in

Αγαπητή «Α, μπα»: Δεν θέλω να φιλοξενήσω τον σύντροφο της φίλης μου σπίτι μου

Να συμβιώσω για 10-15 μέρες μ’ έναν άνθρωπο που δεν αντέχω πάνω από τρεις ώρες, αντί να χαρώ τη φίλη μου πού ποιος ξέρει πότε θα την ξαναδω;

Να περάσω τώρα στον προβληματισμό μου. Μια φίλη μου καλή έχει μια σχετικά πρόσφατη σχέση με έναν άνθρωπο που δεν τον συμπαθώ, η φίλη μου το γνωρίζει και γνωρίζει και τους λόγους, δηλαδή ότι είναι εντελώς μισογύνης ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καταγραφή 98

Α,μπουλα μου καλή! Αρχικά να σου πω ένα τεράστιο ευχαριστώ, γιατί μέχρι ν αρχίσω να σε διαβάζω ο εσωτερικευμένος μισογυνισμός μου χτύπαγε κόκκινο και παρόλο που ένιωθα πως κάτι πήγαινε λάθος θα αργούσα πολύ ν ανακαλύψω τι είναι (αν το ανακάλυπτα ποτέ) και μετά θα χρειαζόμουν τον διπλάσιο δρόμο για να φτάσω εδώ που έχω φτάσει, με τη βοήθεια σου! Να περάσω τώρα στον προβληματισμό μου. Μια φίλη μου καλή έχει μια σχετικά πρόσφατη σχέση με έναν άνθρωπο που δεν τον συμπαθώ, η φίλη μου το γνωρίζει και γνωρίζει και τους λόγους, δηλαδή ότι είναι εντελώς μισογύνης (αν μπορούσε να φορέσει στη φίλη μου κουκούλα να μην την βλέπει άλλο αρσενικό θα το έκανε ), χειριστικός ( την έχει απειλήσει οτι θα βλάψει τον εαυτό του αν χωρίσουν), ξινός και όλη την ώρα είναι έτοιμος να ξεκινήσει καυγα και να κάνει μούτρα. Εγώ σε λίγες βδομάδες θα μετακομίσω στο εξωτερικό και συζητούσα με τη φιλη μου να έρθει να με επισκεφτεί κάποιους μηνες αφού εγκατασταθώ. Και μου λέει: “το ξέρεις οτι θα δυσκολευτώ πολύ να έρθω μόνη μου έτσι;” Ε και ρε αμπα μου, μετά από αυτή την κουβέντα δεν θέλω καθολου να έρθει ο άλλος μαζί της. Δεν ξέρω μου τη βάρεσε που ο άλλος θα έρθει για έλεγχο και κυρίως νιώθω πως αν έρθει δεν θα δω καθόλου τη φίλη μου και θα είναι ολη την ώρα μες στην ξινίλα και τέλοσπάντων δεν ξέρω πως θα τον αντέξω τόσες μέρες. Θέλω να σημειώσω ότι δεν έχω πρόβλημα να φιλοξενήσω τον οποιονδήποτε άσχετο, άλλωστε το συνηθίζω και στην πόλη που είμαι, αλλά νιώθω καταπίεση μόνο και μόνο που ο άλλος *ΠΡΕΠΕΙ* να έρθει και δεν γίνεται η φίλη μου να έρθει μόνη της να με δει. Είμαι σε μια περίεργη ψυχολογική φάση λόγω των αλλαγών και στεναχωρημένη που δεν θα βλέπω τους φίλους μου και νιώθω οτι ο συγκεκριμένος θα μου στερήσει ακόμα κι αυτές τις λίγες μέρες που θα περάσω με τη φίλη μου. Τι να κάνω; Το νιώθω εκβιαστικό το να της ζητήσω να μην έρθει (της λέω ή εγώ ή αυτός), στην τελική τόσο κόσμο άσχετο θα φιλοξενήσω. Να συμβιώσω για δεκα δεκαπέντε μέρες μ έναν άνθρωπο που δεν αντέχω πάνω από τρεις ώρες, αντί να χαρώ τη φίλη μου πού ποιος ξέρει πότε θα την ξαναδω; Να το καταπιώ και να το ανεχτώ για χάρη της φίλης μου ;

-“Δεν έχω πρόβλημα μ αυτόν, με τη φίλη μου έχω;”

Ε μα ναι και βέβαια έχεις πρόβλημα με τη φίλη σου. Αλλά δεν θα το έλεγα πρόβλημα. Η φίλη σου βρίσκεται σε κίνδυνο.

Δεν υπάρχει απόλυτο σωστό και λάθος εδώ, είναι στην κρίση σου. Νομίζω ότι το πιο επείγον αυτή τη στιγμή δεν είναι η δική σου καλοπέραση (η κακοπέραση) αλλά να καταλάβει η φίλη σου ότι είναι μέσα σε μια κακοποιητική σχέση. Αν την έχει απειλήσει ήδη, σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα, (το «θα κάνω κακό στον εαυτό μου» είναι απειλή) ο συγκεκριμένος αυξάνει πολύ γρήγορα την ένταση και είναι επικίνδυνος. Είναι πολύ πέρα από την προσωπική σου αντιπάθεια η κατάσταση. Δε νομίζω ότι το συνειδητοποιείς.

Μακάρι να καταφέρει να έρθει μόνη της για να έχεις την ευκαιρία να της εξηγήσεις ότι κινδυνεύει, αλλά η επιλογή της θα την παγώσει και υπάρχει κίνδυνος μεγαλύτερης απομόνωσης. Θα έλεγα ότι όλοι οι φίλοι της πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση και να παρακολουθούν στενά, γιατί θα χρειαστεί την βοήθεια όλων σας.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

7 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
avis
avis
4 χρόνια πριν

πολλές φορές εντυπωσιάζομαι με τις απαντήσεις της Λένας γιατί ξεφεύγει από το προφανές της ερώτησης και εντοπίζει την ουσία που μπορεί να είναι θαμμένη και κρυμμένη σε άσχετες λεπτομέρειες.

Ocelotoς
Ocelotoς
4 χρόνια πριν

Σπίτι σου είναι όποιον θέλεις ΕΣΥ θα βάλεις μέσα. Επίσης όσο εκβιαστικό είναι(ειρωνικά το λέω) αυτό που σκέφτεσαι “ή αυτός ή εγω” άλλο τόσο είναι το “ή θα πάμε ταξίδι μαζί ή δεν θα πας καθόλου”. Ελπίζω να σε επισκεφτεί μόνη.Βέβαια και να γίνει αυτό είαμαι σίγουρη πως ο κύριος θα της κάνει ζήλιες και δράματα,δηλαδή θα της καταστρέψει επίτηδες τις διακοπές. Όχι να μην συμβιβαστείς με το να έρθει να μείνει μαζί σας ο τύπος.Αν έρθει μόνο θέματα θα γίνουν.Θεωρώ πως με το να πεις το “ναι” μακροπρόθεσμα θα βάψει την φίλη διότι αυτός θα ξέρει πως αν επιμείνει… Διαβάστε περισσότερα »

Anna
Anna
4 χρόνια πριν

Φοβάμαι πραγματικά ότι δε χρειαστείς απάντηση στον προβληματισμό σου.
Ελπίζω να μας στείλεις update.

Ιζόλδη
Ιζόλδη
4 χρόνια πριν

Αφήστε τώρα τα ταξίδια και τις άσκοπες μετακινήσεις και μείνετε στα σπίτια σας ο καθένας. Μέχρι να περάσει η μπόρα, η φίλη σου μπορεί να έχει χωρίσει

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν

Επικοινώνησε τις ανησυχίες σου στην φίλη σου, δείξε της ότι βρίσκεται σε μια κακοποιητική σχέση. Είναι σημαντικό να την προστατεύσεις. Αλλά έχεις το δικαίωμα στο χώρο σου να δέχεσαι τα άτομα που θέλεις. Γιατί και η απάντηση της φίλης σου είναι χειριστική η οποία οφείλεται ίσως στις ασφυκτικές συνθήκες που βιώνει στη σχέση της. Μίλησε με την φίλη σου και ελπίζω να σε ακούσει και να φύγει απο την σχέση αυτή.

Tawn Tawn
Tawn Tawn
4 χρόνια πριν

Στην αρχή νόμιζα ότι θα δυσκολευτεί να έρθει μόνη της γιατί ξέρω ‘γω, φοβάται τα αεροπλάνα ή δεν έχει ξαναβγεί εξωτερικό μόνη. Μάλλον δεν ήθελα να πιστέψω τι εννοείς πραγματικά….Φρίκη, ελπίζω να έχουν χωρίσει στο μεταξύ ειλικρινά!

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
4 χρόνια πριν

πείτε μου οτι στη φωτο ειναι ο Mac deMarco !!!!!!!!!!!!