθελα να γράψω και με πρόλαβες 😂

I_am_the_law
I_am_the_law
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  lioness

Είσαι δηλαδή μία ντίλερ ναρκωτικών γατιών που έχει αποτύχει. Δύο φορές.

lioness
lioness
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  I_am_the_law

Ξεκάθαρα, ωστόσο δε φταίω εγώ, οι νευροϋποδοχείς τους : )

daria
daria
4 χρόνια πριν

Αχ αγαπημένη μου έχω περάσει απο τη θέση σου. Δυστυχώς (ή ευτυχώς) κάνενας άνθρωπος δεν μπορεί να διακόψει μια τρομερά εθιστική συνήθεια επειδή του βάζει ο αγαπημένος του τελεσίγραφο. Άσε που αυτό θες; Να το κάνει για σένα; Δεν θες να το κάνει γιατί αγαπάει τον εαυτό του; Οι άνθρωποι έρχονται στη ζωή μας πακέτο με τις αδυναμίες τους (κάπνισμα, αλκοολ, χόρτο, δύστροπη συμπεριφορά κλπ). Έχουμε κάθε δικαίωμα να μη μας αρέσει η αδυναμία του άλλου, αλλά τότε δεν τον δεχόμαστε στη ζωή μας. Δεν μπορούμε να δεχτούμε τον άλλον με προυποθέσεις και τελεσίγραφα. Ξέρω πως είναι να σου αρέσει… Διαβάστε περισσότερα »

angus
angus
4 χρόνια πριν

Το “κάνει χρήση χόρτου” μου φαίνεται παράταιρη έκφραση, σαν “κάνει χρήση τσιγάρου” ή “κάνει χρήση αλκοόλ”. Νομίζω εξομολογουμενη πρέπει να κάνεις χρήση χόρτου να χαλαρώσεις λίγο