in ,

O κάζουαλ σεξισμός της ημέρας: Ο Δηλών

Μένω Ιταλία μόνιμα και ως γνωστόν τώρα με τον ιό χρειαζόμαστε να έχουμε βεβαίωση για τις μετακινήσεις μας. Προφανώς η βεβαίωση απευθύνεται μόνο και αποκλειστικά σε άνδρες, Δεν υπάρχει επιλογή Ο/Η Δηλών/ούσα, μα ΜΌΝΟ “O Δηλών” ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Capture 48

”Μένω Ιταλία μόνιμα και ως γνωστόν τώρα με τον ιό χρειαζόμαστε να έχουμε βεβαίωση για τις μετακινήσεις μας. Προφανώς η βεβαίωση απευθύνεται μόνο και αποκλειστικά σε άνδρες, Δεν υπάρχει επιλογή Ο/Η Δηλών/ούσα, μα ΜΌΝΟ “O Δηλών”. Έστειλα μέιλ στο helpdesk της κυβέρνησης και ελπίζω να πάρω απάντηση κάποια στιγμή… Τα νεύρα μου”

unnamed

Πολλά φιλιά και χαιρετισμούς σε όλους/ες,
Σπανακόπιτα

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

35 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
daria
daria
4 χρόνια πριν

Casual σεξισμός είναι. Και εκνευριστικό. Τώρα αν μέσω πανδημίας και ειδικά στην σοκαριστική κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία έπρεπε να στείλεις email παραπόνων δεν ξέρω. Μου θύμισε λίγο την παροιμία «Αλλού βαρούν τα τύμπανα και αλλού χορεύει η νύφη». Σε κάθε περίπτωση θα εντυπωσιαστώ αν πάρεις απάντηση.

Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν

Πεθαίνουν κάθε 2 λεπτά άνθρωποι κι εσυ ένιωσες την ανάγκη να απασχολήσεις κάποιον (οποιονδήποτε) με αυτό.

kaiti
kaiti
4 χρόνια πριν

Θεωρείς ότι είναι μια καλή στιγμή -συγκυριακά κ ιστορικά- να το απευθύνεις αυτό;

Σπανακόπιτα
Σπανακόπιτα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  kaiti

Γεια σου Clementine. Σωστό το θεώρησα. Έχουν κάνει πάρα πολλές αλλαγές σε αυτή τη δήλωση θα μπορούσαν να έχουν αλλάξει και αυτό πιστεύω. Προφανώς ο κόσμος που πεθαίνει είναι το πιο σημαντικό θέμα αυτή την περίοδο, νομίζω ότι αυτό είναι το default. Για κανένα λόγο δεν υποβάθμισα την κατάσταση. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Είναι εξουθενωτικό αυτό που μας συμβαίνει (σε όλο τον κόσμο προφανώς) και η μηδαμινή λεπτομέρεια όπως αυτή έχει τη “δύναμη” να μας νευριάσει και να μας κάνει να στείλουμε παράπονα. Παλεύουμε και υποφέρουμε πολύ εδώ πέρα και το παραμικρό κάνει το ποτήρι να ξεχειλίζει. Συγγνώμη… Διαβάστε περισσότερα »

Μάνα Κουράγιο
Μάνα Κουράγιο
4 χρόνια πριν

Σπανακόπιτα κλειδώσου μέσα και πρόσεχε τον εαυτό σου.

Σπανακόπιτα
Σπανακόπιτα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μάνα Κουράγιο

Σε ευχαριστώ πολύ. Ελπίζω να είσαι καλά. Και να προσέχεις τον εαυτό σου και εσύ.

Vasilis
Vasilis
4 χρόνια πριν

Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν. Θα είχες δίκιο σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση να στείλεις e-mail παραπόνων. Εν μέσω πανδημίας όμως με 101.739 κρούσματα και 11.591 νεκρούς περιμένεις να ασχοληθεί στα σοβαρά κάποιος με αυτό το πράγμα;

Σπανακόπιτα
Σπανακόπιτα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Vasilis

Όχι βρε Βασίλη μου. Δεν περιμένω να ασχοληθεί κάποιος σοβαρά. Τίποτα δεν περιμένω. Ήθελα μόνο να σου πω ότι η καθημερινότητα εδώ είναι πραγματικά δύσκολη με όλους τους νεκρούς που έχουμε και ίσως να ήταν ένας τρόπος που είχα να “ξεσπάσω”. Τώρα σωστό ή λάθος, το πολύ πολύ να με γράψουν και τελείωσε εκεί η ιστορία. Πίστεψέ με το παραμικρό μπορείς να φλιπάρεις, και δεν είμαστε όλοι τέρατα ψυχραιμίας και λογικής όταν βρισκόμαστε σε τόσο δύσκολες καταστάσεις. Συγγνώμη εάν θύμωσες και εσύ..

soukaivou
soukaivou
4 χρόνια πριν

Αν ο υπάλληλος της συγκεκριμένης υπηρεσίας εργάζεται κανονικά, γιατί να μην σταλεί η επισήμανση; Αν θα έχει παραπάνω αρμοδιότητες από ότι συνήθως θα κάνει πρώτα τις επείγουσες και δεν θα ασχοληθεί με αυτό. Δεν θα του φάει χρόνο δηλαδή. Τώρα το γιατί νοιάστηκε για κάτι τέτοιο εν μέσω τραγωδίας…γιατί να μη νοιαστεί; Με την ίδια λογική μπορούμε να λέμε και “καλά, εκεί πεθαίνετε 500 άνθρωποι τη μέρα κι εσύ βλέπεις νετφλιξ/προσέχεις τι θα φας;/κάνεις γυμναστική στο σπίτι σου;/μιλάς με τους φίλους σου στο τηλέφωνο;”. Δεν υπάρχει λόγος η υπόλοιπη ζωή να σταματήσει, τουναντίον, αν κάτι βοηθάει πολλούς είναι η σύνδεση… Διαβάστε περισσότερα »

Σουβλίτσα
Σουβλίτσα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  soukaivou

Aυτό ακριβώς! Δεν καταλαβαίνω πια αυτή την τάση να κατακρίνουμε τους πάντες.

Σπανακόπιτα
Σπανακόπιτα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Σουβλίτσα

Έτσι νομίζω και εγώ. Το πολύ πολύ θα με γράψουν πανηγυρικά και τελείωσε εκεί το θέμα. Είναι πολύ λεπτές οι γραμμές πάντως. Μπορεί να σε κάνει να βγεις από τα ρούχα σου το οτιδήποτε, είναι πολύ δύσκολο να κρατηθεί η ψυχραιμία. Οπότε προσπαθούμε να κρατήσουμε κάποιες ισορροπίες με οποιοδήποτε τρόπο. Ελπίζω πάντως να μην νευρίασα και εσάς γιατί βλέπω ότι πολύς κόσμος με παρεξήγησε.

Elizabeth
Elizabeth
4 χρόνια πριν

Αποκλείεται να εννοεί “ο δηλων – ανθρωπος-“? Δεν ξέρω πώς είναι τα άρθρα στα ιταλικά, αλλά μήπως θέλει να πει κάτι τέτοιο? Γιατί με αυτή τη λογική, υπάρχει και το 3ο φύλο, άρα θα έπρεπε να υπάρχει επιλογή και για το ουδέτερο (εκτός απ το θηλυκό).

Corry Karav O'Keerie
Corry Karav O'Keerie
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Elizabeth

Γραμματικά η ιταλική γλώσσα δεν έχει ουδέτερο. La για θηλυκό, il για αρσενικό και ενίοτε lo για αρσενικό, ανάλογα με την ορθογραφία της επόμενης λέξης.

Σπανακόπιτα
Σπανακόπιτα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Corry Karav O'Keerie

Όχι όχι παιδιά ΜΌΝΟ σε άνδρες αναφέρεται η δήλωση.

Fuchsia
Fuchsia
4 χρόνια πριν

Λιγο ελεος.

Σπανακόπιτα
Σπανακόπιτα
4 χρόνια πριν

Καλησπέρα σε όλους και όλες. Σπανακόπιτα εδώ! Το ξέρω φαίνεται άτοπο στην προκειμένη περίπτωση να ασχολούμαστε με τέτοια θέματα.. Νευρίασα επειδή έχουν αλλάξει το χαρτί τουλάχιστον 4/5 φορές για να διορθώσουν άλλα αντίστοιχου είδους “λάθη” ούτως ώστε να είναι χαρούμενοι όλοι, ίσως θα έπρεπε να το έχω αναφέρει. Χωρίς πλάκα τώρα. Όπως ειπώθηκε και στα σχόλια το πολύ πολύ δεν θα μου απαντήσουν. Επίσης είναι αρκετά διαφορετικό να το ζει κάποιος στην καθημερινότητα του από το να διαβάζει κάτι στο ίντερνετ. Συγγνώμη παιδιά αν νευριάσατε. Ναι ο κόσμος καίγεται, και πίστεψέ με καίγομαι και εγώ μαζί του. Όλοι εδώ προσπαθούμε… Διαβάστε περισσότερα »

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Σπανακόπιτα

Τί συγγνώμη καλέ! Λες να νευρίαζαν το ίδιο αν ένας άντρας αντιδρούσε στο να υπογραφεί “η δηλούσα”; 😉

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν

Εσείς που ενοχληθήκατε με το mail, λέτε αν έγραφε σκέτο “Η Δηλούσα” να μην ασχολιόταν κανείς;

daria
daria
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Ναι, και;

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  daria

Και με τον ίδιο τρόπο που θα αντιδρούσε κάποιος για το σκέτο “η δηλούσα”, αντέδρασε και η Σπανακόπιτα για το σκέτο “ο δηλών”. Είναι τόσο σοκαριστικό που αντέδρασε γυναίκα ή θα πρέπει να αποποιηθούμε των δικαιωμάτων μας λόγω πανδημίας τώρα και οτιδήποτε άλλου στην πορεία;

Σπανακόπιτα
Σπανακόπιτα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Πάντως έχουμε, δυστυχώς, πααρα πολύ χρόνο στα χέρια μας και ασχολούμαστε με το οτιδήποτε. Είτε μικρό, είτε μεγάλο. Συμφωνώ με την no_roots. Επειδή έχουμε πανδημία δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχάσουμε τα δικαιώματα μας. Όλα στο παιχνίδι είναι. Daria ο καθένας εδώ πέρα προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη κατάσταση όπως μπορεί. Έθιξα ένα θέμα μηδαμινής σημασίας μπροστά σε άλλα. Αλλά νομίζω ότι το Αμπά παραμένει ένας φεμινιστικός ιστότοπος ο οποίος μας δίνει τη δυνατότητα να μιλάμε για σεξισμό πανδημία ή μη και αυτό έκανα.

daria
daria
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Σπανακόπιτα

Όπως είπες και εσύ σε άλλα σχόλια, το έκανες για να ξεσπάσεις. Σε άλλο σχόλιο περιγράφοντας την πραγματικά πολύ δύσκολη κατάσταση που ζήτε αναφέρεις πως ο κόσμος τσακώνεται στις ουρές. Δεν βρίσκω και μεγάλη διαφορά σε αυτό, Και αυτοί να ξεσπάσουν θέλουν. Αντιλαμβάνομαι όσο μπορώ την πίεση που νιώθεις, καθώς στην Ελλάδα είμαστα προσ το παρόν τουλάχιστον καλύτερα, αλλα εγώ επιμένω να βρίσκω το ξέσπασμά σου εκτός τόπου και χρόνου. Και δεν νομίζω να σχολίασε κάνείς οτι είναι κακό που έθιξες το θέμα εδώ, αυτό που σχολιάσαμε όσοι σχολιάσαμε είναι πως ήταν λάθος στιγμή να στείλεις email παραπόνων για κάτι… Διαβάστε περισσότερα »

daria
daria
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Όχι δεν είναι σοκαριστικό που αντέδρασε γυναίκα. Για μένα είναι εκτός τόπου και χρόνου αυτή η αντίδραση. Δείχνει έλλειψη ενσυναίσθησης για τόν άμοιρο τον υπάλληλο που θα διβάσει το email παραπόνων εν μέσω αυτής της κατάστασης.Δεν αποποιήσε κάνενα δικαίωμα σου με το να ξέρεις πότε δεν είναι. κατάλληλη στιγμή για να αντιδράσεις. ΚΑι ναι αυτή η στιγμή δεν είναι η κατάλληλη.

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  daria

Δεν είναι έτσι, δεν γίνεται να μας νοιάζει ο ένας άμοιρος υπάλληλος, που στο κάτω κάτω αυτή είναι η δουλειά του αν βρίσκεται στη θέση του (δεν ασχολείται ΟΛΟΣ ο κρατικός μηχανισμός με τον κορωνοϊό), και όχι τόσες άμοιρες γυναίκες που πάλι θα πρέπει να υπογράφουν ως άντρες γιατί πανδημία αυτή τη φορά.

daria
daria
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Κοίτα αν ο συγκεκριμένος υπάλληλος εν μέσω αυτής της κατάστασης φεύγει κάθε μέρα απο το σπίτι του για να κάνει την δουλειά του, ναι αυτή τη στιγμή θα πρέπει να τον σκεφτούμε λίγο περισσότερο.