in

Αγαπητή «Α, μπα»: Θεωρεί ότι είναι προκλητικό να εμφανίζομαι μπροστά στους γονείς του χωρίς σουτιέν

Για μένα είναι περισσότερο συμβολικό ότι δε θα καταπιεστώ κάνοντας κάτι που δε με βρίσκει σύμφωνη, αλλά μήπως πρέπει να βάλω νερό στο κρασί μου και να σεβαστώ πρωτίστως το σύντροφό μου που νιώθει αμήχανα;

Όταν βγαίνω έξω ποτέ, στο γραφείο σπάνια ανάλογα το ρούχο, αν και επιλέγω υφάσματα που να μη διαγράφονται οι θηλές μου (στη δουλειά). Είμαι 32 ετών και σε σχέση από τα 25 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καταγραφή 39

Δε φοράω σουτιέν σχεδόν ποτέ πλέον. Όταν βγαίνω έξω ποτέ, στο γραφείο σπάνια ανάλογα το ρούχο, αν και επιλέγω υφάσματα που να μη διαγράφονται οι θηλές μου (στη δουλειά). Είμαι 32 ετών και σε σχέση από τα 25. Τους γονείς του τους ξέρω καλά και τους βλέπω όλο και συχνότερα τελευταία, γιατί μετακόμισαν στην Αθήνα εδώ και λίγους μήνες. Τους βλέπω σε διάφορες περιστάσεις, πχ μετά από τη θάλασσα, πριν από έξοδο κ.λπ. (συχνότητα περίπου 2 φορές το μήνα). Ο φίλος μου μού τη λέει όταν διαγράφονται οι θηλές μου και πρόκειται να τους συναντήσουμε (ενώ δεν έχει πρόβλημα σε εξόδους ή αλλού). Θεωρεί ότι είναι προκλητική συμπεριφορά να εμφανίζομαι έτσι μπροστά στους 65 χρονών συντηρητικούς γονείς του, ότι δε θα αλλάξουμε εμείς τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν τη σεξουαλικότητα μιας γυναίκας και ότι στην τελική δεν τους βλέπουμε τόσο συχνά ώστε να είναι δύσκολο να προσέξω τι ύφασμα θα φορέσω όπως στο γραφείο ή να βάλω σουτιέν. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι δύσκολο, αλλά δε θα ήθελα πχ αν είχαμε κόρη να τη μεγαλώναμε με τις ίδιες νουθεσίες. Του το λέω και μου λέει ότι δε θα το κάναμε, αλλά ότι εμείς μπορούμε να είμαστε πιο συγκαταβατικοί προς εκείνους, να αναγνωρίζουμε τελοσπάντων τι έχει νόημα και τι δεν έχει και μην επαναστατούμε χωρίς λόγο, καθώς σε αυτά που όντως έχουν σημασία τους αψηφούμε. Και όντως για πολλές επιλογές μας μάς κρίνουν (όχι ευθέως αλλά το καταλαβαίνουμε). Που ζούμε μαζί πέντε χρόνια και δεν ξέρουμε πότε και αν θα παντρευτούμε , που θέλουμε να γυρίσουμε τον κόσμο και όχι να κάνουμε παιδιά, που ταξιδεύουμε και μαζί αλλά και χώρια ο καθένας με τους φίλους του, που εκείνος έχει αναλάβει όσα εγώ σιχαίνομαι από δουλειές του σπιτιού (σιδέρωμα, μαγείρεμα) κατ΄ αποκλειστικότητα, που κάνω δουλειές του ποδαριού και δεν έχω βρει μια δουλειά για “γυναίκα” (δλδ με καλό ωράριο για να γίνω Μάνα). Για μένα είναι περισσότερο συμβολικό ότι δε θα καταπιεστώ κάνοντας κάτι που δε με βρίσκει σύμφωνη, αλλά μήπως πρέπει να βάλω νερό στο κρασί μου και να σεβαστώ πρωτίστως το σύντροφό μου που νιώθει αμήχανα; Να πω εδώ ότι και οι δικοί μου γονείς έχουν τρομερό θέμα με τις θηλές μου, η μαμά μου νομίζω θέλει να ανοίξει η γη να την καταπιεί κάθε φορά και με επιπλήττει που δεν έχω τσίπα και κυκλοφορώ έτσι μπροστά σε κόσμο ακόμα και αν πρόκειται για το μπαμπά και το θείο μου, αλλά αδιαφορώ και ελπίζω πως όπως της πήρε καμιά δεκαετία να συνηθίσει ότι φοράω μπραζίλιαν μαγιό στο νησί από όπου καταγόμαστε (και με βλέπουν φίλοι και συγγενείς), έτσι θα συνηθίσει και ότι έκοψα το σουτιέν. Βέβαια, τώρα μεγαλώνω, άρα στα μάτια της αυτά όλα αυτά πρέπει να τα κόψω (ανύπαρκτα σορτς, εξώκοιλα, εξώπλατα, διακοπές και ταξίδια χωρίς τον Άντρα μου χεχε κ.λπ.). Αδιαφορώ, αλλά αυτό είναι μια προσωπική μου απόφαση απέναντι στους γονείς μου. Όταν πρόκειται για τους γονείς του άλλου δεν πρέπει να τον λάβω υπόψη;

Μπανέλα

Εσύ αποφασίζεις.

Αλήθεια. Δεν μπορώ να σου πω κάτι άλλο. Υπάρχουν επιχειρήματα και για τις δυο πλευρές. Αλλά είναι η δική σου σχέση, και ο δικός σου σύντροφος, και η δική σου ζωή. Δικό σου και το σώμα. Δεν θα σε κατηγορήσει κάποιο δικαστήριο ορθότητας για το θέμα.

Προσωπική σου απόφαση είναι να αδιαφορείς για τους γονείς σου, προσωπική σου απόφαση είναι και να μην αδιαφορείς για το γραφείο. Εξίσου προσωπική είναι και για τους γονείς του συντρόφου σου. Μπορείς να κάνεις ή το ένα (που ήδη κάνεις) ή το άλλο (που επίσης ήδη κάνεις).

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

91 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
eraki
eraki
4 χρόνια πριν

Σουτιενόπληκτη εδώ! Έχω κόψει το σουτιέν εδώ και μια δεκαετία και δεν το ξαναβάζω μακάρι να φτάσει το βυζί στο κότσι.
Παρ´ολα αυτά, όταν ξέρω ότι θα δω τον πεθερό μου φροντίζω αναλόγως, κανένα φανελάκι, κανένα μπουστάκι, κάτι. Κι αυτό, γιατί είναι ένας γλυκύτατος άνθρωπος που με λατρεύει και ξέρω ότι θα τον φέρω σε δύσκολη θέση – και δεν θέλω. Αν ήταν κανας στρίγγλος, θα έβγαινα με τα μπαλκόνια να κουδουνάνε 😂😂
Θέλω να πω, για μένα αυτό μετράει.

Tropique
Tropique
4 χρόνια πριν

Καλώς την στον κακομαθημένο εγωκεντρικό κόσμο του “κάνω ο,τι μου γουστάρει, αδιαφορώντας για το αν αυτό μπορεί να πειράξει άλλους, γιατί εγώ σουτιέν στο βυζί μου δε σηκώνω”; Μιλάω σαν άνθρωπος με το ίδιο θέμα, που σιχαίνομαι τα σουτιέν, και φυσικά το βγάζω όταν πηγαίνω στο σπίτι των γονιών μου, αλλά δε θα πήγαινα με τίποτα με τη ρώγα κάγκελο στους γονείς του δικού μου στα μέσα Ιουλίου. Η βίαιη απαίτηση “προσαρμοστείτε σε μένα, αν δε σας αρέσει ξύδι” ενώ δεν καταπατατσι κάποιο θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα με το να βάλεις ένα σουτιέν για λίγες ώρες, είναι σκέτος κ@λοπαιδισμος και δείτε… Διαβάστε περισσότερα »

Andromeda
Andromeda
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Tropique

Εσύ είσαι ελεύθερη να καταπιεστείς αλλά δεν θα πάρεις κουλουράκι επειδή δεν είδανε τη ρώγα σου. Μπορούμε να ντυνόμαστε ακριβώς όπως μας γουστάρει και να μην δίνουμε δεκάρα αν αυτό ενοχλεί τους άλλους γιατί είναι κάτι που δεν τους αφορά καν. Η αμηχανία τους και η σεξιστική αντίληψη που έχουν για το γυναικείο σώμα είναι δικό τους πρόβλημα όχι δικό μας.

boo
boo
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Andromeda

Αν ο συντροφος σου εμφανιζοταν στην μανα σου με χαλαρο μποξερακι και τα μπαλακια να μισοκρεμονται απ εξω δεν νομιζω να του λεγες δικα σου ειναι μην καταπιεζεσαι.

Andromeda
Andromeda
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  boo

Σταματήσετε να συγκρίνετε ανόμοια πράγματα. Όταν μιλάμε για γυναικείο στήθος το συγκρίνουμε με αντρικό στήθος όχι με μπαλάκια, πορτοκάλια ή πλανήτες. Οι όρχεις είναι γεννητικά όργανα. Η κοπέλα δεν ειπε οτι θελει να κάθεται με ανοιχτά τα ποδια χωρίς βρακί.

boo
boo
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Andromeda

Απο ποτε εχουν βυζια οι αντρες ;ελεος πια. Εσυ συγκρινεις ανομοια πραγματα γιατι το αντρικο με το γυνακειο στηθος ειναι διαφορετικο δυο τελειως διαφορετικα πραγματα.

Andromeda
Andromeda
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  boo

Ενώ όλοι εξισωνετε το γυναικείο στήθος με τους όρχεις ξαφνικά δεν μπορείτε να βρείτε ομοιότητα ανάμεσα στο γυναικείο και αντρικό στήθος. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα της ζητά όχι να καλύψει το στήθος επειδή ας πούμε είναι μεγάλο αλλά να καλύψει τις ρωγες της. Όμως οι γυναικείες και οι αντρικές ρωγες δεν έχουν καμία διαφορά. Αφού δεν σας σοκάρει η αντρική ρωγα να μάθετε να μην σοκαρεστε και με τη γυναικεία. Έλεος πια, είμαστε σε μια από τις λιγες ελληνικές φενινιστικες σελίδες που υπάρχουν και καθόμαστε και αναλύουμε τα αυτονόητα.

avis
avis
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  boo

αρκετοί άντρες έχουν μεγαλύτερα βυζιά από μένα. Ακόμα κι αν είναι διαφορετικό γιατί πρέπει να κρύβεται το γυναικείο;

demonoula
demonoula
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Andromeda

Αν και κατά βάση συμφωνώ μαζί σου, δες το λίγο πιο συνολικά. Δηλαδή η γράφουσα ξέρει να πάει στη δουλειά της χωρίς να διαγράφεται η ρώγα αλλά δε δέχεται να κάνει την ίδια υποχώρηση 2 φορές το μήνα που θα δει τα πεθερικά; Δηλαδή γιατί στη μία περίπτωση έχει ιδεολογία και στην άλλη δεν έχει; Λέει και η ίδια ότι είναι συμβολικό, στην πραγματικότητα αυτό που λέει και στους γονείς της και στα πεθερικά της είναι το “γραμμένους σας έχω”, όχι “υπερασπίζομαι την ιδεολογία μου”. Επίσης, αν το παράδειγμα ήταν το ανάποδο (βερμούδα που να φαίνονται τα στολίδια του), θα… Διαβάστε περισσότερα »

fantasmataki
fantasmataki
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  demonoula

Ίσως επειδή στη δουλειά είναι πιθανότερο να δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση από ό,τι στα πεθερικά. Ίσως επειδή έχει αυστηρότερο dress code η δουλειά από τις κοινωνικές συναναστροφές. Ίσως επειδή έχει κάνει ήδη αγώνα στο περιβάλλον της για να θεωρηθεί αποδεκτό και βαριέται να μπει στη διαδικασία για τους συμπεθέρους.

fantasmataki
fantasmataki
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  fantasmataki

Σιγά, τι κάνει πια; Τόσο σοκαριστική είναι η θέα μιας θηλής κάτω από τα ρούχα; Fyi υπάρχουν κοπέλες που οι θηλές διαγράφονται και με σουτιέν, αυτές τι πρέπει να κάνουν, να φορέσουν μπούργκα; Έλεος κάπου με τον πουριτανισμό και το μισογυνισμό.

avis
avis
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  fantasmataki

σκέτη υποκρισία! όταν φοράμε τα πους απ με ντεκολτέ είμαστε θεές, αν διαγραφεί λίγο η ρωγούλα στο πυρ το εξώτερο

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν

Αχ δεν το πιστεύω, η Άνιστον διαβάζει Α,μπά!!!!!

Ασκαρδαμυκτί!
Ασκαρδαμυκτί!
4 χρόνια πριν

“Αγαπητή Α,μπα , με προβληματίζει το γεγονός ότι το αγόρι μου επιμένει να φορά κοντές βερμούδες χωρίς εσώρουχο, όταν πηγαίνουμε επίσκεψη στους γονείς μου, αδιαφορώντας που τα αχλαμπούχλα του πηγαινοέρχονται ανέμελα σε κάθε του κίνηση (και πού και πού μας κάνουν “τσα!!!) αλλά και για το γεγονός ότι εγώ αισθάνομαι τρομερά αμήχανα με αυτό και του το έχω πει επανειλημμένως. Σε καμία άλλη περίπτωση δεν έχω διανοηθεί να σχολιάσω τον τρόπο που έχει επιλέξει να ντύνεται, μόνο σε αυτή την περίπτωση τον έχω παρακαλέσει να βάζει ένα σώβρακο, επειδή εγώ δεν αισθάνομαι άνετα στην ιδέα ότι οι γονείς μου έρχονται,… Διαβάστε περισσότερα »

asteraki margarita
asteraki margarita
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ασκαρδαμυκτί!

Κλαίω 😂😂🤣 Τέλειο!

Guardian
Guardian
4 χρόνια πριν

Όχι δεν βρίσκω επιχείρημα γιατί δεν υπολογίζεις το σύντροφο σου, συγνώμη

Franny
Franny
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Guardian

μπορεις να αναπτυξεις λιγο την σκεψη σου;
δηλαδη, οταν ο συντροφος σου σου ζηταει κατι που ειναι αντιθετο στις αποψεις/αρχες σου, εκεινος σε υπολογιζει;;;
γιατι πρεπει να σκεφτουμε οτι δεν υπολογιζει τον συντροφο της και οχι οτι εκεινος δεν την υπολογιζει;;; εχει μεγαλυτερη αξια η αποψη του απο την δικη της;
να θυμισω εδω, οτι και των δυο οι αποψεις αφορουν ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΣΩΜΑ και οχι το δικο του..

Guardian
Guardian
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

Δεν νομίζω ότι προκύπτει ότι ο σύντροφός της δεν την υπολογίζει ή ότι δε σέβεται το σώμα της. Της ζητάει να βάλει ένα ρούχο που να μην τονίζει τις θηλές της, όπως κάνει στη δουλειά της, ούτε καν να βάλει σουτιέν. Αυτό και μόνο. Φυσικά και δεν μπορεί να την εξαναγκάσει με την έννοια που το λες, σώμα της είναι κι ό,τι θέλει κάνει, απλά δεν μπορώ να βρω ένα επιχείρημα, γιατί όταν ο σύντροφός σου σέβεται το σώμα σου, τις επιλογές σου και τις απόψεις σου, όπως μας αναφέρει η ίδια η γράφουσα, γιατί κι αυτή να μην σκεφτεί… Διαβάστε περισσότερα »

Franny
Franny
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Guardian

ειναι ουσιαστικο θεμα η αυτοδιαχειριση, ομως. δεν ειναι ανηλικη να μην μπορει να αποφασισει μονη της αν θα βαλει σουτιεν η δεν θα βαλει. προς τι η πιεση;;; δεν ειπα οτι δεν σεβεται το σωμα της ο συντροφος, ειπα οτι δεν σεβεται την αποψη της και την επιθυμια της να μην φοραει σουτιεν.

Κοτόπουλο με μπάμιες
Κοτόπουλο με μπάμιες
4 χρόνια πριν

Στη δουλειά σου όμως γιατί τις κρύβεις?

Lela
Lela
4 χρόνια πριν

Καλοί οι συμβολισμοί αλλά δεν βρίσκω επιχείρημα να μην φορέσεις σουτιέν 2- 3 φορές το μήνα που συναντάς γονείς (και τους δικούς σου και του φίλου σου). Δηλ όσα λέει ο φιλος σου είναι εντελώς ορθά και επιπλέον είναι ξεκάθαρο ότι κάνετε την ζωή σας και αποφασίζετε εσείς για την σχέση σας, πραγματικά εκτός από λόγους άνεσης ο συμβολισμός του να μην φοράς σουτιέν σε επισκέψεις είναι «λίγος». Γνώμη μου.

fantasmataki
fantasmataki
4 χρόνια πριν

Εγώ σε αντίστοιχες περιπτώσεις δεν βαζω τους γονείς του άλλου πάνω από τους δικούς μου. Και μάλιστα το λέω, “εδώ δεν το κάνω για τη μάνα μου, δεν θα το κάνω για τη δική σου”. Προσωπικά δεν θα υποχωρούσα. Δεν είναι δικό σου πρόβλημα αν αυτοί σοκάρονται.

PJ
PJ
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  fantasmataki

Δεν το κάνεις για τη μάνα του όμως. Το κάνεις (αν το κάνεις) για το σύντροφό σου, που σου ζητάει να βάλεις λίγο νερό στο κρασί σου για να τον βγάλεις από μια δύσκολη για εκείνον θέση.

Τώρα το αν πρέπει και τι είναι το “σωστό” και όλα αυτά το συζητάμε, αλλά σίγουρα δεν το κάνεις για τη μάνα του.

fantasmataki
fantasmataki
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  PJ

Συναισθηματικός εκβιασμός λέγεται αυτό νομίζω.

Ασκαρδαμυκτί!
Ασκαρδαμυκτί!
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  fantasmataki

Την εκβιάζει πως αν ξαναπάει χωρίς σουτιέν στους γονείς του θα… τι; Πουθενά δεν αναφέρει ούτε υπαινίσσεται η ερωτώσα ότι ο φίλος της συναρτά οποιαδήποτε πράξη, ενέργεια ή συνέπεια από το αν τελικά εκείνη φορέσει σουτιέν ή όχι κατά την επίσκεψη στους γονείς του. Όπως όμως εκείνη θα κρίνει πώς θα ντυθεί, έτσι και εκείνος διατηρεί το δικαίωμά του να μην του αρέσει να αισθάνονται οι γονείς του άβολα. Αλίμονο αν κάθε φορά που οι σύντροφοί μας εκφράζουν (μη πιεστικά) μια επιθυμία τους θεωρούμε ότι μας εκβιάζουν και ότι επιβουλεύονται την αυτοδιάθεση και την ανεξαρτησία μας. Προσωπικά ψυλλιάζομαι ότι η… Διαβάστε περισσότερα »

avis
avis
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  PJ

αν δεν μπορεί να υπερασπιστει τισ επιλογές του στους γονείς του έχει τα θεματάκια του

avis
avis
4 χρόνια πριν

και των ανδρών οι θηλές διαγράφονται μέσα από τα τ-σερτ. Γιατί ποινικοποιούμε των γυναικών;

TER
TER
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  avis

Ναι, μόνο οι θηλές! Ας γελάσω!!

Ασκαρδαμυκτί!
Ασκαρδαμυκτί!
4 χρόνια πριν

Ίσως αυτό που προβληματίζει τον σύντροφό σου είναι ότι, ενώ στην εργασία σου επιλέγεις να είσαι πιο προσεκτική όσον αφορά το αν φαίνεται το στήθος σου ή όχι, με τους γονείς του αποφασίζεις να κάνεις την “επανάσταση του σουτιέν”, αν και σου έχει επισημάνει ότι κάτι τέτοιο τον φέρνει σε αμηχανία. Ίσως το κάνεις επειδή δεν τους πολυσυμπαθείς και σου αρέσει να τους τσιγκλίζεις ή για κάποιον άλλο λόγο που δεν μπορώ να φανταστώ (ούτε με αφορά) , εσύ το αποφασίζεις αυτό, όμως δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση από τον σύντροφό σου να του αρέσει κι όλα.