in

Αγαπητή «Α, μπα»: Τι φτιάχνεις να φας όταν βαριέσαι να μαγειρεύεις πολύ αλλά δε θες να παραγγείλεις;

Α, τέλειο θέμα κορονοϊού. Λοιπόν, ξεκινάω. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Capture 17

Τι φτιάχνεις να φας όταν βαριέσαι να μαγειρεύεις πολύ αλλά δε θες να παραγγείλεις;

-Recaptcha

Α, τέλειο θέμα κορονοϊού. Λοιπόν, ξεκινάω.

Ομελέτα με ό,τι σου αρέσει πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί (προσωπικά λειτουργώ μίνιμαλ, φέτα/θυμάρι)

κονσέρβα τόνος/κονσέρβα καλαμπόκι/μαρούλι/κρουτόν/τυρί,

κατεψυγμένα λαχανικά σε σακούλι/φούρνος μικροκυμάτων/λάδι/ξίδι,

τύπου «πίτσα» με πίτα, σάλτσα, ζαμπονάκι, τυράκι και φούρνο (μόνο μοτσαρέλα, ντομάτα βασιλικό για μερακλήδες)

αλλά το καλύτερο είναι να έχεις κατεψυγμένα κεφτεδάκια που έχεις φτιάξει εσύ 😊 Τρώγονται και σαν στραγάλια!

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

71 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
4 χρόνια πριν

Είχα ψιλοπεινάσει και σκέφτηκα να βάλω λίγη βρώμη τάτρα πάρτα να μου κοπεί η όρεξη γιατί ήταν και αργά και νύσταζα λίγο. Καθώς σηκώνομαι ρωτάω και τον αγαπημένο μου, εντελώς βαριεστημένα και ξενέρωτα “θες κουάκερ;”. Ε, μου λέει, όπως σου βγει, άμα δε βαριέσαι κάνε. Πάω βαριεστημένα στην κουζίνα, ανοίγω το ψυγείο να πάρω το γάλα, είδα το μαρούλι, τα μανιτάρια, τις λιαστές ντομάτες, τις πιπεριές και τη γραβιέρα και το ένα έφερε τ’άλλο (🙄🥴😇🤭) και τελικά πήγα στο σαλόνι με δυο αράβικες τούμπανο. Με τα μάτια έδωσα στον καλό μου να καταλάβει ότι δε θέλω να το συζητήσω, δεν… Διαβάστε περισσότερα »

Franny
Franny
4 χρόνια πριν

το “τατρα παρτα”, εμεις το λεμε “τσατρα- πατρα”..

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

Κι εμείς. Το πληκτρολόγιο έχει δική του διάλεκτο.

Μελιστάλαχτη
Μελιστάλαχτη
4 χρόνια πριν

Ψηφίζω ΤΕΑΜ ποντια!

Σουσουράδα
Σουσουράδα
4 χρόνια πριν

Ποντια αν αυτά φτιάχνεις όταν ΔΕΝ έχεις όρεξη να μαγειρέψεις, φαντάζομαι τι φτιάχνεις όταν έχεις!!!

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Σουσουράδα

Σουσουράδα, θα έχεις ακούσει ίσως τον διάλογο
-Τι μαγείρεψες;
-Δε μαγείρεψα, μακαρόνια/φακές/αυγά με πατάτες έκανα.

Για μένα το μακράν πιο βαρετό, είναι ν’ανοίξω το ψυγείο. Είναι ανάποδα η πόρτα, βαριόμαστε να την αλλάξουμε, είναι κολλημένο στον τοίχο και είναι παρότι μεγάλο και καλό, είναι από αυτά που έχουν επάνω την κατάψυξη. Ε, το άνοιξα που το άνοιξα, είπα να πιάσει τόπο 😛

Όταν έχω όρεξη να μαγειρέψω, συνήθως πετυχαίνω και το φαγητό και επιτέλους αυτό έχει αρχίσει να είναι ο κανόνας. Το να έχω όρεξη να φροντίσω το φαγητό μας.

κουκουρούκου
κουκουρούκου
4 χρόνια πριν

Μακαρόνια με βούτυρο, σκόρδο και πιπέρι, διαδώσετε το 🤩

Lachesis77
Lachesis77
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  κουκουρούκου

Και εμένα το αγαπημένο μου κουκουρούκου. Το φρέσκο δεντρολίβανο και η τριμμένη φέτα το απογειώνουν. Θα με θυμηθείτε!

Lobelia
Lobelia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  κουκουρούκου

Κάτι παρόμοιο έκανε ο σύντροφός μου τις προάλλες που κοιταζομασταν από απέναντι καναπέδες ξελιγωμενοι στην αρχή μου βρωμισε μετά ήταν τελειο. Μακαρονια, βούτυρο, κύβο χορταρικων, κρεμμυδι, σκόρδο και από πάνω γιαούρτι στο πιάτο.

Chaotic Jester
Chaotic Jester
4 χρόνια πριν

Βάζω στο youtube όποιον σεφ μου βγάλει τo tag “food”, από Gordon Ramsay μέχρι την κυρία Λίτσα που δείχνει στους τρεις συνδρομητές της πώς να απλώνουν τέλειο τραχανά, και αφού χορτάσει το μάτι μου, τρώω ένα άπαχο γιαούρτι.

sktpsx
sktpsx
4 χρόνια πριν

Ειμαι λιγο εκτος θεματος, αλλα τωρα με την καραντινα, εχω φτιαξει 5 διαφορετικες εκδοχες μαρμελαδας εσπεριδοειδων. Εχω βρει την τελεια, οποιος ενδιαφερεται να του πω.

sktpsx
sktpsx
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  sktpsx

Ξεκαθαρο μηνυμα! 4 λαικς ζητανε συνταγη! Μαρμελαδα εσπεριδοειδων 1 λεμονι 1 περγαμοντο 1 νεραντζι 1 γκρειπ φρουτ 1 πορτοκαλι (ή δυο) 1 μανταρινι (ή δυο) Πλενουμε καλα τα φρουτα (να μην ειναι ραντισμενα/κερωμενα). Οπως ειναι τα βαζουμε σε μεγαλη κατσαρολα με πολυ νερο. Βραζουμε. Οταν αρχισει να βραζει, συνεχιζουμε τον βρασμο για 10 λεπτα. Μετα αδειαζουμε το νερο ξαναγεμιζουμε και ξαναβραζουμε. Αυτη την διαδικασια κανουμε στο συνολο 3 φορες. ( 10 λεπτα βρασμος, αδειασμα νερου γεμισμα με καινουριο νερο) Ριχνουμε τα βρασμενα φρουτα στο μεγαλο σουρωτηρι. Αφηνουμε να κρυωσουν. Σε ενα ταψι παιρνουμε ενα ενα τα φρουτα, κοβουμε τις ακρουλες… Διαβάστε περισσότερα »

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  sktpsx

ααα κι εγώ έλεγα αύριο να φτιάξω μαρμελάδα μήλο κακάο

sktpsx
sktpsx
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Φούστα Κλαρωτή

μηλο κακαο!! Τι πρωτοτυπος συνδιασμος! Τα μηλα στο μυαλο μου δεν υπαρχουν, ειναι το προπαρασκευαστικο σταδιο για μηλοπιτα.
Ενταξει, θα ψαξω συνταγη, καπου εχω ενα μισοσαπιο μηλο. Φουστα, δωσε τα φωτα σου σε παρακαλω.

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Φούστα Κλαρωτή

Αχ μηλαράκια, τελάρα με μηλαράκια, χαρισμένα τελάρα με μηλαράκια που δεν ήξερα τι να τα κάνω και είχα φτιάξει μέχρι και κέικ με πουρέ μήλου αντί για βούτυρο.
Για πες, πώς το κάνεις;

https://www.tastefull.gr/recipe/light-keik-sokolatas-poure-milou

MadHatter
MadHatter
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  sktpsx

Ευχαριστούμε sktpsx!!

Εγώ μία φορά που είχα φτιάξει, μου είχε βγει σαν γλυκό του κουταλιού. Πώς το βγάζεις μαρμελάδα-μαρμελάδα; Με το τσεκ που κάνεις και με λεμόνι στο τέλος;

Επίσης γυρνώντας ανάποδα τα βάζα κάνεις κονσερβοποίηση, δλδ το εσωτερικό διατηρείται για πολλους μήνες. Νομίζω πρέπει τα βάζα να είναι και αποστειρωμένα, αλλά δεν ειμαι βέβαιη.

sktpsx
sktpsx
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  MadHatter

Καλημερα! για τα απστειρωμενα βαζα το διαβαζω οτι πρεπει να γινεται ,αλλα ποτε δεν το εχω κανει..εχω ενα σωρο γυαλινα βαζακια πλυμενα καθαρα στο πανω ραφι και απλα τα χρησιμοποιω.Και τις μαρμελαδες παντα τις συντηρω στο ψυγειο. Το τριπλο αρχικο βρασιμο + οτι βαζεις ολο το εσωτερικο + το αλεσμα κανουν την μαρμελαδα καπως πιο μαρμελαδα, δεν γινεται ποτε τελειως λεια αλλα απλωνεται στην φρυγανια. [Προσωπικα μου αρεσει να βρισκω κομματακια και μιας και εχει 6 (εεξι???!!!) φρουτα αναρωτιεμαι τι ειναι αυτο που τρωω.] Οσο για το λεμονι, το εβαζε παντα η θεια μου η Αννα στο χωριο οταν εφτιαχνε… Διαβάστε περισσότερα »

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  sktpsx

Μπράβο ρε sktpsx! Γέλασα με την τελευταία πρόταση, τη φαντάστηκα στο τέλος ΚΑΘΕ συνταγής για μαρμελάδα. Κι εγώ έχω πάντα μια πολύ καλή δικαιολογία για να πάρω καλό βούτυρο. Ότι π.χ. μου έλειψε η μυρωδιά 😋 Για να σφραγίσουν τα αναποδογυρίζουμε παιδάκι μου και το κάνουμε όσο είναι ακόμα πάρα πολύ ζεστή η μαρμελάδα. Εγώ κάνω και ντέσινγκ για σαλάτα με τις μαρμελαδίτσες. Αραιώνω με μπαλσάμικο, λαδάκι, αλατοπίπερο. Το έκανα με μαρμελάδα σύκο που είχα φτιάξει και τελικά παραήταν γλυκιά και το σύκο εντελώς ακατάλληλο για τον διαβήτη που ξεπροβάλλει στη ζωή μου. Επίσης παιδιά, χαζογλυκά του κουταλιού, στραγγίστε τα… Διαβάστε περισσότερα »

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
4 χρόνια πριν

Για κάτι τέτοιες στιγμές έχω πάντα στο ψυγείο κάποιο ωραίο τυράκι, κάποιο ωραίο αλλαντικό και ψωμί του τοστ βουρ στη φρυγανιέρα. Με καλό ψωμί και τυρί θα μπορούσα να ζήσω χωρίς να χρειαστώ άλλα τρόφιμα.

Επίσης εύκολη ιδέα είναι σαλάτα ντάκος (αγγουρι, τομάτα, ελιές, παξιμάδια, κρεμμύδι, από πάνω φέτα/μυζήθρα/γιαούρτι/cottage cheese). Είναι πολύ χορταστική.

Ανυπομονώ να διαβάσω κι άλλες ιδέες. Τις τελευταίες ημέρες βαριέμαι ασύλληπτα να μαγειρέψω αλλά από την άλλη δε με τραβάει και το ντελίβερι.

Melian
Melian
4 χρόνια πριν

Και σκέτη μακαρονάδα μόνο με τυράκι…

este
este
4 χρόνια πριν

Θέλω σ’ αυτό το σημείο να δηλώσω οτι αν ποτέ γίνω πάρα πολύ πλούσια θα πάψω να μαγειρεύω – ούτε καν νερό δεν θα βράζω. Το θέμα “τι να μαγειρέψω σήμερα” είναι η τελευταία μου σκέψη κάθε βράδυ και η πρώτη κάθε πρωι. Ευτυχώς που έχουμε το ίντερνετ και βλέπουμε καμμία συνταγή, παλιά οι γυναίκες τι διάολο κάνανε;;;

Μελιστάλαχτη
Μελιστάλαχτη
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  este

Eγώ οταν γινω αηδιαστικά πλουσια θα έχω μια τεράστια κουζινα με ολα τα γκατζετακια που υπαρχουν στο συμπαν και θα μαγειρευω αστακους, λευκες τρούφες, μοσχαρι κομπε, χτένια, κειλ και αλλα τετοια που μονο στα ονειρα μου βλεπω!!

este
este
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μελιστάλαχτη

Αν ποτε γινεις κανε με φιλη σου σε παρακαλω. Επισης μετακομισε διπλα μου.😊😊

Μελιστάλαχτη
Μελιστάλαχτη
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  este

Εγινε!!!

sktpsx
sktpsx
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  este

ναι ναι ειμαι καπου μεταξυ este και μελισταλαχτης. Μετα απο εναν μαραθωνιο γκουρμε φαγητων που εφτιαχνα, την εβδομη μερα βαρεθηκα. Με ρωταει ο μοσχοναθρεμενος συζυγος, “Σημερα τι θα φαμε;” ελαβε απαντηση “παρε τυροπιτες βαρεθηκα” ευτυχως για τα παιδια εχω κατι ξεχασμενα ταπερ στην καταψυξη, τα οποια δεν θυμαμαι τι ειναι (τα ανακαλυπτω την επομενη που εχουν ξεπαγωσει) και ω τι εκπληξη θα φατε ζωμο βοδινου σκετο.
οκ γινεται ενα πιλαφι, αλλα το θεμα μας ηταν να μην μαγειρεψουμε καθολου!

Corry Karav O'Keerie
Corry Karav O'Keerie
4 χρόνια πριν

Έχω κατοχικό σύνδρομο απροσδιορίστου προέλευσης. Αν ο καταψύκτης μου δεν έχει τουλάχιστον 20 ατομικές μερίδες έτοιμο μαγειρεμένο φαγητό (5-6 διαφορετικές συνταγές) νιώθω τρομερή ανασφάλεια. Δυστυχώς σε αντίθεση με την πόντια ο σύζυγός μου κι εγώ συναγωνιζόμαστε λυσσαλέα για το ποιός θα κερδίσει το βραβείο κοιλιοδουλείας 2020. Σπρώχνουμε ο ένας τον άλλον στην καταστροφή. Να τις προάλλες είχα ετοιμάσει ωραιότατο μινεστρόνε για βραδινό, αλλά του καλού μου του μύρισαν κεφτεδάκια και πατάτες τηγανιτές. Βάλε την συνταγή του Παπαζυμούρη, βάλε τον δυόσμο μου που είχε γίνει μπάλα, έφτιαξε κάτι κεφτεδάκια κόλαση. Περάσαμε την νύχτα ο ένας στη μια μεριά του καναπέ, ο… Διαβάστε περισσότερα »

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Corry Karav O'Keerie

Καημό το’χω να φτιάξω κολασμένα κεφτεδάκια. Επίσης, άλλο το μερακλής άλλο το κοιλιόδουλος, κατά τη γνώμη μου φυσικά. Ο δικός μου δεν είναι τίποτα από τα δυο, θα ζούσε άνετα με ψωμί και κρεμμύδι, με κριθαρένια παξιμάδια και ό,τι να’ναι τυρί και μια σοκολάτα στα τρελά κέφια. Μου τη δίνει στα νεύρα ώρες ώρες που δε ζητάει καν. Να πει μια φορά ένα περιποιημένο “κάνε ρε γυναίκα κανά κιοφτέ”, να του πω κι εγώ “να πας στη μάνα σου να σου φτιάξει που θες και κιοφτέ, χέρια δεν έχεις;”, να γίνει έτσι μια μανούρα, να με πιάσει νοσταλγία για νορμάλ… Διαβάστε περισσότερα »

Chachacha
Chachacha
4 χρόνια πριν

Πατάτες ολόκληρες, πλύσιμο πάρα πολύ καλό, όπως είναι με τη φλούδα και τις βάζεις στο φούρνο μικροκυμάτων για 12′. Σαν ψητές στη χόβολη. Ανοίγεις, αλάτι, πιπέρι, βούτυρο.

cyora
cyora
4 χρόνια πριν

Επίσης, πανεύκολα pancakes-ειδικά αν έχει τελειώσει το ψωμί- μόνο μια μπανάνα, μια κούπα αλεύρι και μια κούπα γάλα. Τα συνοδευτικά μπορεί να είναι είτε αλμυρά είτε γλυκά. Πχ Μέλι ή κασέρι και αλλαντικά.