in

Αγαπητή «Α, μπα»: Η μητέρα του με παίρνει τηλέφωνα και εγώ νιώθω ότι πνίγομαι

Πρόκειται για θάρρος το οποίο δεν έχω δώσει και φοβάμαι μήπως με τον καιρό και την κοινή συμβίωση γίνει χειρότερο!

Είναι κάτι που θα επιχειρήσω για πρώτη φορά στη ζωή μου και είμαι γενικά χαρούμενη με την ιδέα, απλώς έχω ένα άγχος μέσα μου μήπως το πράγμα δεν πάει καλά λόγω καθημερινής τριβής ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Capture 26

Χαίρετε α,μπα και σχολιαστές! Μετά από 2 όμορφα χρόνια σχέσης και αφού προσφάτως ξεμπερδέψαμε με σπουδές και μεταπτυχιακά, αποφασίσαμε με το έτερον ήμισυ να βρούμε ένα σπίτι για συγκατοίκηση! Είναι κάτι που θα επιχειρήσω για πρώτη φορά στη ζωή μου και είμαι γενικά χαρούμενη με την ιδέα, απλώς έχω ένα άγχος μέσα μου μήπως το πράγμα δεν πάει καλά λόγω καθημερινής τριβής κλπ. Αυτό που έρχεται ωστόσο να προστεθεί στο ήδη υπάρχον άγχος, είναι η κουβέντα που ο ίδιος μου έκανε πρόσφατα για αρραβώνες (του ξεκαθάρισα βέβαια ότι δεν θέλω, το βρίσκω εντελώς άσκοπο!), αλλά και το ζήτημα με τις οικογένειες μας, που ενώ δεν έχουν γνωριστεί από κοντά (οι δικοί μου μένουν εξωτερικό), έχει γίνει δυστυχώς η αρχή και μιλούν στο τηλέφωνο. Η μέλλουσα πεθερά ενίοτε παίρνει και εμένα τηλέφωνο χωρίς σημαντικό λόγο (ενώ η μητέρα μου δεν κάνει ποτέ το αντίστοιχο!). Και η ερώτηση είναι, γιατί να συμβαίνουν αυτά; Ξαναδιαβάζοντας τα μάλλον δεν ακούγονται και τόσο σημαντικά, αλλά εγώ νιώθω ότι πνιγομαι! Πρόκειται για θάρρος το οποίο δεν έχω δώσει και φοβάμαι μήπως με τον καιρό και την κοινή συμβίωση γίνει χειρότερο! Και επιπλέον, αν το πράγμα με την συγκατοίκηση όντως δεν πάει καλά και θελήσω να μαζέψω τα μπογαλακια μου, πως θα τους αντιμετωπίσω όλους αυτούς μαζί;

– -πνιγμένη σε μια κουταλιά νερό

 

Αυτά συμβαίνουν επειδή όλοι πιστεύουν ότι θα παντρευτείτε, και όταν λέμε «όλοι», εννοώ το ταίρι σου. Αυτός έχει μεταφέρει αυτή την εντύπωση στους υπόλοιπους, κι εσύ την αφήνεις να αιωρείται.

Για να μην σου κάνει καμία πρόταση γάμου μπροστά σε κόσμο σε ένα χρόνο, και πριν μετακομίσετε στο καινούριο σπίτι, πρέπει να μιλήσεις με την όμορφη σχέση σου, για να γίνεις σαφής σχετικά με τις προσδοκίες που έχεις από αυτή τη συγκατοίκηση. Ο άνθρωπος που θέλει αρραβώνες επειδή θα συζήσει, είναι μιας συγκεκριμένης κοσμοθεωρίας, και αν εσύ το βρίσκεις εντελώς άσκοπο, είσαι πού διαφορετικής κοσμοθεωρίας, και αν το κατάλαβες τώρα, τότε υπάρχουν πολλά που δεν έχεις αντιληφθεί, ενώ δεν είναι κρυφά, είναι μπροστά σου.

Αποκαλείς την μητέρα του «μέλλουσα πεθερά», από την άλλη. Αυτό, πώς να το εκλάβω; Αν το λες και σ’αυτόν, τι μήνυμα λες ότι δίνεις;

 

 

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

20 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
αζιμούθιο
αζιμούθιο
4 χρόνια πριν

Ζω μακριά από τους γονείς μου, και με τον πατέρα μου συνηθίζουμε να μιλάμε κάθε μέρα, το πολύ για δυο λεπτά. Μου τηλεφωνεί εκείνος, κάθε μέρα λέμε πάνω κάτω τα ίδια, για την υγεία μας, τί καιρό έχουμε, πότε πότε με ρωτάει τί φάγαμε, του λέω κανένα νέο και κλείνουμε. Αν για κάποιο λόγο δεν απαντήσω, τηλεφωνει στον άντρα μου, πάλι μιλάνε για ένα-δυο λεπτά κι εκείνος με ενημερώνει. Πάντα τον ρωτάω αν θέλει να πω στον πατέρα μου να μην του τηλεφωνεί κι εκείνος μου λέει πως δεν έχει πρόβλημα. Η πεθερά μου πάλι, πριν παντρευτούμε ακόμα, έδειξε τις… Διαβάστε περισσότερα »

Εντελβάις
Εντελβάις
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  αζιμούθιο

Σοβαρά τώρα είχε κλειδιά και έκανε έφοδο;;; Ελπίζω να άκουσε τα εξ αμάξης!

αζιμούθιο
αζιμούθιο
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

Τα εξ αμάξης τα άκουσε ο άντρας μου, στην πεθερά δεν άνοιξα ποτέ. Είχα κλειδιά από πίσω. Και δυστυχώς αυτή ήταν η πρώτη αλλά όχι τελευταία έφοδος. Ακολούθησαν κι άλλες, και από εκείνη, κι από τον πατέρα του και από την αδερφή του. Έχουμε ρίξει ομηρικούς καυγάδες με τον άντρα μου, έχω πάει σε ψυχοθεραπεύτρια γιατί κόντεψα να τρελαθώ. Για να καταλάβεις, αυτοί έτσι κάνουν-μάλλον έκαναν. Κι εμείς όποτε πηγαίναμε στο σπίτι τους, δε χτυπούσαμε κουδούνι. Πόσες φορές του έλεγα του άντρα μου πως δε νιώθω άνετα, μπορεί να τους πετύχουμε με το βρακί βρε άνθρωπε, κι όντως έχει συμβεί.… Διαβάστε περισσότερα »

Εντελβάις
Εντελβάις
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  αζιμούθιο

Πωωω πωωω ανατρίχιασα!! Εφόσον εχουν κλειδιά θα άλλαζα κλειδαριές στη θέση σου. Κάτι τέτοια ακούω και δε τους έχω καλέσει ποτέ στο σπίτι. Καλύτερα στον πάγο, από μακρυά και αγαπημένοι.

este
este
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  αζιμούθιο

Πανω στο καλυτερο μας εκοψες….πες μας και την συνεχεια της επισκεψης-εκπληξης…

lioness
lioness
4 χρόνια πριν

Ρε παιδιά, γι’ αυτό συγκατοικεί ο κόσμος, για να δει πώς θα πάει το πράγμα. Αυτό είναι το νόημα. Αλλιώς, ραντεβού στα σκαλιά της εκκλησίας/ δημαρχείου και μετά συγκατοίκηση.

Queen of spades
Queen of spades
4 χρόνια πριν

Εχεις πολυ δικιο. Αλλα πολλοι απ αυτους που «αναγκαστηκαν», ουσιαστικα επεξαν ενεργα να μην απογαλακτιστουν ποτε και να ζουν βολεμενοι μια ζωη, μην κακοκαρδισουν τη μαμα και το μπαμπα και μην σηκωσουν την ευθυνη της υπαρξης τους μονοι τους. Αλλοι τους ονομαζουν και «καλα παιδια».

este
este
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Queen of spades

Λοιπόν, αυτό το “καλά παιδιά” που λες, για ανθρώπους που άλλο είναι το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι μεγάλη αλήθεια. Και μεγάλη πληγή.

bella ciao
bella ciao
4 χρόνια πριν

Και πού να παντρευτείς! ΕΚεί να δεις γλέντια!!! Που άνθρωποι με τους οποίους ζήτημα να είχες ανταλλάξει μία καλημέρα, ξαφνικά γίνονται οικογένεια!! Εγώ άλλαξα την ημερομηνία του γάμου μου, επειδή μία ξαδέρφη της πεθεράς μου δεν μπορούσε εκείνη την ημέρα! (πάλι καλά που εμένα δε με ένοιαζε η ημερομηνία) Ξαφνικά θείες του άντρα μου που δε θυμόμουν τα ονόματά τους με έπαιρναν τηλεφωνο να μου δώσουν συμβουλές!!!! ΑΛλά και αντίστοιχα δικές μοου ξαδέρφες ξαφνικά άρχισαν να μιλάνε στον άντρα μου λες και γνωρίζονταν κι από χθες.. Συμβουλές για δίαιτες και αλλαγή στυλ… ¨Οτι να ναι! Εμάς μας πήρε περίπου 2… Διαβάστε περισσότερα »

Εντελβάις
Εντελβάις
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  bella ciao

Εμένα που με παίρνει η πεθερά μου σε ΌΛΕΣ τις γιορτές (της μαμάς μου, των αδερφών μου, των ανιψιών μου) να μου ευχηθεί να τους χαίρομαι (μα δε γιορτάζω εγώ τι με παίρνει??) ενώ είμαι ακόμα αρραβωνιασμένη ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΉΣΩ;; Εγώ αντίστοιχα θα ευχηθώ μόνο στον εορτάζοντα και ποτέ στο σόι του, περιμένω να πιάσει το μήνυμα (δε την παίρνω ποτέ για χρονια πολλά παρά μόνο στη δική της γιορτή / γενέθλια).

Aelia
Aelia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

Αχ! Πόσο συμπάσχω δεν φαντάζεσαι (συγχώρεσε μου τον ενικό αλλά ταυτίστηκα). Από τότε που ανακοινώσαμε ότι παντρευομαστε, η πεθερά μου με παίρνει τηλέφωνο να μου ευχηθεί για τους πάντες! Για την ιστορία, συγκατοικουμε ήδη 5 χρόνια αλλά νιώθω λες και ξαφνικά απέκτησα υπόσταση (και υποχρεώσεις).. Δεν ξέρω πόσο ανησυχείς εσύ, εγώ πάντως ανησυχώ και πιστεύω ότι είναι πολλά παραπάνω από απλά τηλεφωνήματα. Έχω ενεργοποιήσει ήδη όλους τους μηχανισμούς άμυνας μου και την περιμένω να χτυπήσει..😝

Εντελβάις
Εντελβάις
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aelia

Νομίζω ότι βολιδοσκοπούν την κατάσταση να δουν πόσο τους παίρνει να “απλωθούν”. Της δίνω μια περίοδο προσαρμογής 1 χρόνου, μετά θα πάρω πιο δραστικά μέτρα. 😂

Aelia
Aelia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

Ναι κάπως έτσι.. Εγώ αποφάσισα να το πάω ανάποδα, της τα έχω κόψει όλα, κι αν δείξει καλή διαγωγή θα χαλαρώσω λίγο τα μέτρα..😉

Πρίγκιπας για μια βδομάδα
Πρίγκιπας για μια βδομάδα
4 χρόνια πριν

Δεν νομίζω πως έχεις αποφασίσει τι ακριβώς θέλεις. Νιώθω πως έχεις μια ελαφριά (;) σύγχυση. Θα δείξει η συγκατοίκηση τι θέλεις στην πραγματικότητα κι αν κάποια στιγμή θελήσεις να φύγεις φεύγεις. Δεν υπογράφεις κανένα συμβόλαιο και να μην το κάνεις.

NANA KOMSI
NANA KOMSI
4 χρόνια πριν

Υπάρχει η πιθανότητα η “μέλλουσα πεθερά” να θέλει απλώς να δημιουργήσει μια φιλική σχέση μαζί σου. Εφόσον από ό,τι καταλαβαίνω για εκείνη είσαι η “μέλλουσα νύφη”. Αν δεν σε καταπιέζει με τα λόγια που σου λεει, δεν σου κάνει υποδείξεις κλπ., δεν βρίσκω κάτι τόσο μεμπτό. Γιος της είναι, θέλει να έχει καλή σχέση με τη νύφη της. Εσύ ξέρεις τι συζητάτε.
Αν δεν τα βρείτε με τον σύντροφό σου, δεν φαντάζομαι να σου ζητήσει το λόγο και να σε απειλήσει με το όπλο να τον παντρευτείς !! Κανείς δεν χάνεται, μη φοβάσαι.

Godard
Godard
4 χρόνια πριν

Έχοντας βρεθεί ακριβώς στην ίδια θέση, οφείλω να παραδεχτώ ότι δεν ήταν το πιο εύκολο πράγμα να πω “χωρίζουμε”. Παρόλα αυτά, δεν ανέχομαι καμία παρέμβαση από κανέναν. Πόσο μάλλον από “πεθερές” και σόγια. Όταν χώρισα όχι μόνο λόγω παρεμβατικότητας της πεθεράς αλλά και άλλων θεμάτων απλά ενημέρωνα όποιον με ρωτούσε “τι κάνει ο τάδε;” Αν πραγματικά σκέφτεσαι ότι δεν θες να είναι αυτό το μέλλον της σχέσης ή πρέπει να θέσετε όρια μαζί ή αν δεις ότι είναι αναποφάσιστος φύγε μακριά. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να σκέφτεσαι τι θα πει ο ένας κι ο άλλος. Θες κάποιον στην… Διαβάστε περισσότερα »

αράχνη
αράχνη
4 χρόνια πριν

Εγώ ούτε την ίδια μου την κόρη μου δεν τολμώ να πάρω τηλέφωνο. Μήνυμα στο mesenger κι όποτε μπορεί απαντάει.

Παιδιά άσχετο: πώς συναντιούνται τα ζευγάρια που βρίσκονται σε σχέση αλλά δεν μένουν μαζί τώρα με τα μέτρα καραντίνας που μάλλον θα συνεχιστούν για πολύ καιρό;

Kassandra with a K
Kassandra with a K
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  αράχνη

Εδώ σχέση εξ αποστάσεως. Προλάβαμε και βρεθήκαμε 5 μέρες πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας. Τώρα μάλλον καλό Ιούνιο ξανά θα… Τρελά γλέντια. Από την άλλη φαντάζομαι να είχε αποκλειστεί ο κακομοίρης εδώ στα βουνά μαζί μου, βασικά δε θέλω, θα είχαμε χωρίσει 😛

Meredith
Meredith
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  αράχνη

Δεν συναντιούνται… ειδικά αν ο ένας από τους δύο τρώει κάθε μέρα με τους (κάποιας ηλικίας) γονείς του και ο άλλος δουλεύει σε νοσοκομείο… Όχι εγώ, μια φίλη μου!

Louk Ritia
Louk Ritia
4 χρόνια πριν

Θα ήταν καλό να καταλάβεις τι θέλεις, γιατί νομίζω πως κι εσύ η ίδια δεν ξέρεις. Έχεις ενδείξεις, όπως την πίεση, που σε βοηθούν να καταλάβεις τι δε θέλεις, αλλά δεν είσαι και απολύτως σίγουρη. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να αναπτύξετε τέτοια σχέση με τους γονείς σε αυτή τη φάση. Καλύτερα να το επικοινωνήσεις όλο αυτό με το αγόρι σου, γιατί πιθανώς να ανακαλύψετε ότι δεν έχετε ακριβώς τα ίδια σχέδια για το (άμεσο) μέλλον.