in

Αγαπητή «Α, μπα»: Λυπάμαι που αυτή η κοπέλα δεν θα σταθεί ποτέ στα πόδια της

Είναι σαν να βλέπω με κάθε λεπτομέρεια τι θα συμβεί στο μέλλον της. Θα παντρευτεί το αγόρι με το οποίο έχει σχέση τώρα (ο οποίος είναι πολύ ευκατάστατος) και θα αναλάβει αυτός το ρόλο των γονιών της να τη συντηρεί και να την νταντεύει

Είναι σαν να βλέπω με κάθε λεπτομέρεια τι θα συμβεί στο μέλλον της. Θα παντρευτεί το αγόρι με το οποίο έχει σχέση τώρα (ο οποίος είναι πολύ ευκατάστατος) και θα αναλάβει αυτός το ρόλο των γονιών της να τη συντηρεί και να την νταντεύει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

77b9bc1f11f9c487f71a380e28afe949

Είμαι φίλη με μια πολύ καλή κοπέλα, 23 χρόνων. Την αγαπώ πολύ όμως βλέπω ότι έχει πολλά θέματα τα οποία δεν ενδιαφέρεται να ασχοληθεί να λύσει. Είναι παντελώς ανίκανη να διαχειριστεί τα οικονομικά της, μένει ακόμα με τους γονείς της. Ούτε ένα πιάτο δεν έχει πλύνει ποτέ. Φοβάται να μείνει μόνη της στο σκοτάδι, πάντα πρέπει να είναι κάποιος μαζί της στο σπίτι. Ξοδεύει αλόγιστα. Για να πάει από το σπίτι της στο κέντρο (απόσταση 1,5 χιλιόμετρο) πάντα ζητάει από τη μαμά της να τη πάει με το αμάξι για να μη περπατησει. Πάντα. Στεναχωριέμαι. Έχω προσπαθήσει να της μιλήσω να της πω ότι υπαρχει βοήθεια που θα μπορούσε να λάβει από κάποιον ψυχολόγο για να διαχειριστεί τα θέματα που την ταλανίζουν. Τίποτα. Αυτή η κοπέλα δεν θα σταθεί ποτέ στα πόδια της. Είναι σαν να βλέπω με κάθε λεπτομέρεια τι θα συμβεί στο μέλλον της Θα παντρευτεί το αγόρι με το οποίο έχει σχέση τώρα (ο οποίος είναι πολύ ευκατάστατος) και θα αναλάβει αυτός το ρόλο των γονιών της να τη συντηρεί και να την νταντευει. Πέραν από το να της μιλήσω ξέρω ότι δε μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Όμως πλέον όποτε τη βλέπω ξέρω πού θα βρίσκεται παντρεμένη σε 5 χρόνια με τον τύπο αυτόν ,ο οποίος φυσικά είναι ανασφαλής και χειριστικος ,τύπου δεν την αφήνει να κάνει τατουάζ κλπ κλπ. Δεν ξέρω πως να διαχειριστω τα αισθήματα μου προς αυτήν πλέον. Μια Με εκνευρίζει,μια με στεναχωρεί. Είμαι κακή φίλη; Μπορώ να κάνω κάτι άλλο για εκείνη; Μπορώ να δω αλλιώς τη κατάσταση;;

Φίλη

Επειδή την αγαπάς πολύ, δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι φίλη της. Μπορείς να την αγαπάς από μακριά, να της εύχεσαι τα καλύτερα, αλλά χωρίς να είναι στη ζωή σου. Ίσως να μπορείς να δεις αλλιώς την κατάσταση, αλλά γιατί να το κάνεις; Δεν είσαι υποχρεωμένη να την αποδεχτείς, ούτε αυτή είναι υποχρεωμένη να πάει σε ψυχολόγο επειδή της το λες εσύ. Αν τα συναισθήματα που σου προκαλεί είναι κυρίως αρνητικά, μόνο να αποχωρήσεις γίνεται.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

25 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Πρίγκιπας για μια βδομάδα
Πρίγκιπας για μια βδομάδα
4 χρόνια πριν

Αφήστε τον κόσμο να ζήσει όπως επέλεξε και κάντε κι εσείς το ίδιο.

Λουλουδι
Λουλουδι
4 χρόνια πριν

Δεν υπάρχει φιλία αυτή τη στιγμή. Το κείμενο σου στάζει επικριτικότητα για κάθε επιλογή αυτής της κοπέλας ακόμη και για αυτές που μάλλον συνηθισμένες είναι(πόσοι Ελληνες ΔΕΝ μένουν με τους γονείς τους στα 23;σίγουρα η μειοψηφία, ειδικά αν σπουδάζουν στον τόπο καταγωγής τους) και για επιλογές που δεν έχει καν κάνει ακόμη. Ο κάθε άνθρωπος κάνει τις επιλογές του και πορεύεται αναλόγως. Αν η κοσμοθεωρία σου είναι τόσο διαφορετική από αυτής της κοπέλας και δεν συμφωνείς με τον τρόπο ζωής της καλύτερα να απομακρυνθείς. Εξάλλου αν δεν το κάνεις εσύ, μάλλον θα το κάνει πρώτη εκείνη. Η υποτίμηση φαίνεται και… Διαβάστε περισσότερα »

kaiti
kaiti
4 χρόνια πριν

Σιγά Πηθεία που βλέπεις το μέλλον της. Τα δικά σου συναισθήματα πρέπει να αναγνωρίσεις κ να διαχειριστείς με το να καταλάβεις που σε χτυπάει τόσο η ζωή ενός άλλου.

este
este
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  kaiti

Μα πραγματικά. Είναι τόσο σαφές σε μένα οτι δεν είναι λύπη αυτό που αισθάνεται η κοπέλα, από τον τρόπο που εκφράζεται και μόνο.

kaiti
kaiti
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  kaiti

Πυθία*** μου έβγαλα τα μάτια.

Po the Panda
Po the Panda
4 χρόνια πριν

Αν αυτή είναι ευχαριστημένη με τη ζωή της, δεν μπορείς να την αναγκάσεις να την αλλάξει, απλά και μόνο επειδή δεν συμφωνείς με την κοσμοθεωρία της. Ίσως σε πολλές απο εμάς να ακούγεται αδιανόητο, αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που επιζητούν αυτό ακριβώς που περιγράφεις, να μείνουν για πάντα σε μια ανώριμη κατάσταση, ώστε να μη χρειαστεί ποτέ να αναλάβουν την ευθύνη της ζωής τους. Είναι πολύ κακό για τη φίλη σου να είναι εξαρτημένη απο άλλους, αλλά αν δεν το βλέπει η ίδια, εσύ το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι ή να την δεχτείς όπως είναι ή να απομακρυνθείς.

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν

Μην ακούς την Λένα και τα μέλη που σου λένε ότι μόνο να σεβαστείς την φίλη σου και τις επιλογές της και αν δεν μπορείς να απομακρυνθείς. Εμένα άκου. Θα πάρεις ένα ρόπαλο, θα της ρίξεις μια γκάταγκα στο κεφάλι και θα την σύρεις σε έναν ψυχολόγο διότι προφανώς αφού τη ζωή της την χειρίζεται χάλια σύμφωνα με εσένα που τόσο την αγαπάς μόνο ένας ειδικός μπορεί να την βοηθήσει. Ας συνέλθουμε λίγο, έχουμε όλοι την απόλυτη γνώση για το τι σήμαινε ευτυχία και ολοκληρωμένη καθημερινότητα και θέλουμε να την επιβάλλουμε σε όλους λες και είμαστε ο Χαμουραμπί.

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
4 χρόνια πριν

Εκείνη σου έχει εκφράσει ποτέ κάποιο παράπονο για το πώς είναι η ζωή της; Μπορεί να γουστάρει με αυτήν την κατάσταση, δεν το ξέρουμε αυτό. Με την ίδια λογική που κάποιος τρίτος μπορεί να βλέπει τις δικές μου επιλογές ή τις δικές σου και να του έρχεται να βγάλει τα μάτια του. Η παρέα μαζί της σε χαλάει, αυτό είναι ολοφάνερο, εξάλλου δεν μπορώ να φανταστώ τι συζητάτε όταν βρίσκεστε?! Μπορείς να είσαι μια φίλη-εξαίρεση στο lifestyle που διάλεξε και η κοπέλα να ξέρει ότι θα έχει κάποιον να μιλήσει αν κάποια στιγμή ζοριστεί, αλλά μέχρι εκεί.

Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν

Καλέ μη τη λυπάσαι, τετοια ατομα βρίσκουν παντα ξενιστές. Μια φίλη ήταν έτσι από τα 20 και στα σαράντα έτσι είναι, παλιά την μετέφερε ο μπαμπας της με το αυτοκίνητο παντού, ακόμα και για 500 μετρα, έλεγε φοβάται τα σκυλιά, τώρα βρήκε αντρα να το κάνει. Τα παιδιά της δεν τα εχει βγάλει ποτέ βόλτα στο πάρκο, παντα ο παππούς. Ο άντρας της έκανε μπάνιο τα μωρά γιατί αυτή φοβόταν να πάρει την ευθύνη. Στα 30 μας είμασταν Μητροπόλεως και δεν ήξερε πού πέφτει η Αριστοτέλους και από που ειναι η θαλασσα. Αυτή απλά υπάρχει στο σπίτι και κανει ένα… Διαβάστε περισσότερα »

Fuchsia
Fuchsia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

🙊Αυτοι οι ανθρωποι ζουν για να ταλαιπωρουν τους αλλους.

Big Chungus
Big Chungus
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Εάν δεν είμαστε διατεθειμένοι να γίνουμε οι δεύτεροι γονείς τέτοιων ανθρώπων και να τους νταντεύουμε ες αει είναι προτιμότερο να την κάνουμε με ελαφρά πάντως… Εγώ αυτό έκανα και ησύχασε η ψυχή μου. Δε μπορούσα στα 25 μου να νταντεύω μια συνομήλικη μπέμπα, σορι

City
City
4 χρόνια πριν

Λες οτι την θεωρείς πολύ καλή κοπέλα και την αγαπάς πολύ. Άρα χαίρεσαι την παρουσία της στη ζωή σου. Μείνε σ’ αυτό, αποδέξου την όπως είναι. Διαφωνώ με την Αμπα, αν τα συναισθήματα σου ειναι κυρίως αρνητικά, τότε εσύ πρέπει να αλλάξεις. Να αποδεχτείς ότι όλοι είμαστε ‘ελαττωματικοί’, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, να αποδεχτείς τα όρια σου, να γίνεις ανοιχτή στη διαφορετικότητα και να βάλεις φρένο στο ένστικτο του δικαστή που κουβαλάς. Ως προς την κοπέλα, για την ώρα δεν φαίνεται να θέλει να αλλάξει – κι ούτε εσύ, ούτε κανείς θα την κάνει να αλλάξει αν… Διαβάστε περισσότερα »

AllesGoed
AllesGoed
4 χρόνια πριν

Χθες διαβάζοντάς τα σχόλια κάτω από την ερώτηση για τα σπίτια-παραχωρήσεις και τα κλειδιά,σκεφτόμουνα ότι με πολλές από τις σχολιαστριες δεν θα μπορούσαμε να είμαστε ποτε φίλες μιας και τα βιώματα μας είναι εντελώς διαφορετικά. Για μένα ας πούμε το να είσαι αυτοδημιουργητος (άσχετα με το πόσο επιτυχημένος εισαι) είναι πρωτεύον. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν συνεχίζω να εκτιμώ απεριόριστα τις ίδιες σχολιαστριες και τις απόψεις τους όσον αφορά τον φεμινισμό,την σεξουαλική απελευθέρωση, την συμπερίληψη του διαφορετικού στην κοινωνία κλπ. Δηλ. Επειδή για μένα κάτι είναι πρωτεύον για να συνεννοηθώ με τους ανθρώπους και να χτίσω φιλίες, αυτό δεν… Διαβάστε περισσότερα »

Fuchsia
Fuchsia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  AllesGoed

Ασχετο, της εξαδελφης μου της αγορασαν οι γονεις ενα ρετιρε 10 μετρα λιγο πιο κατω απο το σπιτι τους. Την εχουν στο μαγαζι τους και δουλευει και τακτοποιησαν στο μαγαζι τους και τον συζυγο της. Σαν μαθητρια δεν εχει μελετησει ποτε μονη της. Στο δημοτικο -γυμνασιο ειχε δασκαλα για ιδιαιτερα. Στο Λυκειο εδιναν οι γονεις της 40 την ωρα για την μελετη της. Η κοπελα περασε πανεπιστημιο και δεν ειχε ιδεα πώς να μελετησει μονη της. Ωσπου ανακαλυψε τα φροντιστηρια για φοιτητες και παραλληλα γραφτηκε σε πασιγνωστη κομματικη παραταξη της σχολης της. Ετσι πηρε πτυχιο. Αισχος. Στο γαμο της εβαλε… Διαβάστε περισσότερα »

Papaki
Papaki
4 χρόνια πριν

Δεν είμαστε καλά μου φαίνεται… Στεναχωριέσαι εσύ για τη ζωή που διαλέγει να κάνει η “φίλη” σου; Εσύ τώρα νομίζεις ότι είσαι φίλη με έναν άνθρωπο που δεν τον αποδέχεσαι όπως είναι;