in

Αγαπητή «Α, μπα»: Δύο συνάδελφοι έρχονται στην δουλειά χωρίς να φοράνε εσώρουχο

Έχουμε συναντήσεις που στεκόμαστε όλοι όρθιοι και δε μπορώ να μη το προσέχω κάθε μέρα

Έχουμε συναντήσεις που στεκόμαστε όλοι όρθιοι και δε μπορώ να μη το προσέχω κάθε μέρα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

cbc35d31bace8bd69cc9846f5c1f814b

Dear Λένα και αναγνώστες: Στη δουλειά 2 συνάδελφοι άντρες έρχονται με φόρμα και μάλλον δεν φοράνε εσώρουχο (ή φοράνε κάτι χαλαρό?), που εν ολίγοις, δεν αφήνει τίποτα στη φαντασία. Είναι δουλειά γραφείου, αλλά αυτοί δεν έρχονται σε επαφή με πελάτες και προφανώς τους ενδιαφέρει να νιώθουν άνετα. Ξεκίνησε πρώτα ο ένας και ο άλλος το αντέγραψε ως καταπληκτική ιδέα. Εγώ, ως προϊσταμένη τους, δε ξέρω τι να κάνω και αν πρέπει να κάνω κάτι. Έχουμε συναντήσεις που στεκόμαστε όλοι όρθιοι και δε μπορώ να μη το προσέχω κάθε μέρα. Δε προσβάλλομαι, πιο πολύ αστείο μου φαίνεται. Αλλά από την άλλη, δε νομίζω ότι πρέπει να περιφέρονται έτσι στον χώρο εργασίας, ακόμα και αν δεν έρχονται σε επαφή με πελάτες. Είμαι πουριτανή κατά βάθος; Σε μία κοπέλα που έρχεται με πολύ κοντές φούστες το καλοκαίρι, δεν σκέφτηκα ποτέ να πω κάτι (δε το θεώρησα ποτέ προσβλητικό ντύσιμο, ίσα-ίσα μου άρεσε το στυλ της), αλλά σε αυτούς με τρώει.

-πουριτανή?

Το ερώτημα είναι αν πρέπει να υπακούν στο dress code του γραφείου επειδή είναι υπάλληλοι του γραφείου, ανεξαρτήτως αν βλέπουν πελάτες ή όχι. Δεν ντυνόσαστε μόνο για τους πελάτες, ντυνόσαστε και ο ένας για τον άλλον, δεν είσαστε κολλητοί, συνάδελφοι είσαστε, υπάρχουν αποστάσεις, και καλώς υπάρχουν. Το ντύσιμο δείχνει σεβασμό στο περιβάλλον. Ως προϊσταμένη πρέπει να απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα και όχι αν φαίνεται ο Γιακουμής, και κατά πόσο φαίνεται.

Η κοντή φούστα δεν είναι ισοδύναμη με την χαλαρή φόρμα που περιγράφει γεννητικά όργανα, γιατί τα μπούτια δεν είναι γεννητικά όργανα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

86 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
4 χρόνια πριν

Για μένα δεν έχει καμία σχέση το ότι είσαι προϊσταμένη τους, με την έννοια ότι και συνάδελφος να ήμουν εγώ, μια χαρά θα τους έλεγα ότι δε φανταζόμουν ποτέ να λέω σε κάποιον ψυχικά υγιή άνθρωπο να φορέσει το βρακί του και κανονικά ρούχα για να έρθει στη δουλειά όπως όλοι. Τι σημασία έχει αν τους βλέπουν οι πελάτες ή όχι; Τους βλέπουν άλλοι. Αν δε θέλουν να καταπιέζονται ας βρουν μια δουλειά που δεν έχει καταπίεση, να την πουν και σ’εμένα που θέλω, αλλά καταπιέζομαι να ψάξω, δουλειά. Θα απολογηθούμε εμείς που τηρούμε τους κανόνες κοινής λογικής, για να… Διαβάστε περισσότερα »

Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν

porn hub

lioness
lioness
4 χρόνια πριν

Πριν την ειδικότητα, είχα δουλέψει 3 τουριστοσεζόν medical consultant. Δουλειά γραφείου, 12ωρο/ 6ήμερο. Δεν ερχόμουν σε επαφή με πελάτες, αφού η δουλειά μου ήταν να είμαι όλη την ώρα στα τηλέφωνα με τις ασφάλειες και να γράφω medical reports. Θα μπορούσα, κατά τη γνώμη σου, για να νιώθω άνετα, να πάω στη δουλειά με ένα χιλιοφορεμένο τιραντάκι, σαγιονάρα και χιλιοπλυμμένο σορτσάκι? Να καπνίζω μες στο γραφείο? Να απλώνω τα πόδια μου που με πέθαιναν 12 ώρες να κάθομαι, σε κάνα σκαμπουδάκι? Υπάρχει ή δεν υπάρχει dress code και κώδικας συμπεριφοράς σε ένα εργασιακό περιβάλλον? Τι πάει να πει σου φαίνεται… Διαβάστε περισσότερα »

the_duck
the_duck
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  lioness

Έχω ποστάρει ένα κατατοπιστικό σχόλιο. Εγώ έγραψα την ερώτηση. Όχι, δεν υπάρχει dress code αν δεν υπάρχει συνάντηση με πελάτη (μερικές φορές ούτε και τότε) και ναι, έρχονται με σορτσάκια, τιραντάκια χιλιοφορεμένα, σανδάλια με κάλτσες, τα πόδια τους τα βάζουν στο γραφειο και τα λοιπά. Μάλλον έπρεπε να προσδιορίσω το πλαίσιο στην αρχική ερώτηση, αλλά η απάντηση της Λένας είναι σαφέστατη.

TheRoofisOnFire
TheRoofisOnFire
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  the_duck

Όαση αυτή η ερώτηση για μένα διότι από κάτω θίγεται, ξόφαλτσα εστω, το πόσο συναρτάτε οι περισσότερες το ζήτημα του επαγγελματισμού από την πειθάρχηση στο όποιο συγκεκριμένο και περιοριστικό dress code. Με λυπεί πολύ ΕΔΩ ΜΕΣΑ να μην αμφισβητείται καθόλου αυτο. Το βρίσκω κόντρα στην υγεια να κυριαρχεί ενας τύπος official ντυσίματος που για τις γυναίκες τουλαχ. συνήθως προϋποθετει περιορισμό της ελευθερίας της κίνησης – όχι πραγματικά πείτε μου εκτός από πολύ φαρδιά φούστα και πολύ ψηλόμεσο κι ευρύχωρο τζιν με ποια από αυτά τα ρούχα που ενδείκνυνται για γραφείο μπορείς ας πούμε να λυγίσεις με άνεση κάνοντας ένα υγιές… Διαβάστε περισσότερα »

Το_κοτσύφι
Το_κοτσύφι
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  TheRoofisOnFire

Συμφωνώ μαζί σου στο κομμάτι της υγείας αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί το περιορίζεις στο στενό πεδίο της δουλειάς. Ναι ζούμε σε τετραγωνισμένα σπίτια, καθόμαστε πολλές ώρες σε μη εργονομικές καρέκλες, τα καθίσματα στα μέσα μεταφοράς είναι τα ίδια και το ίδιο άβολα για όλους, εξυπηρετώντας το μέσο άνθρωπο που δεν υπαρχει. Έχει άπειρες προεκτάσεις αυτό το πράγμα, είναι η ίδια μας η ζωή στο αστικό περιβάλλον και ξεκινάει από το σχολείο που το πεντάχρονο-εξάχρονο θα καθίσει πολλές ώρες σε ένα θρανίο με άλλα τόσα πιάνοντας το μολύβι και προσπαθώντας να γράψει. Να συζητήσουμε τις οικονομικές και κοινωνικές καταβολές αν θέλεις… Διαβάστε περισσότερα »

the_duck
the_duck
4 χρόνια πριν

Παιδιά, μη βαράτε. Εγώ έστειλα την ερώτηση. Να πω ότι: 1. Δε βρισκόμαστε στην Ελλάδα, είμαστε βόρεια. Πολύ βόρεια. 2. Δεν υπάρχει dress code. Αυτό σημαίνει ότι ναι, έρχονται με ξεχυλωμένα τιραντάκια και σαγιονάρες, αθλητικά κολάν και φόρμες. Συγκεκριμένα, όλοι βγάζουν τα παπουτσια τους και κυκλοφορουν με παντόφλα και κάλτσα (ή και ξυπόλητοι). Φοράνε παπούτσια μόνο για meetings με πελάτες (ή και όχι!). Κάποιοι βάζουν τα πόδια τους πάνω στα γραφεία. Κάποιοι πάνε στο meeting room όταν είναι άδειο και ξαπλώνουν στον καναπέ και κοιμούνται καμιά ωρίτσα. 3. Πριν από εμένα, άλλος ήταν προϊστάμενος και δεν τους είχε κάνει παρατήρηση.… Διαβάστε περισσότερα »

Ζαβαρακατρανέμια
Ζαβαρακατρανέμια
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  the_duck

Αγάπησα το [2]. Μιλάω σοβαρά. <3

the_duck
the_duck
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ζαβαρακατρανέμια

Έχω ραντεβού για συνέντευξη και μου έρχεται ο υπεύθυνος με κουστούμι και Crocs με κάλτσα από κάτω, από αυτά με τη γούνα.  Φυσικά το εφαρμόζω και εγώ τώρα, παντόφλα και ξεκούραστα, ξε-ίδρωτα πόδια. Αλλά όταν το πρωτοβλέπεις, ερχόμενη από Ελλάδα, κάτι δε κολλάει.

avis
avis
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  the_duck

γαμάτο περιβάλλον! Εδώ στο Ελάντα είμαστε πολύ πίσω σε αυτά και εξακολουθούμε να κοιτάμε πρώτα τι φορά κάποιος (και ιδίως κάποια) και μετά τι δουλειά κάνει και τι άνθρωπος είναι

Nissa Nissa
Nissa Nissa
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  avis

Εε “εδώ στο Ελλάντα” και παντού δηλαδή, φοράω πάντα βρακί και είμαι πολύ εντάξει κι ας με πει οπισθοδρομική όποιος ξεβράκωτος θέλει.
Αν είναι δυνατόν να κράζουμε επειδή δεν πάμε στη δουλεια με τις ποδάρες όξω ναούμε

Εντελβάις
Εντελβάις
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Nissa Nissa

αχαχαχα Nissa κι εμένα αηδία μου ακούστηκε η περιγραφή. Απορώ τι εταιρία ειναι και κυκλοφορούν σαν κατσαπλιάδες όλοι μαζί.

avis
avis
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Nissa Nissa

Δεν αναφερόμουν στο βρακί συγκεκριμένα αλλά στην άνεση. Εδώ στο Ελάντα ο κώδικας ενδυμασίας είναι ακραία σεξιστικός και κάνει απίστευτες διακρίσεις φύλου. Όταν λένε να ντύνεστε καλά, υποχρεώνουν τη γυναίκα να βάφεται και να φορά γοβάκια με τακούνια ή μη, ενώ οι άντρες ξεμπερδεύουν με ένα ωραιότατο κάμπερ. Πολλές γυναίκες, ειδικά από μια ηλικία και μετά, υποφέρουν στα στενά παπούτσια 8-10 ώρες και υποχρεώνονται να ξυπνούν νωρίτερα για να “φτιάχνονται”. Δε είναι λογικό η δικηγόρος να κουβαλά τα τακούνια στη τσάντα της γιατί θεωρείται ασέβεια προς το δικαστήριο αν φορέσει άνετα παπούτσια. Για μένα αυτά τα παπούτσια θα έπρεπε να… Διαβάστε περισσότερα »

Nissa Nissa
Nissa Nissa
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  avis

Χαρακτήρισες γαμάτο ένα περιβάλλον στο οποίο πηγαίνουν ντυμένοι με έναν τρόπο ο οποίος είναι μέσα στα όρια της βρώμας και δεν εννοώ μόνο τα βρακιά. Από την άλλη χρησιμοποίησες το ‘εδώ στο Ελλάντα’ που είναι προσβλητικό για πολλούς λόγους και δεν θα αναλύσω παραπέρα. Δεν φάνηκε πως αναφερεσαι στο συγκεκριμένο τρόπο ντυσίματος που περιγράφεις στο 2ο σχόλιό σου. Και φυσικά είμαι σύμφωνη με σένα σε αυτό το κομμάτι. Αλλά υποψιάζουμαι πως και οι δικηγόροι ή οι τραπεζικοί υπάλληλοι στη Σκανδιναβία δεν πηγαίνουν με φόρμες στη δουλειά τους

Nissa Nissa
Nissa Nissa
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  avis

Να συμπληρώσω πως βλέπω πλέον πολλές γυναικες δικηγόρους, τραπεζικούς υπαλλήλους κλπ που δεν πηγαινουν με πένσιλ κ γόβες στη δουλεια ρους, αλλά πολύ πιο χαλαρα

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  the_duck

Εεεε εντάξει κι εσύ δυο λεπτομερίτσες σου διέφυγαν, γιατί να βαρέσουμε.
Τώρα που τις διευκρίνισες το μόνο που έχω ν’αλλάξω στην απάντηση μου είναι τα πάντα.
Εντελώς άτοπο και εκτός κλίματος θα μου φαινόταν αν έκανες παρατήρηση.
Έτσι όπως τα περιγράφεις, και ένα φύλλο συκής να βάλουν, είναι καλυμμένοι και καλυμμένοι.

lioness
lioness
4 χρόνια πριν

ΑΧΧΑΧΑ ρε συ Πόντια, κι εγώ αυτό σκέφτηκα: πάλι καλά που ντύνονται δλδ, και δε ρίχνουν κι ένα σεχ εκεί στον καναπέ όπως τον ψιλοπαίρνουν. Αυτά.
Εντάξει, απολογούμαι εκ των προτέρων προς τη γράφουσα για την πλάκα, αλλά μας άναψε φωτιές με τις διευκρινίσεις. Το αμποτσάτ στο βιμπερ έχει πάρει φωτιά να προσπαθεί να μαντέψει σε ποια χώρα τελούνται τα ανωτέρω.

lioness
lioness
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  lioness

Ολλανδία? Λες? Η αμποπαρέα στο βίμπερ απεφάνθη: Φινλανδία (γενικά Σκανδιναβία), Ρωσία (με ερωτηματικό) ή Βόρεια Αγγλία/ Σκωτία.

Κοσμική Νεράιδα
Κοσμική Νεράιδα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  the_duck

Η σκηνή αυτή θυμίζει σκανδιναβικές χώρες.αν δεν υπάρχει dress code, ο φόρμες,οι τιράντες και τα κολάν οκ.τωρα για τα εσώρουχα δεν ξέρω,πιστεύω είναι υπερβολή.
Για να είμαι ειλικρινής θα μου άρεσε κάποια χαλαρότητα να υπήρχε και στην Ελλάδα.δηλαδη να μην χρειάζεται να βάζω τακούνια η να μπορώ να έρχομαι με πιο χαλαρό ντύσιμο.
Αλλά μέσα σε όρια.δεν θα μου άρεσε να βλέπω γεννητικά όργανα η να διαγράφεται το στήθος.βεβαια άλλη κουλτούρα εκεί

the_duck
the_duck
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Κοσμική Νεράιδα

Ακριβώς, είναι σκανδιναβική χώρα. Και τα εσώρουχα, από τους υπολοίπους φοριούνται, ή αν δε φοριούνται δεν είναι φανερό. Αυτοί οι 2 είπαν να πρωτοτυπήσουν και προφανώς λόγω της χαλαρότητας που διαίπει την εταιρεία και την μη υπαρξη dress code,  εγώ έφτασα στο σημείο να διερωτώμαι αν είναι καφρίλα και πρέπει να τους γίνει παρατήρηση, ή αν μπορεί να παραλληλιστεί με τις κοντές φούστες που φοράνε τα κορίτσια συχνά στο γραφείο.

Tropique
Tropique
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  the_duck

Σε ποια χώρα και τι είδους εταιρία είναι αυτή που κυκλοφορούν ξυπόλητοι φορώντας κουρέλια; Δωσε λίγη πληροφορία Duck.

the_duck
the_duck
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Tropique

χαχα, καλά ντε, δεν έρχονται όλοι κάθε μέρα με κουρέλια. Αλλά αν κάποιος τα φορέσει (και μερικοί τα φοράνε) δεν θα του πουν κάτι. Νομίζω πηγαίνει ανάλογα με τη διάθεσή τους. Ο υπεύθυνος των σχεδιαστών έχει έρθει ουκ ολίγες φορές με λερωμένη μπλούζα από χρώματα (είναι καλλιτέχνης, πώς να το κάνουμε?). Αλλά αν έχει συνάντηση με πελάτη, φοράει κάτι καθαρό. Οι γυναίκες είναι πιο κοκέτες, δεν έχει τύχει να φοράει καμία φόρμα, μόνο κολάν, αλλά εγώ έχω πάει με φόρμα και αθλητικό, δεν είναι θέμα. Σίγουρα όμως δεν έρχεται κανείς γυμνός και υποθέτω λόγος που δε το έχει σχολιάσει κανείς… Διαβάστε περισσότερα »

alexandra
alexandra
4 χρόνια πριν

comment image

boo
boo
4 χρόνια πριν

Δικο τους ειναι το σωμα και θα φορανε ο,τι θελουν.

Xthesini
Xthesini
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  boo

Εχμ, όχι ακριβώς. Εσύ δηλαδή φοράς πάντα ό,τι θέλεις όπου θέλεις? Θα πας ας πούμε σε έναν γάμο με φόρμα επειδή έτσι σου ήρθε? ‘Η στην δουλειά με μαγιό επειδή ζεσταίνεσαι και βαριέσαι να ντυθείς? Αυτή η επαναστατικότητα απέναντι σε κοινωνικούς κανόνες εξαντλείται στο ντύσιμο ή πάει και λίγο παραπέρα τουλάχιστον?

Sourikata
Sourikata
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Xthesini

Άλλο η προσαρμογή στο dress code και άλλο αυτό που περιγράφεται στην ερώτηση.
Η κοπέλα που έστειλε την ερώτηση το εξηγεί και σε σχόλιά της παρακάτω ότι η φόρμα είναι αποδεκτό ένδυμα στο χώρο εργασίας τους. Φοράνε ή δε φοράνε εσώρουχο, μικρή η διαφορά. Πάντα θα διαγράφονται λίγο τα όργανα. Τι να κάνουμε; Αυτό είναι το ανθρώπινο σώμα. Δεν υπάρχει κάτι άλλο πέρα από αυτό.

Xthesini
Xthesini
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Sourikata

Ναι αλλά το “δικό τους το σώμα θα φοράνε ότι θέλουν” καταργεί τα πάντα.

boo
boo
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Xthesini

Εγω ειρωνικα το ειπα γιατι θυμηθηκα ενα γραμμα για μια που δεν φοραγε σουτιεν και ολοι λεγανε δικο της σωμα ειναι οτι θελει κανει

Kona97
Kona97
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  boo

Βοο Ακριβώς αυτό

este
este
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  boo

Και τα μάτια δικά μας είναι.

Fuchsia
Fuchsia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  boo

Ή και δεν θα φορανε..!

SouPsou
SouPsou
4 χρόνια πριν

Όταν βλέπουμε γυναίκες στο γραφείο με φούστες που διαγράφεται μέχρι και η κυτταρίτιδα, στήθη που ασφυκτιούν μέσα σε κολλητές μπλούζες όπου φαίνεται καθαρά αν η δαντέλα του σουτιέν είναι Μπαγιέ, Φλάνδρας ή ρώσικη δεν μας προσβάλει καθόλου! Αν διαγράφονται τα γεννητικά όργανα του άντρα είναι “ωωω, ντροπή”. Το βρίσκω σεξιστικό και πολύ άδικο για τους άνδρες…

Xthesini
Xthesini
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  SouPsou

αχαχαχαχαχαχα καλώς το…

Κοσμική Νεράιδα
Κοσμική Νεράιδα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  SouPsou

Μιλάς για σεξισμό ενώ την ίδια ώρα για να τοποθετηθεις λες “φούστες που διαγράφεται η κυτταρίτιδα”. φαντάζομαι δεν θα είχες προβλημα αν ήταν τέλεια καλλιγραμμα πόδια.μετα γράφεις για να την δαντέλα του σουτιέν.ξερεις εγώ δεν το έχω πολυπροσεξει κι ας γίνεται.μηπως επειδή η προσοχή σου πάει συνειδητά εκεί;
Θεωρώ αστεία την σύγκριση.αλλο να φαίνεται η τιραντα και άλλο το τέτοιο του άλλου;
Καταλαβαίνεις την διαφορά η μπα;

SouPsou
SouPsou
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Κοσμική Νεράιδα

Μάλλον ήταν ελλιπές το σχόλιό μου και με παρεξήγησες…Ήθελα να πω λοιπόν, ότι οι γυναίκες μπορούν να φορούν τόσο στενά ρούχα που να τονίζονται και τα οπίσθια και το στήθος -τα οποία, όλοι γνωρίζουμε ότι είναι και σύμβολα σεξουαλικότητας εκτός των άλλων συμβολισμών- να επιδεικνύουν το σώμα τους και ίσως κάποιες φορές να το χρησιμοποιούν. Η επίδειξη του γυναικείου σώματος και η προκλητικότητα είναι αποδεκτή ενώ του αντρικού,όχι. Αυτό είναι δύο μέτρα και δύο σταθμά. Κι αν δεν έχεις προσέξει την δαντέλα του σουτιέν, τότε γιατί να προσέξεις το πουλί που διαγράφεται; Προσωπικά θα ήθελα να κυκλοφορώ χωρίς το καταπιεστικό… Διαβάστε περισσότερα »

lioness
lioness
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  SouPsou

Κάτσε, κάτσε, τι εννοείς ότι διαγράφεται μέχρι και η κυτταρίτιδα? Πού ετελέσθησαν αυτά τα αίσχη? Πού είναι η αστυνομία να επιληφθεί του ζητήματος? Δεν υπάρχει κράτος αγαπητέ τσκ τσκ τσκ

εξωγήινη
εξωγήινη
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  SouPsou

Τραγικό σχόλιο Soupsou. Ευτυχώς η Λένα μας κάλυψε ωραιότατα με την απάντηση της. Το αντίστοιχο θα ήταν να φαινοντουσαν τα γεννητικά όργανα της γυναίκας. Για ολα αυτά που αραδιάζεις το αντίστοιχο είναι μπλουζάκια που διαγραφούν τις ‘περηφανες’ μπιροκοιλιες των αντρών, κρεμασμένα/μαραμενα μπράτσα να ξεπροβαλλουν από τα πουκάμισα (με την τρουχα να μας χαιρετάει από τα κουμπιά που ασφυκτιουν) κτλ. Τέλος, δεν υπάρχει αντίστροφος σεξισμος γιατί οι άντρες δεν είναι καταπιεσμενη ομάδα.

SouPsou
SouPsou
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  εξωγήινη

Τραγική αντιστοίχηση Εξωγήινη. Συγχέεις την αισθητική με την προκλητικότητα. Αντίστροφος σεξισμός μπορεί να μην υπάρχει, αλλά απ’ότι βλέπω μπορείς κάλλιστα να τον δημιουργήσεις. Απο κατασκευής τους τα γυναικεία γεννητικά όργανα δεν φαίνονται, φαίνονται όμως το στήθος και οι γλουτοί, τα οποία επιδεικνύουν συνεχώς οι γυναίκες. Γιατί αυτό δεν μας προσβάλει;

Po the Panda
Po the Panda
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  SouPsou

Εγώ πάλι βρίσκω την αντιστοίχηση της Εξωγήινης εντελώς εύστοχη.

Po the Panda
Po the Panda
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  SouPsou

Δηλαδή σοβαρά τώρα, θέλεις εξήγηση για τη διαφορά του να διαγράφεται μια δαντέλα, που είναι ΡΟΥΧΟ, απο το να διαγράφεται ένα πέος, που ειναι ΓΕΝΝΗΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ; Ναι, είναι πολύ σεξιστικό για εμάς τις γυναίκες να θεωρείται προσβλητικό να διαγράφεται η δαντέλα ενός εντελώς άβολου ρουχου, που αναγκαζόμαστε να φοράμε για να μην φανεί η σεξουαλικοποιημενη ρώγα μας και προσβληθεί κανένας. Την ίδια στιγμή που για την ανδρική ρώγα δεν κουνιέται βλέφαρο είτε διαγράφεται είτε όχι.

Moodus
Moodus
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  SouPsou

Για την φαλάκρα τι έχετε ως πρόταση να καταθέσετε;Να κυκλοφορούν στη δουλειά ή να βάλουν καπέλο;

Manouri marmelada
Manouri marmelada
4 χρόνια πριν

Ετοιμαζόμουν να γράψω ότι μπορείς να τους κάνεις παρατήρηση αρκεί να είσαι έτοιμη να «μαζέψεις» και τη γυναίκα υπάλληλο, αν σου ζητηθεί, προκειμένου να φανείς δίκαιη. Μετά είδα που έγραψες ότι η κουλτούρα της εταιρείας σου είναι ότι ο καθένας έρχεται όπως γουστάρει. Sorry αλλά τότε νομίζω ότι θα φανεί πολύ άσχημο να κάνεις παρατήρηση. Το ότι διαγράφονται γεννητικά όργανα και όχι ρώγες ή κωλομέρι το σημαίνει; Ότι υπάρχει διαρροή πυρηνικών αποβλήτων ή διασπορά επιδημίας; Ή σημαίνει ότι μπορεί κάπου να ερεθίζει κιόλας; Αν σημαίνει αυτό μάζεψε τα σάλια και κοίτα αλλού όπως σωστά θα έλεγες σε έναν άντρα. Δεν… Διαβάστε περισσότερα »

Elizabeth
Elizabeth
4 χρόνια πριν

Εγώ απο την άλλη, δεν εχω δει καμια σας να παραπονιέται για τα πολυ στενά γυναικεια παντελόνια που διαγραφουν το αιδοίο και τα χειλη του με καθε λεπτομέρεια.. Ας μην ειμαστε υπερβολικοί.. Δεν ηρθαν γυμνοι αυτοι οι 2. Ντυμενοι ηταν. Ασχετως εαν διαγραφοντουσαν τα γεννητικα τους οργανα. Και τι εγινε δηλαδη?? Γεννητικα οργανα ειναι, οχι βομβες!! Χαλαρωστε λιγο!!

SouPsou
SouPsou
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Elizabeth

Α, γεια σου!!! Όποιος προσβάλλεται να μην κοιτάει. Άλλο σεμνότητα και άλλο σεμνοτυφία.

Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν

Πρώτα ο σιχαμένος με το milky way του σε ξενα σπίτια, τώρα αυτό, έλεοc
: )

μπερμπαντισσα
μπερμπαντισσα
4 χρόνια πριν

Πειτε μου πλζ και αντιστοιχα τι ισχυει για μια γυναικα που ερχεται χωρις σουτιεν στη δουλεια! Θεωρω οτι η λογικη πρεπει να ειναι ακριβως η ιδια, σωστα?

Xthesini
Xthesini
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  μπερμπαντισσα

Γιατί πρέπει να είναι ίδια η λογική? Γιατί παραλληλίζεις τα γεννητικά όργανα του άντρα με το στήθος της γυναίκας και όχι με τα γεννητικά όργανα της γυναίκας? Και ναι, γίνεται μια χαρά να διαγράφονται κι αυτά, είχα συνάδελφο που το camel toe πήγαινε σύννεφο. Αν θες να κάνεις παραλληλισμούς να συγκρίνεις στήθος με στήθος (ρώγες με ρώγες, γιατί γι’ αυτό μιλάμε φαντάζομαι), όχι γεννητικά όργανα με στήθος.

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  μπερμπαντισσα

Η λογική είναι ότι δε με ενδιαφέρει τι γίνεται μέσα από τα ρούχα σου γιατί ούτε λόγος μου πέφτει αλλά και άλλος είναι ο λόγος που πρέπει να σε βλέπω και να με βλέπεις,. Γι’αυτό δε θέλω να μου δείχνεις τι γίνεται μέσα από τα ρούχα σου απαιτώντας να μην το βλέπω, ενώ ξέρεις ότι θα το δω, θέλω δε θέλω. Και δε θέλω, ούτε με νοιάζει, ούτε θα έπρεπε να με νοιάζει, εκτός αν έχουμε συνεννοηθεί ότι γενικώς νοιαζόμαστε ο ένας για το σώμα του άλλου και το τι το κάνει ο καθένας μας. Οπότε, αν δε φοράς βρακί… Διαβάστε περισσότερα »

Xthesini
Xthesini
4 χρόνια πριν

Καινούργιο είναι αυτό ότι πρέπει να καλύπτουμε το σώμα μας προσεκτικά μην τυχόν και διαγραφεί κάτι και αναγκάσουμε κάποιον που να δει κάτι που δεν θέλει να δει? Ρωτάω επειδή μιλάς για το σώμα γενικά και φτάνεις μέχρι και τις πατούσες. Με την κοιλιά πχ τι γίνεται? Δηλαδή αν ένας άνθρωπος έχει κοιλίτσα που διαγράφεται μέσα από τις μπλούζες θεωρείς ότι σε αναγκάζει να δεις κάτι που δεν θέλεις να δεις άρα πρέπει να φορέσει πιο φαρδιά μπλούζα ας πούμε ή μια κελεμπία?

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Xthesini

Εσύ απορείς τι σκέφτομαι για την κοιλιά, άλλη θ’απορήσει για το τι σκέφτομαι για τον πισινό και πάει λέγοντας. Το σχόλιο μου είναι πολύ σαφές και ο τόνος σου αρνητικός οπότε δεν βρίσκω τον λόγο να απαντήσω στις προκαταλήψεις σου για το πώς σκέφτομαι.
Νόμιζα θα ήταν επίσης φανερό ότι εννοώ, πως αν νοιαζόμαστε ερωτικά ο ένας για το σώμα του άλλου τότε οκ, μπορεί και να γουστάρουμε να μας δείχνει ότι δε φοράει εσώρουχα.

Xthesini
Xthesini
4 χρόνια πριν

Σε εμένα το σχόλιο σου δεν ήταν σαφές και εξακολουθεί να μην είναι γι’ αυτό και ρώτησα. Η κοιλιά ήταν ένα παράδειγμα και ο πισινός είναι πράγματι ένα ακόμα καλό παράδειγμα, μιας και πολύ εύκολα διαγράφεται και αποκαλύπτεται «τι γίνεται μέσα από τα ρούχα» του άλλου. Καμία προκατάληψη απολύτως αλλά αφού δεν βρίσκεις λόγο να απαντήσεις, κανένα πρόβλημα!

TheRoofisOnFire
TheRoofisOnFire
4 χρόνια πριν

…τα λες πάντα τόσο ωραία αλλά εν προκειμενω συμφωνώ με το σημείο αλλά διαφωνώ με την υποκείμενη λογική. “δε μας νοιάζει τι βολεύει τον καθένα” ;;;; Οκ, αρκεί και να ΜΗΝ επιδιώκουμε τη σωματική ταλαιπωρία του εργαζόμενου για έναν τύπο και μόνο, καθιστώντας την πειθάρχηση στον τύπο έκφραση επαγγελματισμού. Το σουτιέν που μπορεί να είναι αρκετά άβολο για 8 και 10ωρες δουλεις, μπορεί κάλλιστα να αντικατασταθεί με ένα χοντρό φανελακι για να μην προ(σ)καλείτε το μάτι εκεί, όπως και για τα παπούτσια δε βλέπω την ανάγκη να φυλακίζουν και να ακινητοποιούν τα πέλματα, οδηγώντας σε αγκυλώσεις, αν μιλάμε για πλυμμένα… Διαβάστε περισσότερα »

daria
daria
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  μπερμπαντισσα

α) το στήθος δεν είναι γεννητικό όργανο.
β) Εγώπο υπροσωπικά κυκλοφορώ πολύ συχνά χωρίς σουτιέν ειδικά το καλοκαίρι, δεν θα διανοούμνουν να πάω χωρίς σουτιέν στο γραφείο. Δεν είναι όλες οι εμφανίσεις για όλα τα μέρη.