in

Αγαπητή «Α, μπα»: Επαναλαμβάνουν πόσο κορόιδα είναι όσοι μένουν στην Ελλάδα

Ωστόσο επειδή τα συστήματα υγείας εκεί είναι τόσο τραγικά έρχονται εδώ και κάνουν τις απαραίτητες θεραπείες βαυκαλιζόμενοι μετά πως έχουν και τα καλά του εξωτερικού και της “μπανανίας” ή “Ελλαδιστάν”, όπως λένε

Έχω πάρα πολλούς φίλους που ζουν εξωτερικό κυρίως Ευρώπη. Γενικότερα από ότι λένε είναι πολύ ευχαριστημένοι από τη ζωή, τις απολαβές, κάνουν συνέχεια ταξίδια, κλπ επαναλαβάνοντας πολλές φορές κάποιοι πόσο κορόιδα δεν είναι που δεν μένουν στην αποικία ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καταγραφή 57

Γεια σου Λένα. Έχω πάρα πολλούς φίλους που ζουν εξωτερικό κυρίως Ευρώπη. Γενικότερα από ότι λένε είναι πολύ ευχαριστημένοι από τη ζωή, τις απολαβές, κάνουν συνέχεια ταξίδια, κλπ επαναλαμβάνοντας πολλές φορές κάποιοι πόσο κορόιδα δεν είναι που δεν μένουν στην αποικία, δεν τους κατακλέβει η εφορία, δεν είναι δουλοπάροικοι, “η Ελλάδα είναι μόνο για διακοπές” και σχετικά ωραία, λες και είμαστε ζώα εμείς που ζούμε εδω. Ωστόσο: αρκετοί, κυρίως αυτοί που μένουν Ολλανδία και UK, επειδή, από ότι έχω καταλάβει, τα συστήματα υγείας εκεί είναι τόσο τραγικά σε σημείο που εγώ τρόμαξα, γιατί οι άνθρωποι κινδυνεψαν σε κάποιες περιπτώσεις, έρχονται εδώ και κάνουν τις απαραίτητες θεραπειες, βαυκαλιζόμενοι μετά πως έχουν και τα καλά του εξωτερικού και της “μπανανίας” ή “Ελλαδιστάν”, όπως λένε. Κι ερωτώ: Είναι δίκαιο; Δεν ζουν εδώ, δεν φορολογούνται εδώ, μας βρίζουν κι από πάνω, δεν προσφέρουν τίποτε εδώ, εκμεταλλεύονται όμως τα πενιχρά μέσα της ταλαίπωρης αυτής χώρας που με δυσκολία τα βρίσκει και μετά φεύγουν ρίχνοντας και μια χλέπα πίσω τους. Από την μια δεν θα ήθελα να πάθει κάτι κάποιος από αυτούς, αλλά και η στάση τους αισθάνομαι πως με προσβάλλει. Και ύστερα αυτομαστιγώνομαι που νιώθω έτσι, αλλά από την άλλη με πνίγει η αδικία. Έχω δίκιο; Έχω άδικο; Τουλάχιστον να έχω άδικο, να μην νευριάζω άλλο

Η φίλη των “όταν βλέπω Έλληνες στο εξωτερικό, αλλάζω πεζοδόμιο”

Πώς εκμεταλλεύονται τα πενιχρά μέσα της χώρας; Αν έχουν ιατρική ασφάλιση στην Ελλάδα, κάπου κάτι πληρώνουν για να την έχουν. Αν μένουν στο εξωτερικό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν πληρώνουν εφορία στην Ελλάδα. Αν πληρώνουν μετρητά σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δεν εκμεταλλεύονται κάποιον.

Τώρα, ο τρόπος που μιλάνε οι συγκεκριμένοι, δείχνει απολίτιστους ανθρώπους, και αυτό δεν βελτιώνεται επειδή μετακόμισαν σε άλλη χώρα. Δεν είναι κακό να είσαι ευχαριστημένος από τη χώρα που σε φιλοξενεί, δεν είναι κατακριτέο να έχεις παράπονα από τη χώρα που σε μεγάλωσε, κάτι στον τρόπο τους δεν μου αρέσει ούτε εμένα.

Δεν κατάλαβα ποια είναι η αδικία που σε πνίγει, ακριβώς. Ο καπιταλισμός; Ναι, όποιος έχει λεφτά, έχει μεγαλύτερη πρόσβαση στα αγαθά του. Ότι όσοι έχουν τα μέσα, δεν είναι απαραίτητα καλοί άνθρωποι; Η ένσταση θα ήταν βάσιμη αν με κάποιον τρόπο κατάφερναν να χρησιμοποιούν το ελληνικό δημόσιο χωρίς να προσφέρουν αντάλλαγμα, αλλά η απουσία ανταλλάγματος δεν αποδεικνύεται με το ότι μένουν στο εξωτερικό. Αν ξέρεις κάτι που υποστηρίζει την θεωρία σου, πάω πάσο.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

81 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Aten
Aten
4 χρόνια πριν

Τα λένε και τα ξαναλένε για να χρυσώσουν το χάπι της μετανάστευσης που είναι πικρό.
Δεν ξέρουν όλοι οι άνθρωποι να επεξεργάζονται ταυτόχρονα αντικρουόμενα συναισθήματα αγάπης και μίσους και επειδή η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να τα προκαλεί εξίσου σε υπερθετικό βαθμό, αυτοί αντισταθμίζουν την όποια νοσταλγία τους υπερθεματίζοντας για τα φοβερά καλά της Ολλανδίας και της Αγγλίας (που έχουν αλλά, έχοντας προσωπική εμπειρία και πολλούς φίλους εκεί, τα πράγματα δεν είναι τόσο καταπληκτικά όσο αρέσκονται τα παρουσιάζουν σε διάφορα επίπεδα).

Mami Salami
Mami Salami
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aten

Ακριβως αυτο!

Achilleas
Achilleas
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aten

100% σωστο σχολιο… υπαρχει μεγαλη μοναξια εκει εξω… ιδιαιτερα οταν εχεις παιδια που μεγαλωνουν χωρις παπουδες και γιαγιαδες, θείους και ξαδελφια..

Aten
Aten
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Achilleas

Έχω και ένα φίλο Αχιλλέα που μεγαλώνει παιδιά στο εξωτερικό χωρίς βοήθεια 🙂

Catsy
Catsy
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aten

Ακριβώς. Πολύ οξυδερκής η ερμηνεία σου. Ζω στο εξωτερικό και έχω παραδείγματα γύρω μου. Μηχανισμός άμυνας είναι. Τώρα από κει και πέρα το ότι δεν ξέρουν τι πρέπει να λένε και σε ποιους είναι θέμα πολιτισμού, όπως λέει και η Λένα. Αδούλευτοι είναι.

Nissa Nissa
Nissa Nissa
4 χρόνια πριν

Φιλενάδα σε τρώω, εμένα μου είπαν ότι θα ψοφήσω στο ράντσο κάποιου δημόσιου νοσοκομείου.
Τι άλλα εσείς;

Υπνερωτομαχία
Υπνερωτομαχία
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Nissa Nissa

Ελπίζω ότι ήταν και η τελευταία φορά που τους μίλησες;

Nissa Nissa
Nissa Nissa
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Υπνερωτομαχία

Μετά από όχι πολύ καιρό ξέκοψα τελείως. Έχω ακούσει πολλά σχετικά με το θέμα αυτο, τόσο ίδια με όσα γράφει η θεματοθέτρια, αλλά αυτό ήταν το χειρότερο.
Πολλοί σχολιαστές γράφουν πως υπάρχουν λόγοι για τέτοιες συμπεριφορές, αλλά ειλικρινά δεν με νοιάζει, δεν χρειαζόταν να ακούσω κάτι τέτοιο, δε θα το ξεχασω ΠΟΤΕ.

Penthesilea
Penthesilea
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Nissa Nissa

WTF????

Τσιτσίγκειος Πένα
Τσιτσίγκειος Πένα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Nissa Nissa

Πφφ τι άλλο θα ακούσουμε πια!

Penthesilea
Penthesilea
4 χρόνια πριν

Αυτό που θέλει να πει μάλλον με την εκμετάλλευση είναι ότι ένα σφράγισμα που μπορεί στο ΗΒ να κοστολογείται λ.χ. 200 λίρες, στην Ελλάδα μπορεί να γίνει και με 50 ευρώ. (Αν πέφτω τραγικά έξω, διορθώστε με) Τώρα τι να σου πω ρε φίλη, οι παρέες σου μου φαίνονται τραγικά ούγκανοι και δεν νομίζω ότι είναι απάλευτοι μόνο στο συγκεκριμένο θέμα. Γενικά, στο εξωτερικό συναντάς πολύ είτε αυτούς που κράζουν την ψωροκώσταινα, είτε αυτούς που γκρινιάζουν για τον καιρό, το κακό φαγητό, τους ψυχρούς ανθρώπους κλπ. Μην ψαρώνεις πάντως με τους συγκεκριμένους, η γη της επαγγελίας δεν υπάρχει. Μπορεί να… Διαβάστε περισσότερα »

mongrel
mongrel
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Penthesilea

Αν όντως έρχονται εδώ και επωφελούνται από τη διαφορά κόστους σε ιδιωτικά ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα, δε βλέπω κάτι κακό. (Και οι δικοί μας πηγαίνουν στη Βουλγαρία.) μακάρι να αναπτύξουμε τέτοιου είδους ιατρικό τουρισμό. Η αγένεια τους είναι το πρόβλημα.

Penthesilea
Penthesilea
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  mongrel

Καλέ ναι, καλά κάνουν, δεν είπα το αντίθετο. Όχι όμως να τους φταίνε όλα στο “Ελλαδιστάν” και μετά να τρέχουν στους γιατρούς του.

Nissa Nissa
Nissa Nissa
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Penthesilea

Πενθεσίλεια πες πλιζ καμια ιδέα για τρολλάρισμα, γιατί έχω μια φίλη που από τον πρώτο μήνα που εφυγε έξω, άρχισε να μας αποκαλεί χωριατές, που όταν της έλεγα ότι κάνω ανακύκλωση με κοροιδευε και τώρα μας κάνει και μάθημα 🙂

Penthesilea
Penthesilea
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Nissa Nissa

Εξαρτάται πόσο θέλεις να το χοντρύνεις και πόσο παχύδερμο είναι ο άλλος. Επειδή οι γνωστοί σου φαίνονται σοκαριστικά αγενείς, θα τους δούλευα απροκάλυπτα: – Αχ, καλά τα λες, Σούλα μου, μπανανία είμαστε. Άσ’τα να πάνε, δεν έχουμε στον ήλιο μοίρα σου λέω. Θες να πιάσεις συζήτηση με έναν άγνωστο για έναν Φουκώ, για έναν Μοντεσκιέ, για έναν Σέιγκαν βρε παιδί μου, και δεν βρίσκεις άνθρωπο! Δεν παλεύεται η κατάσταση! Αφού κι εγώ ώρες ώρες απορώ πώς αντέχω να βγαίνω απ’ το σπίτι και να συνωστίζομαι στο μετρό με όλους αυτούς τους πληβείους! Μια αηδία με πιάνει, ΠΩΣ ΞΕΠΕΣΑ ΕΤΣΙ ΕΓΩ,… Διαβάστε περισσότερα »

Nissa Nissa
Nissa Nissa
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Penthesilea

χαχαα ωραία το κρατάω θενκς!

BlobBlob
BlobBlob
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Penthesilea

Υπάχρουν και άλλοι τρόποι δυστυχώς να εκμεταλευτείς το σύστημα, ιδιαίτερα αν έχεις γνωστούς γιατρούς. Μπορείς να γράψεις τις εξετάεις στο όνομα της μητέρας σου, πατέρα σου κτλπ που μένουν Ελλάδα και πληρώνουν ασφάλιση, και να τις κάνεις μετά εσύ. Κλέβεις δηλαδή ουσιαστικά το ασφαλιστικό ταμείο.

Τσιτσίγκειος Πένα
Τσιτσίγκειος Πένα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Penthesilea

Trolling μέχρι να σβήσει ο ήλιος χρειάζεται εδώ, θα συμφωνήσω. Κατά πάσα πιθανότητα τον εαυτό τους παλεύουν περισσότερο να πείσουν. Όποιος είναι καλά και ικανοποιημένος από τη ζωή του δεν έχει ανάγκη να κάνει επίδειξη και να πουλήσει μούρη.

Nota Bene
Nota Bene
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Penthesilea

Έχω αρκετούς γνωστούς και φίλους που έχουν φύγει στο εξωτερικό. Όλοι τους σχεδόν για θέματα υγείας επιστρέφουν Ελλάδα. Όλοι τους σχεδόν εκθειάζουν την χώρα που έχουν μεταναστεύσει και κράζουν την Ελλαδίτσα. Από ότι έχω καταλάβει και πιο φθηνή και άμεση είναι η περίθαλψη εδώ, αν δεν έχεις ασφάλεια, και κάποιοι έχουν ακόμα (!) κάρτα ανεργίας και έχουν βιβλιάριο ασθένειας στην Ελλάδα(τραγικό)…. Εκτός από την καλύτερη, φθηνότερη, αμεσότερη περίθαλψη στην Ελλάδα, πιστεύω ότι ένας ακόμα λόγος που έρχονται οι περισσότεροι είναι γιατί έχουν εδώ ένα σύστημα υποστήριξης από φίλους και οικογένεια που τους λείπει εκεί που είναι. Κακά τα ψέμματα, όσο… Διαβάστε περισσότερα »

trapezokathismata
trapezokathismata
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Penthesilea

Αγγλία σφράγισμα κανει 60 λίρες – οσα σφραγίσματα κι αν κάνεις στην ιδια επίσκεψη τόσα δίνεις. Και μαζι απονευρωση αμα θεςστα ιδια λεφτά. Απλό τσεκαπ με καθαρισμό και ακτινογραφία 22 λιρες. Η χρέωση ειναι σε μπαντες, δεν πάει με το τεμάχιο.

https://www.nhs.uk/common-health-questions/dental-health/how-much-will-i-pay-for-nhs-dental-treatment/

Οι τιμές που λες ειναι στα ιδιωτικά.

Εντελβάις
Εντελβάις
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  trapezokathismata

ναι μόνο που στο nhs το επίπεδο της οδοντιατρικής περίθαλψης είναι άθλιο και δε θα το σύστηνα σε κανένα. (ως οδοντίατρος μιλάω και οποιος έχει δουλέψει ή έχει δει δουλειές από εκεί θα καταλάβει ). Οπότε για στοιχειώδεις αξιοπρεπείς οδοντιατρικές πράξεις το ιδιωτικό είναι μονόδρομος.

trapezokathismata
trapezokathismata
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

Ε τώρα βρε παιδιά άμα είναι επιχειρήματα αυτά οκ. Ότι δηλαδή ολο το σύστημα υγειας μιας πλούσιας χωρας με διάσημο κιόλας σύστημα υγείας το οποίο έχουν ως εξαγωγιμο προϊόν, παρέχει “άθλιες” υπηρεσίες οδοντιατρικης. Παντού, σε όλο το ΗΒ, όλα άθλια. Ε οκ.

Ε εγώ ως ασθενής τέτοιων οδοντιάτρων μιλάω και ως ασθενής εχω εδω και εξι χρόνια καταπληκτικες εμπειρίες, από φιλικούς οδοντιατρους, με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, σε καλόγουστα και όμορφα οδοντιατρεια. Και για ολα αυτα πληρώνω πανελαχιστα λεφτά.

Υπνερωτομαχία
Υπνερωτομαχία
4 χρόνια πριν

Δε θέλω να στη χαλάσω, αλλά απ’τον τρόπο που μιλάς, “φίλους” δεν τους λες. Κι όχι άδικα. Α-Α-Α-Α, θυμήθηκα και στόρι! Να ξεκαθαρίσω ότι μπατριώτισσα δεν είμαι. Απλά δεν βλέπω τη ζωή ασπρόμαυρη. Είχα που λες έναν τέτοιον στο FB, που έχεζε πατώκορφα την Ελλάδα, δεν έβλεπε την ώρα να φύγει, που λέει ο λόγος για τσιπούρες να λέγαμε θα χωνόταν να πει να φύγουμε όλοι γιατί σαν τη Σκανδιναβίσια την τσιπούρα την καθαρή δεν έχει, έκραζε για τα κακώς κείμενα της χώρας, για τη διαφθορά, τη βρωμιά, τη δυσωδία, την παρανομία, για το πώς έξω είναι όλα καλύτερα κτλ.… Διαβάστε περισσότερα »

Υπνερωτομαχία
Υπνερωτομαχία
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Υπνερωτομαχία

*πατόκορφα, ήμαρτον.

City
City
4 χρόνια πριν

Σε καταλαβαίνω, αν και πιστεύω ότι αυτοί που τα λένε αυτά είναι οι ίδιοι που κάποτε πήγαιναν στο εξωτερικό για τρεις μέρες και έβριζαν τα πάντα, δεν έβρισκαν τίποτα του γούστου τους, όλους τους ξένους τους έλεγαν ηλίθιους και δεν έβλεπαν την ώρα να γυρίσουν πίσω να φάνε τη μπριζολάρα τους. Είμαι είκοσι χρόνια στο εξωτερικό και τα έχω δει όλα. Για να μην αναφέρω πόσες φορές – προ κρίσης, βέβαια – άκουγα στην Ελλάδα ότι έχω προδώσει τη χώρα μου και θα έπρεπε να ντρέπομαι επειδή κάνω την τέχνη μου στο εξωτερικό…

Princess Consuela Banana-Hammock
Princess Consuela Banana-Hammock
4 χρόνια πριν

Εγώ πάλι έχω το ανάποδο, ζω χρόνια στην Αγγλία και τι δεν έχω ακούσει (ειδικά άτομα που ζούσαν στο εξωτερικό αλλά διάλεξαν να επιστρέψουν). Πως ζείτε έτσι, πως αντέχετε τον καιρό, οι Άγγλοι είναι κρύοι, σαν την Κυπρο δεν έχει, πως τρώτε τις αηδίες στην Αγγλία κλπ κλπ. Και άμα κανονισουν κανενα ταξιδι και πουμε να τους φιλοξενήσουμε εκεί να δεις. Πόσο μικρό είναι το σπίτι, ποσο κοσμο εχει το μετρο, μα να μην ξερετε τους γειτονες, ποσο μικρές είναι οι μεριδες και η λίστα δεν έχει τελειωμό. Και εννοείτε το ‘μου αρέσει η ζωή μου εδώ’ δεν ειναι ποτε… Διαβάστε περισσότερα »

Karamouza
Karamouza
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Princess Consuela Banana-Hammock

δυστυχως θα συμφωνησω. Ετσι συμπεριφερεται και η αλλη πλευρα καθε φορα που κατοικοι του εξωτερικου επισκεπτονται την Ελλαδα. Βγαζουν ο,τι απωθημενα εχουν για τον καιρο, το φαγητο, και δεν ξερω κι εγω τι αλλο. Και για το θεμα των γιατρων θα προσθεσω απλως οτι οι ΔΟΥ Εξωτερικου πληρωνουν κανονικα τις επισκεψεις, δεν ψαχνουν να βρουν βιβλιάριο μαμάς/γιαγιας για να γραψουν και να κανουν τζαμπα εξετασεις. Και εχουν και τους γιατρους η ελευθερους επαγγελματιες να λενε ’30 χωρις αποδειξη, με αποδειξη 60′. Αντε με τις εξυπνάδες πχια

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
4 χρόνια πριν

Οι άνθρωποι αυτοί προσπαθούν να δικαιολογήσουν στον εαυτό τους την επιλογή που έκαναν (ίσως η ανάγκη να ήταν μεγάλη και η επιλογή να μην ήταν 100% ελεύθερη) και εκφράζονται με αυτόν τον τρόπο. Δε συμφωνώ σε καμία περίπτωση με το πώς εκφράζονται, θέλω απλά να πω ότι καταλαβαίνω την πηγή του θυμού τους και της ανασφάλειάς τους. Εμένα πάντως στον αντιποδα οι φίλοι μου – πάλι κυρίως για Αγγλία και Ολλανδία μιλάμε- είναι πολύ δυσαρεστημένοι με τις χώρες που ζουν και δεν παύουν να το δηλώνουν όπου σταθούν και όπου βρεθούν. Επειδή έχω μείνει κι εγώ εκτός Ελλάδος, αντιλαμβάνομαι το… Διαβάστε περισσότερα »

Anna
Anna
4 χρόνια πριν

Το να έρχεται κάποιος διακοπές στην Ελλάδα και να γκρινιάζει για όλα ή να αναρωτιέται “πώς ζείτε εσεις εδώ” είναι απλή, αγνή καφρίλα (και κάποιοι που πρέπει να δικαιολογήσουν ακόμα και στον εαυτό τους την επιλογή τους επίσης).

Τώρα πώς σε αδικούμε δεν το πολυκαταλαβαίνω, πληρώνουμε ψηλότατους φόρους, έχουμε κάρτα ευρωπαικής ασφάλισης για κάτι έκτακτο που μπορεί να συμβεί (όπως εσύ), πληρώνουμε στο νοσοκομείο εκεί που ζούμε κάθε επίσκεψη και επειδή πάλι δεν μπορούμε να δούμε ειδικό πάντα (και έχουμε και λάθος διαγνώσεις εξαιτίας αυτού), ερχόμαστε στην Ελλάδα και πληρώνουμε ξανά ειδικό μπας και σωθούμε.

BabyDoll
BabyDoll
4 χρόνια πριν

Οι ίδιοι φίλοι φανταζομαι οταν ειναι εξω μιλάνε για το πόσο ωραία είναι η Ελλάδα και πόσο ζεστοί οι άνθρωποι και πόσο κρυοκωλοι είναι οι Αγγλοι. Ρώτα πόσοι κάνουν παρέα με ξένους κι όχι Ελληνες την επόμενη φορά. Κι εμένα άξεστοι μου φαίνονται οι φίλοι σου αν μιλάνε έτσι. Είμαι κι εγώ Ελληνίδα του εξωτερικού και έχω σκεφτεί αρκετές φορές οτι η Ελλάδα πλέον είναι καλή για διακοπές. Και ναι πηγαίνω στους γιατρούς στην Ελλάδα γιατί πρώτον είναι πιο φθηνά απ οτι εδώ, δεύτερον νοιώθω πιο άνετα να εξηγήσω κάποια πράγματα στην γλώσσα μου και τρίτον ήταν οι γιατροί που… Διαβάστε περισσότερα »

poua rige
poua rige
4 χρόνια πριν

Αχ εγω δεν μπορω να παρω στα σοβαρα κανεναν ανθρωπο που αποκαλει μια χωρα μπανανια ή βάζει ως κατάληξη – σταν για να δειξει την τριτοκοσμικοτητα μιας χωρας ( Η Ελλαδα δεν ειναι τριτοκοσμικη χωρα . Ναι έχει ελλείψεις και προβληματα αλλα αν δουμε τις συνθηκες εκεινων των χωρων δεν θα αντεξουμε ουτε για ενα μηνα. ) . Επίσης αυτη η καταληξη με εκνευριζει γιατι κρυβει και λιγο ρατσισμουλη και ενα αισθημα ανωτεροτητας απεναντι σε χωρες οπως Πακισταν, Αφγανισταν κλπ. Παμε παρακατω, ποτε δεν συμπαθησα τους ανθρωπους που επειδη επιλεξαν ή καταφεραν να φυγουν θεωρουν οτι εχουν δικαιωμα να κατακρινουν… Διαβάστε περισσότερα »

Ηλιοστάλλακτη
Ηλιοστάλλακτη
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  poua rige

Ακριβώς αυτό, Μπύθουλας, μαντάμ Σουσού κλπ.